Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את זה כשעשיתי פר"ח

הוא ילד קטן, מעצבן, רכיכה, אלים, שקרן

שמע, עם הגישה שלך , אני בטוח שהחניכה שלך שינתה לילד את החיים. כל הכבוד על היכולת להתייחס לילד בהבנה ובסובלנות.

נערים שעלו לאחרונה (מקסימום 5 שנים), באו מתרבות כל כך שונה, שמיים וארץ אתם לא מתארים לעצמכם, רובם מוצאים חבר רוסים יותר וותיקים (כמוני 10 שנים בארץ), וטוב להם איתם, חלקם לא, מהסיבה הפשוטה שהרבה רוסים "ישנים" בעיקר כאלה שעלו ב91 פשוט נהפכו ללא רוסים, כמו שזה נשמע, לא מכירים את התרבות, בקושי יודעים את השפה, ומתנהגים אחרת.

לכן אותם נערים, מנסים בלית ברירה להכנס לחברה הישראלית, בהתחלה הכוונות שלהם טובות, באמת, אבל אז הם מתחילים לראות את המנטליות הישראלית, את ההתנהגות, את היחס לילדים קטנים ולאנשים אחרים, והם שונאים את זה, הם רואים אותכם כמו עם דפוק, מתחילים לשנוא, חלק עוזבים, חלק מתבודדים עם הסמים, חלק מוצאים כאלה כמוהם ועושים שטויות, דוגמת הניאו נאצים.

סו"ס מישהו נוגע בעצם העניין.

לדבר על הניאו נאצים מבלי לדבר על הגירה ועל הקשיים שהיא נושאת עימה, זה סתם לעשות רוח.

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקי, תאמין לי שהילד למד ממני הרבה, ולא הרגיש בשום רגע שאני מתעב אותו. הוא עדיין מתקשר אלי כל כמה ימים ומבקש שניפגש.

בקשר לקשיים של ההגירה, אני מבין את זה.

אני בארץ כמעט 5 שנים ולא ממש מוצא חברים דרום אמריקאים. זה לא תירוץ. לי היו בעיות של שפה הרבה יותר קשות משל הרוסים, כי לא היה לי עם מי לדבר בספרדית. לפחות לרוסים יש רוסים אחרים, ולא צועקים עליהם אם הם מדברים בשפת האם שלהם. ראיתי במו עיני רוסים נותנים כאפה לדרום אמריקאים בגלל שהשפה שלהם מעצבנת אותם.

וVOLK, אתה מתייחס ל"אתם", "אנחנו", "אשמתכם" ועוד כמה ביטויים כאלו. זה מעיד על זה שאתה מרגיש את אותו קיפוח שהם מדברים עליו, למרות שאתה כאן כבר 10 שנים. אני מתאר לעצמי שזה לא בגלל שפה או תרבות, אלא בגלל שאף אחד לא אוהב "עונדות".

תחזור למדינת המקור שלך אם אתה מרגיש דחוי, או שפשוט תלך נאחוי!

(המשפט האחרון הוא לא באמת מה שאני מאמין בו, כי לדעתי לכל יהודי יש זכות להיות פה, אבל כתבתי אותו בשם הבדיחה)

פורסם

אני רוצה להבין- תקנו אותי אם לא הבנתי את זה נכון- יש רוסים בארץ. יש להם חינוך הרבה יותר טוב, הם יותר מנומסים, ואם הם נהרגים, מובטח להם מקום בגן עדן בגלל שהם כאלה מלאכים. אבל החברה הישראלית הרעה והמרשעת, מפגינה כלפיהם יחס מזלזל אשר מדרדרת אותם להיהפך לניאו נאצים. אני מבין מזה רק דבר אחד- קל לתמרן רוסים. אם רוסים נכנעים בכזאת קלות, אז מה החינוך שלהם שווה? חינוך לסובלנות[וסבלנות, זאת עסקת חבילה] זה חינוך הרבה יותר חיוני מחינוך ללהגיד תודה ובבקשה.

בקשר לבר רפאלי- קראתי את הראיון, ואני מבין אותה לגמרי. באמת. קודם כל, היא לא יצאה מטומטמת. היא שפכה את לבה, וכל דבר שהיא דיברה עליו, היה לה ידע, היא לא אמרה נגיד, "'טוב למות בעד ארצנו', מה שהרצל בן גוריון אמר", היא אמרה מה שטרומפלדור אמר. היא דיברה סופר לעניין. בנוסף לזה, תסתכלו היום על כל החברה בישראל, רוסים, צברים, דרום אמריקאיים, אתיופים, כולם. כאלה שהיכו אותם לפעמים וכאלה שהכו אותם הרבה[ד"א, זה לא קשור בכלל ללהכות, הקטע עם הילדים שחושבים שמותר להם הכל. זה הכל עניין של יחס, חום ואהבה. בשנות ה90 וגם היום, היה איזה גל של הורים קרייריסטים, שנותנים לילדים שלהם הכל, עושים להם כל מה שהם רוצים, אבל לא מעניקים להם מספיק יחס אישי. זה אותם הילדים המפונקים והשמנים], קחו את שכבת הגיל של 18-19, משל"בים, כל אחד ואחד מהם היה שם זין כזה

tedpatrickmashupu.jpg

גדול, אם היה לו איזה סיכוי לקריירה במשהו. אני אישית הייתי מזהם את כל הים התיכון אם זה היה עוזר לי לקדם את הקריירה שלי בחברת טיהור המים כלשהי. הבעייה של אנשים היא לא ש"אני עשיתי צבא והיא לא", הבעייה של האנשים זה ש"אני עשיתי צבא, והיא הייתה חכמה, השקיעה במשהו שהשתלם לה בגיל הזה וככה היא עשתה 350 אלף שקל בחודש, כשאני עשיתי 350".

גם קלטו משהו שהיא העלתה בסיס שלו ברעיון- היא לא חשה זיקה לדת, אז אין לה איזה רגש של אהבה כלפי ארץ ישראל. היא אוהבת את המדינה, אבל לא מבינה מה הפואנטה בלחיות דווקא כאן. יש במדינה חרדים, חרדים שדורשים ארץ ישראל השלמה, מתנחלים לשעבר, אנשים שדורשים דרישות, שהדרישות האלו אמורות להיות מבוצעות על ידי הצבא- אותו צבא שרובם הגדול בז כלפיו ולא מתגייס אליו.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

אני לא יודע אם אתם מודעים לזה אבל:

כשאתה מגיע לארץ אחרי גיל בי"ס יסודי ולפני גיל 25 בערך אתה בבעיה.

כי בגיל כזה אתה צריך מזל - מה המזל? אתה צריך ליפול לחברה תומכת ומקבלת, שתתחבר אלייך ואתה תוכל להתחבר אליה.

אם אתה לא מצליח להתחבר - אתה פורש, לאן פורש? לחפש אנשים כמוך, שלא התקבלו - וביחד אתם מתחילים לבכות שהמערכת דופקת אתכם ולחפש איך לדפוק את המערכת.

יש עוד בעיה.

החינוך של פעם הוא לא החינוך של היום, גם ברוסיה.

מה שהולך ברחובות מוסקבה מבחינת נוער הרבה יותר מפחיד מישראל, ותכלס - ככה זה בכל עיר גדולה בעולם. (ראה ערך סנטרל-פארק, שלעבור אותו לבד באמצע הלילה זה יותר אקסטרים מצניחה חופשית).

נערים רבים ברוסיה הם ונדליסטים וכו' וכשהם מגיעים לארץ, עושים את הפוזות שהם רגילים אליהן בבית ונשלחים לעזעזל ע"י חבריהם בביה"ס, הם מנסים את מה שעשו שם ברוסיה, ההבדל - פה הסיכוי לחטוף מכות משוטר שהוא לא מדורניק - נמוך עד אפסי ביחס לרוסיה.

והנוער הישראלי איכשהו מפחד מהם, כי מה לעשות - ברוסיה מי שלא יודע ללכת מכות, לא שורד כלכך. ובשיעורי ספורט עושים יותר מלשחק כדורגל.

ולכן, יש ויש.

חברה שהגיעו בדור שלי בערך ומטה (אני בארץ משנת 96) והצליחו לקלוט את השפה ולהשתלב - הסתדרו יפה מאוד ומסתובבים ביניכם לא בטריינינג של אדידס ובלי להיות מאיימים.

חברה שעלו אח"כ ורובם לא הצליחו להשתלב - מה לעשות - עלולים להיות לא נעימים בלילה, במיוחד אחרי כמה בירות.

היו לי כמה התקלויות עם כאלה בחיי, פעם אחת יצאתי מזה כי הזכרתי את השמות של האנשים הנכונים וכמה פעמים נאלצתי להשתמש בכוח פיסי.

מצד שני - עם ערסים היו לי הרבה יותר היתקלויות ועם אתיופים גם כן.

כל אחת משלוש הקבוצות האלה היא לא סטנדרטית, העניין הוא שהערסים הם דוגמא הפוך לעולה הרוסי, כי גם הם עושים טרור, והם נולדו כאן - וקיבלו חינוך ישראלי.

אז נכון שלרוסי הממוצע יש נימוס גבוה מהמקובל בישראל, אבל - גם ברוסיה יש המון "סוררים" ש"בלאט" זה מילת קישור בדיבור שלהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה שאתה אומר לא נכון, רבים מהילדים באים לפה ילדים טובים , ופה הצברים לא מקבלים אותם, אז הם הולכים לרוסים העבריינים.עושים בעיות ואז אומרים:הרוסים עבריינים.

אני פה מ95 גם אני הסתגלתי לארץ(הייתי גם כמה חודשים בגן,התחלתי יסודי מ-א' והכל) גם ההורים שלי לא שותים כל היום וודקה(גם אני לא), והם הצליחו להתסגל בארץ, אחרי שלמדו את השפה רק בזכות שיש להם תארים אקדמאיים. וזה לא בגלל שהם עלו לפני 10 שנים והחברה הייתה אחרת.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אני אומר לך - תבדוק מה קורה היום עם הנוער ברוסיה, אתה תופתע עד כמה הם דומים לרוסים ה"רעים" בארץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

fire storm- כנראה לא הבנת את הפואנטה.

אף אחד לא מקנא לבר רפאלי על הדרך שבה בחרה בחכמה כדי לעשות מיליונים.

מאידך, אין לי גם בעיה עם קו המחשבה השלה שנוגד את הדת היהודית ודרך ההתנהלות לפיה המדינה הזאת הולכת, ההיפך- גם אני רפורמי בצורה הגבוהה ביותר שיכולה להיות כנגד דת.

א-ב-ל, בין הדברים האלה ועד הרעש התקשורתי המרעיד יש קו רחב מאוד שמצריך ביצים גדולות כדי לחצות אותו.

יש משפחות שכולות, יש אנשים שנתנו את חייהם למדינה, יש ניצולי שואה שהצליחו בשן ועין להמשיך את הדורות שלהם כאן בארץ- לאף אחד מאלו לא מגיע אחת שרואה את עצמה כמייצגת מדינת ישראל , צועקת בריש-גלי (עיתונות,תקשורת) את הדעות המקוממות שלה!

אין פה שום דיבור גלוי- יש פה טמטום וחוסר מחשבה טוטאלי.

פורסם

תגיד, בעוד 100 שנה למישהו יהיה אכפת בכלל?

היא מדברת כמו שאנשים רבים היו מדברים אם לא היה אכפת להם מאחרים.

אני גם יכול להגיד "כן, אני דור שלישי לניצולי שואה, אבל ראבק, זה בהיסטוריה... כמה אפשר לחפור לנו על זה?"

אני לא מסתובב ואומר את זה כל היום, ורק בשביל שאנשים לא יעלבו. רק שתדע שברגע שכל הניצולים ימותו, רוב הישראלים ישימו בולבול ענק על השואה.

בקטע של צה"ל, אני אפילו לא מאמין שהוא המטרה הכי נעלה שיש בעולם, כי לא אנחנו הצודקים. הם גם לא הצודקים. אף אחד כאן לא צודק.

מי נתן לנו בדיוק את הזכות להחליט שאנחנו שווים יותר מהם, או שלהרוג אותם זו מטרה שאליה צריך לשאוף?

אם אנשים חושבים רואים את ההתגייסות לארגון שמטרתו היא הרג הצד השני (לא רק צה"ל, אלא כל צבא בעולם) כדבר טוב, אז חבל מאוד על התרבות שלנו. זה שזה נחוץ, אני לא מכחיש, אבל חלאס מלעשות מהצבא משהו מדהים שעושה שהבן אדם יהיה יותר מקובל בחברה ויותר בן אדם.

אם היא יכולה לא להתגייס ולעזור למדינה בדרכים אחרות (גם לדפוק את ליאונרדו דיקפריו זה עוזר ליחסי ציבור בינלאומיים), אז שיבושם לה.

אי אפשר לצפות שכולם יעשו את אותו הדבר, כי לא כולם נולדו אותו דבר ועם אותם כשרונות. אני מעדיף שהיא תישאר יפה ומטומטמת וש90% מחיילי צה"ל בקרבי יביאו ביד על התמונות שלה ויהנו, מאשר לבזבז את הזמן שלה בקריה כפקידה שנמצאת שם פעם בשבוע ומפתחת "תסמונת סמלות" (תחת במימדים ענקיים בגלל שנתיים על כיסא במשרד).

פורסם

יוסי, בר לא עוזרת למדינה בכלום, אולי משרד האוצר לוקח מס על המשכורות שלה.בנוסף כשמרשד התיירות רצה שהיא תעזור למדינה בקמפיין, היא דרשה תשלום.

חוצמזה, למה אף אחד לא שואל אם אני יכול לעזור למדינה בדרכים אחרות מלבד צבא, הרי אם אני אלך ללמוד לימודים אקדמאיים ישר אחרי תיכון, ואעבוד בארץ אני גם יעזור למדינה, היא תגזור עלי מיסים וגם לא תשלם עלי משכורת צבאית.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
אני אומר לך - תבדוק מה קורה היום עם הנוער ברוסיה, אתה תופתע עד כמה הם דומים לרוסים ה"רעים" בארץ.

הנוער הזה, הוא הנוער שלא סבל שממה מהמערכת ענישה, בהתחלה כולם בפוזות, אבל אחרי שהפגרמצי תופסים אותם ומרובם עושים צמחים הם משתנים.

בארץ אין את זה.

ומה זה שהעלייה החדשה היא ממש חרא, היא רואה את הישראלי הממוצע, או את הילד שלו, ילד שמנת מפונק מחומצן סטייליסט שלא מסוגל לעמוד על שלו שהולך עם פלאפון ששווה 3000 שקל.

וחושבים, אבא גווע בבית, לאמא אין בגדים, ישדדו, ייקחו, אין משטרה, אין גבולות.

ברוסיה יש אותו דבר, רק ששם אחרי שפעם אחת תופסים, הבנאדם או משתנה או שפשוט מת, גם אתה אלה שמשחדים את כולם בכלא בסופו של דבר תופסים, לא משחררים אותם החוצה, הוראה של פוטין.

מחבלים מבחוץ שב"כ יכול לקחת לפוצץ במכות, ומחבלים מבית לא?

פורסם

ל Iron Horse -

אתה תעזור לצמיחת הכלכלה, לא למדינה בהיבט הבטחון.

הלוואי והייתה לנו את היכולת ליישם את זה, כמו בארה"ב למשל -

אתה מסיים את מעגל הלימודים וחופשי לעשות מה שבא לך, ללכת ללמוד במסגרת אקדמאית או ללכת לצבא.

יש כאלו שילכו ללמוד, ויתרמו להתפתחות הכלכלה והמסחר - ויש כאלו שילכו לצבא, להגן על המדינה.

רק חבל שאצלינו - אין את אפשרות הבחירה הזו וגם לא יכולים לתת לך אותה.

גם ככה אנחנו מדינה עם אוכלוסייה קטנה מאוד יחסית לאוייבינו, והצבא שלנו קטן (אך איכותי תודה לאל) -

אם תהפוך את הגיוס לגיוס מתוך בחירה תגיע למצב שאתה מאבד אחוז נכבד מהמתגייסים, ולא ישאר לך מספיק צבא להילחם איתו.

בארה"ב, שהיא מדינה עם אוכלוסיה עצומה פי כמה וכמה משלנו, קיימת היכולת לאפשר כזה דבר - ואז גם האחוז שכן מתגייס מרצון מספיק לך ע"מ לנהל צבא תקני וטוב.

אם תעשה את זה בארץ, תישאר עם קומץ חיילים שלא יוכלו להילחם עם אף אחד מפאת חוסר מספרי.

זה מקובל על הדעת לחלוטין שיש כאלו שלא מתחברים עם המסגרת הצבאית, ומעדיפים לתרום למדינה בצורה אחרת.

אך בישראל של היום, אין למדינה ולאזרחים את פריווילגיית הבחירה הזו, וחובה לגייס כמה שיותר קרביים כדי לשמור על קיומה של המדינה.

הלוואי והיינו יכולים להיות כמו ארה"ב - להם יש אפשרות להיות נאורים בתחומים רבים ולאפשר לציבור בחירה בנושא שכזה, לנו אין - יש לנו קשיי קיום להתמודד איתם.

ל VOLK -

"אבא גווע, לאמא אין בגדים בבית, ישדדו, ילקחו, אין משטרה, אין עונשים"?

אז למה לעזזל הם באים לפה עם כל הכבוד להם?

ולא, זה לא מתוך ציונות ורצון לחיות בישראל אם הם מתנהגים ככה.

זו שאלה רצינית ביותר, אם הם באים לפה וחיים בחרא אז למה לבוא לפה בכלל? כבר ציינתי שזה לא יכול להיות מתוך ציונות ולכן אני רוצה להבין למה.

ואני רואה שקו המחשבה שלך דומה לשלהם, כמו שיוסי פרנקוס ציין אתה מתייחס לישראלים כאל "הם,אתם", כאילו אתה לא ישראלי.

לאור מה שכתבת בשאר האשכול, אתה וחברים שלך יכולים ללכת לרוסיה אם אתם רוצים לשחק באנרכיה, ישראל היא לא המקום לזה - עד כמה שיש פה חרא ובלאגאן, זו עדיין מדינה עם שלטון ומשטר מסודרים, אם הם באו לחפש אנרכיה הם מוזמנים לתפוס טיסה חזרה הביתה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תגיד לי עוד לא קלטתם את זה?

ברוסיה המצב שלהם בדיוק אותו דבר, הם באים לישראל כי פה משכורת מינימום ורמת חיים גבוה יותר מהאזורים שמהם הם באו.

הבעייה שמה ששמה הם גנבו קצת, וניסו בכל הכוח להתחמק, פה הם עושים את זה אפילו מול 1000 אנשים באור יום, כי תבין, אין משטרה, אין בכלל מערכת ענישה, אין, פשוט אין.

• תוכן חדש...