Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ושוב חבר עובד על חבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השורה האחרונה בהודעתי, הייתה - "זה קשור הרבה יותר לאופיו של הבעלים", וזה בערך מה שכתבת.

אני מסכים איתך :-)

אמנם, זה לא תמיד ככה - וכמו בכל תחום בחיים יש יוצאי דופן.

הסיאט שהייתה לי לדוגמא, הייתה נראית מוזנחת מבחינה פנימית, ומאוד מוזנחת חיצונית - אך אני מבטיח לך שמבחינה מכנית הרכב היה במצב ללא דופי ובמשך כל הזמן שהוא היה אצלי לא נחסך עליו שקל בטיפולים ואחזקה שוטפת - גם לא בפעם היחידה שהייתי צריך לתקן משהו שנהרס.

הרכב, היה שייך לפני לאדם דיי מבוגר, שבדומה לרוב בני גיל הזהב שלא מתעניינים יותר מדי במכוניות חיפש רכב שיקח אותו מ A ל B כשיצטרך מבלי לעשות יותר מדי בעיות, ולכן תחזק אותו "לפי הספר" מבחינה מכנית - אך מה לעשות שלא היה כ"כ אכפת לו מהמראה החיצוני והפנימי של הרכב.

מבחינה מכנית, הרכב היה במצב מצויין גם כשקניתי אותו - וגם כשמכרתי אותו.

לפעמים קיימות מציאות כדאיות כאלו, יש פה ושם אנשים שלא ממש אכפת להם ממראה הרכב אך מתחזקים אותו כראוי כדי שישרת אותם נאמנה ולכן תוכל לקנות במחיר זול יחסית רכב שיראה אמינות טובה וצריכת דלק מעולה.

לא יודע כמה ההשוואה בין איביזה 94' לפאסאט רלוונטית, אבל בכל זאת :wink::lol:

בקשר לפיז'ו אני קצת (הרבה) יותר פדנט בקשר למראה הרכב, משום שקניתי אותה במצב חיצוני ופנימי שמור מאוד וחשוב לי לתחזק אותה ולשמור על המצב הזה, ואני מבטיח לך - שהרכב יהיה במצב הזה גם כשאני ימכור אותו בלי נדר :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקשר לפיז'ו אני קצת (הרבה) יותר פדנט בקשר למראה הרכב, משום שקניתי אותה במצב חיצוני ופנימי שמור מאוד וחשוב לי לתחזק אותה ולשמור על המצב הזה, ואני מבטיח לך - שהרכב יהיה במצב הזה גם כשאני ימכור אותו בלי נדר :wink:

לפני הרבה שנים אשתי קיבלה רישיון נהיגה. את הסטאג' היא עשתה על אוטוביאנקי ג'וניור 903 סמ"ק.

יום אחד בלי שום התגרות ניראת לעין מצד עמוד תמים שעמד בחנייה היא פגעה בו והכניסה את הכנף הקדמית פנימה.

לקחתי מגבת, הנחתי רגל על הגלגל הקדמי ומשכתי את הכנף החוצה חזרה למקום. מרחתי קצת חומר פחחים שייפתי וצבעתי עם מכחול רחב. להגיד שלא ראו את התיקון זו הגזמה אבל אפשר היה לחיות עם זה.

היום היא נוהגת בקורולה RUNX. בוא ותראה באיזו פדנטיות היא מתייחסת אל הרכב.

אז מה - היא השתנתה או שזווית הראיה שלה על העולם השתנתה?

רכב חדש - ורוב האנשים שאני מכיר מתחילים לשמור עליו בפדנטיות, ככה זה.

פורסם

לחברים שלום

תגובתי לא הגיעה יש מאין ,אני אנסה להסביר

לכל רכב ישנם סממנים יחודיים של בלאי פנימי

הגה הרכב שטיח בנקודות מסוימות

אוכל לספר על גולף שהתקלפות פלסטיק פיקוד החלונות מופיע בגיל מוקדם ,כנל איביזה 01 02 ידית פתיחה

פאסאט אכן המכסה המרופד בתא האמצעי נשבר בשלב די מוקדם

אך שילוב של בטנות כנפיים וגלגל הגה ועוד ליקויים מכניים שלא נראו לי גרמו לי לחשוד ,

יתכן כי אני טועה ,ונכון ישנם מקרים שנהג הרכב אכן גורם לבלאי מואץ על ידי הזנחה או ניסויי בחומרי נפץ בתוך תא הנוסעים ,אך במקרה הנל הבלאי נוגע גם לחלקים שאין צורך לתחזקם,והם עבורי מעין חותמת

שוב תשובתי באה לפקוח את עינכם לעוד פרמטר שצריך לקחת בחשבון בנושא כה חשוב, אמינות מד האוץ

תהליך הרציונליזציה עלול לעלות ביוקר

יגאל

פורסם
אך שילוב של בטנות כנפיים וגלגל הגה ועוד ליקויים מכניים שלא נראו לי גרמו לי לחשוד ,

יתכן כי אני טועה ,ונכון ישנם מקרים שנהג הרכב אכן גורם לבלאי מואץ על ידי הזנחה או ניסויי בחומרי נפץ בתוך תא הנוסעים ,אך במקרה הנל הבלאי נוגע גם לחלקים שאין צורך לתחזקם,והם עבורי מעין חותמת

יגאל - כל מילה בסלע !

מי שמתעלם מהעדויות האילמות האלה שלא יתפלא כשיקבל חינם את האלמנט.

פורסם

יגאל שוב כל מילה בסלע!

אני אשם שלא בדקתי את רשיונות הרכב לראשות האם באמת הוא יד 2.

אבל זה חבר ואני סומך עליו...

שישבתי ברכב ביום לא פתחתי את תא הככפות מה יש לחפש שם ,הוא מונח במקום נראה ישר ,אבל שהבוחן אמר שבור ,לאחר הבדיקה,הלכתי לרכב והמגירה נשברה ונשארה לי ביד .

הריפוד לא במצב טוב ,אפילו הפנסים הקדמיים :roll:היו דהויים .

היו לי כמה רכבי אספנות בעבר גם גרמנים משנים 66-70 שלא שופצו והפנסים היו לבנים ושקופים כמו רכב שנת 94.

חברים מדובר על רכב גרמני שנת 01 זה לא גרוטאה זה לא כל כך ישן,ולומרות שכתבתם ואני מסכים שהבדיקה על פניו היה בסדר,

הרכב מפנים היה עייף ובמצב לא טוב.

נכון הכל ניתן לתקן ולהחליף ,אבל חלפים בפאסאט לא זולים ,מאוד לא זולים.

לומרות שאני נוסע ברכב מושכר כרגע וזה עולה לי הרבה כסף אני מבסוט שלא קניתי את הרכב ה"נל כי כמו שיגאל כתב

הק"מ 131 אלף לא משקף את המצב של הרכב .

תודה לכל החברים שתמכו ועזרו .

פורסם
היו לי כמה רכבי אספנות בעבר גם גרמנים משנים 66-70 שלא שופצו והפנסים היו לבנים ושקופים כמו רכב שנת 94.

חברים מדובר על רכב גרמני שנת 01 זה לא גרוטאה זה לא כל כך ישן,ולומרות שכתבתם ואני מסכים שהבדיקה על פניו היה בסדר,

הרכב מפנים היה עייף ובמצב לא טוב.

לפני כמה שנים גם אני חשבתי כמוך: החותמת MADE IN GERMANY עשתה לי את זה, זו הייתה בעבורי ערובה לאיכות בלתי מתפשרת, מכלולים חזקים ועמידים שעשויים מחומרי גלם משובחים.

בכללי - זו הייתה עבורי הבטחה למוצר עילאי.

מאז זרמו לא מעט מים בנהר הריין, גיליתי שהמכוניות של שנות השישים והשבעים היו אמינות וחזקות ביחס למכוניות מתקופתן ומכאן המיתוס.

המכוניות החדשות? תודה ששאלת

- בעיות במחשבים ובאלקטרוניקה, תבדוק היכן מרכז תעשיית האלקטרוניקה העולמית (המזרח הרחוק) ותבין שהתוצרת העלובה של בלאופונקט ושו"ת שמורכבת ברכב לא יכולה להתמודד עם אף אחד - אולי עם תוצרת סין.

- חומרי גלם עלובים שאינם מתמודדים היטב עם תנאי הסביבה: מנורות שהעדשה שלהן הופכת לעכורה, אבל גם גומיות בדלתות שמתפוררות (ע"ע ב.מ.וו.).

כך חולפת תהילת עולם...

פורסם

כל עדשת פנס שקופה העשויה מפלסטיק , תדהה. לא משנה איפה הרכב יוצר.

גם בקורולה RUNX שחונה קבוע בשמש.

אני גם לא מסכים עם הקביעה שלך בנוגע למכוניות הגרמניות, מלבד כך שברכבי היוקרה האמיתיים (לא פאסאט וגולף)

הייתי מצפה לאיכות בלתי מתפשרת.

מה הקשר דרך אגב לבלאופונקט , מלבד זה שבכמה מהגרמניות הגיעו רמקולים מקוריים שלהם.....

לפותח השרשור:

1. לא קונים רכב מחבר. וגם לא מוכרים לחבר.

2. 131 אלף ק"מ זה לא ק"מ נמוך. הרכב שלי מאותה שנה עם 33 אלף פחות.

3. אם ההגה הוא מעור והוא בלוי בחלקו העליון , זאת גם תופעה ידועה.

עוד כמה כללי ברזל שלי כשאני קונה אוטו:

1. בדיקת כל המסמכים כולל כל ספר הטיפולים על מנת ללמוד על בעיות כרוניות אם יש.

2. לא קונה רכב מעל יד 2.

3. לא קונה רכב עם ק"מ תלת ספרתי.

4. בדיקת כל מתג וכל פסיק באוטו עוד לפני הלקיחה לבדיקה. בעלים שאין לו סבלנות אליי - שימכור למישהו אחר.

5. בדיקת הרכב אצל פחח מומחה , מכון בדיקה, ומוסך מומחה לאחר הבדיקה כדי לבטל את הכסתח"ים הקבועים בבדיקה.

6. לא אכפת לי להתפשר על שטויות כמו צמיגים גמורים וטסט שעומד להגמר, כי זה לא מעניין וזה כסף קטן יחסית לצרות אחרות שיכולות להיות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כל עדשת פנס שקופה העשויה מפלסטיק , תדהה. לא משנה איפה הרכב יוצר.

גם בקורולה RUNX שחונה קבוע בשמש.

מה הקשר דרך אגב לבלאופונקט , מלבד זה שבכמה מהגרמניות הגיעו רמקולים מקוריים שלהם.....

שתי הערות:

הקורולות RUNX הראשונות עלו על כבישי ישראל כמודל 2003 (די קרוב לשנת הייצור של הפאסאט עסקינן). עדיין לא ראיתי אף טויוטה כזו עם פנסים דהויים. כשאפגוש את הראשונה אהיה מוכן לקבל את הטענה הזו.

בלאפונקט הוא משל לתעשיית האלקטרוניקה האירופית העלובה: צגים, מחשבים וכיוצ"ב שכולם מורכבים בכלי הרכב האלה.

אני מאחל לך הנאה מלאה מהרכב שלך, אבל תקבל את זה שיש כאלה שדעתם שונה משלך.

שבת שלום.

פורסם

היי,

אמרתי שאני לא מסכים עם חלק ממה שאתה אומר ... לא זילזתי בדיעה שלך כפי שמשתמע מדבריך.

עם זאת, קצת קשה להשוות ללקסוס שברשותך, כלי רכב שעולים רבע מחיר.

יש בחניון של החברה בה אני עובד, RUNX שנת 2003 עם פנסים שרופים/דהויים. (סיומת 50 או 51 במספר רישוי)

הייתי מצלם לך את זה , אבל בשבוע האחרון עברנו למשרדים חדשים המרוחקים כ30 ק"מ מהישנים,

כך שאני לא אלך לשם במיוחד. :).

בכל מקרה, גם כשהפנס של הקורולה מצהיב, הוא לא נראה גרוע כמו הפנסים של האירופאיות.

אגב, גם אותי מעצבן הקטע של הפנסים, זאת פשוט חוצפה לשים פנס באיכות כזאת במכוניות כאלה.

למזלי הפנסים בגולף הם מזכוכית , ככה שהם לא ידהו.

לעומת זאת : בפולו, פאסאט ובורה , אכן הפנסים מפלסטיק מצהיב, כמו בהרבה רכבים אחרים אירופאיים יפנים וקוריאנים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
היי,

עם זאת, קצת קשה להשוות ללקסוס שברשותך, כלי רכב שעולים רבע מחיר.

היי אייל,

אני משווה כל רכב למקביל שלו.

כך למשל אני משווה את ה- RUNX של אשתי לפולו/גולף ולא לדגמים יוקרתיים ויקרים יותר.

הטויוטה שלנו סוגרת בדצמבר 3 שנים על הכביש והפנסים עדיין צלולים כביום היוולדם.

לגבי מכוניות היוקרה הגרמניות, הן לא עולות רבע מה- IS שלי ולכן בהחלט ישנו מקום להשוואה.

אחי חיפש לעצמו ב.מ.וו. משומשת, על חוויות מהחיפוש המשותף תוכל לקרוא בקישור המצ"ב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=169289&highlight=%D7%91.%D7%9E.%D7%95%D7%95+%D7%94%D7%90%D7%92%D7%93%D7%94+%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA

השתתפתי בהשקה של מרצדס C קלאס, אני ממליץ לך גם לגשת לסוכנות ולהתרשם מה- C ברמת גימור קלאסיק.

להערכתי מאזדה 6 מגומרת טוב יותר ובחומרים איכותיים יותר.

תמשש את חומר הדיפון של הגג שעשוי (כך מרגישים) מנייר זכוכית גס, תקיש על הפלסטיקים שבצידי המושבים, גע בריפודי המושבים.

זה רכב שעולה יותר מהרכב שלי והתחושה שמקבלים בו היא של דבר זול ומעליב...

בוודאי תגיד לי שרכב כזה נמדד ביכולתו על הכביש, קיבלתי לנסיעת מבחן את דגם ה3.2 ליטר ברמת גימור אוונטגרד. ההגה קל מידי וחסר תחושה לחלוטין, לזנב הרכב יש נטייה מעצבנת לצאת בכשכוש עליז בכל פעם שהוא צריך קצת להתאמץ, תאוצה במצערת לחוצה עד הסוף - הזנב רוקד. נסיעה בכיכר במהירות מתונה - הזנב בורח.

לא מאמין לי - אתה מוזמן לנסות בעצמך.

אם תאמר שאני לא מורגל בנהיגה ברכב עם הנעה אחורית - את ה- IS דוחפים הגלגלים האחוריים שלה.

אני אשמח להמשיך איתך את הדיון אחרי שתבקר בסוכנות ותנהג על הרכב.

יש לי רק בקשה אחת - אל תתן לסמל המהולל לסנוור אותך.

שבת שלום!

פורסם

אל תדאג ידידי, אני לא מסתנוור כ"כ מהר מסמלים.

למען האמת אינני נמצא בין חובבי המותג מרצדס, וכפי שציינתי בהודעתי הראשונה ,

אם אכן האיכות כה נמוכה ברכבי היוקרה הגרמניים, אז זה ממש מעליב. (כמו העובדה שרק בארץ רכב כמו BMW נמכר עם טאסות)

עם זאת, יש לי נסיון של 3 רכבים VW שהיו בבעלותי (2 מתוכם ספורטיביים), ועוד אחד בבעלות אחותי שגם אותו אני מתחזק.

בנוסף יש לי נסיון עם 4 קורולות מאז שנת 2001 שהיו בבעלות הוריי.

בכל רכב יש את נקודות התורפה שלו ונקודות היתרון שלו.

מכיוון שבפלסטיקה עסקינן, בגרמניות התאכזבתי מאיכות חלק מחלקי הפלסטיקה :

בפולו הקונסולה המרכזית הסדוקה, בגולף ג'נריישן קילוף הציפוי מחלקי הפלסטיק (בGTI לא מורגש כי יש ציפוי דמוי עץ)

אך גם בקורולות החדשות יש פאקים בפלסטיקה,קילוף ציפויים באזור הרדיו המקורי, ידיות פתחי מיזוג שנשברות ועוד כל מיני פלסטיקה שבורה . (מדובר על רכב שנת 2005)

בכל הרכבים עם בעיות הפלסטיקה החלפתי את החלק הבעייתי בעלות לא כ"כ יקרה (גם בקורולה) וסיימתי את הסיפור.

אגב, הקורולה (RUNX) שלכם חונה רוב היום בחניה מקורה?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ראשית - אני שמח שאנחנו מגיעים להסכמות :lol:.

לעניינו:

1. מעולם לא טענתי שישנו רכב שהוא חף מבעיות - אין חיה כזו.

ההבדל בהרגשה של הלקוח יכול לנבוע משני טעמים:

- כמות התקלות.

- אופן התייחסות היבואן לתקלות וללקוח.

2. לשאלתך -לאשתי אין בעבודה חנייה מקורה אבל היא דואגת לכסות את הרכב בכיסוי חיצוני בימי הקיץ.

3. דבר אחרון - אתה "חייב" לי ביקור בסוכנות מרצדס. מעניין אותי לדעת איך תתרשם מהרכב ומאיכות הגימור שלו (בעיקר ברמת הקלאסיק).

אנא עדכן אותי במימצאים שלך.

פורסם

אין בעיה , בזמני הפנוי אני אכנס. (או פשוט אעשה סיבוב באיזו מונית)

בשבוע החולף כשהייתי באירופה כמעט שכרתי CLK KOMPRESSOR, בסוף בגלל חוסר הרכב במלאי ביומיים אותם ייעדתי לשכירת רכב מעניין - לקחתי ג'יפ.... :)

בקשר לאשתך, יפה מאוד שהיא מכסה אותו בקיץ. חינכת אותה יפה.

הקורולה ההיא חונה בשמש ולכן פנסיה דהו.

לצערי החל ממחר אני עובר מחניון מקורה תת קרקעי לחניון פתוח, וגם אני אאלץ לכסות את הרכב כל יום.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דוקטור, לידית תא הכפפות של הפאסאט יש אכן נטייה להשבר בקלות רבה - שימוש לא זהיר אחד וזה נשבר. גם משענת היד עשויה לסבול מגורל דומה, ולא מהזנחה פושעת. גם ריפוד גלגל ההגה, אחרי 7 שנים על הכביש, יכול להפגם. זה לא קשור לשחיטה של הרכב ולא בטיח. (זה רק אומר שהבנאדם התעצל/התקמצן לתקן את הדברים הללו לאחר שקרו).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה לא קשור לשחיטה של הרכב ולא בטיח. (זה רק אומר שהבנאדם התעצל/התקמצן לתקן את הדברים הללו לאחר שקרו).

רוני

רוני - וכשבעל הרכב מתקמצן / חוסך על תיקון תא הכפפות, מי יבטיח לי שלא חסכו על הרכב בעניינים אחרים פחות גלויים לעין?

לא משנה איך תסתכל על זה - רכב שמכבדים אותו ושומרים עליו לא יהיה במצב כזה.

או שהחלק ישאר שלם או שהוא ישבר (נדיר) ויוחלף מייד, אצלי לא קיימת אופציה נוספת.

• תוכן חדש...