Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Leon Cupra המבחן ב-YNET

איביטורבו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
bar72,

א' כל- אתה כנראה לא הבנת שהדגם המקביל לגולף GTI הוא ה-FR. דווקא הבנתי. ועדיין אני מאמין שרוב האנשים היו מעדיפים את ה- GTI, שגם זולה ב- 20K בדגם הידני אם אינני טועה (אה, ואין כזה דבר "א' כל"; יש "ראשית כל" או "א")

ה-CUPRA היא רמה או שתיים או אפילו 10 מעליהן בנוגע לאיבזור וכח. נו, נו, למה רק 10 רמות?

כל עוד לא מדובר ב-S3, אני הייתי מעדיף את ה-CUPRA על A3 TFSI. אבל זה אני. אף אחד לא עוצר בעדך מלמכור את הקליאו

ב'- הרכב לא מכוער לא מבפנים ולא מבחוץ. טענו שיש אכזבה מבחינת הדשבורד הפנימי.

כל הסובב, החל מכסאות הספורט, לוח השעונים, ידית ההילוכים וכיוצא בזה נראים נהדר.

אל תשכח שאנחנו נותנים חוות דוות על סמך תמונות. תשב ברכב במציאות ואז תוכל לכתוב ביקורת עניינית. לא ישבתי בקופרה אבל מסרו FR שחורה בדיוק כשמסרו את ה- TSI שלי, רכב ליד רכב. לדעתי, לדעת המוסר של צ'מפיון, ולדעת אשתי (ודעתן של נשים נאות ומשכילות תמיד חשובה :wink: ) הרכב פשוט מכוער מבחוץ, וגם מבפנים.אני מסכים שזה עניין של טעם אישי עם זאת.

ג'- רובר אוטו מכוער. אני ועוד איזה מיליון בריטים פשוט נעלבים עכשיו. :cry:

ולא מספיק, גם אין לו שוק בארץ עקב חלקיו יקר והעדר מוסכים, זה כבר ממש לא נכון (מבחינת השוק, מבחינת החלפים ומבחינת המוסכים, כלומר לא נכון בכלל) אבל לא בשיעור הוראה אנו כעת :nono:

ובכל מקרה, אלה רק דעות אישיות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרכב פשוט מכוער. גם בתמונות וגם במציאות.

ובלי קשר, מה לעשות שעדיין לשם המותג ולמוניטין שלו יש משמעות, ולהשוות בין קופר (גם אם חלשה) לאיביזה, זה ממש לא במקום, שלא לומר מטופש. האיביזה אולי תגרור מבט או שנים מאיזה ערס או סמי-ערס בטיילת (OK ועוד חצי מבט ממי שמבין), אבל הקופר היא להיט בכל מקום, ולאו דווקא מאופיינת בבעלים צעירים מתלהבים (שאני יודע שלא כולם כאלה, אבל בוודאי שהרוב המכריע. אל תיעלבו זה לא אישי, זה רק בא להראות שלמותג יש משמעות רבה בתמחור - וכאן זה כישלון).

עדיין, גם אם ה- GTI "פחות" טובה (ועדיין לא שוכנעתי כך מהכתבה), אני ספק כמה מכם במבחן המציאות היו קונים את הסיאט... לך תסביר לסביבה (ולעצמך כמובן) שהדבר המכוער סמי-MPV הזה הוא בעצם רכב שאמור היה להיות מגניב. קודר מבפנים ומבחוץ. ממש סתם. העובדה שקונצרן VW "אישרו" לסיאט לסחוט יותר סוסים מהמנוע כנראה מצביעה על העובדה שזו לדעתם הדרך היחידה למכור את הרכב...

אגב, באנגליה היא זולה מה- GTI, כך שיירגע היבואן בבקשה - אתם לא צריכים למצוא לו תירוצים למחיר המופרז הזה (שכנראה כפוף תמיד להנחות בסוכנות, מה שמעצבן עוד יותר)

לזכרוני כבר הבעת את סלידתך מעיצובה של הלאון. זו כמובן זכותך. אני חושב שהיא יפהפיה בכל הנוגע לעיצובה החיצוני ומרושלת עד סרת טעם בעיצובה הפנימי. מה שמעט מטריד היא התחושה שסלידתך זו מאפילה על יכולתך לבחון את הלאון בעיניים קצת יותר קרירות וחבל.

באשר לקופר, נדמה לי ששלל תכונותיה לרבות תדמיתה, אינן רלבנטיות, מקום שהמחיר שלה הוא כפי שהוא. הבאתי קודם לכן את המיני ONE, בתגובה למי שטען שמחיר הלאון קופרה צ"ל 160-170 אלף ש"ח, בכדי להמחיש מה ניתן לקנות כאן בסביבת המחיר הזו.

פורסם

אבל המיני S עולה בגרמניה וUK רק קצת מעל לאיביזות הספורטיביות.. אז למה בארץ היא עולה כמעט פי 2 ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

240 אלף ש"ח על 240 כוחות סוס על הנעה קדמית. ??? הגולף עם 200 כוחות סוס מתקשה להעביר את כל הכוח אל האספלט, אז הלאון עם 40 נוספים תעשה עבודה טובה יותר?

מי מעז להציב אותה כנגד WRX? אולי הלאון מהירה בקו ישר אבל היא לא מתפקדת באותה רמה בסיבובים.

אני בכלל לא ידוע כמה מתוך ה240 מתפקדים בשטח.

חוץ מזה, מישהו אמר STI/Evo 2005/2006?

פורסם
אבל המיני S עולה בגרמניה וUK רק קצת מעל לאיביזות הספורטיביות.. אז למה בארץ היא עולה כמעט פי 2 ?

כי אתה בארץ. התשובה בגוף השאלה שלך =\

ואם התלבהתי מהלאון TFSI במציאות (כי בתמונות היא הייתה נראית לי מכוערת), אני בטוח שה-CUPRA במציאות- מדהימה!

באפשרות היד שניה, תמיד אפשר למצוא STI או EVO ממודלים 2005-2006.

מסכים (ראיתי בסוכנות), ועוד פעם מסכים. תביאו איבו ונסגר הסיפור :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לזה קוראים: "מתפרץ לדלת פתוחה". לזה בדיוק התכוונתי כשכתבתי שהמיני בארץ פשוט לא מענינת. ובכלל, לבוא בטרוניה, באותה הודעה, על מחירה הגבוה של הלאון קופרה מחד ולהלל ולשבח את המיני קופר S מאידך, למרות מחירה המוזר כפי שעשה BAR72, נראה לי, איך לומר, קצת משונה.
פורסם
240 אלף ש"ח על 240 כוחות סוס על הנעה קדמית. ??? הגולף עם 200 כוחות סוס מתקשה להעביר את כל הכוח אל האספלט, אז הלאון עם 40 נוספים תעשה עבודה טובה יותר?

מי מעז להציב אותה כנגד WRX? אולי הלאון מהירה בקו ישר אבל היא לא מתפקדת באותה רמה בסיבובים.

לSTI/EVO מזמן אין מונופול ולא צריך ללכת עד ללאון בשביל זה, תסתכל עד כמה קרובה איביזה 2001 טורבו לזמנים שהן עושות(כמובן משופרת) במגזין אוטו

וכן לאון עם 240 כ"ס מסוגלת לעמוד שם יפה מאוד

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מספרים זה לא הכל.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

bar72,

"א' כל", "ראשית כל" - זה לא כל כך משנה, זאת צורת כתיבה ישראלית טיפוסית, אנחנו לא בשיעור לשון.

אם היה לי מספיק כסף הייתי משתדרג כבר מזמן ל-CUPRA כזאת או ל-Coper S.

הבריטים מזמן כבר לא נעלבים, הם עברו ל-FORD.

לגבי השוק הנחות של הרובר- חבל לדבר. איך אומרים, עם עובדות אין מה להתווכח. אלו לא השערות.

ואיביזות עם 400 כ"ס לא מורידות את הכוח לכביש?! :roll:

תאמין לי שאם הרכב בנוי ומכוון נכון (ונוהג בו נהג נורמלי בלבד ולא ילד)- אפשר להוריד את הכח ה"מטורף" הזה לכביש בכיף.

ובמיוחד שסוג הקונצרן הזה הוא די מתון, הכח ירד יפה מאוד לכביש.

לגבי ההשוואה ל-WRX/STI/EVO.

ה-WRX תהיה לדעתי נחותה עדיין מהלאון, אך ה-STI וה-EVO יגמדו את ה-CUPRA בצורה משמעותית מאוד.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
לSTI/EVO מזמן אין מונופול ולא צריך ללכת עד ללאון בשביל זה, תסתכל עד כמה קרובה איביזה 2001 טורבו לזמנים שהן עושות(כמובן משופרת) במגזין אוטו

בן

מספרים זה לא הכל.

תסביר

אני מניח שלא טרחת לקרוא את מה שניצן רז כתב.

אני אצטט את הסיכום: "על המסלול הסיפור חוזר על עצמו- הסיאט הכחולה היתה קשה מאוד לשליטה, סבלה מהשהיית טורבו אדירה ומתת היגוי למכביר, תוצאתה היתה מהירה אמנם מהאיבזה קופרה החדשה בכ-2 שניות (1:58.04 דקות), אך עדיין מאכזבת ביחס להספק ולהוט האצ'ים אחרות. ואז באה האיביזה הצהובה והשאירה אותנו פעורי פה... זאת ללא ספק אחת מהמכוניות עם התנהגות הכביש הגרועה ביותר שזכורות לי, אבל הגודל הצנוע ביחס להספק האדיר עושים את שלהם והאיביזה חלפה על קו הסיום שלוש פעמים רצופות באזור ה-1:55 דקות (!!) רובעות בסיום 1:54.46 דקות- הזמן השלישי בטיבו אחרי אסתי ואיוו (!!). לא נותר לנו רק לסכם ולומר שהשעון אולי מדבר- אבל זמנים זה לא הכל בחיים."

פורסם

הכל טוב ויפה ובאמת זה רכב יפה ,אבל בכל אופן,אילו היה לי את הסכום הזה להוציא על רכב ,זה היה רק רכב אחד = אימפרזה טורבו(החלום).

שימו לב לתגובות בכתבה, מומלץ לקרא קודם את תגובה מספר 1 ולאחריה את 32,33,36,ו...38

לא יודע מה איתכם,אותי זה קרע מצחוק.

פורסם

חברים, אתם לא מאופסים בכלל! מה הקשר למכוניות משומשות עכשיו? ואני אחזור ואגיד- לא משווקים יותר WRX!!!! וSTI תגיע רק שנה הבאה במחיר של מעל 300 אלף ש"ח!

ואשכרה הייתם מוכנים לשלם את המחיר המופקע של המיני קופר S מאשר על קופרה? אלף ש"ח לכ"ס זה לא עסקה רעה בגודל המכוניות האלה. גולף GTI 1250 ש"ח לכ"ס. איבו ואסתי 1132 ש"ח לכ"ס. ואם כבר מדברים על פלסטיקה גרועה- מישהו פה ישב באיבו ויכול להגיד לי שהסלון שלה יפה/ איכותי?! ב300 אלף ש"ח לפחות סובארו נתנו קצת מאפיינים ספורטביים לסלון שלה.

ואגב, כנ"ל לגבי הA3 טורבו. מחיר יותר גבוהה, עם פחות כ"ס. האיביזה קופרה והלאון קופרה הן מה שהיתה האימפרזה GT בזמנה, הכי הרבה תמורת הכי מעט (הכל יחסי חברה- לפני שאתם קופצים עלי..).

בכל מקרה, נשמע כי חלק מהאנשים פה ממש מתרעמים על כך הסיאט העיזו להוציא רכב שמעיז לקרוא תיגר על הגדולים, אבל אני לפחות מאוד אוהב אנדר-דוגים (אלה שידם על התחתונה דווקא, למי שלא מבין), ולקחת קופרה כמו שהיא, ולתת בראש לחברה עם המכוניות היקרות יותר, זה תמיד כיף. ככה תיארו את האימפרזה, לא? מפרקת את הפורשים ברמזורים..

אז קחו נשימה עמוקה, ותנסו לשפוט אותה בקטע קצת יותר מקצועי.. ומי שאמר שהיא לא מצליחה להוריד את הכח לגלגלים, אז רק אתה באמת חושב שלאיבו והאסתי יש 265 כ"ס בגלגלים? להזכירך ש4X4 מאבד המון כח בדיפרנציאלים? ושלא תבינו לא נכון, אני חולה אימפרזות!!

RB

פורסם

עם כל התגובות שקראתי בדקות האחרונות אני רואה שהסיאט לאון קופרה היא מכונית שמעוררת מחלוקות רבות.

אמנם היא יקרה פה מאשר בבריטנייה ושאר אירופה אבל אנו חיים בישראל. המחיר שלה יחסית גבוה אבל מקבלים הרבה בתמורה ( אבזור, ביצועים ) ומה עדיף לקנות אלפא בררה ב 400 אלף ? ( וכמה שאני אוהב את הבררה היא מהממת, מדהימה ) שלא נותנת תמורה מבחינת מנוע וביצועים .

למי שיש את הכסף שיקנה ויספר לנו איך היא. אני הייתי קונה

שבוע טוב לכולם !

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

אני אישית הייתי הולך על הלאון Cupra - איני מחסידי היפניות (לא WRX ולא STI. ה-Evo היא היחידה שאני איך שהוא מחבב)

וללאון יש אופי, שאין לאימפרזה - לדעתי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...