Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לנתוני אחזקה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר, כי לדעתי הודעה זו לא שייכת לפורום ייעוץ לרכישת רכב, אלא היא סתם דיון בנושא שיכול להעסיק רבים (וגם אותי).

אז ככה: הייתי רוצה לדעת מה ההבדל באחזקה של הרכבים הנ"ל מלפני כעשור, (כלומר סכום בשקלים): משפחתית רגילה (לדוגמא מאזדה 323 או טויוטה קורולה שנת 93, גיר רגיל) לבין ספורטיבית מאותו שנתון, (נניח סיטרואן ZX וולקן 1.9, שנת 94-95).

חישוב בערך של אחזקת המאזדה בשנה: (נזניח את עלויות הדלק, שזהות בערך בשני הרכבים, תקנו אותי אם אני טועה [אם אני טועה = יותר מעשרים אחוז הפרש] ):

* ביטוח (אין צורך במקיף) - 3.5 כולל ג'

טיפולים שוטפים - כ-אלפיה נוספת.

טסט - 700 שקל.

סה"כ- כ-5000 שקל, לפני דלק.

לגבי הוולקן אין לי מושג.

הגיוני שהעלויות גבוהות באופן משמעותי?

אשמח לתשובות !

בתודה מראאש

פורסם

קודם כל, יש כבר ת'רד בנושא בפורום טיפול ברכב - הת'רד על עלות אחזקת רכב שנתית. תוכל לראות שם דוגמאות לספורטיביות ומשפחתיות.

בנוגע לעלויות אחזקה - הן יהיו יקרות יותר בספורטיבית. אין מה לעשות. גם הוצאות על דלק (מנוע גדול ובזבזן יותר לרוב, יותר צורך "ללחוץ" מדי פעם). גם הוצאות על רכיבים מתבלים (צמיגים טובים לוולקן יהיו יקרים יותר מצמיגים פשוטים ל-323, נניח) וגם תיקונים, שלרוב בדגמים הספורטיביים הם יקרים יותר הודות לשימוש במרכיבים שונים (משולשים שונים, ציריות, משאבות דלק, בלמים וכן הלאה).

צפה לעלויות אחזקה גדולות בכמה אלפים טובים בשנה. בוא נניח כ-20-30 אחוז יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל, אתה מדבר על כ-30% יותר - שזה לא כמה אלפים, אלא כ-1.5 אלף יותר (מחמשת אלפים, לא כולל דלק).

בנוסף, בשרשור שהיה ראיתי רכבים שהגיעו להוצאות אחזקה אסטרונומיות - הגיוני, לדעתך: די נדיר, או די שכיח? (הייתה שם אם אני לא טועה את הפיג'ו של ROI306 - הוא הגיע לעלות אחזקה של כמעט 2 שח לקילומטר (15 אלף בשנה) - וזה אובר מוגזם.

אשמח לדעתך.

בתודה

פורסם
קודם כל, אתה מדבר על כ-30% יותר - שזה לא כמה אלפים, אלא כ-1.5 אלף יותר (מחמשת אלפים, לא כולל דלק).

בנוסף, בשרשור שהיה ראיתי רכבים שהגיעו להוצאות אחזקה אסטרונומיות - הגיוני, לדעתך: די נדיר, או די שכיח? (הייתה שם אם אני לא טועה את הפיג'ו של ROI306 - הוא הגיע לעלות אחזקה של כמעט 2 שח לקילומטר (15 אלף בשנה) - וזה אובר מוגזם.

אשמח לדעתך.

בתודה

קודם כל, אני התכוונתי לכל הסכום. כולל דלק וביטוחים. זו סתם הערכה וזה כמובן יכול להשתנות. יכולה להיות לך שנה שתהיה לך עלות אחזקה של סובארו 1.6, ויכולה להיות שנה שבה תצטרף לעשות אוברול למנוע, להחליף ציריות, לתקן מזגן והשד יודע מה. זה גם מאוד מאוד תלוי במצב הרכב בעת הקנייה ובאיך ששומרים עליו. יש להניח שסובארו תשרוד הזנחה בצורה טובה יותר מוולקן, למשל.

בנוגע ספציפית לרכב של רועי - הוא ממש לא רכב סטנדרטי. אל תשווה. אני חושב שעלות אחזקה של שקל לקילומטר לרכב ספורטיבי היא סבירה בהחלט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...