Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב התחמם - אימפרזה 98'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברגע זה חזרתי לבית אחרי נסיעה קצרה ברכב

הבעיה קרתה כמה דקות לפני שהגעתי לבית

שמתי לב ברעשים מוזרים מכיוון המנוע(רעש של החגורה נראה לי)

ואז הבחנתי שהמד חום מנוע עלה מעל החצי

יש עצרתי בצד וכיביתי את הרכב,בדקתי מים ולהפתעתי היה חסר

ולמזלי טוב שהיה לי בקבוק מים בהישג יד אז מיליתי מים ובנוסף שמתי לב שהם לא צלולים

כאילו התערבב בהם חלודה או קורוזיה

אז השאלה שלי היא האם יכול להגרם נזק למנוע כתוצאה מכך שהמחוג עבר את החצי

זאת אומרת הגיע ל 3\2 ,ומה פשר התופעה הזאת שהמים לא צלולים?

אודה לכל מי שיעזור לי

בברכה אסיף.

פורסם
שלום לכולם

שמתי לב ברעשים מוזרים מכיוון המנוע(רעש של החגורה נראה לי)

זאת אומרת הגיע ל 3\2 ,ומה פשר התופעה הזאת שהמים לא צלולים?

בברכה אסיף.

בקשר לרעש "החגורה", אז יכול מאוד להיות שהרצועה שמניעה לך את המשאבת מים נקרע.

תבדוק שכל הרצועות באוטו שלמות.

במידה וכולם שלמות אז יש סיכוי שאחת החגורות אינה מתוחה מספיק ולכן משמיעה רעש של שריקה.

בקשר למים לא "צלולים",

א)אם אתה מצפה למים צלולים זה סימן שאתה משתמש במי ברז.

(מי ברז לא מתאמים לקרור הרכב!, הם גורמים לחלודה וקורוזיה במכלולים!)

יתכן שכתוצאה מהשימוש במי ברז במערכת, נגרם לך מצב של חלודה ברדיאטור, מה שסתם אותו וכמובן מקרין על צבע המים שהפכו להיות חומים. (דבר זה יכול להביא להתממות)

ב)תבדוק אם יש נזילות נוספות במערכת אשר יכלו להביא למצב של חוסר מיים.- במידה ואין כנראה שהתחממות גרמה להתפרצות מיים.

ג)אני מציע לך לגרור את הרכב למכון רדיאטורים שהו יחליפו או ינקו לך את הרדיאטור, ובנוסף תבקש שיחליפו טרמוסטת.

מכיון שהטרמוסטת מתקלל כתוצאה מרתיחה שזה מה שאני מאמין שהיה לך.

ד)תבקש בנוסף גם בדיקת לחץ למערכת קרור, כדי לראות אם יש עוד נזילות ממקומות נסתרים.

ה)תבדוק גם שמן ותראה שצבעו רגיל, ושאין פה כתמים לבנים על מנת שנפסול את האפשרות של ערבוב השמן והמים. מה שיצריך אותך בשיפוץ ראש.

ו)חזור ותדווח לנו על הבדיקות שהצאתי לך, על מנת שנוכל יותר לעזור לך.

וגם יותר לכוון אותך לפתרון הבעיה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שמו לי מים ירוקים

אז ככה הלכתי למכון רדיאטורים,והבחור שעבד שם בדק לי את הרדיאטור

וגילה חור קטן באחד הצינורות שליד הסעפת,אז השארתי את האוטו בצל כדי שיתקרר

וירדו המים ,והוא סתם לי את החור עם "פלסטלינה"

האם זה יחזיק מעמד הרבה זמן? מה יכולת החומר הזה?

פורסם

אני לא מבין משהו.. במידה והחליפו לך רדיאטור חדש ושמו לך מים ירוקים. אז לא צריכה להיות לך בעיה של מים לא צלולים כמו שתיארת.

יכול להיות שיש לך פריצה באטם ראש שגורם לערבוב השמן במים, ובגלל זה המים לא היו צלולים.

הפתרון של הפלסטלינה הוא פתרון של חאפרים. במוקדם או במאוחר הפלסטלינה תעוף והנזילה תחזור על עצמה. אם דברים כאלה לא משחקים הדבר יכול לגום לך בסופו של דבר לראש מנוע.

ועוד משהו- הצינור שממנו היית הנזילה עשוי מפלסטיק או שהוא צינור גמיש?

פורסם
קיימים בשוק מגוון רחב של מים ירוקים,יכול להיות שחלקם זה רק מים רגילים עם צבע???

יש פה הרבה דיונים בפורום על "מים רגילים עם צבע". בגדול למי שלא רוצה לקנות מים מקוריים של החברה. מומלץ להשתש בנוזל של פרסטון בבקבוק הצהוב. עולות 35 ש"ח אצל הפרסים בת"א

פורסם
אני לא מבין משהו.. במידה והחליפו לך רדיאטור חדש ושמו לך מים ירוקים. אז לא צריכה להיות לך בעיה של מים לא צלולים כמו שתיארת.

יכול להיות שיש לך פריצה באטם ראש שגורם לערבוב השמן במים, ובגלל זה המים לא היו צלולים.

הפתרון של הפלסטלינה הוא פתרון של חאפרים. במוקדם או במאוחר הפלסטלינה תעוף והנזילה תחזור על עצמה. אם דברים כאלה לא משחקים הדבר יכול לגום לך בסופו של דבר לראש מנוע.

ועוד משהו- הצינור שממנו היית הנזילה עשוי מפלסטיק או שהוא צינור גמיש?

החור היה על צינור ברזל ולא מגומי או חומר אחר

לפי מה שנראה לי זה צריך להיות חומר חזק שמחזיק טוב

פורסם

הרדיאטור חימום הפנימי שלך עובד בצורה תקינה ?

הרצועת טיימינג היא זו שמניעה את המשאבת מים. אם התחילו לך חורים בצינורות מתכת סימן שהנוזל קירור שקיים (או לא קיים) ברכב הוא ישן מאוד או מליגה ז' (ותאמין לי, היו לי כמה וכמה סובארו כפולות מגיל הסובארו שלך ללא שום בעיה במערכת הקירור - אבל הן טופלו, כנראה, הרבה יותר טוב).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אז מה אני אמור לעשות במצב שכזה?:?

תתחיל בזה שתענה על השאלות ששאלו אותך ואל תגיב כמו חושם :p

אח"כ נמליץ לך מה לעשות במצב שכזה :D

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הרדיאטור חימום הפנימי שלך עובד בצורה תקינה ?

הרצועת טיימינג היא זו שמניעה את המשאבת מים. אם התחילו לך חורים בצינורות מתכת סימן שהנוזל קירור שקיים (או לא קיים) ברכב הוא ישן מאוד או מליגה ז' (ותאמין לי, היו לי כמה וכמה סובארו כפולות מגיל הסובארו שלך ללא שום בעיה במערכת הקירור - אבל הן טופלו, כנראה, הרבה יותר טוב).

איציק

מה זה הרדיאטור חימום פנימי?והיכן הוא נמצא

בהחלפת הרדיאטור לחדש מילטו לי מים ירוקים.אבל אחרי זה מילתי מים רגילים:loco:

פורסם

אני חייב להוסיף: התיקון שעשו לך, עם "פלסטלינה" (אני מניח שזה פרופוקסי/אפוקסי), אם נעשה בצורה איכותית אין סיבה שלא יחזיק. החומר הזה "סובל" עד טמפ' מאוד גבוהות (יותר ממה שהאוטו שלך מסוגל ליצור) ועמיד מאוד. אני אישית "יצרתי" איתו מעבר מים חדש בסעפת , ומעולם התקלה לא חזרה אצלי.

דבר נוסף, תבדוק את יוניות החום שאמורות להפעיל את המאווררים, לא פעם הן תקולות ולא מקררות את האוטו כשצריך, ואז האוטו מתחמם.

בהצלחה.....

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בכל אופן, הפלסטלינה הזאת מחזיקה יופי חורים ברדיאטורים חופשי, אני אישית ביצעתי לכמה אנשים סתימות חורים עם החומר הזה ,זה מחזיק כמה שנים טובות,או יותר נכון, עד שצריך להחליף רדיאטור,זה מאוד עמיד גם בתנאי חום קיצוניים.

• תוכן חדש...