Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי איזו מוזיקה(תפרט דיסקים להקות) אתה שומע בעיקר?

האם מגבר הוא אופציה להחלפה מבחינתך?

לגבי סט רמקולים הייתי הולך על פייז CFS165.25 או בשמו כיום מק אודיו CFX165.25 (אותו אחד פשוט קנו את פייז).

כסט אול אראונד שהוא יחסית מאוזן וברמה זה פתרון טוב.

פורסם

תודה לכולכם על האינפורמציה והנכונות לעזור!

אני יודע בדיוק איזה סוג של צליל אני מחפש.

יהיה לי יותר קל לדבר על סטריאו לבית, שם אני מכיר את המותגים יותר טוב. כפי שציינתי, רמקול כמו הפרדיים סטודיו 40 הוא בדיוק הסאונד שאני מחפש (אגב, הוא גם הרמקול שיש לי בסלון). הוא לא אנמי (כמו רמקולים של mission או tannoy), יודע לרדת נמוך ולהיות פאנצ'י. המיד שלו מאוד מדויק, מודגש וברור. מצד שני, הגבוהים גם ברורים וקריסטלים, אך לא צורמים (כמו ה-proac למשל, שהגבוהים שלו עשויים אפילו להיות חדים מדי). הוא אמנם צובע את הצליל, אבל הצבע הזה מאוד מוצא חן בעיני. הכל מדויק, "יושב נכון" בבמה, וכשאתה מנגן מוסיקה, גם בווליום, שום דבר לא צורם ומפריע לך להנות.

הוא לא רמקול מס' 1 לשום סוג של מוסיקה, כלומר, אם אתה שומע רק ג'אז הוא לא הרמקול בשבילך. אם אתה שומע רק טראנסים, הוא לא הרמקול בשבילך. אבל אם אתה שומע הכל (וזו תשובה לזה וזה וזה, אני שומע הכל, מג'אז, דרך פופ, רוק, פלמנקו, ישראלי) - הרמקול הזה פשוט מושלם.

היום ברכב אני ממש מרגיש כאילו אני שומע את המידים מגיעים מקרטון. סאונד של מסור. כמו רמקולים לבית של cerwin vega. אתה מקשיב ללאונרד כהן והוא נשמע יותר כמו ג'ו קוקר...

לגבי המחלפת מגבר - אני בספק גדול שזה יתרום בצורה יותר מזניחה לשיפור הסאונד (שוב, מנסיון במגברים לבית). אני מעדיף להוציא את כל הכסף על רמקולים טובים יותר. למרות זאת, אשמח לנסות להחליף מגבר בחנות (או אולי עם מישהו מהפורום, אם יתאפשר) ולהווכח בעצמי שהסאונד משתפר. אם יש הבדלים - אני אחליף את המגבר.

lanosforce - אין לי הרבה סבלנות, אבל הבעיה מס' 1 היא שפשוט אין אפשרות לשמוע הרבה רמקולים כאן בארץ. כשקניתי את הרמקולים לבית, הסתובבתי במספר חנויות מובילות ושמעתי עשרות רמקולים, בין 5 ל-15 בכל חנות. רמקולים לרכב הרבה יותר קשה לשמוע, ואולי בלתי אפשרי. הייתי בכנס האחרון והיה מאכזב מבחינת הנוכחות הדלילה.

אני מוכרח לציין שממש לא אהבתי את המורל לבית. רמקולים בינוניים ומטה, עם סאונד די גרוע. במחיר שלהם יש אלטרנטיבות טובות בהרבה, לטעמי. אני לא יודע איך הם מבצעים ברכב, אולי שם המצב שונה לחלוטין. על HERTZ לא שמעתי מעולם, היות ואני מבין שאין להם רמקולים לבית. אשמח לשמוע את ה-Hi Energy שקראתי עליו רבות כאן בפורום. לגבי ה-CFX165.25 - היכן אפשר לשמוע אותו?

פורסם

לגבי בית אני יכול בהדגמה קצרה לשנות לך את הדעה. ולהוכיח שעד רמות גבוהות ביותר המגבר חשוב באותה רמה כמו הרמקולים.

הCFX תוכל לשמוע אצל היבואן SG אלק'. בעקרון זה סט שיענה לך על מה שאתה מחפש. לדעתי גם סטים של פוקאל יוכלו לענות על זה.

יד שניה בעניין? יבוא?

פורסם

מוכן להדגמה בכיף.

מעניין מאוד לגבי SG! הייתי בטוח שהם מייבאים רק מוצרים לבית. ראיתי עכשיו באתר שלהם אולם תצוגה מרשים מאוד! בשבוע הבא אלך לבקר שם.

יד שניה בעניין, במידה והרמקולים שמורים מאוד. יבוא גם אפשרי בהחלט, ואפילו אוכל לחסוך משלוח כי קרובי משפחה יהיו בארה"ב בעוד שבועיים.

פורסם

תודה על ההמלצה.

בדקתי באתר של CLARION ארה"ב ויש שם רק את ה-16. ב-UK ה-17 קיימים. האם הם מקבילים?

באתר של SG ראיתי שהם לא מביאים רמקולים של CLARION לארץ. חבל.

אגב, לגבי Mac Audio - מה ההבדל בין ה-CFX165.25 ל-MAXIMUS 2.16?

פורסם

לגבי סט רמקולים הייתי הולך על פייז CFS165.25 או בשמו כיום מק אודיו CFX165.25 (אותו אחד פשוט קנו את פייז).

כסט אול אראונד שהוא יחסית מאוזן וברמה זה פתרון טוב.

מצטרף, למרות שאני קצת משוחד כי יש לי את הסט (מק אודיו CFX165.25), אבל זה שיש לי אותו אומר משהו.

סט נהדר, חזק ונקי, לקח לי אומנם קצת זמן עד שהגעתי לכיוון הרצוי מבחינתי אבל היום אני מאד מרוצה.

הסט זכה בציונים הגבוהים ביותר לקטגוריה שלו (לא להשוות אותו עם סטים שעולים 3000 ש"ח).

ברמת מחיר של 1200-1500 ש"ח הוא היה עבורי הטוב ביותר (שמעתי הרץ, מורל, MBQ, JBL) ומבחינתי לא היה צל של ספק מי הטוב ביותר.

http://www.mac-audio.de/recopdf/1610216_EN_PDF.pdf

פורסם

מוטי

כשמדברים על טוויטר - יש הבדל חמור בין בית לרכב - בייחוד בטוויטר.

הסיבה היא שטוויטר בשטח פתוח (כל עוד זה לא ריבון או הורן זול) או בחדר גדול כמו בבית נמצא הרבה יותר רחוק ממך ממה שהוא ברכב והוא הופך להיות יותר "אוניברסלי" בין טוויטר אחד לבית לטוויטר אחר לבית אתה צריך ממש להגביר את המוזיקה או שממש יהיה הבדל רציני בין הטוויטרים בשביל שתהיה באמת מסוגל לייחס את השוני בצליל.

כמובן שטוויטר מכיפת מתכת לטוויטר עם כיפת בד אתה תרגיש מיד - אבל בין אחד לשני מאותו הסוג הגבול הזה הרבה יותר מטושטש ממה שהוא יהיה ברכב. כי ברכב אתה יושב "על" הטוויטר ואתה סופג אותו במלוא העוצמה.

לפי מה שאתה מתאר - אני הייתי הולך על מידבאס של פוקל K2P עם טוויטר קצת יותר רגוע, טוויטר של הרץ מילה או ETON מסדרה גבוה. לא הייתי פוסל במקרה הזה גם את הסופרימו פיקולו של מורל שהוא יהיה קצת יותר רך מהשניים האחרים.

או לסירוגין - מידבאס של MBQ סדרת Q ביחד עם אחד הטוויטרים שהמלצתי למעלה.

הגברה של הסט תהיה רק אבל אך ורק בתצורת Bאמפינג.

הCFX של מק-אודיו - מצטער לאמר לך, סט חביב לילד שיש לו קצת יותר מתקציב של "מיי פירסט סוני"

סט אמנם יחסית נקי ובעל דיוק, אבל המידבאס שלו לא הרשים אותי (המיד כן, המידבאס לא - אני מדבר על אותו הרמקול, לא שלושה חלקים או משהו כזה) והטוויטר שלו נוטה להיות מתכתי כשמגבירים אותו.

אם אתה משתמש ברמקולים בייתיים בכזאת רמה (אני משתמש בKEF בבית - אתה אמור להבין) אתה תתאכזב מהסט הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מוטי,

את סוג הסאונד שאתה מחפש לא תוציא מה MBQ האלה, לא משנה מה תעשה. מדובר בסט פשוט וזול עם טוויטר מתכתי וצעקני.

הייתי מציע לך שני דברים:

1. תישאר עם המגבר. "סאונד אמריקאי" (כמו שהוזכר כאן בתחילת הת'רד) הוא סאונד שמן, נפוח עם חמימות. בדיוק ההפך הגמור מ"סאונד גרמני" שהוא מאוד מדוייק, אבל חד,קר ונייטרלי.

2. תחליף את הסט לסט עם טוויטר מסוג סופט-דום (ידוע גם בשם "משי", הכוונה לטוויטר שעשוי מבד ולא ממתכת) עם וופר שיודע לבעוט, ע"ע פוקל והרצים למיניהם.

יש לך רכב עם נקודת פתיחה לא רעה כלל מבחינת בידוד רעשים, אך זה בהחלט לא בגדר חובה ולא יניב שיפור משמעותי כמו מישהו עם סובארו ג'אסטי.

איתמר.

(נ.ב, גם אני פריק של Paradigm, זוג בסלון וזוג בחדר :wink:)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה לכולכם!

1. friendman ורומן - שולח לכם ה"פ. אשמח להפגש כדי לשמוע את הסטים.

2. איתמר - תודה על ההכוונה לגבי סופט-דום. חיפשתי הסברים על ההבדל לאחר שקראתי אותך, למדתי משהו חדש על טוויטרים. כיף לקבל עצות ממישהו עם פרדיים. אני מנחש מוניטור 7 בחדר וסטודיו 40 בסלון? :-) אילו רמקולים יש לך ברכב?

3. lanosforce - תודה על הטיפ לגבי מק אודיו. אנסה לשמוע בכל מקרה. יש לך עצה לגבי רמקול ספציפי שכדאי לשמוע?

בינתיים, יש לי כמה אלטרנטיבות שאנסה לשמוע בזמן הקרוב:

- הרץ היי אנרג'י

- מורל הייבריד ודוטק (אני נותן להם סיכוי נמוך היות ומורל לבית, כפי שכתבתי, הם רמקולים בליגה ד' מבחינתי)

- פוקאל K2P או אולי סדרה אחת מתחת

- מק אודיו האמור כאן למעלה

מה דעתכם על DLS? יתאימו לי? יש לי סט של DLS Reference משנת 98. אני זוכר שקניתי אותם באפריל טקליין. האמת שזה כל כך מזמן שאני אפילו לא זוכר אם אהבתי את הסאונד ובוודאי שהטעם שלי השתנה מאוד מאז.

• תוכן חדש...