Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם,

לפני מספר ימים הרנו מגאן שלי (שנת 2000, דיזל) נפגעה בקרטר שמן מאבן שהייתה על הכביש. בעקבות הנזילה גררתי את הרכב למוסך שהבטיח שניתן לתקן ע"י ריתוך (כ-500 ש"ח).

יום אחר כך מתקשרים אלי עם בעיה שחלק מהברגים בקרטר לא נפתחים (בגלל סגירה חזקה מדי בתיקון שנעשה בעבר).

הפיתרון הוא פירוק של חלקים נוספים כדי לאפשר גישה , חימום וקידוח הברגים.

הם ציינו שבתהליך הזה הקרטר כנראה יפגע ויהיה צורך להחליפו באחר.

המחיר החדש עומד על 300 ש"ח לפירוקים וקדיחות ו-800 ש"ח לקרטר חדש וזה לפני מע"מ ועבודה על הרכבה וכו'...

כנראה כבר עובר את ה-1500 ש"ח כ-10% ממחיר האוטו :?

מחר בבוקר אני אגש לראות על מה מדובר, אבל מה אפשר לעשות במצב כזה?

פורסם

במצב כזה של סדר וריתוך וקדיחה בברגים..... אין מנוס אלה לרכוש קרטר חדש מפירוקיה וזהו... הרי לא תרצה להסתכן שהם יקדחו לך בברגים... ולך תדע אם בטעות הבחור שקודח יקדח לך בטעות למיקום שונה.... ועוד הסדק שריתכו לך לא יעשו ריתוך מקצועי ולאחר כמה ימים תהיה נזילה.... במקרה כזה חייב להחליף, אין טעם להתעסק עם כל זה, אבל 800 שקל לפניי עבודה ומע"מ.... עדיף לרכוש מפרוקיה חדש.

פורסם

תודה על התגובות,

על פי עצתכם התחלתי לחפש קרטר מפרוקיה, ניסיתי את "היפר חלף" ו-"אוטו בורסה" בפ"ת אבל הם לא מחזיקים.

איפוא עוד ניתן לחפש באיזור פתח-תקווה?

פורסם
במצב כזה של סדר וריתוך וקדיחה בברגים..... אין מנוס אלה לרכוש קרטר חדש מפירוקיה וזהו... הרי לא תרצה להסתכן שהם יקדחו לך בברגים... ולך תדע אם בטעות הבחור שקודח יקדח לך בטעות למיקום שונה...., אבל 800 שקל לפניי עבודה ומע"מ.... עדיף לרכוש מפרוקיה חדש.

אתה לא מבין כנראה, שקודחים בברגים בשביל לפרק את הקרטר הישן.

פורסם

אל דאגה, את זה הבנתי טוב מאוד, אבל עם הקדחנים של היום, יש מצב לטעויות ובטעות לסטייה .

פורסם

דיברתי אתמול עם בעל עסק שהבטיח להשיג קרטר מפירוק ב-250 ש"ח (לעומת 800 ש"ח מהמוסך!!)

אין לי נסיון עם המוסך הזה ומעט מאד עם תיקון רכבים אז יש לי שאלה נוספת לגבי הברגים.

האם ברגים תקועים זה מקרה שכיח? או שזו דרך לשדרג את המחיר ? (מ-500 ל-1500)

נ.ב. לאחרונה הרכב עבר טיפול בקרטר שמן במוסך שאני מכיר וסומך על העבודה (הברגים נפתחו ונסגרו לאחרונה אצלם)

עידכון.

כל הפירוקים (זרועות מנוע, היגוי, אגזוז) כדי להגיע לקרטר ולחמם\לקדוח את הברגים, שיחרור הקרטר עצמו והרכבת קרטר חדש יעלה 900 ש"ח.

בהנחה שאני מביא קרטר מפירוקיה (250 ש"ח) שעד עכשיו עוד לא הגיע....

מה דעתכם על המחיר?

עידכון נוסף ושאלה חשובה,

מעט אחרי שהבינו במוסך שאני מביא קרטר מפירוק ולא קונה חדש דרכם, הם הודיעו שהצליחו לפרק את הקרטר מבלי לפגוע בו וניתן לרתך ב-300 ש"ח ולא להחליף בחדש.

מה דעתכם? האם כדאי לרתך בכל זאת? המחיר מפתה, במיוחד כשנודע לי שהקרטר מפירוק לא יהיה בזמן והוא כבר לא אופציה...

פורסם

אני לא מבין למה מלכתחילה לא גררת את הרכב לאותו מוסך שאתה סומך עליו ושעשו את העבודה אחרונים.

הרי ברור שניסו כאן לעשות עליך כסף בשיטת המצליח הידועה.

פורסם

עדיף להביא קרטר מפירוק יותר זול בלי ריתוכים וכאלה.

הריתוך לא תמיד מחזיק הרבה זמן ואם כבר מפרקים אותו אז עדיך לשים משהו טוב.

אם אתה לא מוצא קרטר מפירוק אז אין ברירה תלך על הריתוך וזהו.

פורסם

לחבר שלום

ריתוך אגני השמן ,עלול (לא בכל המקרים) לעוות את פני שטח מגע האגן עם דפנות בלוק המנוע ,וכך תגיע למצב של פרוק בשנית

דאג שהמוסך ישתמש בחומר אטימה מקורי של רנו (עלות 60 שח)

יגאל

פורסם

הסיבה שהברגים לא יצאו ממקומם בגלל שעבדו עם כלי לא מתאים או כלי אויר, ראשי הברגים שם הם טורקס והם מאוד עדינים.

אין בעיה לרתך כי מדובר בקרטר אלומיניום, אם השבר בדיוק מתחת לפתח יניקת השמן אז הרתוך עלול לחסום את הכניסה ואז חייבים להחליף.

בהזדמנות חגיגית זו שהקרטר מפורק כדאי לפרק 4 לאגרים של טלטל ולבדוק אותם, אחרי שבר של קרטר הרבה פעמים המייסבים האלו נפגעים (תוצאה של חוסר שימון).

פורסם

הייתי במוסך בבוקר שישי וכיוון שהחלק מפירוקיה לא הגיע, אישרתי להם לבסוף לרתך (בעקבות ההמלצות כאן שכדאי להחליף ניסיתי למשוך כמה שיותר).

באתי כדי לראות שהם באמת פירקו את התושבת (ראו תמונות).

כמה זמן לוקח לפרק את זה? (הם בכו לי שם על כמות העבודה והמחיר נקבע בהתאם, אני מקווה שזה מוצדק)

לגבי הברגים התקועים, לא ראיתי סימני קדיחה או חימום, אולי פיספסתי אבל הם נראו די שלמים.

אני באמת אשאל מחר לגבי הלאגרים של הטלטל (מעניין כמה הם יבקשו עבור זה...)

נ.ב. לסקרנים, הגעתי למוסך הזה (שאני לא מכיר כלל) כיוון שהוא מוסך הסדר של חברת הביטוח.

בתחילה סברתי שהנזק יהיה יותר מ-"רק קרטר שמן" ולכן לא לקחתי סיכון. כמובן שאני מצטער על כך, כיוון שהעלות קרובה להשתתפות העצמית ובסוף אני לא תובע את הביטוח (חשבתי באמת לגרור אותו משם אבל זה כבר היה יוצא אותו מחיר...)

מיותר לציין שאחרי התיקון הזה אני לא חוזר לשם יותר..

r_DSCN4249.jpg

r_DSCN4250.jpg

• תוכן חדש...