Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוורר לא פעל!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול באחד בלילה לא רחוק מרחוב מונטיפאורי בת"א, נעצרתי כי ראיתי עשן יצא מהמנוע ( מהצד של הנהג, שם נמצאת חבית האנטיפריז 'אוטו פיאט טמפרה') כשפתחתי את המכסה ראיתי אדים (לא עשן) יוצאים מהחבית והמים מנסים להתפרץ החוצה! הבנתי שהרדיאטור לא התקרר!!! לאחר שנתתי למנוע טיפה להתקרר (20 דקות) פתחתי ת'פקק (עשיתי טעות) יותר מחצי מהמים נשפכו החוצה!! גררתי ת'אוטו עוד קצת עד לפנס הראשון בכדי לראות מה קרה שם!! לא ראיתי שום סמני התפוצצות של צינורות, והמים לא דלפו מהראדיאטור!! זה בטוח המאוורר!! :cry: ובזמן האחרון המאוורר עשה לי בעיות!! הרבה פעמים הייתי מכבה ת'מנוע והאוורר עדין היה עובד, הייתי נאלץ "להוציא אותו מהשקע"!! אמרו שזה בעיה של יוניט אבל יש 3 איך אני ידעה איזה?? ומה עושים איתו בכלל??? help!! :(

פורסם

א. איזה טמפרה, שנת יצור והאם המזגן הנו מקורי או ישראלי.

ב. האלמנט המפעיל את מאורר הרדיאטור נמצא בתחתית הרדיאטור בצד הנהג (שמאל)

ג. ברכב עם מזגן מקורי (מע' אקלים) יש לאלמנט הנ"ל 3 חוטים והוא גורם להפעלת

מאורר הרדיאטור ב 2 מהירויות , איטית ומהירה, לפי טמפרטורת המיים.

ד. בדגם זה מאורר הרדיאטר מופעל גם לפי לחץ גז המזגן, כשהמזגן פועל.

הפעלות המאורר עוברות דרך תיבת ממסרים ונתיכים הנמצאת בתא המנוע מחוברת

אל קורת הרוחב הקדמית העליונה (שחורה) ב 2 ברגים מאחורי הפנס הראשי הימני.

ה. בדגם עם מזגן ישראלי לאלמנט ברדיאטור יש 2 חוטים וחום המנוע מפעיל את המאורר

ב 92 מעלות בערך ומפסיק להפעילו לאחר ירידת החום ל 87 מעלות בערך.

המאורר בדגם זה פועל רק במהירות אחת.

ו. גם פה לחץ הגז מפעיל את מאורר הרדיאטור כשהמזגן פועל.

ז. לאחר מילוי או הוספת מיים מסיבית יש לנקז אויר ממע' הקרור כדי שיהיו במע' רק

מיים/נוזל קרור ולא כיסי אויר.

מומלץ לגשת למוסך המתמחה בדגם זה כדי לקבל אבחון ותקון מומחים.

המלצה נוספת הנה להשתמש בנוזל קרור מקורי של פיאט הנקרא "פרפלו", הוא מצויין

וגם בעלי רכבים אחרים משתמשים בו כי הוא משמן ושומר על מע' הקרור מקורוזיה.

בברכת חתימה טובה - רפי לין :idea:

פורסם

לא הבנתי מהקשר של מזגן למאוורר!!!! :shock:

אני ל אהפעלתי את המזגן כל הערב!!!

והמזגן אצלי הוא מקורי!!

טמפרה 1.6 שנה 95!!

לפני חודשיים החלפתי את הרדיאטור לאחד חדש!! וכמובן המאוורר נשאר הישן ( מקורי)!!

אז אתה אומר שזה לא יוניט???

פורסם

ובזמן האחרון המאוורר עשה לי בעיות!! הרבה פעמים הייתי מכבה ת'מנוע והאוורר עדין היה עובד, הייתי נאלץ "להוציא אותו מהשקע"!! ואיך אתה מסביר את זה??

תודה על ההסבר הקודם!!

פורסם

כפי שכבר ניסו להסביר קודם, במכונית מודרנית עם מזגן מקורי, תפעול המאוורר משולב במזגן ולא מדובר יותר בסתם יוניט שמדליק ומכבה את המאוורר בטמפ' מסויימת.

כאשר מפעילים מזגן, הוא בד"כ גם גורם להפעלת המאוורר כל הזמן, בלי קשר לחום המנוע.

סביר להניח שמה שקרה זה שעד עכשיו נסעת כל הזמן עם מזגן, ולכן המאוורר עבד ברציפות, והכל היה בסדר. כעת התחלת לנסוע בלי מזגן, ופתאום גילית שללא מזגן המערכת לא מפעילה את המאורר בטמפ' הנכונה. תופעה דומה קרתה גם אצלי לפני שנה.

עדיף שלא תתעסק עם זה, ותגרום איזשהו נזק, אלא תיגש למוסך לבדיקת העניין. בפג'ו /סיטרואן למשל (ZX במקרה הזה), לא מחליפים שום יוניט, אלא מכיילים את טמפ' ההפעלה אלקטרונית.

בהרבה מכוניות המאוורר ממשיך לעבוד גם לאחר כיבוי המנוע, לצורך קירור שלו בעמידה. אין צורך "להוציא מהשקע", זה מצב תקין.

עצה לא קשורה - שימוש במליון סימני שאלה וקריאה לא תורם כלום להסברת דבריך, אלא מציג אותך כלחוץ ו/או מתלהב. עדיף לרדת מזה.

פורסם
בהרבה מכוניות המאוורר ממשיך לעבוד גם לאחר כיבוי המנוע, לצורך קירור שלו בעמידה. אין צורך "להוציא מהשקע", זה מצב תקין.

תשמע!! באותם פעמים שהמאוורר פעל גם לאחר כיבוי מנוע אני לו מדבר על כמה שניות!! אני מדבר על זמן ממושך יותר (כלומר גם אחרי 15 דקות הוא לא מפסיק לעבוד) וזה כבר לא נירא לי תקין אומנם זה קורה לא תמיד אלא לעתים רחוקות אבל קורה!!

ותודה על העצה אבל אני המשיך לכתוב בסיגנון שלי!! :)

פורסם

אם מאורר רדיאטור פועל גם 15 דקות לאחר כבוי המנוע אז יש תקלה באותו זמן, יתכן שממסר נתפס או אלמנט (יוניט) הרדיאטור מקצר ומפעילו או שיש קצר בחוטים.

בשנת 95 הגיעו ארצה טמפרות בודדות עם מזגן מקורי, כך שאיני בטוח ששלך אכן מקורי.

בחלק מהטמפרות שיובאו אז הותקנה בארץ מע' אקלים המהווה חקוי של מע' האקלים המקורית של פיאט.

מוסך מורשה של פיאט יזהה בקלות המערכת המותקנת ויאתר ויתקן בקלות התקלה.

אשמח לסייע לך. - רפי לין :idea:

פורסם
בשנת 95 הגיעו ארצה טמפרות בודדות עם מזגן מקורי, כך שאיני בטוח ששלך אכן מקורי.

בחלק מהטמפרות שיובאו אז הותקנה בארץ מע' אקלים המהווה חקוי של מע' האקלים המקורית של פיאט.

אם אתה אומר - אני הבדוק זאת!! אז מה אתה מציא לי לעשות?? יש דרך לתקן ת'עניין לבד??? מה עלי להגיד לחשמלאי???

תודה רפי!!

פורסם

בלי קשר למאוורר, אצלי זה גם קרה והסתבר שזאת היתה המשאבה שמתה (אצלי זה היה טמפרה 92 1600 גיר רגיל עם תוספות של טמפרה מנוע 2000)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...