Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז הרבה פעמים שואלים אם אפשר לחבר רמקולים של בית באוטו, אבל אני רוצה לשאול אם אפשר לעשות את ההיפך?

לצורך העניין, אני עומד לפני גיוס, וככל הנראה אאלץ להיפרד מהרכב שלי.

מכיוון שאין לי מערכת ביתית נורמאלית, תהיתי אם אני יכול להשתמש ברמקולים ובמגבר שלי מהאוטו בשימוש ביתי?

המגבר הוא זטק גרוויטי, דגם G5900. עם 4 ערוצים של 100 וואט, וערוץ דיגיטאלי של 350 וואט.

עליו ישבו (כרגע) סט מילניום של מורל (100 וואט) , פולס 6*9 (150 וואט), וסאב של פירלס (250 וואט).

משיחה עם אחד מחברי הפורום כאן, הוצע לי אפשרות לחבר את המגבר דרך ספק כוח של מחשב (מהספקים היקרים של ה550 וואט ומעלה).

העניין הוא שספקים כאלה מוציאים מתח מפוצל לכמה יציאות, ובכמה מתחים שונים. כמו כן, המתח של הספק הוא 12 וולט ולא 14.

השאלה היא - האם זה ישים? האם זה יכול לסכן את המגבר שלי? והאם הוא יעבוד בצורה תקינה תחת מתח של 12 וואט?

אם יש כאן מישהו שעשה סט-אפ כזה בבית, או אם מישהו מבין טוב בענייני חשמל (דני?) - אשמח לעצות/הארות!

תודה

בברכה!

יונתן.

פורסם

הבעייה היא לא המתח אלא האמפרז'.

טרנספורמטור של 230 ל 12V עם אמפרז' שיתאים למגבר הוא בגודל של קופסת נעליים קטנה ושוקל כמה קילו טובים. על המחיר אין מה לדבר :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואין איזשהו פתרון יותר זול?

למכור את הרכיבים שיש לך בפורום ולקנות רכיבים מתאימים לבית =]

בלי כאב ראש ובלי בלאגן

כרגע כלום =[

פורסם

העניין היחיד הוא שבשביל לקנות רמקולים ברמה של נגיד פוקאל K2P - במקום לשים 2500 שקל, אני אצטרך לשים 5K (אם לא יותר).

לכן התעניינתי אם יש בכל זאת אפשרות להמיר את הציוד לשימוש ביתי.

זה אומנם נכון שכמו שלא משתמשים ברמקולים ביתיים באוטו, לא אמורים להשתמש גם ברמקולים לאוטו בבית. אין לי שום ספקות בעניין. אבל בבית היכולות המרה הן הרבה יותר גמישות - לכן עניין אותי אם בכל זאת יש משהו לעשות בנידון.

כלומר - אני יודע שאפשר לעשות את זה, השאלה רק איך. ואיזה ציוד צריך בשביל זה? (אני בטוח שיש עוד פתרונות חוץ מטרנספורמטור בגודל קופסת נעליים).

יש אולי בכל זאת הצעות כלשהן? (לא חייב להיות אסתטי, או ייעודי בשביל זה - מספיק שיתן את הנתוני חשמל הנכונים למגבר שלי).

בברכה!

יונתן.

פורסם

מגבר- תמכור, קבל עליו איזה 2000 ש"ח , לך קנה מגבר לבית.

6X9 תמכור תקבל עליהם איזה 300 ש"ח. תקנה עץ.

לקומפוננט תבנה תיבות עץ מתאימות.

את הסאב תמכור , תקבל 1500-1700 ש"ח , תקנה במקומו CD טוב. למשל קיימברידג'.

וזהו.

פורסם
העניין היחיד הוא שבשביל לקנות רמקולים ברמה של נגיד פוקאל K2P - במקום לשים 2500 שקל, אני אצטרך לשים 5K (אם לא יותר).

לכן התעניינתי אם יש בכל זאת אפשרות להמיר את הציוד לשימוש ביתי.

זה אומנם נכון שכמו שלא משתמשים ברמקולים ביתיים באוטו, לא אמורים להשתמש גם ברמקולים לאוטו בבית. אין לי שום ספקות בעניין. אבל בבית היכולות המרה הן הרבה יותר גמישות - לכן עניין אותי אם בכל זאת יש משהו לעשות בנידון.

כלומר - אני יודע שאפשר לעשות את זה, השאלה רק איך. ואיזה ציוד צריך בשביל זה? (אני בטוח שיש עוד פתרונות חוץ מטרנספורמטור בגודל קופסת נעליים).

יש אולי בכל זאת הצעות כלשהן? (לא חייב להיות אסתטי, או ייעודי בשביל זה - מספיק שיתן את הנתוני חשמל הנכונים למגבר שלי).

רק ספק ממש טוב שיצליח לספק לך אמפר גבוהה.. או למכור את המגבר ולקנות רסיבר ביתי שיורד ל4 אוהם =\

כרגע כלום =[

פורסם

אתה צריך ספק כוח שיתן לך בין 12V ל 14.5V (זאת לא הבעיה)

הבעיה היא שהוא צריך לתת כמה עשרות אמפרים! (A) אני מעריך לפחות 40A שהמגבר לא יעשה בעיות. ויוכל לעשות את העבודה כמו שצריך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הכי טוב שתלך ליבדוק ולישאול אצל מתקין שיש לא בחנות סטנד של רמקולים בתצוגה עם מגבר ותיראה איך בידיוק הכל מחובר ותיבדוק כמה עולה הספק

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אץה מחפש להרים את הבית\בניין? אם לא אז בכמה אלפים בודדים אפשר לבנות מערכת איכותית יחסית מחלקים משומשים. יש רכיבים ביתיים שעולים עשרות אלפי שקלים, כמובן, אבל יש דברים מפתיעים בהרבה פחות. אצלי יש מכבר של רוטל RA-970BX רמקולים של פרדיים ATOM V4 שמחובים לאיזה XFI של קריאייטיב שגנבתי מאבא... זה בלי סאב ואם אתה צריך אז זה להוסיף עוד איזה אלפייה. הכל יצא לי פחות מ2500 ושומעים מדהים.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
גם ספק של 25 אמפר יעשה עבודה טובה מחיר בין 650 ל800 ש"ח תלוי מאיפה .

זה ספק של מחשב ? או שזה ספק אחר ? יש לך קישור או איך בדיוק קוראים לו שאני אשאל עליו ? כי אני גם מתעניין בנושא

בברכה יהודה

פורסם

ספק של מחשב יתניע אולי את הקדם מגבר של הזטק שלך ולא יותר מזה כי הוא פשוט לא מספק זרם קרוב אפילו למה שספק של מגבר לרכב צריך.

מעבר לכך רמקולים של רכב הם לרוב 4 אוהם - מגבר שמתוכנן להיות יציב על 8 אוהם יראה ברמקולים אם התנגדות כזאת עומס רציני ויתחמם, יש אפשרות אפילו שתשרוף לו פיוז או תהרוס אותו.

אתה יכול לקחת על כל ערוץ של מגבר ביתי שני רמקולים לרכב ולחבר אותם בטור כך שיהיו 8 אוהם התנגדות - זה כן.

אבל להתחיל לקחת עכשיו מגבר לרכב וליצור לו ספק כוח שמתוכנן לעבוד על מתח גבוה אבל זרם נמוך - חבל על הזמן שלך.

מישהו כאן בפורום עשה את זה בעבר - וזאת כבר אולי הפעם החמישית לפחות שאני מציין את זה. זה נעשה לפני כמה שנים, אני אפילו לא בטוח שתמצא את הת'רד. מגבר של קליפורניה בום או לאנזר אם אני לא טועה.

לי בבית יש מגבר קולנוע ביתי פשוט וטוב של JVC שמרים זוג רמקולים של KEF שם פשוט מדהימים - קניתי אותם ב900 שקל מהחרמות מכס במקום בסביבות ה2500 המחיר הריאלי שלהם כחדשים בחנות. וסט של סנטר ושני סטליטים אחוריים של JAMO וסאבוופר אקטיבי בבניה עצמית - לא משהו מוכר אבל יש לו צליל חביב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...