Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן בקורולה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יפה, מה שמביא אותי לכך שיש עכשיו בACE מבצע לשמן של MOBIL 5W30

האם המחיר סביר?

הוא אומנם MOBIL אבל הוא חצי-סינטטי (אוניברסלי). במחיר של 139 אפשר בהחלט להביא סינטטי מלא, כמו למשל ELF EVOLUTION 5W/30 ב-100 ש''ח, או EUROL SUPER LITE 5W/30 ב-120 ש''ח וזה ג'ריקן של 5 ליטר. אני מוותר על MOBIL SPECIAL FE של ACE כי המחיר שלו צריך להיות עד 100 ש''ח גג. "המבצע" לא תופס עליי 8)

דרך אגב, אצל מפיצים איזוריים הוא עולה בערך 118 ש''ח כולל מע''מ, אבל מגיע בארגזים של 4 ג'ריקנים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מדויק ,אם תסתכל בספר יצרן של טויוטה תראה ששמן 10W40 לא מופיע וכך גם בכל הפורומים ואתרי חברות הדלקים

בחו"ל .כאשר הסתכלתי בחוברת ההמלצות לשמנים של מולי באוטו דיפו שורת ההמלצות לטויוטה ריקה מכיוון שהם לא מביאים

או מיצרים את השמן המתאים

זה ששמן בצמיגות מסוימת אינו מופיע לא אומר בהכרח שהוא אינו מתאים. היצרן רק ממליץ על שימוש בצמיגות מסויימת ולא מחייב זאת.

שמן 10W40 בהחלט מתאים לארץ לרוב כלי הרכב במודרניים, בתנאי שדירוג האיכות מתאים.

ואוטודיפו הוא ממש לא מדד לסוג שמן כזה או אחר שמתאים לסוג מסוים של רכב.

פורסם

אכן יש צדק בדברייך בנושא צמיגות השמן המומלצת, אבל אני הייתי מתייחס להמלצות הייצרן כתורה מסיני לאנשים שאינם מומחים בנושא רכב.

לכן צירפתי קודם את המלצות הייצרן עבור טויוטה קורולה שהינה 5W30.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מתפלא על יבואן טויוטה. כיצד ייתכן שהוא ממליץ בספר הרכב בעברית של שמן 10W30 (וגם במוסכים המורשים קיים שמן הנ"ל מינרלי בלבד, לפחות לגבי המוסך בהרצליה ובחולון) בעוד שבספר בלועזית ובאתרים של משתמשי טויוטה בעולם מומלץ שמן 5W30 כמו בקובץ המצורף של מארק10 ?

בטויוטה אומרים שהשמן 10W30 מומלץ לאקלים בארץ, אולם ישנם מדינות נוספות בעולם עם אקלים דומה, כך שאני מניח שהיצרן היה מתייחס לזה בספר בלועזית. בקובץ שמארק10 צרף, ההמלצה ל 5W30 הינה חד משמעית.

מישהוא יכול להסביר את המלצת היבואן בארץ לשמן 10W30 (אולי רוצים לחסוך הוצאות לבעלי הרכב)?

פורסם

אל תתפלא יותר מידי,והמלצה היא תמיד לא משמעית, אחרת היא לא הייתה המלצה אלא דרישה.

שמן בצמיגות נמוכה יותר או בעלת תחום רחב יותר יקר יותר. יבואן שמחשיב גם עלויות תחזוקה כחלק ממחירת הרכב לציי רכב מוריד חלק מהעלויות בצורה זו.

ובאמת לאקלים הישראלי שמן 10W30 הוא מספק, ואפילו מעל הדרישה. החשיבות האמיתית לשמן היא רמת דרוג האיכות ולא הצמיגות.

האם מרק יוכל לפרסם את הדירוג השמן המומלץ של טויוטה? (API,ACEA וכו')

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ל-igal511 ול-Herman:

DANNIEL וליין מן נתנו תשובות נכונות.

ברשותי ספר של קורולה 2003 בעברית ובאנגלית.

בספר בעברית בעמוד 234 כתוב: צמיגות מומלצת SAE 10W-30

בספר באנגלית בעמודים 278/279 ממליצים SAE 5W-30 (המלצה הזאת היא בגלל ששמן 5W-30

מתאים בטמפרטורות חיצוניות מי 35- צלסיוס עד 45+ צלסיוס, וזה מתאים לרוב המקומות בעולם)

מעבר לזה מופיע ציור (אותו ציור מופיע בכל ספר בעל הרכב שהיו לי) ושם מוגדר איזו צמיגות מתאים לפי תמפרטורות חיצוניות מקסימלית ומינימלית הצפויות.

מי זה אפשר להבין שבארץ גם מתאים 5W-30, גם 10W-30, גם 15W-40 וגם 20W-50

כמובן 10W-40 גם מתאים כנימצא בין הדרגות הקודמות.

20W-50 מתאים מי 7- צלסיוס עד מעל 45+ צלסיוס. (אין בארץ פחות מי 7- צלסיוס)

פורסם

רגע רגע....

השבוע ביצעתי טיפול לקורולה 2001 במורשה

שמו לי 3.7 ליטר של שמן 15W40 מק"ט Z1

מישהו יכול להסביר מה שמו לי? סינטטי מינרלי? הצמיגות טובה בכלל?

דפקו אותי?

בינתיים האוטו בסדר בלי תופעות שונות...

תודה לעונים!

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי טויוטה קורולה 2001 .מס' ק"מ 118000. הטיפולים ברכב נעשו במוסך מורשה של טויוטה מאז שנקנה הרכב וגם באותו מוסך. צריכת השמן החלה מ-110000 ק"מ חצי ק"ג ל-5000 ק"מ. וכן בהמשך אחרי 10000 ק"מ 1 ק"ג.

יש לציין שהבדיקות נעשו במוסך . לא נתגלו נזילות מתחת למנוע.

בדיקת תצרוכת אחרונה נעשתה אחרי 1000 ק"מ אחרי 118538 ק"מ והצריכה היתה 300-400 גר'.

כמו כן נתבקשתי לבצע בדיקה נוספת של 1000 ק"מ ויוחלט מה לעשות.

ממש מוגזם מכונית טויוטה האמינה ביותר שדיברו או מדברים עליה.

מהם הצעדים הבאים שאנקוט על מנת שיכירו בזה ויתקנו את הליקוי הנפוץ בדגמים אלה.

תודה: hersel

פורסם

איזה אחריות אתה מבקש שהם יקחו על עצמם ?

צריכת שמן בק"מ תלוייה גם באופי הנהיגה שלך.

מי אמר שטויוטה קורולה אמינה ? אולי הדגמים של שנת 95'.

איזה כייף לי :)

פורסם

בקורולה שלי שנת 97, עם 220 אלף קילומטר גם כן הייתה צריכת שמן של 1 ליטר ל 10 אלף קילומטר .

לאחר מעבר משמן 10-40 ל 15-40 הצריכת שמן כמעט ונעלמה .

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

1. יש לי כזו טויוטה 130 אלף ק"מ הצריכה שלה היתה כוס שמן כל 15 אלף ק"מ במשך המון זמן, מתישהו התחילה הצריכה לעלות לליטר כל 15 אלף. החלפת אטם ראש החזירה את המצב לקדמותו. הצריכה שלך נראית מטורפת ומזכירה לי את הצריכה שהייתה לי ברכב שהרינגים שלו (הגומיות אטימה) של הבוכנות היו גמורים והיא היתה שותה ליטר ל 1000 ק"מ. בדוק את זה ואם הרכב יד שניה וודא שלא עשו לך דיאטת קילומטרז לפני שמכרו לך...

• תוכן חדש...