Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך, היום נסעתי למוסך שהם יחליפו לי את השמן בגיר מכיוון שמעולם לא נגעתי בזה, עלפי המלצות של מרק10 ומוסך רון נאמר לי שהכמות הרצויה היא 1.9L כאמור בדיקה חוזרת באוטו דאטה הוכיחה שהם יודעים מה הם אומרים.

הגעתי למוסך ריקנו את השמן והכניסו את החדש היה לי בדיוק 1.89L כמו שהיה רשום על האריזה (שמן 75-90 של רויאל פורפל) והמוסכניק אומר לי שחסר לי שמן, שזה לא מספיק, הוא הראה לי ואמר שכאשר מכניסים את האצבע לפתח המילוי צריכים להרגיש מייד את השמן (גובה השמן אמור להיות בקו חור המילוי) אבל אחרי בדיקה הוא בערך 2-2.5 ס"מ נמוך מהחור, אחרי שהסתכלנו אצלו באוטו דאטה ראינו באמת 1.9L שזה נכון,אז מה אתם אומרים? בדיקת האצבע מול כמות מדוייקת של אוטודאטה?

סיאט איביזה שנת 2000 1.6 75 כ"ס (האם יש שוני למנוע של 100כ"ס?)

תודה לעוזרים

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

שלום לחבר,

מהו קוד המנוע כפי שרשום ברשיון הרכב בכדי שנבדוק שוב פעם את העניין, ייתכן גם שתהליך ההחלפה לא בוצע בצורה נכונה כלומר לפי הוראות הייצרן יש לבדוק את גובה השמן בטמפ' מסויימת.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברור לי מה היתה הטעות !! קיבולת השמן עבור תיבת הילוכים ידנית קוד מנוע ALM היא 2.7 ליטר ולא 1.9 ליטר.

בדפי הנתונים מופיע הספק המנוע לא בכוחות-סוס HP , אלה ב-KW כלומר המנוע שלך הוא בעל הספק של 55 KW שזה 74 HP.

ייתכן והסתכלנו בעמודה של מנוע 74 KW ובטעות חשבנו שזה 75 כוחות סוס.

מנוע בעל 74KW שזה 100 כוחות סוס תכולת שמן הגיר היא באמת 1.9L.

פורסם

אוקי, עד כמה זה לא בריא לנסוע על 0.8 ליטר פחות?

וכמו שרואים שבדיקת האצבע המסורתית גברה על הטכנולגיה:lol:

תודה מרק שהטעות נמצאה לפני שהתחילו בעיות.

וכאמור כשהייתי במוסך שכחתי באיזה גודל מפתח אלן הם השתמשו, מישהו יודע אולי?

דני

פורסם

חוסר שמן בכמות שציינת יכול לגרום להתחממות תיבת ההילוכים וקושי בהעברת ההילוכים, סע בהקדם למוסך לשם השלמת החוסר.

לא יודע את המידה של מפתח האלן, אבל מה הבעיה להכנס מתחת לרכב ולבדוק (כמובן בזהירות).

• ספונסר פורום
פורסם

האלן הוא 17 ממ .

הגיר הזה שיש לך נקרא בשפת אנשי הפולקסווגן גיר מכסה שחור .

הגיר של ה100 כס מנוע AKL נקרא גיר פקק ירוק .

אמור מעתה מכסה שחור .

כדאי להזדרז ולהוסיף את השמן ,ההילוך החמישי במצב הנוכחי לא מקבל שימון

אולי אל תשתמש בו עד שתשלים את הכמות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה לעונים, אני בנתיים משבית את הרכב עד שמחר אני יסע לקריית טבעון כדי לקנות את אותו השמן.

לגבי צבע הפקקים, למה? אצלי אין שום צבע על הפקקים רק שני ברגי אלן גדולים

דני

• תוכן חדש...