Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התפתחות העניינים:

הייתי הבוקר במוסך בשביל הזיהום אויר, הבנתי ממנו שהדבר הראשון שהוא עושה זה שטיפת כל החיישנים, והוספת התוסף לדלק. אם זה לא עובד הוא מחליף חיישן למבדה, אם גם זה לא עובד הוא מחליף את הממיר הקטליטי.

בנתיים זה נסיון ראשון, הטיפול עלה לי 400 ש"ח. הוא עשה שטיפה לכל החיישנים והכניס את התוסף.

שאלתי אותו אם אפשר להגיע מייד לטסט או שצריך לחכות לתוסף שיספג, הוא אמר שאני יכול להגיע כבר עכשיו. הלכתי לטסט ונכשלתי :( קיבלתי CO בסרק 0.54 ובסל"ד גבוה 0.59. (הלמבדה 1.026).

מה עושים אנשים?

לנסות ליסוע עם האוטו על טורים גבוהים כמה ימים ואז לחזור שוב לבדיקה,

או לתת את האוטו למוסך שיחליף את חישן הלמבדה?

פורסם

למבדה 1.026 זה תקין, קצת יותר מידי "אוויר" במערכת, אבל בהחלט תקין, רק שלא יעבור את ה 1.03 .

CO בסרק 0.54 ובסל"ד גבוה 0.59 באמת לא תקין.

האם ניקו את בית המצערת? האם בדקו פילטר אוויר נקי לחלוטין?

לגבי החלפת חלקים, ראשית יש לבדוק את חיישן הלמבדה עם סקופ מעבדה (לא מספיק DATA_LIST של סורק תקלות)

בנוסף, יש לבדוק נתוני חיישן טמפ' מנוע שלא מראה מנוע פחות חם ממה שהוא באמת ואז מעשיר את התערובת. בכלל, לעבור על כל הנתונים.

אבל קודם סע עם האוטו ותקרע אותו קצת (אני בספק אם זה יעזור), אבל בהחלט יתכן וניקוי שיבצע החומר יגרום לשריפה יותר יעילה של הדלק בתאי השריפה ,ואז יתכן שנתוני ה CO יתמתנו.

לפני ביצוע תיקון נוסף, גש לטסט שוב, אבל לפני זה ובדרך לטסט דאג לחימום טוב של המנוע, לא לכבות מנוע בזמן המתנה לטסט, ולפני הבדיקה לחמם שוב את המנוע (שזה בעצם גם והכי חשוב, את הממיר)

כפי שדניאל רשם כאן בעבר העלה בעדינות את הטורים (סיבובי מנוע) ל3000-4000 סלד ולמשך כמה דקות ארוכות, ואז להמתין 1/2 דקה לפני שמבצעים בדיקה , ויאאלללה ,בדיקה נוספת.

אם לא עוזר, אז ורק אז, יש לבצע הליכי בדיקה, ואותם רק לפי הספר, ולא בשיטת ה"מנחשים"

חבל להחליף סתם חלקים.

סביר שחיישן חמצן אם הוא מקורי, כבר עצלן (ואז לא מבצע את פעולתו כראוי), וגם הממיר לא בטוח שבמיטבו בלשון המעטה, דרך אגב, כמה קמ' גמע האוטו עד היום?

אבל שוב, עדיין לא להחליף כלום, יש לגשת לטסט בשיטה הרשומה להלן.

סע בינתיים 200 קמ' לפחות ו"חזק" כפי שתואר לעיל. (בקצרה--משיכת הילוכים לטורים גבוהים הרבה פעמים כל יום, לפחות הילוך ראשון ושני.)

הנה שישי שבת ויש לך זמן, הזהר מנהיגה לא אחראית, במהירות מופרזת ו/או בניגוד לחוק.

נשמח לעדכון.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה לך דני על התגובה המפורטת,

בשבת לא נסעתי באוטו, אבל אסע בימי ראשון שני כמו שכתבת על סל"ד גבוה, מקווה שהעניין יפתר.

בקשר לשאלותיך,

לפני כחודש עשו טיפול גדול לאוטו, החליפו את כל הפילטרים כולל פילטר אויר.

בטיפול שנעשה לאוטו ביום שישי האחרון נשטפו של החיישנים, אינני יודע אם ניקו את בית המצערת, אשאל את בעל המוסך.

האוטו גמע נכון להיום 165,000.

פורסם

מצטרף לדיעה של דניאל ! (לאפשרות לכל הפחות)

ממש מאמר שמראה שהמציאות שהתגלתה כואבת, ועלתה לרבים בהרבה כסף.

בגדול, 33 אחוז נכשלו, וכעת לאחר שבודקים יותר נכון (לא בטוח שממש נכון) זה ירד כבר לסביבות "רק" 15 אחוז נכשלים.

כלומר יותר מ 1/2 מאלו שנכשלו, סתם נכשלו.

בכל זאת בתוך ה 15 אחוז הנותרים יש ויהיו רכבים עם בעיות,

אבל בגדול ובחלק לא מבוטל של המקרים בלשון המעטה, ההר מוליד עכבר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הוא שאמרתי לפני שבוע:

לכל הניגשים לטסט:

(1)בעומדכם בתור לבדיקה, העלו את סל"ד המנוע ל-3-4K למשך דקות בודדות(2-3 יספיקו לכך) לשם חימום רציני של הממיר.

(2)וודאו שהעלאת הסל"ד בזמן הבדיקה נעשה במתינות עד לתחום שבין 2300-3000(זהו תחום הבדיקה. העלאה מהירה של הסל"ד מעשירה את התערובת וגורמת לפליטת CO מוגברת. כמו-כן וודאו שהבוחן מבצע את הבדיקה ללא משחק מיותר עם המצערת(יוצא ונכנס מתחום הסל"ד).

(3)וודאו שצינור הבדיקה תחוב עד תומו לצינור הפליטה. צינור שאינו תחוב יונק אויר וגורם לקריאת למבדה(יחס אויר/דלק) ענייה.

(4)אם נתגלו ליקויים במע' הפליטה-בד' זיהום האויר פסולה לחלוטין. כאשר ישנם ליקויים במע' הפליטה אין לקיים בדיקה זו, אם נבדקתם וחוייבתם ע"כ - דירשו בד' חוזרת, לאחר התיקון, ללא תוספת תשלום.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

קומפי- מה שנכון נכון!!

ואוסיף, מקרה נוסף מהשטח:

הגיע רכב מסוג פורד פוקוס 2001 נכשל בטסט--

בבדיקה בטסט עלו התוצאות הבאות:

CO בסרק 1.7 אחוז

CO ב2500 סלד --2.7 אחוז..!!

למבדה 0.82 !!

נתונים כאלה מצביעים על תקלה ודאית, מה שטוב בה, שהם קיצוניים ועל כן קלים יותר לאיתור.

בחיבור סורק תקלות-- NO_TRUBLE_CODE (מפתיע במיוחד לאור השורה הבאה)

בבדיקת DATA_LIST נתונים תקינים למעט נתון חיישן חמצן שהראה 0.0000 קבוע!!

ברור שהרישום הזה חמור , מפתיע שלא זוהה על ידי מחשב הרכב ולא נרשם כקוד תקלה.

נתון זה מראה על העשרת תערובת מתמשכת למקסימום שמחשב ניהול המנוע מסוגל.

התעורר (אצלי) חשש, שמחשב ניהול מנוע תקול, אינו מפרש את קריאת החיישן חמצן.

בעל הרכב אמר שהחיישן הוחלף במוסך כלשהו. (לא מפרט פרטים מזהים, וסליחה)

בבדיקה עם סקופ מעבדה עלה כי המחשב קורא נכון את החיישן, החיישן פשוט מוציא נתון של 0 - העשרה תמידית לגבולות יכולת מחשב ניהול המנוע.

(התחברתי לחוט הפקודה של החיישן חמצן והוא הראה כשל מוחלט.

לא בדקתי אפשרות לכשל נוסף בחיבורים, שלא נראה לי שהיה כזה ,אם כי יתכן.,

מכיוון שלבעל הרכב אחריות לחיישן וחיבורו, הופסקה הבדיקה והוא הופנה למימוש אחריות,

הבדיקות(20 דקות) בוצעו ללא חיוב, על אף שבעל הרכב רצה לשלם.

הפעם, אין תשובה סופית לסוף הסיפור.

בעל הרכב לא עדכן.

כל אחד יחשוב כרצונו...

דני

.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם
בנוסף אני רוצה ליידע בעניין חיישני חמצן ברכבי הונדה:

בהונדה ככל שנמסר לי , אוסר היבואן להתקין חיישנים חליפים בטענה שזה גורם לעיתים נזק למחשב ניהול המנוע, אם ההוראה היא מקצועית נטו משוללת אינטרסים (מסחריים) ,או שהיא משולבת אינטרסים, לי אין את האפשרות לדעת.

(לי לא ידוע על מקרה כזה, וגם אם היה , לא ידוע לי מי קבע שזו הסיבה, ואינני שולל את האפשרות שזה עידכון של היצרן ו/או של מהנדס החברה והוא אולי מקצועי נטו)

בעלי מוסכים שימו לב: אם אתם מחליפים ומתקינים חיישן חליפי , יש ו/או רצוי להחתים את הלקוח שהוא אחראי לאפשרות של נזק למחשב על החסכון הניכר בעלות החיישן.

בעלי רכבי הונדה שימו לב: היבואן אוסר על התקנת חיישן חליפי בטענה שזה גורם/עלול לגרום נזק למחשב. לידיעתכם והחלטתכם.

דני

.

הטענה נכונה, ואני נתקלתי במקרה של נזק למחשב ניהול מנוע ברכב מסוג הונדה סיוויק 96 מנוע d16y8 עם מחשב p2p (זהה לp28,הסיבה נעוצה בזרם גבוה מידי שעובר דרך הecu כתוצאה מהתנגדות נמוכה מידי של סליל החימום הפנימי של החיישן,יש לציין שהבעיה קיימת בסוג מסויים של חיישן,לצערי אינני יודע את שם היצרן.(אי לכך יש לבדוק התנגדות בין שני חוטי החמם טרם ההרכבה ברכב.

בברכה אורן בן סימון

פורסם

השאלה שלי,

איך מוצאים את בעלי המקצוע שיודעים לבצע בדיקות כאלה מקיפות?

להתחבר לסורק תקלות, סקופ, בדיקת אגזוז,

רוב המוסכים שמים לך תוסף ומקווים לטוב.

פורסם

דיזלים ממשיכים בבדיקות הרגילות, קיימת כוונה להוריד את רמת האחוזים על כמות כהות העשן המותרת(עדיין אין תאריך יעד).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה קומפי

אצלי לא מעשן בכלל , גם לא בפול גז לא שחור ולא לבן

אבל הפחד שלי הוא מדברים שלא רואים :)

בכל זאת, דיזל, הדבר הראשון שאתה חושב עליו, משאיות , טרקטורים , משא , בהמות.

ועשן.

פורסם

שלום אנשים, מגיע לי מזל"ט :)

עברתי את הטסט היום בשעה טובה ומוצלחת, והנה התפתחות העניינים:

ימים ראשון, שני, שלישי, רביעי הספקתי לגמור טנק מלא, השתדלתי ליסוע על טורים גבוהים.

היום בבוקר בשעה 9:15 נסעתי עם האוטו חצי שעה, וניגשתי לטסט.

חכיתי בתור כחצי שעה, לפני הבדיקה העלתי את הסל"ד בין 2K ל3K לכמה דקות.

ניגשתי לעמדה של הזיהום אויר, הבחור בדק פעמיים, אבל היה נ"נכשל", לא הוצאתי את הדף של הבדיקה אבל לטענתו הסטייה לא גדולה מדי, ושאחזור למוסך.

עשיתי סיבוב עם האוטו, חזרתי לשם לאחר כחצי שעה, חיכיתי בתור 40 דקות, ושוב לפני שהגיע תורי העלתי את הסל"ד לכמה דקות וניגשתי לטסט, הפעם הייתי בעמדה אחרת, הבוחן גם פתח את מכסה המנוע והכניס לשם משהו לא יודע מה. (בבדיקה הקודמת לא פתחתי את מכסה המנוע). בדיקה קצרה והאוטו עבר.

הבוחן שאל אותי, היית כאן הבוקר איך האוטו עבר? אמרתי לו שפשוט נסעתי עם האוטו חצי שעה זה הכל.

והנה הנתונים הסופיים:

בדיקה בסל"ד סרק 870

CO בסל"ד סרק: 0.19

בדיקה בסל"ד גבוה: 2520

בדיקת למבדה: 1.008

CO בסל"ד גבוה: 0.25

חום מנוע: 90

תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים,

ובמיוחד לדני זומרשטין :mm_yeah:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...