Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בנזין או דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנו נוסעים כ-37,000 ק"מ בשנה. האם כדאי לקנות בנזין או דיזל? אם דיזל, האם רנו מגאן, קאיה מגנטיס, פולקסווגן ג'טה או סקודה אוקטביה? חדש או יד שנייה? האם הטיפולים בדיזל תמיד יקרים יותר ותכופים יותר?

פורסם

חד-משמעית - דיזל. אם ידני בא בחשבון, הוא עדיף על אוטומט בשל צריכת דלק טובה יותר, אורך חיים צפוי גדול יותר ובכלל תחזוקה זולה יותר.

איזה דגם? תלוי מה הם הצרכים שלך ומהו התקציב. ישנם עוד דגמים מלבד אלו שהזכרת, אך עליך לפרט סדר-עדיפויות; בכל מקרה ערוך נסיעת מבחן באלו שהכי מתאימים לך.

חדש או משומש? שוב, זה תלוי (גם) בתקציב, כמו גם במשמעויות שאתה מייחס - או לא - לירידת ערך, שברכב חדש תהיה גבוהה משמעותית מאשר במשומש שכבר ספג חלק ניכר ממנה (תלוי, כמובן, מאיזה מודל הוא).

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

אכן דיזל. אכן יד-שניה (אם אתם מוכנים לוותר על אחריות היבואן כדי לחסוך כסף).

מעבר לזה, תצטרך לציין איזה פרמטרים חשובים לך יותר ואיזה פחות.

לכל אחת מאלה שהצעת יש יתרונות וחסרונות. המג'נטיס הכי מרווחת, אבל שוקלת כמו לוויתן (וזה מתבטא בצריכת הדלק). המגאן מרווחת מאוד גם היא. לג'טה גיר אוטומטי מצויין.

תחליט אם המרחב במושב האחורי חשוב, תאר את אופי השימוש, כמות הנהגים וכו'.

כרגע, אין שום דרך לענות תשובה אינטליגנטית על שאלתך.

פורסם

מישהו יכל לסכם מה החסרונות של דיזל ביחס למנוע בנזין מרכב פרטי? נוחות? עלויות? אמינות? וכיוצ"ב...

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
מישהו יכל לסכם מה החסרונות של דיזל ביחס למנוע בנזין מרכב פרטי? נוחות? עלויות? אמינות? וכיוצ"ב...

אני לא רואה חסרונות כלשהם במנוע דיזל אנחנו במשפחה קונים רק מכוניות דיזל וזה לא רק בגלל העלויות.

נוחות? מה הקשר אין הבדלים בנוחות בין מנועי דיזל לבנזין

עלויות? בדרך כלל יותר זולות למרות שאני אף פעם לא שם לב לסכומים שאני מוציא על הרכב [טיפולים, תדלוקים, קניית סמלים חדשים!!!!]

אמינות? בדרך כלל רכב דיזל אמור להיות יותר "אמין" לא נקרא לזה אמין נקרא לזה עמיד יותר ממנוע בנזין.

אני מאוהב במכוניות דיזל.

• תוכן חדש...