Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא ממזמן רכב מסוג במוו סדרה 3 משנת 2002.

הרכב עשה נכון להיום 125,000 ק"מ.

כמה ימים אחרי שקניתי, נדלקה מנורה של גיר. כיביתי את המנוע והדלקתי בחזרה, הכל נעלם.

נגשתי למוסך מורשה, אמרו שאבדוק אם זה חוזר על עצמו.

התופעה חזרה על עצמה, לפעמים גם האוטו לא סחב טוב.

מה שמוזר, שאם אני מכבה את הסויץ ומדליק מייד, המנורה של הגיר עדין דולקת.

אם אני מחכה בין כיבוי והדלקה כ 10 שניות, הכל מסתדר.

במכון מורשה, חיברו את המחשב ואמרו לי (לפי אבחנת המחשב) שהגיר מחליק. כמו כן אמרו לי שהשמן גיר שחור.

החלפתי עכשיו את השמן, מקוה שזה יעזור.

האם זה בהכרח בעיה של גיר מחליק ? יכול להיות שהמחשב מצין גיר מחליק, אבל זו בעיה של חישן או משהו אחר?

אם צריך שיפוץ גיר, אשמח לקבל המלצה על מכון גירים אמין ולא יקר.

פורסם

שמן שחור זה סימן מאוד לא טוב.

החלפת שמן זה היה דבר הנכון, רק עדיף היה לעשות החלפה מלאה בעזרת מכונה (כמו וינס)

אם אין נזק פיזי לגלגלים,זה יכול לפתור את הבעיה.

בגלל המצב של השן, החישנים (סולינוידים) יכולים לזיף.

אם החלפה של השמן לא עזרה, תפרק את הסולינוידים. תנקה אותם, וגם את הרשתות שמתחת. יש סיכוי שהם מטונפות.

תעדכן מה קורה היום.

Omnia mea mecum porto

פורסם

תודה.

עוד מוקדם לדעת, כי החלפת שמן עשיתי רק בסוף שבוע. מאז לא נדלקה מנורה, אבל גם לפני החלפת השמן, זה קרה אחת לכמה ימים.

יש לך המלצה מי יכול לעשות את העבודה שתארת?

לא הבנתי את אחד המשפטים - התכונת בגלל המצב של השמן החיישנים יכולים לזייף?

פורסם

מחשב יכול להראות שגיר מחליק ומצידי גם שיראה שהשמיים צהובים, השאלה מה אתה מרגיש, שאתה נוסע יש קטעים שפתאום הסל"ד עולה בצורה חדה ופתאומית והרכב נשאר במקום ? יש קטעים שפתאום הרכב נוסע מאוד לאט והמנוע צורח לשמיים (סל:ד גבוה) ? אם לא אז הגיר הלכה למעשה לא מחליק ואז המחשב שיגיד מה שהוא רוצה, רכב לא סוחב=אני מניח שבזמן שהגיר מגלה תקלה (גם אם במקרה שלך היא לא קיימת) הוא מכניס את עצמו ל"מצב בטוח" כדי למנוע נזקים נוספים, במצב זה הגיר נעול על הילוך מסויים בדרך כלל הילוך שלישי, אז יתכן ובגלל זה הרגשת חוסר סחיבה פתאום

פורסם

אין עליית סל"ד פתאומית. הגיר נכנס מידי פעם למצב חירום ואז לא סוחב.

במחשב אובחנה תקלה של גיר מחליק.

מאז שהחלפתי שמן בסוף שבוע, לא נדלקה מנורה. מקוה שימשיך ככה.

פורסם

לדעתי מדובר בתקלה מחשב אולי אפילו איזה חיישן קטן או משהו כזה, כדאי לעקוב אחרי זה וללכת למישהו שרוצה לעזור ולא אחד שמחפש לעשות קופה

פורסם

רוצה לעדכן אתכם על ה HAPPY END של הסיפור

הסיפור התחיל בזה שבמוסך המורשה של במוו בת"א אבחנו החלקת גיר במחשב ושהשמן שחור. אמרו לי שצריך שפוץ גיר בעלות של כ 14,000 ש"ח. כששאלתי אם כדאי להחליף שמן גיר, אמרו שלא כדאי כי זה יעלה לי יותר מ 1,000 ש"ח.

הלכתי למוסך אחר והחליפו לי שמן גיר בעלות ש כ 450 ש"ח.

מאז הנורה של הגיר לא נדלקה יותר.

בהמלצת עתיד, הלכתי היום ליורם ממוסך אדמונד בחולון, הבן אדם לא רק שמומחה בגירים, (כבר בטלפון אמר לי שלא נשמע לו שצריך שיפוץ גיר, אלא שזו בעיה חשמלית ככל הנראה), אלא גם גילה יחס אדיב ונדיב. הוא בדק לי במחשב וראה שאין תקלה בגיר. כלומר שהשמן הוא היה מקור הבעיה.

לא רק שלא רצה לקחת אגורה על הבדיקה, עוד נתן לי בחינם פנקס כדי שארשום מתי לעשות החלפת שמנים ופילטר של הגיר. אפילו צייד אותי בריח לרכב.

אז קודם כל עתיד ו - godflash צדקתם בגדול. יורם הסביר לי ששמן לא טוב גורם ללחץ לא מתאים במערכת הגיר ואז החישן מזהה את זה כהחלקת גיר, למרות שזה לא החלקת גיר.

דבר שני, מי שיש לו בעית גיר, ממליץ בחום על המכון גירים של אדמנוד ברח' הסתת בחולון. אני בכל בעיה אלך אליהם.

כבר קראתי כאן בשרשור קודם על משהו אחר שאמרו לו במוסך המורשה שצריך שיפוץ גיר ובסוף פתרו לו את זה בשניות בלא תשלום במכון גירים בפ"ת. המסקנה היא שהמוסכים המורשים לא בהכרח המוסכים הטובים.

תודה לכולם!!!

פורסם

ידידי היקר,

כאחד שקורה כול אשכול בנושא בעיות בתיבת הילוכים אוטומטית כמעט תמיד ההמלצה במוסך מורשה היא שיפוץ התיבה במחיר סימלי שמתחיל ב-10K ולשימחת כולם הבעיה נפתרת באמת במחיר סימלי.

אני נוהג גם לקרוא מידע באתר של VWvortex.com ומה שמוזר הגירים בארה"ב של VW לא מראים שום בעיה גם לאחר 150K.

כנראה הרמה המקצועית של המוסכים המורשים באבחון תקלות עדיין נמוכה מידי לטעמי.

הכי חשוב אם יש לך מנוע גדול מעל 2.0 כולל אתה חייב שמן צהוב יענו צמחי ואם יש לך מנוע 1.8 בא שם שמן גיר אדום

לי יש אחד גדול אז איזה שמן אני צריך מצמחים או אדום ?

איזה כייף לי :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן, אפשר בבקשה לדעת איך מגיעים לאדמונד?

אני רוצה לשלוח אליו חבר בעלים של הונדה אקורד ישנה שלפי טענת מוסך הונדה צריך לשפץ את הגיר ב8K

בתודה מראש

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...