Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שחצי קשורה לעניין. מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד את פשר החיבה הבלתי מוסברת של חובבי ICE לבאסים??

כלומר, כל אדם שפוי לעולם לא יתן לבאסים להיות דומיננטים כל כך כשהוא שומע נניח מוזיקה בבית, במערכת האיכותית שלו. אז למה כשמתקינים מערכת באוטו הקטן והצפוף, דואגים לשים סאב עצום שתופס את כל תא המטען ועושה בומים חזקים באופן מוגזם עד שאתה יושב רועד כל הנסיעה כשהלב שלך דופק פי שתיים מהקצב הרגיל?? (גם בפקק ולא רק בנסיעה מטורפת בפניות של נס הרים)

תראו, אני קניתי את האוטו שלי ביחד עם סאב גדול. מלבד השיפור באיכות הבאסים והעובדה שהם יורדים יותר נמוך עכשיו, אני ממש לא רואה שום מטרה בסאב ענק בתא המטען. אצלי הוא מופעל בווליום כמה שיותר חלש, שיהיה ברקע ולא ידפוק במוח. מצד שני אצל הרבה אנשים עם מערכות איכותיות אני רואה שהסאב עובד בשיא העוצמה, הרבה יותר חזק מהרמקולים.

למה??

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סתם שאלה שחצי קשורה לעניין. מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד את פשר החיבה הבלתי מוסברת של חובבי ICE לבאסים??

כלומר, כל אדם שפוי לעולם לא יתן לבאסים להיות דומיננטים כל כך כשהוא שומע נניח מוזיקה בבית, במערכת האיכותית שלו. אז למה כשמתקינים מערכת באוטו הקטן והצפוף, דואגים לשים סאב עצום שתופס את כל תא המטען ועושה בומים חזקים באופן מוגזם עד שאתה יושב רועד כל הנסיעה כשהלב שלך דופק פי שתיים מהקצב הרגיל?? (גם בפקק ולא רק בנסיעה מטורפת בפניות של נס הרים)

תראו, אני קניתי את האוטו שלי ביחד עם סאב גדול. מלבד השיפור באיכות הבאסים והעובדה שהם יורדים יותר נמוך עכשיו, אני ממש לא רואה שום מטרה בסאב ענק בתא המטען. אצלי הוא מופעל בווליום כמה שיותר חלש, שיהיה ברקע ולא ידפוק במוח. מצד שני אצל הרבה אנשים עם מערכות איכותיות אני רואה שהסאב עובד בשיא העוצמה, הרבה יותר חזק מהרמקולים.

למה??

רוני

פשוט ענין של טעם..

יש אנשים שיעדיפו חוזק (חוזק זו מילה יחסית, זה לא מקומה - אני יודע) על פני איכות.

יש אנשים שאוהבים לשמוע חזק, בין אם זה סאב גדול שמגובה ע"י קומפ' עם הספק (נצילות, בלה, בלה, וכו'..) ובין אם זה 3 סאבים שלוקחים את כל המקום בבגאז'.

בדיוק באותה מידה שיש אנשים שאותם מספק זוג קומפ' טוב ואיכותי סאב צנוע ומדויק. אותם זה מספק כי זה מקסימום האיכות, מקסימום הדיוק. יש אנשים שעושה להם את זה לשמוע סולו של זפלין ולהרגיש כאילו הוא עומד על מכסה המנוע שלהם ומנגן שם. ואני יכול להבין אותם. אבל באותה ידה (טוב נו טיפה יותר) יש אנשים שעושה להם את זה לשמוע טראק שכל באס בו מורגש ולא נשמע, אתה מרגיש את הדפיקות העוצמתיות בחזה שלך.

יש לכבד ולהעריך את שני המינים. :wink::wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כלומר, כל אדם שפוי לעולם לא יתן לבאסים להיות דומיננטים כל כך כשהוא שומע נניח מוזיקה בבית, במערכת האיכותית שלו.

כל אחד מרכיב את המערכת לפי טעמו האישי, ונתקלתי בהרבה מאוד אנשים שגם בבית שמו סאב חזק מאוד, יחד עם מערכת חזקה..

אולי אתה לא תיתן לסאבים להיות דומיננטים אצלך במערכת, אבל אחרים כן, לכן אתה לא יכול לקבוע עובדה כזאת.

אדם.

פורסם

למה??

רוני

יש עוד אפשרות קטנה(ואולי קצת הזויה)

בסאב איכותי הבאסים יכולים לרדת ממש ממש נמוך.

גל קול נמוך חודר דרך עצמים ולא מתעוות כמו גל גבוה,לכן יותר קל לאוזן שלנו להבחין בגל הנמוך כאשר אנו נמצאים מחוץ לאוטו,בעוד שהגלים הגבוהים נשברים "ומתים".

מקווה שהבנתם את הנקודה שלי :roll:

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

ניתן לשמוע תדרים נמוכים מרחוק מכיוון שאורך גל הקול עולה ככל שהתדר יורד.

בנוסף ככל שהרמקול יכול לדחוף יותר אוויר ככה הוא יותר עוצמתי ולכן סאבים עוצמתיים יותר ממידים למשל משום שהם גם דוחפים הרבה יותר אוויר.

צריך להבין שבבית זוג רמקולים ללא סאב יכול לספק משום שהם נמצאים בתיבה האופטימלית בשבילהם וברכב מדובר בדלת של הרכב שגם אם נעשה בה איטום מאסיבי היא עדיין אינה מתאימה באופן מדוייק למידבאס שנמצא בה שגם הוא ברוב המקרים לא יעלה על 6.5" אלא אם כן יבוצעו בה שינויים ולכן הבאס ללא סאב אינו מספק.

סך הכל במערכות SQ הסאב לא מורגש והוא רק משלים את הרמקולים הקדמיים ומאזין לא מנוסה לעיתים קרובות לא יזהה שיש סאב אלא אם כן יורידו אותו ואז הוא יחוש בחלל החסר שנוצר.

למה אנשים בונים מערכות עם דגש על באסים חזקים? כי זה יכול להיות מאוד כיף, מי שלא נהנה מזה לעולם לא יבין את זה. זה כמו פרק בתוכנית של לואי ת'רו שראיתי אתמול והוא הלך לדיסטרקשיין דרבי ולא הבין את אלו שנהנו.

בנוסף, על מנת להגיע לSPL בבית כמו שאתה יכול לקבל ברכב תזדקק לכמה סאבים טובים ומלבד העלות הגבוהה יותר תצטרך להתמודד עם זה שהצלחות במטבח נופלות מהארונות :wink:

פורסם

רוני

גל קול נמוך חודר דרך עצמים ולא מתעוות כמו גל גבוה,לכן יותר קל לאוזן שלנו להבחין בגל הנמוך כאשר אנו נמצאים מחוץ לאוטו,בעוד שהגלים הגבוהים נשברים "ומתים".

שזה בעברית צחה או יותר נכון באשקלונית צחה נקרא "זרד!" ... יעני , דאווין.. יעני למשוך צומת לב.. :) ... לכך שהמערכת היא נורא חזקה וכולם צריכים לשמוע מה יש לך ברכב :).

פורסם

רוני

שזה בעברית צחה או יותר נכון באשקלונית צחה נקרא "זרד!" ... יעני , דאווין.. יעני למשוך צומת לב.. :) ... לכך שהמערכת היא נורא חזקה וכולם צריכים לשמוע מה יש לך ברכב :).

לא מסכים איתך בכלל.

יש הבדל מהותי בין לנסוע ליד ריכוזי אוכלוסיה ולשמוע את השיר הכי רועש שיש לך בדיסק לבין לנסוע כשאתה לבד באוטו ונהנה מהשיר האהוב עליך בפול ווליום.

ומי שחושב שכל מי שומע חזק עושה את זה כדי להתלהב - טועה ובגדול.

ראלימן,

מי אמר שכל מי ששומע חזק יש זין קטן? :wink:

או שזה היה לגבי מהירות גבוהה?

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
אחלה דיון פתחתם פה... :beerchug:

אמממ, תודה? :wink:

אני מסכים עם EYALR. במערכת איכותית באמת (בבית) לא תשים לב שיש סאב עד שיורידו אותו (אם בכלל צריך סאב...)

סאב צריך להשלים את התמונה ולא להיות דומיננטי, אחרת מאבדים הרבה מאוד מהצליל. (אלא רק אם זה אומצה-בומצה, ואז זה לא ממש משנה כמה איכותית המערכת, רק צריך פול ווליום).

בכל מקרה, לפחות למוזיקה שאני שומע (בעיקר רוק אבל בעצם כמעט כל הסוגים כולל קלאסי, חוץ ממזרחי וקאנטרי) - אני לא רואה שום תועלת בבאסים מפוצצים. חוץ מחור באוזניים (כן, גם במערכת איכותית) אין בזה שום דבר טוב.

זה בערך כמו מכוניות אמריקאיות. הן נורא חזקות, יש להם מנוע עצום והן קופסתיות ומתנדנדות, אבל חוצמזה אין בהן הרבה... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אתה יכול לקרוא לי איל :wink:

סך הכל גם בהרבה מערכות ביתיות יש צורך בסאב מכיוון שהרבה רמקולים לא יורדים מספיק נמוך אבל שוב, זה פחות מורגש.

אני אישית גם שומע רוק בעיקר אבל אני חוטא פה ושם בקצת אמינם, JAMIRAQUAI וכו' ואין ספק שבאס חזק מוסיף הרבה בשירים האלה וכמו כל דבר זה עניין של טעם.

כבר ציינתי שזה כיף? :)

פורסם
אחלה דיון פתחתם פה... :beerchug:

אמממ, תודה? :wink:

אני מסכים עם EYALR. במערכת איכותית באמת (בבית) לא תשים לב שיש סאב עד שיורידו אותו (אם בכלל צריך סאב...)

סאב צריך להשלים את התמונה ולא להיות דומיננטי, אחרת מאבדים הרבה מאוד מהצליל. (אלא רק אם זה אומצה-בומצה, ואז זה לא ממש משנה כמה איכותית המערכת, רק צריך פול ווליום).

בכל מקרה, לפחות למוזיקה שאני שומע (בעיקר רוק אבל בעצם כמעט כל הסוגים כולל קלאסי, חוץ ממזרחי וקאנטרי) - אני לא רואה שום תועלת בבאסים מפוצצים. חוץ מחור באוזניים (כן, גם במערכת איכותית) אין בזה שום דבר טוב.

זה בערך כמו מכוניות אמריקאיות. הן נורא חזקות, יש להם מנוע עצום והן קופסתיות ומתנדנדות, אבל חוצמזה אין בהן הרבה... :wink:

רוני

רוני אם אתה רוצה ערכת איכותית ומושלמת - אין מנוס מסאב. אם אתה רוצה או לא רוצה :wink:, סאב זה חלק חשוב במערכת. תבקש לשמוע מערכת של אחת מחברי הפורום הבכירים או שתבוא ביום שבת למפגש האודיו (גמני צריך מתישהו...) ותבקש לשמוע מערכת.

תאמין לי שהדבר האחרון שתרגיש זה שהסאב אצלהם הוא מיותר ונועד לאומצה אומצה בפול ווליום.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

רוני אם אתה רוצה ערכת איכותית ומושלמת - אין מנוס מסאב. אם אתה רוצה או לא רוצה :wink:, סאב זה חלק חשוב במערכת. תבקש לשמוע מערכת של אחת מחברי הפורום הבכירים או שתבוא ביום שבת למפגש האודיו (גמני צריך מתישהו...) ותבקש לשמוע מערכת.

תאמין לי שהדבר האחרון שתרגיש זה שהסאב אצלהם הוא מיותר ונועד לאומצה אומצה בפול ווליום.

ראלימן

ניקי שים לב, לא אמרתי שסאב זה מיותר. אמרתי שלדעתי לשים אותו דומיננטי זו טעות, שנובעת מחוסר הבנה או סתם התלהבות...

תאמין לי ששמעתי מספיק מערכות סטריאו טובות, ביתיות וברכב. אני עדיין באותה דעה. סאב צריך להשלים את התמונה, לא להיות התמונה, כמו ברוב מערכות הטראנסים.

ודרך אגב, שמעתי במפגש את המערכות, וכמו שאמרתי - כל אחד יכול לשים מערכת חזקה ברכב שתהיה חזקה מספיק לטראנסים בפול ווליום...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני אתה צודק במה שאתה אומר ובמערכת SQ אמיתית (שאני לא בטוח ששמעת כזו ברכב כי בארץ הם מצרך די נדיר) הסאב לא מורגש.

אבל הכל זה עניין של טעם, כמו שאתה לא מבין למה הם אוהבים באסים חזקים יתר על המידה הם לא יבינו למה הסאב שלך לא דופק.

אם הולכים על הגדרה של מה נכון ומה לא אז עכקרון ברור שהדיסק הוקלט כך שהבאס משתלב, אבל כל אחד וטעמו הוא.

זה כמו אנשים שחייבים לשים המון מלח בכל דבר, לי זה לא טעים, אבל לך תגיד להם לא :)

• תוכן חדש...