Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם!

בידי אופל אסטרה שנת 92 1400.

אתמול לאחר נסיעה ברכב בבוקר ובצהריים, בערב התחילה בעיה בהנעה, אני יספר יותר מדויק:

כשאני באה להניעה את הרכב הו בקושי נותן סטרטר כאילו שאין מצבר, מצבר תקין בצקתי אלטרנטור גם הו תקין ויש טעינה בסדר גמור, אחרי דחיפת מכונית והנעה בזמן הדחיפה מניעה חלק וגם עם קבלים מניע חלק, אבל לאחר איזה 10 או 20 דקות אני באה להניע את הרכב ויש בקושי סטרטר כאילו אין מצבר, לאחר 5 דקות או כמה שניות מניע בי בעיה, סטרטר משופץ יש לי כבר איזה חודשים וחצי וקבל פלוס(+) של הסטרטר גם חדש.

אז עכשיו ניגש לשאלות והודה מאוד למי שיעזור לי:

1).האם הבעיה הי בסטרטר, למרות שמניע לאחר כמה שניות של כיבוי הרכב?

2).האם יכול להיות שזה ממסר שהו לא תקין?

בברכה אלכס

פורסם

חג שמח

שחשמלאי יבדוק- כבל מינוס למנוע \ שלדה -מעל 0.3 אום התנגדות -לתקן\לחזק.

לבדוק מצבר בעומס-בעזרת מכשיר יעודי.

לבסוף לבדוק בעזרת אמפר-מטר השראתי את צריכת הזרם של הסטרטר בהתנעה .

בברכה ובהצלחה.

פורסם

כבל מינוס בדקתי כולם תקינים, זה נראה כאילו שבאת התנע הרכב אז כשאני נותן סטרטר אז הו בקושי זז בגלל שבורח לאיפה שהו זרם, הכוונה שזה נישמע וניראה כאילו שאין מצבר תקין, אבל המצבר תקין.

בברכה אלכס

פורסם

חג שמח.

האם הכבל הראשי המחבר בין המצבר למתנע מהודק כהלכה?

האם נעלי הכבלים של המצבר תקינות ומהודקות?

אם כן- המשך ל-שתי הבדיקות האחרות שהצעתי-(דרושים כלים אבחנתיים יעודיים).

בברכה .

פורסם

כן הכבלים במצב מאוד מצויין החלפתי אותם לפני איזה 3 חודש וסנדלי המצבר גם כן חדשים.

איך אני בודק בידיוק עם הבעיה הי בסוויץ בידיוק?

ואיך זיכול להיות לאחר נסיעה של איה כמה דקות או להשאיר א הרכב מונע כמה דקות וישר להניע אחרי כמה שניו מניע חלק בלי בעיה, וגם בקבלים מניע בלי בעיה, רק לאחר כמהש עות מניע ממש בקושי או שבכלל לא?

מצבר לא יכול להיות, סטרטר משופץ לא נראה לי ממש שזה קשור לזה, קבל מינוס ופלוס הכול תקין, אז מה יכול היות יותר מדויק לבעיה זאת?

בברכה אלכס

פורסם

ומה הפתרון השני?

עם זה להחליף סטרטר זה בלי בעיה, כי יש לי עליו אחריות לעוד חודש!

בברכה אלכס

פורסם

, מצבר תקין בצקתי אלטרנטור גם הו תקין ויש טעינה בסדר גמור,

ומי בדק לך את האלטרנטור?

עושה רושם לפי מה שאתה כותב שהמצבר חלש מידי.

או שהאלטרנטור אינו תקין.

ירון מאיר

פורסם

אני בדקתי עם וולטמטר...המצבר כשלא בעומס והרכב לא מונע מראה על 12.35, כשהרכב מונע ולא בעומס מראה על 14.20-14.10, וכשהו בעומס ומונע הו מראה על 13.80 .

מסקנות:

1. מצבר תקין.

2. אלטרנטור תקין וגם לקחתי אותו לשיפוץ לפני 4 חודש.

בברכה אלכס

פורסם

אלקס שלום רב.

אילו ההיתה מציין לנו את כל הדברים שבדקת \ החלפת בראש השרשור הינו יכולים עד כמה שניתן דרך המדייה לתת לך אבחנה או כיוון מפני שציינת רק סימפטום.

כעט אני כמעט משוכנע כפי שדניאל כתב לגבי המצבר והוא ככול הנראה צודק.

למצבר יש קצר פנימי והוא מתפרק תוך פרק זמן של x זמן.

גם למצבר חדש יכול להיות פגם על כן אל תשלול כלום לפני שתבדוק.

בברכה.

פורסם

בדיקה עם וולטמטר בערך דקה שתי דקות החזקתי את המכשיר כדי לראות גם עם אין קצר ולא היה שום קצר המצבר נראה תקין ומצויין, וישר נכנסתי לרכב להיעה ושוב עושה בעיות, אין לי בעיה מחר לבדוק בעבודה עם מכשיר יותר מדוויק מוולטמטר שהו מכשר לבדיקת מצבר, אבל נראה לי שאין שום בעיה במצבר.

הסולונואיד מחובר לסטרטר אז עם יש לי עליו אחריות אני כול להחליף אותו ביחד עם הסטרטר נכון?

בברכה אלכס

פורסם

במידה ואתה מדליק אורות גבוהים למשך 2 דקות כאשר המנוע כבוי בכדי לסלק טעינה שטחית ( Surface Charge) ונותן למצבר 'להתאושש' כ-5 דקות של המתנה ואתה בודק את מתח המצבר והתוצאה מעל 12.3 וולט, המצבר תקין.

המתח שנמדד על פני הקטבים של המצבר כאשר הינו מחובר לרכב (כלומר מקוטב) הינו נמוך ב-0.3-0.5 וולט מההערך שמתקבל כאשר המינוס מנותק מהמצבר, כלומר 0.3+12.35=12.65 במידה והינך רוצה להיות בטוח ב-100 אחוז יש לבדוק את המצבר בעומס.

מה שבטוח המצבר לא מקוצר כפי שכתב יוד.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...