Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה לפעמים הודעות פה בפורום שאנשים משייטים להם על 4-5 אלף טור רציתי לדעת בגדול מה רמת הטורים המומלצת ועל כמה אסור לסוע כדי להשאיר את המנוע חי ושותה..

פורסם

רמת הסל"ד המקסימלית? לפי נתוני המנוע. בד"כ 6000 זה המקסימום.

כמובן שאם אתה בעלייה, יוצא לעקיפה וצריך כוח או סתם בא לך להשתולל - תן למנוע לנגן :wink: אבל זה יעלה לך בכסף כשתגיע לתדלוק.

אתה בנסיעה מנהלתית - תוריד סל"ד למינימום האפשרי מבחינת מהירות ותנאי הדרך. כך תחסוך בדלק.

בירידות - בכלי רכב מודרניים מחשב ניהול המנוע מנתק את אספקת הדלק למנוע. לכן סל"ד סביר ייתן לך חיסכון בדלק ביחד עם בלימת מנוע.

פורסם

הבנתי..תודה על התשובה השכלתי..אבל אני התכוונתי מבחינת נזק למנוע מה הסל"ד המקסימלי שאפשר להגיע אליו מבלי לגרום לנזק מסויים..?

פורסם

קוראים לזה "הקו האדום", ובשביל זה הוא שם. סל"ד מקסימלי שבו לא צריך להיות חשש לנזק למנוע.

הוא שונה בין מכונית למכונית, בין מנוע אחד לאחר. לעבור אותו בהרבה אתה בד"כ לא יכול, יש מנתק הצתה קצת אחריו (אלא אם כן תאלץ אותו בשחרור קלאץ' בירידה במהירות גבוהה ובהילוך נמוך, ואז אולי תצטרך לאסוף את הטלטלים השבורים).

פורסם

אין נזק למנוע - אני נוהג הרבה פעמים בסל"ד גבוה (עד הקו האדום במד הסל"ד ולא מעבר אליו).

כל המכוניות שמכרתי היו עם מנוע במצב מעולה.

הסוד: הרצה טובה, החלפת שמן קפדנית (בלי לחסוך), חימום מנוע נכון (הנע, המתן 20 שניות, התחל לנסוע עם רגל קלה מאוד ובלי סל"ד גבוה עד לחימום המנוע) והקפדה על נוזל קירור מקורי.

• תוכן חדש...