Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר לפי עניות דעתי זה קליפינג של המגבר ולא משהו אחר מיניסיון לא מועת אם המגברים הנל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ואני מתחתי את הגבול, תאמין לי

 

היחיד שעשה דבר דומה זה הג'נסיס שבתיקון (עדיין) לרמקול במעבדה

 

כמה המיד וופר חתוך?

 

 

נ.ב

 

תקנה סאב קמצן

 

אבנר עוד לא גמרת עם המגבר שלך? ינעלם:lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עוד אנשים שנתקלו בבעיה הזו באלפיין הספציפי הזה ?

 

כשגל עזר לי לכוון את הקרוס אצלי בHU הוא ציין את זה שהקרוס עובד הכי טוב עם סלופ של 12db .:wink:

אני מחובר בבי-אמפ כמובן.

אצלי האלפיין מכוון עם סלופים כאלו (12db) והכל נשמע פיקס חוץ משיר אחד בדיסק אחד של הרד-הוט צ'ילי פפרס.:shock:

(ניסיתי קרוב ל200 דיסקים מקוריים באוטו כך שזה בדוק)

 

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

ההד יוניט של איתמר הוא בכלל פיוניר בכל מקרה.

 

זה נובע מהמגבר שלו לפי מה שנשמע עד עכשיו - אפילו אם הוא מחתל אותו!!!

 

הייתי מנסה מגבר אחר וגם קצת מוריד לחץ מהוופרים וממתין בסבלנות לסאב המיוחל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש עוד אנשים שנתקלו בבעיה הזו באלפיין הספציפי הזה ?

 

כן, אני נתקלתי בתופעה הזאת לפחות ב10 (ויותר) מכשירי אלפיין 9855, גם האירופאי® וגם האמריקאי וגם אצל כמה וכמה חברי פורום שנתקלו בתופעה הזו.

בפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה, חשבתי שרק מדובר בבעיה במכשיר תקול, אך מאוחר יותר בהמשך היום יצא לי להתקין מכשיר נוסף ברכב אחר עם אותה תופעה בדיוק!- אמרתי שאולי יש איזה בעיה ויתכן שכל הקרטון פגום או משהו, אבל כאשר הוחלף מכשיר מרכב אחר לגמרי(מכשיר שכבר עבד באותו רכב לפחות 4 חודשים) התופעה חזרה על עצמה ורק לאחר שינוי תלילות החיתוך ל12DB סלופ או 6DB/סלופ או על מצב FLAT נעלמו אותם עיוותים/"פאקים"/פריצות DC או כל דבר העולה על רוחכם.

מאז נתקלתי בנושא מס' רב של פעמים, ואצל כולם התופעה נעלמה כאשר שינינו את תלילות החיתוך.

 

ובנוסף אני גם חייב לציין שנתקלתי גם בתופעה זו גם בקלריון 955, כאשר עבד בחיתוכים גבוהים.(התקלה הופיעה גם אצל חבר פורום מכובד:)), אבל מכיוון שנתקלתי בתופעה הזו רק ב2 מכשירים, אני לא אוכל להגיד שזה משהו ידוע ומוכח שאר המכשירי 955 שיצא לי לעבוד איתם, היו על קרוסים פסיביים ולכן גם לא היה שימוש בקרוס ה3WAY של המכשיר, ולא הייתה לי האפשרות לבחון את הקרוס .

 

 

ניר,

under construction..

פורסם

נשמע לי מאוד תמוה הסיפור הזה. אני לא מאמין שאלפיין היו מוצאים מכשיר עם כזאת בעיה , וגם אם כן הם היו קוראים לתיקון הבעיה או משהו כזה. מעבר לזה שזה קצת מוזר כי זה בעצם אותה תוכנה שיש גם בסדרה של 9833/5 ששם הוא ללא ספק עובד טוב בסלופ של 24 כך שאני לא רואה לזה סיבה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בוקר טוב לך אדוני :lol:

רמקול לא יכול להיכנס לקליפינג?

אז איך זה נקרא כשאתה נותן 1000 RMS לרמקול ש"מוצהר" 100 והוא כבר מתחיל לחרוג מה XMAX שלו? איך נקרא השלב הזה שבין מעבר המהלך לבין שריפת הסליל \ התפוצצות האלמנט לרגע שזה קורה?

אולי קליפינג זה לא המושג הכי נכון להשתמש בו, אבל ברגע שרמקול עובר את המגבלות הפיזיקליות שלו (הספק או מהלך) גם רמקול נכנס לסוג של קליפינג (דיסטורשיין אולי?) והוא מתחיל לעוות, בלי קשר ישיר לאיכות הסיגנל.

 

תודה על כל התגובות עד כה.

כמה התייחסויות:

איתמר, מה המתח שהר"ד שלך מוציא למגבר ומה רגישות הכניסה במגבר?

 

איציק.

 

המתח המקסימלי של היציאות הוא 5 וולט. המתח המקסימלי שהמגבר יכול לקבל הוא 4. בכל מקרה הפקים האלה התרחשו בווליום של 43-45 מתוך 62 => לא נראה לי שהאות יצא קטום מההד-יוניט.

 

חשבת אולי שיש אפשרות שהמגבר פשוט ישן?

 

המגבר כולה משנת 2001. מגבר בן 6 לא עונה על ההגדרה ישן.

 

בחיים לא קרה לי במגבר תקין

ואני מתחתי את הגבול, תאמין לי

 

היחיד שעשה דבר דומה זה הג'נסיס שבתיקון (עדיין) לרמקול במעבדה

 

כמה המיד וופר חתוך?

 

 

נ.ב

 

תקנה סאב קמצן

 

המידוופרים השתוללו. מי שחשב שמורל לא יודעים לתת באסים טעה. בכל מקרה, עם הכיוונים החדשים (3DB באקולייזר בתחום שבין 20-80) ועם ווליום גבוה התופעה לא חזרה על עצמה, גם עם נסיעה ארוכה מאוד אתמול.

סאב כבר יש, אני מתכנן את המיקום שלו (רמז: הוא לא יהיה בבגאז' :lol:)

 

איתמר לפי עניות דעתי זה קליפינג של המגבר ולא משהו אחר מיניסיון לא מועט אם המגברים הנל

 

גם אני חושב. המגבר לא הצליח להתמודד עם המטען החשמלי וההתנגדות של הרמקול.

 

בלה בלה בלה אלפיין = זבל סיני

:lol:

 

החיתוך התחתון למידוופרים בהד-יוניט עומד על 20HZ וסלופ של 6DB. המגבר נמצא על פלאט לחלוטין כולל באס-בוסט סגור.

זה קרה רק כאשר האקולייזר היה על +6DB בתחום של הבאסים כדי להחיות את ההייבריד. עכשיו, כאשר האקולייזר עומד על מקסימום של 3DB הוופרים בהחלט רגועים יותר וגם בווליום הרבה יותר גבוה הם נראים טוב (=זזים נורמלי, לא מתחרפנים כמו קודם) ואין שום פקים וחיות אחרות.

 

השערה שלי היא שקרה כאן אחד משניים:

1. המגבר לא מסוגל לעמוד בשינויי הזרם הקיצוניים של הרמקול.

2. המגבר בסדר גמור, הרמקול ניגן תדרים לא לו.

 

אני משוכנע שאין כל בעייה בהד יוניט, שכן אם הייתה הייתי מקבל את ה"פקים" האלה בתדירות הרבה יותר גבוהה ולא רק בנקודה שהוופר "מפרפר".

 

אני אמשיך לשחק עם המערכת (דהה) ואם יהיו עוד התפתחויות אני אגיב כאן. בכל מקרה ברגע שיכנס סאב לרכב אני אחתוך את הוופרים הרבה יותר למעלה.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז אני אבקש ממך לעשות משהו, תגיע למצב שבו יש לך את ה"פקים" האלו(גם כן הגדרות מקצועיות יש לך), ואז תחבר רב-מודד ל-RCA ותבדוק מתחים, מעניין אותי על כמה זה עומד.

 

איציק.

פורסם
אז אני אבקש ממך לעשות משהו, תגיע למצב שבו יש לך את ה"פקים" האלו(גם כן הגדרות מקצועיות יש לך), ואז תחבר רב-מודד ל-RCA ותבדוק מתחים, מעניין אותי על כמה זה עומד.

 

איציק.

 

פק = רשרוש, רחש, צפצוף צורם, פיצפוץ פנימי.

אני אבדוק. גם אותי זה מעניין אחרי שהעלת את זה.

 

it_amit, הכותרת תקינה, יש אישור של המנהלים.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פק = רשרוש, רחש, צפצוף צורם, פיצפוץ פנימי.

אני אבדוק. גם אותי זה מעניין אחרי שהעלת את זה.

 

it_amit, הכותרת תקינה, יש אישור של המנהלים.ברצינות ? שאלת את כולם:lol: ?

 

איתמר.

אהבתי את התגובה

 

ובקצת רצינות , באמת תעדכן מה קורה לבדיקה ומה המשמעות שלה כי אני לא הבנתי את כוונת אייל

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מה שאייל רוצה לדעת, לפי מה שהבנתי הוא את המתח שהמערכת מוציאה למגבר, אם היא מוציאה מתח יותר גבוה ממה שהמגבר מסוגל לקבל, זה עלול לגרום לבעיה לפי דעתי. למגבר "אין לאן לברוח". אתה לא יכול לסגור לו גיין יותר, מכיוון שזה מכוון למתח המקסימלי שהמגבר מסוגל לקבל ובאיזשהו שלב כשהמערכת תוציא אות חזק מעל 4V המגבר יעוות.

באופן כללי כמובן שקיימת האפשרות שהוא יעוות גם לפני שהמערכת תוציא לו 4V.

בקיצור איתמר, יש באפשרותך למדוד את המתח?

אם כן ספר לנו מה התוצאה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אתם שוכחים. שההגדרה של 4V ו5V ו2V . זה מצב מקסימלי! ולא מצב עבודה רגיל.

מכשירים לא מגיעים כל כך מהר ל4V מכשיר שמוצהר 4V. הוא יתן את זה בווליום המקסימלי. (במצב פלאט. FLAT)

אבל כאשר משנים את ההגדרות אקולייזר הפנימיות של המכשיר. היציאה כבר לא במצב רגיל. ולכן צריך להנמיך יותר! ולא להגיע ל3/4- וגם זה גבוה. מהיכולת של המכשיר (סקלה). כדי להשאיר מרווח ראש להגברה הפנימית של האות היוצא. וכמובן לבדוק את את המתחים היוצאים בעקבות השינוי של האקולייזר.

ויש לכוון את המגבר בהתאם. (את זה לא צריך להגיד לך איתמר. אבל לשאר חברי הפורום שילמדו)

 

ולעניינינו. בעקבות העובדה שאת האקולייזר של הנמוכים הרמת ב 6DB. יכול להיות שיצרת קליפינג באות בתווך תדרים הזה. כי ההגברה של התדרים הנמוכים, ביחס לאות הכללי שונה, ולכן הגיוני ששם נוצר לך הקליפינג.

לכן המגבר קיבל אות גבוה ודפוק (קטום) יצר לך בעיות.

תנסה לעבוד עם מערכת על חצי עד שני שליש. (מקסימום עד 40 מתוך 60.) ותכוון את האקוליזר שוב. ותבדוק את האות היוצא (מתח). ותכוון את המגבר לפיו. ותחזר אלינו. לתשובות.

 

אלי. ותתחדש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

איציק רצה לדעת, לא אייל.

אלי, גם אני חשבתי שיכול להיות שזה מה שקרה, אבל אם באמת היה יוצא אות קטום של הבאסים מההד-יוניט זה לא היה פק חזק מהטוויטרים כי אם מריחה של הבאס בוופרים. זה היה נשמע כמו זץ חשמלי שנפרק דרך הרמקולים. זה ממש הקפיץ אותי כל פעם שזה קרה.

 

נזכרתי גם שכדי לבדוק את המתח יציאה רב מודד לא מספיק טוב. צריך לחבר "פלוק" או אוסליסקופ כדי לראות מתי האות נמצא בקליפינג.

מצד שני אני מניח שאם הרב מודד יראה משהו באיזור ה 5 אז ככל הנראה באמת יש כאן קליפינג, גם אם הווליום נמוך בהרבה מהמקסימום.

 

מחר אעשה את הבדיקה ואעדכן.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אי אפשר תמיד לדעת מה תהיה התוצאה של הקליפינג על המגבר.

זה יכול היה לגרום גם לזה. על ידיי העמסה על המעגלי כניסה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

×
×
  • תוכן חדש...