Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם שוכחים. שההגדרה של 4V ו5V ו2V . זה מצב מקסימלי! ולא מצב עבודה רגיל.

מכשירים לא מגיעים כל כך מהר ל4V מכשיר שמוצהר 4V. הוא יתן את זה בווליום המקסימלי. (במצב פלאט. FLAT)

אבל כאשר משנים את ההגדרות אקולייזר הפנימיות של המכשיר. היציאה כבר לא במצב רגיל. ולכן צריך להנמיך יותר! ולא להגיע ל3/4- וגם זה גבוה. מהיכולת של המכשיר (סקלה). כדי להשאיר מרווח ראש להגברה הפנימית של האות היוצא. וכמובן לבדוק את את המתחים היוצאים בעקבות השינוי של האקולייזר.

ויש לכוון את המגבר בהתאם. (את זה לא צריך להגיד לך איתמר. אבל לשאר חברי הפורום שילמדו)

ולעניינינו. בעקבות העובדה שאת האקולייזר של הנמוכים הרמת ב 6DB. יכול להיות שיצרת קליפינג באות בתווך תדרים הזה. כי ההגברה של התדרים הנמוכים, ביחס לאות הכללי שונה, ולכן הגיוני ששם נוצר לך הקליפינג.

לכן המגבר קיבל אות גבוה ודפוק (קטום) יצר לך בעיות.

תנסה לעבוד עם מערכת על חצי עד שני שליש. (מקסימום עד 40 מתוך 60.) ותכוון את האקוליזר שוב. ותבדוק את האות היוצא (מתח). ותכוון את המגבר לפיו. ותחזר אלינו. לתשובות.

אלי. ותתחדש.

[הייתי חייב להעתיק]

אלי?? זה אתה??

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוקר טוב לך אדוני :lol:

רמקול לא יכול להיכנס לקליפינג?

אז איך זה נקרא כשאתה נותן 1000 RMS לרמקול ש"מוצהר" 100 והוא כבר מתחיל לחרוג מה XMAX שלו? איך נקרא השלב הזה שבין מעבר המהלך לבין שריפת הסליל \ התפוצצות האלמנט לרגע שזה קורה?

אולי קליפינג זה לא המושג הכי נכון להשתמש בו, אבל ברגע שרמקול עובר את המגבלות הפיזיקליות שלו (הספק או מהלך) גם רמקול נכנס לסוג של קליפינג (דיסטורשיין אולי?) והוא מתחיל לעוות, בלי קשר ישיר לאיכות הסיגנל.

נראה לי שהסמיילי הזה יותר מתאים כאן :cry:

זה לא נקרא קליפינג. כשרמקול עובר את גבול המהלך שלו זה נקרא באנגלית bottoming out. אני לא יודע מה המונח בעברית, בשביל תרגום חופשי גש למורפיקס.

רמקול לא נכנס לקליפינג, המגבר נכנס. קליפינג זו קטימה של הסיגנל, הרמקול לא יכול לקטום את הסיגנל.

לילה טוב.

פורסם

לאחר קריאת התרד, אני אומר את דעתי.

1. איתמר, עם כל הכבוד למורל, ויש כבוד, מיד באס לא אמור לנגן תפקיד של באס ו/או סאב. ברור שאחרי שחתחת את התדרים הנמוכים התופעה נעלמה גם בעוצמות גבוהות.

2. בעזרת רב מודד סטנדרטי אין לך אפשרות לבדוק את מתח היציאה של ה - HU. מודד סטנדרטי אינו מסוגל למדוד מתח RMS. בד"כ גם מודד סטנדרטי מודד מתח AC בתדר של 50 - 60 HZ.

3. סביר מאוד להניח שהעיוות אינו מגיע מה - HU. אתה יכול לבצע בדיקה פשוטה ביותר על מנת לוודא שהבעיה אינה מגיעה מה - HU: יש לפתוח את הגיין של המגבר לכמעט מקסימום, להעלות בעדינות את העוצמה של ה - HU, עד שיתקבל העיוות. אתה תראה שעכשיו העיוות יופיע כאשר העוצמה של ה - HU תהיה נמוכה יותר. לחילופין כאשר העיוות מתרחש, תסגור את הגיין של המגבר, מבלי שהורדת את העוצמה של ה - HU, וסביר להניח שהעיוות יעלם.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

ייבדק גם ייבדק!

תודה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נשמע לי מאוד תמוה הסיפור הזה. אני לא מאמין שאלפיין היו מוצאים מכשיר עם כזאת בעיה , וגם אם כן הם היו קוראים לתיקון הבעיה או משהו כזה. מעבר לזה שזה קצת מוזר כי זה בעצם אותה תוכנה שיש גם בסדרה של 9833/5 ששם הוא ללא ספק עובד טוב בסלופ של 24 כך שאני לא רואה לזה סיבה.

גם לי זה נשמע תמוה ואינני מוצא לזה סיבה, אבל מסתבר שזה המצב.

אני חושב שאמינותו של ניר בהחלט לא עומדת כאן בספק. יכול להיות 1001 גורמים אחרים אבל כנראה שלאחר כיוון של כמה עשרות מכשירים כאלו הוא יודע מה הוא אומר, לא??

אני לא אומר שזו הטענה שלך, אני רק מחדד את הנקודה ש:

א) זו עובדה, "עם כל הצער שבדבר" 8)

ב) מסתבר שהמכשיר הזה עם כל הכבוד שעשו לו בארץ, לא יותר מאשר צעצוע מסחרי ממוצע.

לצערי מישהו היה צריך לידע את כולם.

ג) אין מה לעשות, רוצים קרוס איכותי? תשלמו. אין כזה דבר לקבל הכל במכשיר אחד ובזול.

כמובן שאת דברי אני גם מבסס על ניסיון אישי עם המכשיר.

חג שמח

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

ב) מסתבר שהמכשיר הזה עם כל הכבוד שעשו לו בארץ, לא יותר מאשר צעצוע מסחרי ממוצע.

לצערי מישהו היה צריך לידע את כולם.

ג) אין מה לעשות, רוצים קרוס איכותי? תשלמו. אין כזה דבר לקבל הכל במכשיר אחד ובזול.

כמובן שאת דברי אני גם מבסס על ניסיון אישי עם המכשיר.

חג שמח

אני חושב שלקרוא ל9855 צעצוע ו\או זול זה קצת בעייתי , במיוחד שזהו מכשיר הדגל של אלפיין אירופה (שהוא לא DVD או F1)

זה ברור שקרוס חיצוני או מעבד כלשהוא יעשו עבודה טובה הרבה יותר , אבל אנחנו עדיין מדברים על משהוא שרק לאחוז קטן מאוד מחובבי המוסיקה לרכב יש במכונית (גם אם הם רציניים ושלמו כסף רב על מערכותיהם).:shock:

אז בואו נדייק , אף אחד לא הייה מתנגד ל"קוסם" ברכב , אבל זה לא תמיד אפשרי .:roll:

תומר .

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני חושב שאמינותו של ניר בהחלט לא עומדת כאן בספק. יכול להיות 1001 גורמים אחרים אבל כנראה שלאחר כיוון של כמה עשרות מכשירים כאלו הוא יודע מה הוא אומר, לא??

חג שמח

אני לא נכנס לעניין האמינות של ניר אישית , אבל מתבקש לשאול אם ניר עצמו כיוו עשרות מכשירים כאלו , איך זה שלא קם קול צעקה ותלונה על הבעיה הזו ?

לכן קודם שאלתי במפורש אם יש עוד אנשים שנתקלו בבעיה הזו , כמו שאמרתי , לא יכול להיות שרק ניר ואתה נתקלתם בבעיה. הדגשתי את המילה נתקלו - בכוונה לחדד את השאלה שלי - לא כמה אנשים שמעו שיש בעיה כזו , או כמה אנשים באמת ובתמים שוכנעו שיש בעיה. אני אישית לא מכיר את הבעיה ולא שמעתי עליה , כמו כן יש לי "קצת" הכרות עם הקרוסים של אלפיין ולא הייתה את הבעיה הזו באף מכשיר שנתקלתי בו , העובדה שמדובר באותה תוכנה ואותם פונקציות של קרוס ששימשו את האלפיינים בדגמים קודמים גורמת לי להטיל ספק בבעיה ולכן באה השאלה המפורשת שלי .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

או קיי.

קודם כל, לתומר - ה 9855 זה בהחלט לא ספינת הדגל של ALPINE. מדובר במכשיר טוב אבל מסחרי. לקרוא לו הי-אנד זה יהיה מגוחך, אני חושב שאתה מסכים איתי.

כל אחד והתקציב/סדרי העדיפויות שלו, אני ממש לא נכנס לעניין הזה. אבל זה לא מכשיר ברמה מאוד גבוהה או לפחות לא ברמה אודיופילית.

לעופר - אני לא מכיר את המפרט הטכני של הקורס של המכשיר הזה וגם אם הוא היה מול עיני ברגע זה, אני מניח שלא הייתי מבין מה זה אומר. אבל - אני לא בטוח שזה הקרוס שמשמש בכל המכשירים שלהם ב3 שנים האחרונות. לא יודע.

אני יודע רק מה שמעתי אצלי ברכב ומהניסיון של ניר, שפשוט מצביע על בעיה באופן מאוד ברור. אי אפשר להתעלם מכך.

לגבי העניין של איך זה שלא קם קול צעקה בעניין, לי אישית יש הסבר הגיוני - אנשים רבים מחזיקים במכשירים האלו, ירצו בעתיד למכור אותם ולכן לא ישמיצו את המכשיר. מה גם שתמיד קיימת התופעה המוכרת של הערכת הרכיבים שיש ברשותך...

זה פחות או יותר מסכם את דעתי לכל העניין.

סליחה מבעלי האלפיינים :wink:

פורסם
או קיי.

קודם כל, לתומר - ה 9855 זה בהחלט לא ספינת הדגל של ALPINE. מדובר במכשיר טוב אבל מסחרי. לקרוא לו הי-אנד זה יהיה מגוחך, אני חושב שאתה מסכים איתי.

כל אחד והתקציב/סדרי העדיפויות שלו, אני ממש לא נכנס לעניין הזה. אבל זה לא מכשיר ברמה מאוד גבוהה או לפחות לא ברמה אודיופילית.

זה פחות או יותר מסכם את דעתי לכל העניין.

סליחה מבעלי האלפיינים :wink:

אולי לא הובנתי כהלכה ,

אני מסכים שזה לא מכשיר היי-אנד , אבל ה9855R הוא מכשיר משובח לכל הדיעות , הוא לא מכשיר לאודיופילים אבל בהחלט ברמה גבוהה .

עובדה שעל כל אלפיין שנמכר בארץ נמכרים 30 פיונירים ו-15 קנוודים .

בנוסף , אני מזכיר לך שגם מתוך אלה שקנו אלפיין - מעטים יחברו אותו בבי-אמפ ויישתמשו בקרוס אובר המובנה (שוב .. בארץ)

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
אולי לא הובנתי כהלכה ,

אני מסכים שזה לא מכשיר היי-אנד , אבל ה9855R הוא מכשיר משובח לכל הדיעות , הוא לא מכשיר לאודיופילים אבל בהחלט ברמה גבוהה .

עובדה שעל כל אלפיין שנמכר בארץ נמכרים 30 פיונירים ו-15 קנוודים .

בנוסף , אני מזכיר לך שגם מתוך אלה שקנו אלפיין - מעטים יחברו אותו בבי-אמפ ויישתמשו בקרוס אובר המובנה (שוב .. בארץ)

תומר

זה עוד הסבר מדוע לא שמענו את "קול צעקת הצרכנים" (גם ככה זה לא כל כך נפוץ כאן בארץ...), הרי באמת, רובם לא השתמשו כלל בקרוס באופן מלא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...