Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השלכות של אי עשיית צבא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לחברות הייטק יש ביקוש גדול לעבודה

ואם יקרה מצב שיעמידו אותך ועוד מועמד לתפקיד ויראו את עברכם, שניכם עם אותם תארים ואותם הישגי מצוינות רק שאתה לא עשית צבא והוא כן, את מי יקחו לדעתך?

את זה שלא עושה מילואים

פורסם
בקשר לסיווג בטחוני שחלק מהחברות לא יקחו אדם ללא רקע צבאי, עד כמה זה נפוץ? יש לי סיווג בטחוני מאז שהייתי מועמד למודיעין.

הוא לא תקף באזרחות. עושים לך חדש. נכון שהתהליך הרבה יותר קצר מכיוון שאתה כבר "מוכר למערכת", אבל עדיין תאלץ לעבור סיווג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ככה זה עובד במציאות של היום אם תיצטרכו להציג את הסיבה שממנה יצאת מהצבא:

מי שיצא מהצבא על סעיף בריאותי (לא נפשי) פשוט יעשו לו בעיות כי הוא כיביכול לא בריא ובאישור שיהיה בידכם יהיה רשום את הסיבות הבריאותיות

מי שיצא מהצבא על סעיף נפשי, יופיע לו שזה סעיף בריאותי אבל ללא פירוט ולכן לאותו אדם יהיו פחות בעיות מהסיבה שתיארתי למעלה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ומי שיצא מהצבא על אי-התאמה?

אני מניח שזה לא בריאותי ולא נפשי, אז מזה?

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

מה שאני בא לאמר זה דווקא אלו שיוצאים על סעיף נפשי עוברים פחות קשיים ומכשולים מיבחינת עבודות (להוציא מוסדות ממשלתיים)

אם יצאת מהצבא על כל סעיף שהוא לא נפשי אז תמיד ישקלו שאולי אתה לא מתאים לעבודה מאותה סיבה שלא היתאמת לצבא

בסעיף נפשי הם רואים את זה כבעיה בריאותית שאין עלי ה פירוט והם לא מיתעמקים בזה אם זה נפשי או רישרוש בלבלב של הסערעפת...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם אני לא טועה יש חוק למקרה הזה שאומר שאם לא מקבלים אותך לעבודה בגלל שלא עשית צבא זה עבירה על החוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לחברות הייטק יש ביקוש גדול לעבודה

ואם יקרה מצב שיעמידו אותך ועוד מועמד לתפקיד ויראו את עברכם, שניכם עם אותם תארים ואותם הישגי מצוינות רק שאתה לא עשית צבא והוא כן, את מי יקחו לדעתך?

יקחו את זה שלא צריך כל פעם לשלוח אותו למילואים.

פורסם
אם אני לא טועה יש חוק למקרה הזה שאומר שאם לא מקבלים אותך לעבודה בגלל שלא עשית צבא זה עבירה על החוק.

לך תוכיח.

30 מועמדים לתפקיד, יום ראיונות אחד. אתה ועוד ארבעה מגיעים לראיון הסופי עם מנהל המחלקה, והוא שומע ממך שהשתחררת על אי התאמה. מנהל המחלקה מבטיח להיות בקשר ומאז נפרדות דרככם. עכשיו לך תוכיח שהוא לא קיבל אותך בגלל שלא עשית צבא ולא בגלל שאמרת שאתה מעדיף לעבוד בצוות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ככה זה עובד במציאות של היום אם תיצטרכו להציג את הסיבה שממנה יצאת מהצבא:

מי שיצא מהצבא על סעיף בריאותי (לא נפשי) פשוט יעשו לו בעיות כי הוא כיביכול לא בריא ובאישור שיהיה בידכם יהיה רשום את הסיבות הבריאותיות

מי שיצא מהצבא על סעיף נפשי, יופיע לו שזה סעיף בריאותי אבל ללא פירוט ולכן לאותו אדם יהיו פחות בעיות מהסיבה שתיארתי למעלה.

אני קיבלתי פטור על אי התאמה. בתעודה שקיבלתי לא רשום שום סיבה, בריאותית, נפשית או כל דבר אחר. כל מה שכתוב זה "פטוור ע"פ חוק". אני בעצמי לא יודע מהי הסיבה המדוייקת.

ולא עברתי וועדה מיוחדת ולא כלום. כאשר הגיע צו ראשון הלכתי לתל השומר פעם או שתיים, סיפרתי את הסיפור שלי לכל מי שרצה לשמוע (רק את האמת) ואמרתי שאני לא חושב שאני מתאים למסגרת, אחרי חודש קיבלתי תעודת פטור זמני ואחרי שנה קיבלתי תעודה קבועה (בלי שבדקו שוב את המצב בזמן הזה).

פורסם
לך תוכיח.

30 מועמדים לתפקיד, יום ראיונות אחד. אתה ועוד ארבעה מגיעים לראיון הסופי עם מנהל המחלקה, והוא שומע ממך שהשתחררת על אי התאמה. מנהל המחלקה מבטיח להיות בקשר ומאז נפרדות דרככם. עכשיו לך תוכיח שהוא לא קיבל אותך בגלל שלא עשית צבא ולא בגלל שאמרת שאתה מעדיף לעבוד בצוות.

בעקרון אסור לשאול אותך למה לא עשית צבא, ברגע ששואלים כבר עוברים על החוק

פורסם
יקחו את זה שלא צריך כל פעם לשלוח אותו למילואים.

לפי כמות אנשי היי טק בגדוד מילואים שלי ,כנראה הזה לא כל כך מפריע להם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני יכול לומר בצורה חד משמעית שבתחום שלי לאף אחד לא איכפת אם עשית צבא או לא.

גם בתחום שלי.

את זה שלא עושה מילואים

+1

מסקנה כללית, אם הדאגות היחידות שלך זה האם יקבלו או לא, אז אני אומר לך שזה זניח.

אני עומד להשתחרר עוד חודשיים (בע"ה), ויש לי הרבה חברים משוחררים שהתקבלו לעבודות כאלה ואחרות,

ואת כולנו ללא יוצא מהכלל לא שאלו אפילו על צבא.

אגב אני עובד כבר הרבה זמן בחברה של עמילות מכס, ושוב פעם לא מעניין אותם הצבא.

Jealousy is misery, suffering is grief

• תוכן חדש...