Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השלכות של אי עשיית צבא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני הייתי אמור להתגייס לחיל קרבי, שלחתי מכתב שאינני מעוניין לשרת בחיל קרבי ואני מעוניין לשרת במקצוע שלמדתי בתיכון, אלקטרוניקה ומחשבים שסיימתי בהצטיינות.

לאחר פגישה עם קבן, שהבהרתי לו את המצב, קיבלתי פטור על "אי-התאמה" לצה"ל.

תאמת, אין לי מושג איך קיבלתי פטור כזה מהר, אני כנראה הולך לערער עליו וכן לשרת.

כמה שאלות לגבי אי עשיית צבא על החיים לאחר מכן:

אני כנראה אעבוד בעתיד בתחום ההייטק, עד כמה שרות צבאי רלוונטי? האם יסתכלו עלי אחרת? למרות שיהיה לי תואר והכל?

מה אי עשיית צבא ימנע ממני בעתיד?

עד לפני כמה ימים כאשר קיבלתי את הפטור לא עלתה בי המחשבה לא להתגייס, פתאום הדבר נחת עלי בבום.

אשמח לעזרה מאנשים שלא עשו צבא ולראות מה הם חושבים על הצעד הזה, כמו כן אנשים שעוסקים בתחום ההייטק ומכירים אנשים שלא עשו צבא, או לכל מי שיודע משהו על הנושא אשמח לעזרה.

*בבקשה בלי הטפות על תשרת את המדינה, לא צריכים אנשים כמוך, תאמינו לי שאני חושב על זה, וככל הנראה במידה ולא אעשה צבא אני אתנדב לצבא או אעשה שירות לאומי, ככה שבנושא הזה בבקשה בלי הערות.

תודה רבה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

זה לא רלוונטי ולא מעניין אף אחד אם עשית צבא, מה הדת שלך, עם מי אתה שוכב וכו' אם אתה טוב מקצועית.

אם אתה לא טוב מקצועית (או טרי בתחום) כל "מוזרות" תהיה לרעתך. אי שירות בצבא נחשב לרעה ליהודי בישראל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לחברות הייטק יש ביקוש גדול לעבודה

ואם יקרה מצב שיעמידו אותך ועוד מועמד לתפקיד ויראו את עברכם, שניכם עם אותם תארים ואותם הישגי מצוינות רק שאתה לא עשית צבא והוא כן, את מי יקחו לדעתך?

פורסם

זה תלוי על איזה מעסיק אתה נופל והכי חשוב מה יהיו הקישורים שלך, במידה ואתה לא נכנס לצבא, הייתי ממליץ לך להתחיל ללמוד כבר מעכשיו כדי לצבור נסיון.

זה אומנם לא פייר כלפי החיילים שהם "ביזבזו" 3 שנים בזמן שהם יכלו ללמוד ולהתמקצע,

אבל אם אתה מחוץ לצבא זה הזמן שלך ללמוד ולא לבזבז את הזמן.

אני עתודאי ואני עוד מעט מתגייס לצבא, אני אתגייס למקצוע שלי ואצבור נסיון בשירות הצבאי שלי, ככה שזה יוצא לי טוב.

בכל אופן, לשאלתך, אם תהיה טוב תמיד יקחו אותך, אם לא, אז זה לא ישנה אם היית בצבא או לא.

אולי רק אם תרצה להיות מאבטח.

היום הרבה יותר מפעם אנשים "מתפטרים" מהצבא.

אה משהו חשוב, תלוי אם מוציאים אותך על נפשי או רפואי.

Skoda Fabia 1.2TSI Sportline 2010

פורסם

יצאתי על אי-התאמה, זה נפשי רפואי או משהו אחר? הפרופיל שלי בקיוסק מידע נשאר עדיין 97.

אם לא אתגייס ולא אתנדב אז בטוח שאני אלמד, אני חושש שבגלל זה לא עשיתי צבא בעתיד אתחרט על זה.

אשמח לעוד תגובות, במיוחד מאנשים שלא עשו צבא ועובדים כיום בהייטק.

תודה רבה.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

תלוי במעסיק.

אצלי למשל תתקבל לעבודה רק אם הפטור הוא מסיבות בריאותיות או בעיות קשות בבית אבל אני אעדיף כל אחד אחר על מי שבא עם פטור בגלל אי התאמה או סיפור דומה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הלכת מיוזמתך לקב"ן זו טעות , בעיקרון אפשר לקבל תפקיד במקצוע שלך עם התעקשות וקצת מזל .

בכל מקרה אם אתה מסרב בתוקף ללכת לקרבי הם לא ישלחו אותך בכוח , במקרה הכי גרוע אתה לא מתפנה מהבקו"ם ,הם מאיימים במעצר , מנסים לשבור אותך ,מקסימום כמה ימים במעצר, רואים שלא הולך הם מוותרים.

עצה שלי , תתעקש על זה שאתה רוצה להתגייס אך ורק לתפקיד במקצוע שלמדת , אתה תלמד את העבודה על חשבון הצבא ותצא לאזרחי עם 3 שנים ניסיון.

אני ייתן לך דוגמא של אחד מעשרות , אבא שלי שירת ביחדה מובחרת בצבא , היה לו חייל (שעד היום חבר טוב של אבא שלי) , הוא עסק בצבא בתחום האופטיקה/מכשירנות לא היה לו שום ניסיון קודם , למד על חשבון הצבא את המקצוע 3 שנים ,לאחר הצבא התחיל לעסוק במקצוע, כיום יש לו מפעל לסיבים אופטים של 300 עובדים.

פורסם

ידידי,נראה לי שאתה רוצה לצאת מהצבא ואתה מחפש דרך עקיפה להגיש לנו הגולשים כדי שנעזור לך אם לצאת על נפשי או לא.

קב"ן לא יכול לתת לך "אי התאמה" במקרה הטוב 24 כלומר,אי התאמה זמני אבל ממש לא לכל הזמן.

בשביל לקבל פטור מהצבא על סעיף אי התאמה נפשי\בריאותי אתה עוד צריך לעבור וועדה שמורכבת מ3-4 מומחים.

פורסם

באמת משהו מאוד מוזר, נשמע תמוהה ששיחררו אותך על אי התאמה רק בגלל הסיבה שלא רצית קרבי,

היית אמור את התקופה הזאת להיות בכלא צבאי עד שלא תשתכנע.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

cocAIn, מצטער לאכזב אותך אבל זה ממש לא קשה לצאת עם סעיף "אי-התאמה" מקב"ן...

אני מכיר יותר מידי אנשים שעשו את הצעד הזה :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מצד אחד, סעיף האי התאמה שקיבלת חוסם לך פתח לעבודה בלא מעט חברות הייטק בשוק. כמעט כל חברה שמתעסקת בטכנולוגיה בטחונית (וחלק לא קטן מתחום הייטק עוסק בזה) פשוט לא תוכל לקבל אותך, היות ולא תקבל סיווג בטחוני מתאים.

נוסף על כך, את תעודת הבגרות הטכנולוגית שתקבל מהתיכון שלך אתה יכול לזרוק לפח. אין לה שום ערך בעולם ההייטק ללא ניסיון שמגבה אותה. לכן, אתה חייב את השלוש (ואולי אפילו יותר) שנים של ניסיון מהצבא כדי להתחיל להזיז משהו למישהו.

מצד שני, אם אתה מדלג על הצבא, הולך ישר ללימודים גבוהים ומסיים תואר כשהחברים שלך חוזרים לבקו"ם, אתה בפער עצום עליהם, למרות חוסר הניסיון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. הפרופיל וסיבת השחרור המדוייקת לא רלוונטיים לאף אחד.

2. אם אתה מתנדב לצבא - זה אומר שכן תעשה צבא ואז אתה באותו מעמד בדיוק כמו מי שעשה צבא ולא היה לו פטור. אף אחד לא יודע שהתנדבת אם לא תגיד לו, ואין בזה שום דבר רע.

3. אתה יכול ללכת ולנסות להתנדב בתנאי שתשובץ במקצועות האלקטרוניקה. לא בטוח שהצבא ירצה אותך, אבל לא עולה כסף לנסות.

ולגבי ההיי-טק: אני השתחררתי טרם זמני ובכ"ז הצלחתי למצוא משרות טובות מאוד.

אני משוכנע שהפסדתי מספר מקומות עבודה בגלל זה (כמובן כל המקומות הממשלתיים, אליהם לא פניתי בכלל, אבל גם מקומות נוספים שעיקמו את האף) אבל בסופו של דבר אתה צריך רק מקום עבודה טוב אחד בכל רגע נתון, לא 20. ויש הרבה מקומות עבודה טובים שלא יפסלו אותך בגלל שירות צבאי, אלא ישפטו אותך על פי הנסיון והיכולת שלך במקצוע הרלוונטי.

בתקופות ה"טובות" (כמו כרגע, למשל, או לדוגמא בתחילת שנת 2000) חברות ההיי-טק הרבה פחות בררניות.

בתקופות ה"רעות" (2002...) יש עשרות מועמדים על כל משרה והחברות מרשות לעצמן לסנן הרבה יותר.

סך הכל אני חושב שבתחום ההיי-טק אפשר בהחלט להסתדר היטב גם אם עשית צבא וגם אם לא.

ייתכן שיש אפילו מקומות שיעדיפו כאלו שלא עשו, בגלל שהם לא עושים מילואים. אף אחד כמובן לא יגיד את זה במפורש, ככה שקשה לדעת עד כמה התופעה הזו קיימת. זה מקזז במידה מסויימת את המקומות שמעדיפים יוצאי צבא. (אבל לא לגמרי)

אגב - למעט בתחום העבודה אין השפעה משמעותית כלשהי. משרד הרישוי יציקו לך עם מבחנים ויבזבזו לך יום עבודה ו-500 שקל, אבל זהו בערך.

קבלה לאוניברסיטה/מכללה לא קשורה לשירות הצבאי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני יכול לומר בצורה חד משמעית שבתחום שלי לאף אחד לא איכפת אם עשית צבא או לא.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
cocAIn, מצטער לאכזב אותך אבל זה ממש לא קשה לצאת עם סעיף "אי-התאמה" מקב"ן...

אני מכיר יותר מידי אנשים שעשו את הצעד הזה :roll:

אני אסביר את עצמי שוב,קב"ן לא נותן לך את הפרופיל אלא המלצה לוועדה!

הועדה מחליטה לאחר חקרית החייל אם לשחרר אותו או לא ואז החייל המיועד חייב לחתום שהוא לא רוצה לשרת וכ"ו וכ"ו.

שורה תחתונה,הקב"ן הוא לא זה שמוציא את התעודת שחרור.

פורסם

גם לי זה ממש מוזר שקיבלתי את הפטור, לא חשבתי לרגע שאני הולך לצאת מהצבא, אבל פתאום זה נחת עלי ואני מתלבט מה לעשות.

אני אנסה עוד קצת לדבר עם הצבא ובאמת לנסות ללכת למה שלמדתי, אם לא ננסה להתנדב.

לא האמנתי שכל כך מהר משחררים על אי התאמה, לא עברתי שום ועדה ולא כלום חוץ מפגישה אצל קב"ן.

בקשר לסיווג בטחוני שחלק מהחברות לא יקחו אדם ללא רקע צבאי, עד כמה זה נפוץ? יש לי סיווג בטחוני מאז שהייתי מועמד למודיעין.

• תוכן חדש...