Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:lol::lol::lol:

תמיד רציתי לעשות כותרת כזאת :D

ועכשיו ברצינות (סה"כ זה פורום רציני, מקצוענים, טיפול ברכב, טכני, אתם יודעים :wink: )

המזגן שלי חלש כבר הרבה זמן, וגם הייתי מוטרד מחום השמן שלי שנמצא קרוב למקסימום בנסיעה חזקה ולפעמים גם בעמידה ברמזור עם מזגן דולק. אז קפצתי למוסך. זו הייתה גם הזדמנות מכיוון שחגגו שם (בליטל כמובן) את הולדת בתו של אחד העובדים וכמובן - את מכירת ה-GTI של צוקרמן :D

בקיצור - היה אוכל, שתיה ו-וויסקי (נוראי)

עכשיו, מן הסתם אי אפשר להגיע למוסך ולצאת בלי חשבון אדיר ממדים וגילוי של עוד בערך שתי מיליון בעיות ברכב. אז הנה זה בא:

מזגן - סודר בשניה. מילוי גז ועכשיו הוא מקפיא שאני פשוט לא מאמין. (צ'י-צ'ינג)

האוטו הורם על ליפט לבדוק נזילות שמן מנוע (כי ירד לי קצת פחות מליטר ב-6000 ק"מ). לא נתגלו שום נזילות מהמנוע, אבל כן נתגלתה נזילה מהגיר... מסתבר שהפעמון של הציריה נוזל. הוא נשלח לתיקון וחזר אחרי שעה (צ'י צ'ינג).

מולא קצת שמן, הוספו נוזל למתזים על הדרך, ומים ירוקים (למרות שלא היה חסר הרבה).

עכשיו הגיע תור החום שמן. הבעיה היא שבעוד שחום המנוע מגיע מקסימום ל-3/4 ולרוב נמצא קרוב ל-1/2, מד חום השמן מגיע לפעמים ממש עד לקו העליון, וזה מטריד. (אם כי הנורה לא נדלקה, אבל מצד שני אני בכלל לא בטוח שיש נורת חום שמן :? )

אז יצאתי לסיבוב, התפעלתי כמה האוטו סוחב יפה עם מזגן ושני אנשים באוטו (היי צוקרמן :D ) וחזרתי עם שמן חם מאוד. הרכב חובר מיד למערכת מדידה ונמדד שעל קו המקסימום הוא ב-120 מעלות. שלושת רבעי זה 110-105, אז אני מניח שבאמצע זה 90 בערך. נאמר לי מפי יוסי שזה הגיוני וגם 130 לא עושה נזק. אז קצת נרגעתי.

מה שכן - בטיפול הבא אני אעבור לסינטטי, אני לא בטוח שזה יעבוד אבל גם יוסי אמר ששווה לנסות - אולי זה יעזור בפינוי חום עדיף ואולי גם יוריד את תצרוכת השמן.

אבל זה לא הכל!!

בסיבוב שלי עם צוקרמן הרגשנו בוודאות כי בבלימה החלק האחורי של הרכב נזרק ימינה. באופן משמעותי אפילו.

יצאתי אח"כ לסיבוב עם יוסי, שקרע את האמא של הבלמים שלי ובעיקר את הראש שלי, שכאב בטירוף בדרך חזרה.

פרקנו גלגלים והחלפנו נוזל בלמים. (צ'י-צ'ינג) הם נבדקו חיצונית וכלום לא נתגלה, רק בצד ימין מאחור השחיקה של הרפידה לא הייתה זהה לאורכה.

שוב סיבוב, והפעם כמה הרמות בלם יד (בקו ישר :wink: ) גילו לנו את הבעיה. כוח הבלימה בצד ימין מאחור חלש משמעותית מבצד שמאל. הגלגל השמאלי ננעל הרבה יותר מהר.

בקיצור, יכול להיות שמשהו בקליפר תפוס, אבל כבר נעשה מאוחר, אז אני אחזור שבוע הבא ועל הדרך אחליף צינורות בלימה לשזורים (שלי כבר די בלויים) - וזה יהיה כבר צ'י צ'ינג רציני.

בסופו של דבר, אני לא חושב שיצא יקר במיוחד. פחות מ-100 ש"ח לציריה, שאר הדברים יעלו ביחד עוד סכום כזה אולי, ומילוי גז עוד כמה עשרות שקלים (נראה לי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מבין משהו אחד....

לפני שנכנסת למוסך, הבעיה עם הברקסים לא הייתה. אחרי שנכנסת, היא התחילה?

למה זה?

Back to the original - NC again.

פורסם
אני לא מבין משהו אחד....

למה זה?

זהו, זה הקטע המוזר.

אני מתפלא על עצמי, שלא שמתי לב לפני כן, מכיוון שאין מצב שזה קרה במהלך השהות במוסך, פשוט כי לא נגעו בכלל בבלמים מאחור (או בגלגלים מאחור, לצורך העניין...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני לא מבין משהו אחד....

למה זה?

זהו, זה הקטע המוזר.

אני מתפלא על עצמי, שלא שמתי לב לפני כן, מכיוון שאין מצב שזה קרה במהלך השהות במוסך, פשוט כי לא נגעו בכלל בבלמים מאחור (או בגלגלים מאחור, לצורך העניין...)

רוני

:nono::nono::nono:

כרגע כל הכבוד שלי אליך - הלך.

Back to the original - NC again.

פורסם

רוני - תלמד מהניסיון שלי עם ה-GTI ותתקן את הקאליפר התפוס כמה שיותר מהר. אני בטוח שזה יותר זול מ-1,500 שקל השתתפות עצמית :!:

וחוץ מזה, יש לך אחלה אוטו - יושב על הליפט...אה :? התכוונתי על ה-כ-ב-י-ש יופי :D

פורסם
רוני - תלמד מהניסיון שלי עם ה-GTI ותתקן את הקאליפר התפוס כמה שיותר מהר. אני בטוח שזה יותר זול מ-1,500 שקל השתתפות עצמית :!:

איזה, לקח להם חצי שעה להעלות אותו על ליפט כל פעם, אני לא רוצה לחשוב כמה זמן זה היה לוקח אם הוא היה מונמך...

בנוגע לקאליפר - הוא לא תפוס קבוע, רק עובד חלש יותר. וגם זה לא תמיד (היום אחה"צ בלמתי כמה פעמים מ-160 בערך והרכב בלם בסדר גמור).

אבל כמובן - אחרי שאקנה צינורות שזורים הרכב יכנס למוסך וזה יטופל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
פששש.....

ראם אייר, צינורות בלימה שזורים, למה להרוס את ה-setup המצוין של היצרן ? :D

אז זה טאסות או חישוקים ? :wink:

חכה חכה, בסוף אני אתקין קוני, מושבי ספורט, מערכת פליטה, צ'יפ, וסת ועוד כל מיני דברים...

(כן, כשאני אזכה בלוטו...)

ת'אמת, הצינורות זקוקים להחלפה ממילא, אז שווה להוציא עוד קצת ולקנות טובים יותר, לא?

ותצחק, אבל האוטו שלך הרוויח לי 100 ש"ח היום. (טוב, 50, אחרי שהוא בכה לי במסנג'ר שעה :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אגב, מאד יתכן שהבעיה של אי שוויון בעוצמת הבלימה בציר האחורי תיפטר לאחר החלפת הצינורות.

מספיק שצינור אחד מעט נסתם.

צודק, אמרו לי את זה גם במוסך, ולכן אני גם מחליף אותם קודם להתעסקות עם הקליפר. (בכל מקרה הנוכחיים כבר בלויים מאוד)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
וכמה התענוג עלול לעלות לי?

רון.

מזועזע מהמחשבה שהוא משקיע בזופר שלו.. :)

LOL

אתה רציני ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איזה, לקח להם חצי שעה להעלות אותו על ליפט כל פעם, אני לא רוצה לחשוב כמה זמן זה היה לוקח אם הוא היה מונמך...

בנוגע לקאליפר - הוא לא תפוס קבוע, רק עובד חלש יותר. וגם זה לא תמיד (היום אחה"צ בלמתי כמה פעמים מ-160 בערך והרכב בלם בסדר גמור).

אבל כמובן - אחרי שאקנה צינורות שזורים הרכב יכנס למוסך וזה יטופל.

רוני

גם אצלי הקאליפר לא היה תפוס כל הזמן, וגם לי זה לא נראה נורא נורא דחוף.

אבל תסמוך עלי - זה כן. 10 פעמים אתה תבלום מ-160 :? ולא יקרה כלום,

ופעם אחת תבלום לפני סיבוב ב-70 קמ"ש, הקאליפר יתפס לך ומשם הדרך לתאונה קצרה מאוד.

לא רוצה להיות זה שיצטרך להגיד לך "אמרתי לך" אחרי זה... :roll:

פורסם

רוני

לידיעתך סט (4) צינורות שזורים יעלה לך אותו מחיר כמו צינורות אורגינלים ואפילו פחות .

שווה לבדוק אצל מלמד .

אגב לגבי טמפ' השמן הייתי בודק את העניין יותר לעמוק .

למיטב ידעתי טמפ' עבודה יותר מ-120C זה לא כל כך תקין .מה שגם אצלי בוולקן בשעון חום שמן 120 מעלות זה כמעט מקסימום .

שווה בדיקה

• תוכן חדש...