Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל רכישת פטיפון והבנתי (אולי בטעות) שע"מ לחבר בין הפטיפון למגבר או למערכת קיימת יש צורך ברכיב שנקרא פונו סטאג' שאין לי מושג מהו. האם הרכיב לא מובנה בפטיפונים מודרנים? מה תפקידו,כמה עולה,האם משפיע על איכות הצליל והאם יש מותגים מועדפים?

אשמח לקבל תשובה ולו לחלק מהשאלות הנ"ל

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני שוקל רכישת פטיפון והבנתי (אולי בטעות) שע"מ לחבר בין הפטיפון למגבר או למערכת קיימת יש צורך ברכיב שנקרא פונו סטאג' שאין לי מושג מהו. האם הרכיב לא מובנה בפטיפונים מודרנים? מה תפקידו,כמה עולה,האם משפיע על איכות הצליל והאם יש מותגים מועדפים?

אשמח לקבל תשובה ולו לחלק מהשאלות הנ"ל

יש פטיפונים שמגיעים עם פונו סטייג' מובנה.

לפונו השפעה מכרעת על איכות הצליל, כמו גם למחט, לזרוע ולהתאמה בין הרכיבים השונים (זרוע-מחט-פונו-מגבר).

לגבי כמה עולה, כמו בכל דבר באודיו, בין כמה שקלים לעשרות ומאות אלפים. הכל שאלה של פרופורציה יחסית למערכת שלך, מידת הפיין שמקריות ועומק הכיס.

אם אתה מחפש פטיפון בסיסי שכולל את כל הרכיבים הנזכרים לעייל ובאיכות טובה (לפי השמועות, כי בפטיפונים אני לא ממש מבין) תבדוק את הפטיפונים של Project. היבואן הוא אייל פור (www.aufi.co.il) ומוכרים את הסחורה שלו באזור המרכז, למיטב זכרוני, בסינמה פרדיסו (www.cinema-paradiso.co.il).

גם פיוז (www.fuse.co.il) נחשבת לחנות שמבינה באנלוג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פונו-סטייג' מכונה לעתים גם "קדם מגבר". יש, כאמור, מכשירים שעולים עשרות ומאות אלפי שקלים.

אני נמנה על האסכולה הגורסת שהמטלה שעומדת בפניו היא כה פשוטה, עד שאין שום סיבה ביקום להשקיע סכומי עתק.

מטלתו מתמצית בהגברת המתח שמופק בסליל הראש מכמה עשרות אלפיות וולט לרמה של 1-2 וולט, שזה מה שכניסה סטנדרטית של מגבר מודרני מיועדת לקבל.

בנוסף, עליו להגביר את התדרים הנמוכים ולהנמיך את הגבוהים, כיוון שבתהליך היצור של התקליט מבוצע תהליך הפוך - עקב מגבלות מכניות (אם התדרים הנמוכים לא היו מונמכים, הם היו חורגים אל מחוץ לגבולות התעלה שבה נעה המחט).

פורסם

תודה ולמדתי משהו... אשמח לקבל עוד דעות ורעיונות.

איך אני יודע אם לפטיפון שאני קונה יש פונו סטאג' מובנה (בהנחה שאקנה יד שניה למשל)?

אם אין,מהו הסכום הסביר להשקעה בפונו סטאג' שיספק את אוזנו של המאזין הממוצע..?

פורסם
אגב, אם ממש לא תרצה להשקיע שקל, חבר אותו לכניסת מיקרופון, רק לא לLINE IN.

לא טוב. איכות הצליל תהיה מחפירה, כיוון שהתדרים הגבוהים יהיו חזקים מדי, והנמוכים חלשים מדי.

משחק עם כפתורי Bass ו Treble לא יפתור את זה.

פורסם
לא טוב. איכות הצליל תהיה מחפירה, כיוון שהתדרים הגבוהים יהיו חזקים מדי, והנמוכים חלשים מדי.

משחק עם כפתורי Bass ו Treble לא יפתור את זה.

אני יודע שזה גרוע, בגלל זה כתבתי, אם הוא ממש לא ירצה להשקיע שקל, אני לא הייתי מחבר ככה בחיים (מעבר לעובדה שבחיים לא הייתי מחבר פטיפון)

פורסם

אז איך תוכל לשמוע את WAR OF THE WORLDS שלך?

אין כמו חום תקליט

בעיקרון , לי היה מגבר ישן שהתאים לפטיפון ישן

היום יש פטיפונים כמו של טכניקס שהם לא רעים בכלל במחיר נסבל

פורסם
תודה ולמדתי משהו... אשמח לקבל עוד דעות ורעיונות.

איך אני יודע אם לפטיפון שאני קונה יש פונו סטאג' מובנה (בהנחה שאקנה יד שניה למשל)?

אם אין,מהו הסכום הסביר להשקעה בפונו סטאג' שיספק את אוזנו של המאזין הממוצע..?

עקרונית רב הדגמים לא מגיעים עם פונו מובנה.

אין כזה דבר "סכום סביר" כפי שאין "מאזין ממוצע". המאזין הממוצע קונה בום בוקס משקם אלקטריק ו/או שומע MP3 מהרמקולים של המחשב ו/או קונה מערכת הום סינמה תוצרת סין במחסני חשמל באלפייה, ומבסוט עד הגג. מאזין ממוצע לא מתעסק בתקליטים.

אם אין לך בכלל מושג אני ממליץ לך לקפוץ לפיוז, פטיפונים, גם בזול, זו הנישה שלהם.

חלופית, תגדיר קודם כל תקציב ולך לפורום ייעודי (פורום 124 בתפוז/ www.hometheatre.co.il) ותשאל שם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש אולי עוד אפשרות, לקחת מגבר ישן, שיש לו חיבור פטיפון, להפעיל אותו לצאת מיציאת הMONITOR שלו (בעצם יציאת אקולייזר), לכניסת LINE IN במגבר חדש.

פורסם

ככל שהשרשור הזה מתפתח אני לומד יותר... מסתבר שברסיבר שלי (קנווד KRF-V8020D) יש בכלל כניסה מיוחדת לפטיפון ויש גם אופציה בבורר לפטיפון (PHONO), האם משמעות הדבר שאני יכול לחבר את הפטיפון ישירות ללא צורך בפונו סטאג'?

אם כן זה יהיה יופי ויפנה לי עוד כמה מאות ש"ח להשקיע בפטיפון עצמו.

• תוכן חדש...