Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציון הגרוע נובע מההבדלים באבזור הבטיחותי בגרסאות הגה ימני (ללא כרית אוויר לברכיים) והגה שמאלי (עם כרית אוויר כזו).

ההגנה בגרסת ההגה השמאלי מעט טובה יותר.

השאלה היא, האם נמכר דגם זה בארץ עם כרית האוויר לברכיים?

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

כרית אוויר לברכיים היתה מועילה בניסוי הריסוק הזה כמו כוסות רוח למת, אבל לפחות היה למת נוח בברכיים.

ההגה נע אל עבר הנהג במידה משמעותית, וכתוצאה מכך חזה הנהג פגע ועיקם אותו, תוך שהוא סופג חבטה מסכנת חיים.

האיזור בו מונחות הרגליים נפרץ, ודוושת התאוצה נעה 30 ס"מ לכיוון הנהג. בתאונה אמיתית, אם רגלו של הנהג היתה מונחת על הדוושה, היא היתה מוטחת לאחור ושוברת את האגן, במקרה הטוב.

בנוסף לכל זה, כלוב ההגנה של המכונית קרס ולא נשאר שלם.

ההסבר שניתן לתוצאות אלה הוא שבוויאג'ר אין חיזוקים חזיתיים שנועדו להתמודד עם חוסר הסימטריות של תא המנוע (המנוע אינו ממוקם במרכז, ולכן מסייע\מפריע לריסוק שפוגע בו, אך אינו משפיע על ריסוק בצד השני).

גם הוויאג'ר עם ההגה השמאלי השיגה ציונים בינוניים לכל היותר, אך בהחלט עדיפים על זו שעם ההגה הימני.

ההבדלים, כאמור, נובעים מכך שמבנה הרכב שרד את הפגיעה טוב יותר, ולאו דווקא בזכות כרית הבירכיים.

זו אינדיקציה מצויינת לנכונותה של טענה המופנית אל יצרנים שוב ושוב, לפיה הם משקיעים פחות בבטיחותה הכוללת של המכונית, ויותר בתרחיש הספציפי שנבחן במבחן הריסוק. שינית קמעה את התרחיש, ולהפתעתך המכונית בטוחה הרבה פחות.

פורסם

אתעלק קצת:

מה התוצאה של ה-300C? יש לינק למישהוא? תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתם שמים לב שזה הוויאג'ר הישן, והמבחן הזה רחוק מלהפתיע... כן?

אם החדש יאכזב, ככל הנראה שמהנדסי קרייזלר לא התכוננו טוב למבחן...

dirty old man

need love too

פורסם

בארה"ב נושא תביעות פיצויים הגיעה לדרגה של דת

למי שמבין - האם חברות לא מסכנות בגל תביעות כאשר המוצר נחות בטיחותית כמו זה המתואר כאן ?

פורסם

אל תשכח שהגרסה עם ההגה השמאלי השיגה תוצאות סבירות. הגרסה עם ההגה הימני היא זו ש"פישלה", ועל תאונה שהתרחשה בה לא ניתן לתבוע בבית-דין אמריקאי...

זאת ועוד, כדי לנצח בתביעה כזו, על התובע להוכיח שהיצרן נהג בחוסר אחריות במזיד. אני בספק אם זה המצב. זו בסך הכל מכונית שתוכננה לפני זמן רב, ושיועדה בעיקר לשווקים עם הגה שמאלי. ואז ריסקו אותה בצד הלא נכון. אופס.

פורסם
למה ישן? מודל 2006. יצא משהו חדש יותר?

ה"מודל 2006" הזה משווק משנת תרל"ח לערך, ויש גרסא חדשה. כמה היא שונה מהמקור- לא יודע, אבל היא עוד תתרסק וניווכח.

מבחני בטיחות- אשרי המאמין

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=KHDM&pn6Vq=E

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...