Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קנה טויוטה קורולה שנת 2003 שטופלה כל חייה במוסך מורשה (ע"י חברת אל-אופ).

שבוע שעבר היתה לו בעיה במחשב של הרכב והוא הלך למוסך המורשה ביהוד,ועשו לו ריסט למחשב והבעיה הסתדרה.

לאחר מספר ימים אמרו לו שהגיע לו מחשב חדש לאוטו ושזה במסגרת האחריות...אע"פ שנגמרה האחריות מזמן.

אם הוא ימשיך לטפל במורשה האחריות תמשיך?

מישהו נתקל בקטע הזה של האחריות בטויוטה, לאחר 3 שנים?

שמעתי גם על מישהי שהלך לה מנוע לאחר 5 שנים והחליפו גם לה.

אשמח לתגובות מניסיון...

בתודה מראש

ליאור

פורסם

יתכן הייתה הוראת קריאה (RECALL) להחלפת המחשב של יצרן טויוטה ולכן הוא קבל זאת באחריות גם לאחר שהיא הסתיימה.

יש מקרים של תקלות שאינן סבירות שגם לאחר תום האחריות היצרן או היבואן לוקחים על עצמם כמחווה של רצון טוב וזכותם כמובן לעשות זאת רק לרכב שטופל ותוחזק במוסכיהם בלבד.

לפעמים הנאמנות משתלמת ללקוח.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מאוד תמוה הסיפור הזה.

המוסך מיוזמתו רוצה להחליף חלק באחריות למרות שזו נגמרה?? ואני לא מכיר שום קריאת תיקון של מחשב הזרקה לטויוטה או של כל יצרן אחר לאחרונה.

לדעתי חלה כאן טעות בזיהוי הרכב על ידי המוסך (התבלבלו בין הרכב הזה לאחר).

פורסם

יש יבואנים שגם רכב עם תקלה (שאינה בלאי או שימוש לא סביר) שנגמרה לו האחריות לפני כמה חודשים - יקבל שירות בחינם כמחווה של רצון טוב.

אני חושב שזו לא פעם ראשונה ששומעים על דברים כאלו מהיבואן הזה, זכור לי מקרה של איזה גיר שהתפגר בטויוטה בת 3 וחצי והיבואן הגדיל ראש והחליף כמחווה של רצון טוב.

יש יבואנים אחרים שיגבו תשלום מלא מרכב בן 3 שנים ושבוע.

הכל שאלה של יחס.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תראה, הטויוטה קורולה RUNX של אשתי נכנסה למוסך לטיפול שוטף בחודש שעבר.

הרכב מודל 2005 עם 18K ק"מ.

כשהגענו לשחרר את הרכב אמרו לנו שהחליפו את רפידות הבלמים האחורים.

תשלום? אפילו לא ביקשו, כי הרכב חדש וכי זה לא מתאים שבטויוטה הבלמים ישחקו בקצב כזה.

אגב הבלמים הקידמיים במצב מצוין.

מסקנה - לפי מיטב הניסיון שלי מדובר ביבואן שמבין היטב שהלקוח שנמצא היום במוסך, יגיע מחר לאולם התצוגה כדי לרכוש רכב חדש.

פורסם

כמי שעבד פעם בטויוטה אני יכול להעיד שטויוטה היא באמת יבואן שאיכפת לו מלקוחותיו. לא סתם יש אנשים שכבר היו בבעלותיהם גם 7 רכבים של טויוטה.

בכל מקרה, החלפת מחשב היא באמת עניין תמוהה, בטח שלאחר תקופת האחריות. לא זכור לי ריקול לקורולות מהשנה הזאת לתיקון בעייה או החלפת מחשב.

איזה מוסך מורשה יש ביהוד? התכוונת לאור יהודה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טויוטה והיבואן שלה מעולם לא היו נדבנים! ומעולם רמת השרות שלהם לא היתה טובה ואפשר לראות זאת בפורומים אחרים אז החלפת המחשב מעבר לאחריות היא אך ורק תוצאה של ריקול ! מדובר בריקול בטיחותי כי אחרת לא היו מחליפים את המחשב טויוטה והיבואן מפחדים מתביעה משפטית ולכן זה הוחלף שלא תהיה באשלייה שקיבלת משהו שלא מגיע לך!

פורסם
כמי שעבד פעם בטויוטה אני יכול להעיד שטויוטה היא באמת יבואן שאיכפת לו מלקוחותיו. לא סתם יש אנשים שכבר היו בבעלותיהם גם 7 רכבים של טויוטה.

בכל מקרה, החלפת מחשב היא באמת עניין תמוהה, בטח שלאחר תקופת האחריות. לא זכור לי ריקול לקורולות מהשנה הזאת לתיקון בעייה או החלפת מחשב.

איזה מוסך מורשה יש ביהוד? התכוונת לאור יהודה?

איתמר.

הרשה לי לצחוק לך בפרצוף....

טויוטה ושירות לקוחות שה שתי קצוות שונות של היקום

לך ספר את זה לרוכשי הלנדקרוזר שטוחנים דיפרנציאלים על אילון ובטויוטה מתנערים מאחריות (יש גם כאלה שטחנו 3 בפחות משנה)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

אף אחד לא טוחן דיפרנציאלים באיילון,עוד אגדת עם נפוצה.

דיפרנצאלים קדמיים ניטחנים ברגע שבעל הלנד קרוייזר משוכנע שהוא קנה באגי ולא SUV כבד.

קפיצות באוויר,ובעיקר נחיתות,בזמן שמועבר כוח לגלגלים,גורמות נזק עצום,ויבואני טויוטה מחליפים ללא מילה את הדיפרנציאל,לפחות בפעם הראשונה.

אם תמשיך להשתולל איתו,תישא בתוצאות לבדך.

ואגב,טויוטה לעולם אינה מיתקלקלת,כל התקלות שלה הם תמיד,אבל תמיד,במקרה.

כמו שבצבא המפקד לעולם אינו מאחר,הוא פשוט מיתעכב שלא באשמתו..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ויכוח ממש מטופש ולא לעניין השרשור.

לכל אחד שהחזיק רכב חדש שהתקלקל בתקופת האחריות או מעבר לה, ובא לדרישות ליבואן יש סיפור. פעם הוא השאיר טעם טוב בפה ופעם לא, הכל תלוי בנסיבות.

תמוה מאוד כפי שכבר ציינתי, כי רכב שנרשמה לו תקלה במחשב ומחקו אותה ולאחר מספר ימים התקשר המוסך להגיד "המחשב החדש לרכב כאן, תבוא להחליפו ללא תמורה".

זה כנראה טעות בזיהוי, גוזמאה פראית או קומבינה "גאונית" של המוסך.

פורסם

אולי זה ישמע פרנואידי מצידי אבל ההשערה שלי שהחליפו את המחשב שלו במחשב של רכב אחר כדי לשלול תקלה מסוימת ,כמובן שללא ידיעתו ולכן קראו לו עכשיו כדי להשיב לו את המחשב המקורי,יתכן שמומלץ לסמן חלקים מסויימים ברכב לפני כניסה למוסכים.

פורסם
אף אחד לא טוחן דיפרנציאלים באיילון,עוד אגדת עם נפוצה.

דיפרנצאלים קדמיים ניטחנים ברגע שבעל הלנד קרוייזר משוכנע שהוא קנה באגי ולא SUV כבד.

קפיצות באוויר,ובעיקר נחיתות,בזמן שמועבר כוח לגלגלים,גורמות נזק עצום,ויבואני טויוטה מחליפים ללא מילה את הדיפרנציאל,לפחות בפעם הראשונה.

אם תמשיך להשתולל איתו,תישא בתוצאות לבדך.

ואגב,טויוטה לעולם אינה מיתקלקלת,כל התקלות שלה הם תמיד,אבל תמיד,במקרה.

כמו שבצבא המפקד לעולם אינו מאחר,הוא פשוט מיתעכב שלא באשמתו..

אז בוא ספר את זה לחבר שנטחן לו דיפ' אחורי דווקא באחד מכבישי ראשון ועוד 2 בשטח וכל זה בלי להשתולל

מה שכתבת נכון לפרדו (דיפ' קדמי ודיפ' מרכזי) הבעיה בלנדקרוזר שבקרת המשיכה כנראה עובדת קצת חזק מדי ויוצרת עומסים שהמכלולים לא כ"כ עומדים בהם

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

לפי דעתי זו קומבינה של המוסך (ייבואן) הראש היהודי ממציא פטנטים.

דוגמא, במוסכי צ'מפיון כאשר מתקבלת הוראת קריאה (RECALL) שלא קשורה לבטיחות הנהג, אזי הם לא ממש טורחים לידע את בעל הרכב מסיבה פשוטה, כסף !

מוסך מורשה הייבואן מקבל הרבה פחות כסף עבור תיקון במסגרת הוראת תיקון מהיצרן מאשר מהלקוח.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה זה קשור? מוסכי הרשת פועלים בהנחיית היצרן. יש קריאת תיקון ישירה, קוראים לבעלי הרכבים למוסך - בדר"כ עקב בעייה בטיחותית.

ויש קריאת תיקון "שקטה", שלא מדובר בבעייה בטיחותית ואז התיקון/בדיקה מבוצע בכל כניסה ראשונה למוסך מורשה - בנושא הזה אין קומבינות, האמן לי! גם אם אין ממש רווח למוסך בסוגי תיקון כאלו.

• תוכן חדש...