Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה אפשר לאהוב אוטו..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשתף אתכם בחוויה שעוברת עליי כבר חודשיים.

נכון, זה לא הרבה זמן, אבל מהרגע הראשון שראיתי אותה, ידעתי שזה

יהיה זה, אם רק היה לי את הכסף...

download.php?id=5997

התמונה הזו צולמה ב8 למאי ברידינג. זאת הייתה הפעם הראשונה שנפגשנו.

לא חשבתי שהיא תיכנס לחיי ככה, בכלל לא חשבתי בכיוון, חשבתי על הרבה פחות כסף.... כי לא היה...

חודש בדיוק אחרי זה, ב8.6.03, אני מקבל לידיים את המפתחות שלה,

ומתחיל לנסוע. ישבתי באוטו חצי שעה, לפני שבכלל התקרבתי להכניס מפתח

לסוויץ. הייתי בשוק שהיא שלי. ההורים שלי אירגנו את כל הקנייה,

ואני? אני הייתי בצבא... הייתי בצבא מיום רביעי עד יום ראשון, ואתם בטוח

מתארים לעצמכם את הקוצים שישבתי עליהם באותה שבת כשביום חמישי

אמרו לי שיש לי אוטו. ולא סתם אוטו, פיז'ו 106 GTI. ביום ראשון כשחזרתי מהצבא, עם המדים והתיק הענק הייתי חייב ללכת אליה רגע רק לראות אותה לשנייה לפני שאני עולה הביתה.

אני מודה ומתוודה, היא לא הייתה בתוכניות שלי. יותר חשבתי על 106 ראלי דור ראשון או אפילו שני, XSI וכולי. לא האמנתי שאני אגיע לרמה הזאת של האוטו הזה. ואני עדיין לא מאמין.

רק ב14 ליוני, שזה שבוע אחריי שקניתי אותה, וזה אחרי הרבה שיכנועים של

לירן 106 R , העזתי ללכת לצלם אותה. פשוט פחדתי שאני אעשה לה עוול בצילומים, שאני לא אתייחס אליה בכבוד הראוי, שאני לא אציג אותה כמו שצריך.. אולי אני מגזים, בעצם בטוח שאני מגזים, אבל עדיין אני פשוט אוהב אותה, ומפחד עליה בו זמנית.

download.php?id=6002

אני לא יכול לתאר את ההרגשה איך זה לנהוג עליה. הרגש שהיא מוציאה ממך,

התקשורת. אני נהנה לעזוב גז בסיבוב, גם אם זה סיבוב שלקחתי אותו חלש,

כי אתה פשוט מרגיש איך טיפה הזנב בורח. איפה תמצאו את זה במכוניות יפניות?

ההגה הזה הוא פשוט מדהים, הוא כבד, אבל מתקשר כאילו זה מרכז נאס"א,

ההגה כאילו מחובר ביחד עם דוושת הגז לזנב בחוט דק, וכשאתה עוזב את החוט ומסובב את ההגה אתה פשוט מרגיש איך הזנב שלך בורח, גם אם הוא עושה את זה ממש "בקטנה" .

המנוע הזה, פשוט מדהים אותי. כשאתה נמצא אחרי הסל"ד הנכון (5000 וצפונה) הוא חייתי, ואין כלום שרואה אותו ממטר. אבל מה שמדהים אותי,

זה הסחיבה, גם בסל"ד נמוך. יבואו הצדקנים ויגידו, הנה, על הנייר האוטו שלך מספק 14.8 קג"מ ב5200 RPM , ו 118 BHP ב6600 RPM, המומנט שלו חלש ב1900 RPM. אני רק מתאר את מה שאני מרגיש, ואני מרגיש סחיבה, גם בתחילת

סקאלת הסל"ד. אני גם יודע מניסיון, שבשביל האצה יעילה לא צריך לעבור את ה3K סל"ד, העברה נכונה של ההילוכים ואתה במהירות שיוט כל כך מהר שאתה לא יודע.

עקיפות, בכביש מהיר הן אך ורק עניין של רצון. לא צריך להוריד הילוך, לא צריך לעשות כלום. פשוט לעקוף. וזה הכל. כפראפרזה ל106 ראלי, שם עקיפה היא עניין של הורדת הילוך אחד... או שניים... וזה הכל...

זאת כבר תמונה מה26.6.03 עם קליאו ספורט...

download.php?id=6001

סתם להגיע למפגש, להעמיד את האוטו רגע ולצלם. בלי שום קשר לחיים, בלי שום קשר לעולם.

download.php?id=6000

ותמונה מה13.7.03 שבה שרפתי הרבה דלק עד שמצאתי איזשהו מקום לצלם,

אני כל כך אוהב את היופי שלה. כי הוא יופי פנימי. ז"א היא יפה חיצונית, אבל

אחרי שאתה נוהג עליה, שעה, חודש, חודשיים ואתה מבין מה עומד מאחורי

הביטוי הזה, GTI , ומה פיז'ו ניסו לעשות כאן ב106 הזאת, אתה רואה

את היופי הפנימי שלה, ורק מנסה לצלם אותו מבחוץ.

אני כל כך אוהב לנהוג בה, אפילו אני יודע שהמכונית הזו גדולה עליי הרבה יותר משאני קטן עליה (בתור 1.88...)

כל כך אוהב לנהוג בה, שכבר נסעתי איתה עשרות פעמים לבסיס שלי לאשדוד,

רק בשביל לנהוג בה, ואפילו בקו ישר.

כל כך אוהב לנהוג בה, שכבר נסעתי איתה פעמיים לירושליים בשבועיים החולפים

download.php?id=5999

(תמונה זו צולמה ליד הכותל המערבי ב22.7.03)

download.php?id=5998

וזאת כבר תמונה כשאני סתם מחכה ללירן מתחת לבית, שיבוא ושניסע כבר לג'ימקנה בתאריך ה26.7.03..

פשוט סתם, צילומים, פשוט אהבה.

אהבה כזו, שעכשיו, כשאני יושב לי בבית ואין לי כוח לקום מהמיטה עם 39.4 חום, אני רוצה לרדת למטה לנהוג בה. רק עוד זריקת זנב אחת... רק עוד 7200 RPM....

זה לא שאני לא יודע שאני זיין שכל

זה לא שאני לא יודע שאני משוגע וצריך אישפוז

אני יודע.

אני יודע את זה ולא מאתמול. אבל השיגעון שלי היה רגוע הרבה יותר לפני שפגשתי אותה. לפני שהיא שינתה את חיי...

אני לא יודע אם זה הקהל הנכון לשתף את החוויה שלי איתו, אני לא יודע אם

מישהו בכלל יגיע עד לכאן בקריאה... אבל אם יש את המישהו הזה, שיגיע עד לכאן בקריאה, ויקלוט אולי קצת קצת מהתחושה של הנהיגה באוטו כזה,

אולי אולי אולי, הוא יאהב את האוטו שלו, לפחות כמו שאני מאוהב באוטו שלי.

לאהוב את האוטו שלך, זה לא לקנות 106 ראלי כי כולם קונים. לאהוב את האוטו שלך זה לאהוב את הצורה שלו, את המראה שלו, זה לאהוב את איך שהוא מתנהג בפניות ובסיבובים, זה לאהוב את המנוע שלו וזה לפנק אותו כל שבוע ברחיצה ידנית ולטפל בכל "שיעול" קטן שלו, או בקיצור, זה להיות משוגע.

DCP_3158.jpg

DCP_0974.jpg

DCP_0861.jpg

DCP_0704.jpg

DCP_0520.jpg

DCP_0391.jpg

Race Smart

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל יותם תתחדש יש לך אוטו מדהים ונדיר ביותר,אני רק מקווה שקנית אוטו במצב טוב

וגם יד נמוכה.

אתה רואה יש גם הפתעות בחיים שלא מצפים להם, בוא נגיד שבתור חייל זה אוטו מדהים ובכלל להיות בעל של 106 GTI. לדעתי אתה חוסך פה הרבה כסף מבחינת שיפורים כי אתה ממש לא צריך להשקיע לדעתי כמו למשל בראלי MK2 שאתה צריך לשפר

בשביל שהאוטו יסע טוב. יש לך את המנוע TU בין הטובים של פזו ללא ספק.

תתחדש תהנה תלמד את האוטו לאט ותשמור עליו

דרך אגב יש לך את הGTI בין היפות שראיתי בארץ :p

מזל טוב גבר :wave: :smilecol:

פורסם

כתיבה יפה מאד :):mm_yeah:

גם אני מרגישה רגשות דומים לבייבי שלי (למרות שאין בכלל מה להשוות את העגלה שלי ל- GTI).

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

גם אני מטפל בכל שיעול ...

הבעיה עם אנשים כמונו היא מכוניות "אנטישמיות " שכל הזמן חולות , החל משפעת קטנה ועד לדלקת ראות עם שחפת קטנה מהצד ....

אני חייב להגיד ש - S16 הזאת בהחלט מגרה אותי בצורה שהייתה גורמת לחברה שלי לקנא.

פורסם

בתור אחד שאוהב מכוניות אני חושב שכמה אנשים פה באמת צריכים הסתכלות אצל פסיכולוג טוב.

עם כל הכבוד עדיין מדובר על פאקן 106, אוטו חביב לכל הדעות, אבל עדיין מכונית מיני חמימה, וזהו!!!

לא איזו יצירה אקזוטית, או איזו קלאסיקה ששוחזרה למצבה המקורי.

סתם 106 שבכל מקום אחר בעולם הולכים לסוכנות וקונים כזאת חדשה.

פה כולם סוגדים לאוטו הזה כאילו היה התגלות אלוהית על 4 גלגלים.

או בקיצור

Get a life

פורסם

יותם...תשמע.. לא ידעתי שזה ככה, לא התכוונתי לפגוע בך ... אם הייתי יודע שאתה אוהב את האוטו כלכך, לא הייתי טורח להביא את שלי למצב שהיא אמורה להיות בו ולשחק איתך במשחקי רכבות ורהיטי נוי :)

פורסם
בתור אחד שאוהב מכוניות אני חושב שכמה אנשים פה באמת צריכים הסתכלות אצל פסיכולוג טוב.

עם כל הכבוד עדיין מדובר על פאקן 106, אוטו חביב לכל הדעות, אבל עדיין מכונית מיני חמימה, וזהו!!!

או בקיצור

Get a life

המ... מעניין

ואם זאת הייתה אלפא ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

או בקיצור

Get a life

מה אומר ומה אגיד - צודק.

שמוליק, אולי ל-Z-MAN יש אלפא, אבל לא כל חובבי האלפות הם פנאטיים, כמו שלא כל חובבי PSA הם כאלו.

גם לדעתי לא צריך להפליג בתיאורי אהבה לאוטו, אבל שיותם יעשה מה שבא לו, הוא בעצמו אמר שהוא זיין שכל :wink:

אורן 205- יופי, ממש תגובה במקום. כבר אמרתי לך את דעתי בנושא, היא לא השתנתה. יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

REDR - נראה כאילו אתה שונא את התוצרת הצרפתית בערך כמו שיותם אוהב את האוטו שלו. לא מוגזם, לדעתך? מצטער לאכזב אותך, אבל הסקסו שלי עדיין לא עשתה בעיות, ואני מחכה כבר חצי שנה. :?

אה, ויותם, כתבת:

המנוע הזה, פשוט מדהים אותי. כשאתה נמצא אחרי הסל"ד הנכון (5000 וצפונה) הוא חייתי, ואין כלום שרואה אותו ממטר. אבל מה שמדהים אותי,

זה הסחיבה, גם בסל"ד נמוך. יבואו הצדקנים ויגידו, הנה, על הנייר האוטו שלך מספק 14.8 קג"מ ב5200 RPM , ו 118 BHP ב6600 RPM, המומנט שלו חלש ב1900 RPM. אני רק מתאר את מה שאני מרגיש, ואני מרגיש סחיבה, גם בתחילת

סקאלת הסל"ד. אני גם יודע מניסיון, שבשביל האצה יעילה לא צריך לעבור את ה3K סל"ד, העברה נכונה של ההילוכים ואתה במהירות שיוט כל כך מהר שאתה לא יודע.

עקיפות, בכביש מהיר הן אך ורק עניין של רצון. לא צריך להוריד הילוך, לא צריך לעשות כלום. פשוט לעקוף. וזה הכל. כפראפרזה ל106 ראלי, שם עקיפה היא עניין של הורדת הילוך אחד... או שניים... וזה הכל...

אז יופי שאתה אוהב את האוטו שלך, והמנוע שלו באמת מעולה, אבל לא בסל"ד נמוך, מה לעשות. לא צריך להפוך את האוטו למשהו שהוא לא, וכמו שאני לא מדמיין שהאוטו שלי פרארי, אני גם לא חושב שהוא סוחב בסל"ד נמוך. בשביל האצה יעילה חייבים לעבור את ה-3000, בעצם צריך מעל 4000 ואפילו יותר גבוה בהילוכים הגבוהים. בכביש המהיר דווקא עם הרכב הזה כן צריך להוריד הילוך. ב-100 קמ"ש בחמישי הוא על 3000 סל"ד ולא ממש סוחב. בניגוד ל-306 שהייתה לי למשל, ולשאר מכוניות רבות מומנט.

ומעל ל-5000 הוא באמת חייתי, אבל אין כלום שרואה אותו ממטר? נהגת בקליאו ספורט? (לדוגמה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מאד אוהב את האוטו שלי, אבל מכאן ועד להגיד שהאוטו שינה את חיי וכו' לדעתי הדרך ארוכה.

אני מכיר גם כמה טיפוסים ממועדון אלפא בעלי הפרעה דומה, ודעתי עליהם זהה לחלוטין.

אנשים, זה רק אוטו.

פח עם גלגלים, מנוע, כמה חוטים, זהו.

הוא יכול להיות מהנה, הוא יכול להיות יפה, הוא יכול לבאס אתכם, הוא יכול לשמח אתכם.

אבל זה רק אוטו.

פורסם

או בקיצור

Get a life

מה אומר ומה אגיד - צודק.

שמוליק, אולי ל-Z-MAN יש אלפא, אבל לא כל חובבי האלפות הם פנאטיים, כמו שלא כל חובבי PSA הם כאלו.

גם לדעתי לא צריך להפליג בתיאורי אהבה לאוטו, אבל שיותם יעשה מה שבא לו, הוא בעצמו אמר שהוא זיין שכל :wink:

אורן 205- יופי, ממש תגובה במקום. כבר אמרתי לך את דעתי בנושא, היא לא השתנתה. יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

REDR - נראה כאילו אתה שונא את התוצרת הצרפתית בערך כמו שיותם אוהב את האוטו שלו. לא מוגזם, לדעתך? מצטער לאכזב אותך, אבל הסקסו שלי עדיין לא עשתה בעיות, ואני מחכה כבר חצי שנה. :?

רוני

אוי נו זה בשיא הצחוק.. אל תהיה ילד קטן אני יודע שאתה לא :twisted:

פורסם
אני מאד אוהב את האוטו שלי, אבל מכאן ועד להגיד שהאוטו שינה את חיי וכו' לדעתי הדרך ארוכה.

אנשים, זה רק אוטו.

הוא יכול להיות מהנה, הוא יכול להיות יפה, הוא יכול לבאס אתכם, הוא יכול לשמח אתכם.

אבל זה רק אוטו.

אבל ברגע שאתה משחזור אותו בזוג ידייך.. הוא כבר הופך למשהו אחר.. קצת יותר מרכב. קצת.

פורסם

אנשים, זה רק אוטו.

אבל זה רק אוטו.

אבל ברגע שאתה משחזור אותו בזוג ידייך.. הוא כבר הופך למשהו אחר.. קצת יותר מרכב. קצת.

לגבי עניין של שיחזור כתבתי בתגובה הראשונה.

יש הבדל עצום בין אוטו חדש יחסית וקצת לעשות לו וקס ובין לקחת גרוטאה חלודה ולהפיח בה רוח חיים.

• תוכן חדש...