Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת קומפרסור אויר לדחיסת נוזל?

kd2
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב ושבוע טוב

יש לי קומפרסור אויר עם מנוע חשמלי לא תקין.

לא שווה לתקן את המנוע אך המדחס עצמו במצב טוב.

אני צריך לדחוס 30-35 באר בצורת נוזל - מים או שמן.

לגבי צורת הנעה אני פחות מודאג משום שניתן להניע ידנית ע"י הפולי ביחס העברה נמוך או עם מנוף מאוד גדול.

אני גם חושב שמנגנון הארכובה של המדחס יכול לעמוד בלחץ כזה.

החשש הגדול הם שסתומי העלים בראש המדחס.

האם ההסבה אפשרית?

אני מחפש בעיקרון משאבת מים שיכולה להגיע לאזור ה30-40 באר ( לא צריך לדחוס הרבה נוזל רק בלחץ גבוה ).

בינתיים לא מצאתי אחת כזאת ידנית אבל החיפושים ממשיכים( יש לכם? רוצים למכור? )

האלטרנטיבה היא לדחוס נוזל הידאולי ע"י שימוש במשאבה של פרס לדוגמא.

לפני שאני מרחיב את החיפוש אני בודק את האופציה הזאת.

שוב - מי שמעוניין למכור משאבה הידראולית ידנית או משאבת מים ידנית שעומדת בדרישות - ה"פ

תודה רבה ושבוע טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אתה תיתקל בנעילה הדראולית של בוכנת המדחס, אם המדחס הולך לפח אז תנסה...

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין סיכוי שהוא ישרוד כאלה לחצים.

תגיד למה אתה צריך את זה ואולי אוכל לעזור (יש לי בעבודה כמה משאבות גדולות כולל כאלה שיודעות להגיע ל 100 BAR).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרני(ק) מיועד לדחיסת נוזלים. המבנה הפנימי שלו יותר חסון.

פירקתי אחד פעם והוא עבד ללא גל ארכובה או משהו דומה. היו בו שלוש בוכנות ופלטה עם בליטה שהסתובבה ולחצה כל פעם על בוכנה אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני פירקתי משאבת מים כמו של ארז - 3 בוכנות קרמיות.

שיפצתי אותה במוסך בו עבדתי - למה במוסך?

כי זה בדיוק מנגנון ארכובה.

שלא תחשבו שבוכנות קרמיות זה משהו הרבה יותר חזק מהרגילות - אם כבר די ההפך.

מבנה מאוד חלש אפילו.

אם לא הסברתי נכון.

זה הולך ככה.

מנתק את המדחס בכלל מהמבנה - מנתק כניסה ויציאה - מרתך לפולי המדחס מוט ברזל עם מנוף מפה ועד הודעה חדשה או מתקין פולי מאוד קטן ומותח את הרצועה המקורית אליו במקום אל הרגיל וכך משיג יחס גבוה יותר וכמובן שההנעה תהיה עם מוט בעל מנוף גדול.

במקום אויר דוחסים נוזל הידראולי.

המבנה של הקומפרסור כולל מנגנון ארכובה דומה למנוע בעירה פנימית רק ראש המנוע בנוי מ2 שסתומי עלים חד כיוונים.

העלים לא מחזיקים לחץ ע"י כוח הקפיציות שלהם אלה נדחסים לתושבותיהם בכיוון הלחץ.

אז אני לא רואה למה לא לדחוס במבנה כזה נוזל הידראולי?

כמו שאני מעריך נקודת התורפה הם העלים - אם הם יכשלו אפשר למצוא יותר חזקים או אותו דבר רק כפולים או משולשים.

בבקשה מי שבעד או נגד שיפרט.

שי - אני צריך כל מכשיר שדוחס מים או נוזל הידראולי.

מים עוד לא מצאתי למרות שאני יודע בוודאות על משאבה ידנית שמסוגלת לדחוס 30 באר המשמשת לבדיקת קווי מים/קיטור ע"י אינסטלטורים.

לגבי נוזל הידראולי המליצו לי על משאבה של פרס - אני מחפש גם בכיוון הזה.

אני מברר גם בכיוון של ג'קים גדולים ( מוסכים של טרקטורים ).

אודה לך אם תוכל לאתר לי משהו דומה עדיף משומש.

תודה רבה לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדחיסה עצמה היא משהו כמו 4ליטר מקסימום מקסימום - לא מדובר על זרימה אדירה - חשוב לי הלחץ.

מסטר צילינדר של רכב?

נאמר לי כי הוא מגיע ללחץ הרבה יותר גבוה.

זה אומר הרבה פימפומים.

?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל לדחוס כמות של 4 ליטרים זה המון למשאבות קטנות.

משאבה מרכזית ברכב באה ללא שסתום חד-כיווני, אז איך בדיוק היא תועיל לך? הרי לאחר כל פמפום הלחץ יתפרק?

אם ידוע לך קוטר המדחס שיש לך, ניתן לחשב בקלות את הכוח על הבוכנה לפי הלחץ הסופי הדרוש, ולפי אקסצנטריות גל הארכובה וזוית הטלטל לחשב בקרוב (וקצת פחות בקלות) את המומנט הנדרש בפולי.

לא חושב ששסתומי העלה הם הבעיה אם משטחי האטימה שלהם בראש תקינים, אבל יש סיכוי טוב שהם יחלידו ויפסיקו לאטום לאחר שימוש אחד - מים הם לא בדיוק חומר משמר לברזל. דליפות מים דרך הרינגים גם יגרמו לתפיסת מיסבי גל הארכובה לאחר זמן קצר.

אם נוזל הידראולי מתאים לך בתור הנוזל הנדחס, נסה לקנות משאבת לחץ ידנית משומשת בבתי מלאכה המתמחים בציוד הידראולי, לפני שנים קניתי כזאת באיזור התעשיה בחולון בבית מלאכה מתמחה - חפש בדפי זהב. לדעתי משאבה שמשמשת בג'ק דיסקה, מהסוג שמשמש באליימנט למנועים בתעשיה יהיה מתאים, יש רק בעיה של הספיקה, אז בדוק לפני שתקנה.

אולי תוכל להשיג שם משאבה של פרס הידראולי, לרוב הן באות בזוג - ראשונית לספיקה גבוהה ומשנית ללחץ סופי גבוה. יש אפילו דגמים בעלי מעבר אוטומטי (בעזרת שסתומים) משלב לשלב.

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בא לך לבנות משהו אז קח 2 בוכנות כשאחת דקה וארוכה בנפח של 4 ליטר והשניה רחבה וארוכה כמו הראשונה. תקפיד על יחס שטחים בין חתכי הבוכנות של בערך 1:12 וחבר אותן אחת לשניה כך שהעבה תדחוף את הדקה.

מלא את הדקה מים, חבר את העבה לברז ופתח את המים. תקבל הכפלת לחץ הקו (כ 4 אטמ' בקו עירוני רגיל) פי 12 וקיבלת את הלחץ שאתה רוצה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טעות בחישוב - צריך 2 ליטר לא 4 וזה מקסימום מקסימום.

רוב הדחיסות סביב הליטר-ליטר וחצי.

יוסי אני לא רוצה לפתוח אותו סתם בשביל מדידות אבל אנסה לבדוק אם אוכל להשיג עוד נתונים עליו אצל בעל המקצוע שאני עובד איתו.

לדעתך שסתומי העלה הם לא הבעיה?

אני מזכיר לך שמדובר על אולי 0.8 מילימטר של פח.

שי - לא חושב שרכישת הציוד לבנית המכשיר שאתה מציע שווה כלכלית ליד רכישת משאבה הידראולית /משאבת מים ידנית.

שוב תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה אתה מוכן להשקיע? גרני(ק) כמו שלי עלה 1200 חדש (עם הזדכות על מע"מ)

אני מניח שיש במגרשי גרוטאות בלי סוף כאלה. במחירים זולים בהרבה, גם יהיה לך לשטיפה של האוטו/טרקטור/משאית או בית...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרניק כמו שלך יכול לחלום על 30 באר.

אם הייתי יכול להתמש במשאבה כמו של הגרניק שלך הייתי עושה את זה כבר מזמן.

אני מכיר בעל מקצוע עם עשרות משאבות כאלו לפני/אחרי שיפוץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסה בעסקים שמתמחים בהידראוליקה (באשקלון למשל יש את ניר גל ואת הידרו אשקלון) או כאלה שמתקנים מנופי משאיות. יכול להיות שתמצא אצלם משאב שמבחינתם היא מתה אבל טובה בשבילך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...