Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחחות וצבע בחורף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מישהו יכול בבקשה להגיד לי אם יש בעיה לעשות צבע בתנאי מזג אויר של החורף? אני לא מדבר בקטע של העבודה עצמה אלא על הבלאי שיכול להגרם אחרי תקופה מסוימת בגלל שנעשה בחורף.

כי יאנשים אומרים לי שאסור לעשות בחורף פחחות וצבע כי זה יתחיל להתקלף ולהחליד יותר מהר , זה הגיוני?

תודה מראש

פורסם

לחבר שלום

עקב האויר היבש בתקופת החורף ,זמני ייבוש החומרים אשר מגיבים ללחות ולא לחום מתארכים יש לעשות הפסקה של יום יומיים בין שלב לשלב(חומר פחחים ,פוליאסטר,פריימרים למיניהם) או שבוע עד שבועיים למחמירים

אין בעיית חלודה בחורף ,ולמעשה הצבע בחורף מגיב טוב יותר (ייבוש איטי )אינו גורם להפרדת השכבות עקב סולבנטים הכלואים בין השכבות, התוצאה היא ברק יותר טוב והצמדות טובה יותר

יגאל

פורסם
לחבר שלום

עקב האויר היבש בתקופת החורף ,זמני ייבוש החומרים אשר מגיבים ללחות ולא לחום מתארכים יש לעשות הפסקה של יום יומיים בין שלב לשלב(חומר פחחים ,פוליאסטר,פריימרים למיניהם) או שבוע עד שבועיים למחמירים

אין בעיית חלודה בחורף ,ולמעשה הצבע בחורף מגיב טוב יותר (ייבוש איטי )אינו גורם להפרדת השכבות עקב סולבנטים הכלואים בין השכבות, התוצאה היא ברק יותר טוב והצמדות טובה יותר

יגאל

תוכל בבקשה להתייחס לנקודות הבאות:

אם הבנתי נכון, מדבריך עולה שאוויר יבש בתקופת החורף מאריך את משך הייבוש וההתקשות של הצבע? האם לחות נמוכה מאריכה את זמן הנידוף של ממסים?

איך הדבר מתיישב עם העובדה שאכן היו לנו כמה ימים יבשים מאד, אבל בחורף ישראלי אופייני הלחות דווקא גבוהה מאד (ויעיד מד-הלחות בחדר השינה שלי)?

כמו כן, אם המתנה ממושכת בין שכבה לשכבה היא חיובית, למה היא קשורה דווקא לחורף?

האם ייבוש בתנור לא מונע או עוקף את המגבלות שפרטת? האם זמן הייבוש בתנור לא מביא בחשבון נידוף של ממסים לרמה המתאימה ליישום שכבה נוספת?

האם חומר המילוי של הפחחים עובר התקשות תודות לנידוף ממסים או לראקציה בין חומר יסוד למקשה? האם ריאקציה זו משחררת ממסים?

בתודה, יוסי

פורסם

ליוסי

כן ,לחות נמוכה מאריכה את זמן הייבוש, החומרים בעיקר הצבע מגיבים ללחות

יחסית לקיץ במדינתנו הלחות על פי שעונך היא עדיין גבוהה אבל הרבה פחות מימי הקיץ

שוב מכיון שהחורף שלנו יחסית יבש וטמפ נמוכה מ20 מעלות (טמפ מינימום מומלצת עי יצרני חומרי מילוי וצבעים לרכב) הייבוש הוא חיצוני בלבד כאשר השכבות שמתחת עדיין משחררות סולבנטים,כאשר ייבוש מהיר ומלא ניתן להשיג רק ידי חשיפה לקרני השמש

ייבוש בתנור הוא למגע בלבד והוא אינו מלא

חומר הפחחים מכיל בתוכו סולבנטים ההופכים אותו למשחה ,שילוב המקשה גורם לראקציה בין החומרים אשר מעלה את טמפ החומר בזמן הייבוש ומחררת כמות מסוימת של ממיסים ,אך זהו לא סוף התהליך שעלול לקחת בצל בטמפ מתחת ל20 עד כ חודש אישית חיכיתי הרבה יותר עד שנחה דעתי (אני עורך את מבחן הציפורן לחומר ולשאר השכבות)כן נפלטים חומרים הרבה לאחר "הייבוש" רובם מסוכנים כמו סטירן

יגאל

אגב קבל חח על איזון המאוורר ,עקבתי ,האם ניתן בשיטת המדבקה הזוהרת לאזן גל ארכובה ולהגיע לדיוק מירבי מעבר לאיזון הקיים?

פורסם

קודם כל, תודה על ההתייחסות המפורטת. אם יש לך חומר או קישור וכדומה בנושא חומר המילוי ותהליך התקשות הצבע, אשמח לקבלו.

לגבי איזון, אין לי ניסיון באיזון גלי ארכובה, אבל למיטב ידיעתי גל ארכובה לצילינדר יחיד איננו מאוזן דינמית כלל וכלל - התכנון שלו מפצה במידה מסוימת על מסת הטלטל והבוכנה.

לגבי גל של מנוע מרובה צילינדרים, אם ישנה סימטריה הוא אמור להיות מאוזן.

אם יש לך גל כזה שאתה רוצה ביקרו, ניתן לסדר לו איזון על מכונת איזון שגם תסובב אותו - לי אין מכונה כזו אבל להערכתי אין בעיה למשוך בחוט או שניים ולבצע זאת בראשון או בחיפה, בהן יש לי קשרים.

סתם מסקרנות, אתה יודע לאפיין או לחוש בחוסר איזון של הגל או שאתה רוצה רק לבדוק וללמוד?

יוסי

פורסם

קודם סליחה ממנהלי הפורום על שינוי ייעוד השרשור

ליוסי

העניין הוא בתחושה ובטיפוס לסלד גבוה במנועים לאופנועי ים דו פעימתיים ודו בוכנתיים או תלת

הייתי כמובן שמח ללמוד את נושא האיזון מעבר לאיזון סטטי ע"י שימוש באינדיקטור ופטיש פלסטיק לאיזון סופי ,הגל בנוי מ"לחיים" מתפרקות המוחזקות עי תותבים בכבישה קרה ובינהם ובקצוות מיסבים כדוריים

לגביי חומר קריאה עליך לערוך חיפוש תחת השמות sherwin williams car refinish ,standoks ,אוdupont , חפש data sheet

אני אחפש ואעלה חומר עבורך

יגאל

• תוכן חדש...