Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בימים הקרובים מתחיל לעבוד על בניית פוד לטוויטר בקורות של הרכב

עכשיו רציתי לדעת מהו המיקום שלהם הכי טוב? שמתי לב שכולם שמים את הטוויטר

בקורות כאשר הטוויטרים אחד מול השני, לא כ"כ מכוונים לכיוון הנהג.

הם צריכים להיות בגובה האוזניים?

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם
אני בימים הקרובים מתחיל לעבוד על בניית פוד לטוויטר בקורות של הרכב

עכשיו רציתי לדעת מהו המיקום שלהם הכי טוב? שמתי לב שכולם שמים את הטוויטר

בקורות כאשר הטוויטרים אחד מול השני, לא כ"כ מכוונים לכיוון הנהג.

הם צריכים להיות בגובה האוזניים?

לדעתי האישית הם חייבים להיות מכוונים כלפי אוזני הנוסעים (מרכז הרכב) זה לא חייב להיות בגובה אוזניים אלא רק מכוון כלפיהן!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אביב כמו שכבר רשמתי לך בה"פ,רק אתה זה שתקבע את המיקום והכיוון של הטוויטרים ברכב שלך.

תשב עם עוד חבר ותתחילו לשחק עם המיקומים והכיוונים ורק כך תגיע לתוצאה שאתה תאהב איך זה נשמע לך טוב באוזן.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני יודע שאני הולך לעורר מהומה אבל זה אף פעם לא הפחיד אותי.

בעקרון מומלץ למקם את כל חקלי הרמקול (וופר, מיד, טוויטר) קרובים אחד לשני ככל שאפשר.

התקנה נכונה ב-Kick panel בזווית נכונה תיצור במה קדמית (staging) מדוייקת.

אם אתה כבר הולך להשקיע זמן ומאמץ, תתחיל משם.

אני יודע שהרבה יודע שכיח ונפוץ להתקין את המורל שלך בקורות, זוהי תופעת העדר.

בכל מקרה, הטוויטר הימני אמור להיות מכוון לנהג והשמאלי לנוסע.

נ.ב.

"המורל" היה סתם ניחוש.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה לכם, מחר אני אקבע את המיקום שלהם.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם
אני יודע שאני הולך לעורר מהומה אבל זה אף פעם לא הפחיד אותי.

בעקרון מומלץ למקם את כל חקלי הרמקול (וופר, מיד, טוויטר) קרובים אחד לשני ככל שאפשר.

התקנה נכונה ב-Kick panel בזווית נכונה תיצור במה קדמית (staging) מדוייקת.

אם אתה כבר הולך להשקיע זמן ומאמץ, תתחיל משם.

אני יודע שהרבה יודע שכיח ונפוץ להתקין את המורל שלך בקורות, זוהי תופעת העדר.

בכל מקרה, הטוויטר הימני אמור להיות מכוון לנהג והשמאלי לנוסע.

נ.ב.

"המורל" היה סתם ניחוש.

מעט לא מדוייק,

אומנם אכן הכי מומלץ הוא באמת לתת מרחק הגיוני בין האלמנטים, אך יחד עם זאת האידיאל יהיה שהטוויטרים ומידים יהיו ככל שיותר גבוה לדוגמא על הדש ובקורות ומידבאסים יהיו מותקנים בדלת במרחק סביר משאר האלמנטים.

ככל שניקח את האלמנטים גבוה יותר ברכב נקבל במה רחבה יותר וללא איבוד של איזון בין האלמנטים.

התקנה של מידבאס+ טוויטר בקיקפאנל גם אם הוא בנוי ומכוון מבחינת זווית ואקסיס נכון של האלמנטים עדיין תגביל את במת הצליל לאיזור הדש ולא תהיה תחושה של רוחב מספיק, מה שכן נקבל כתוצר לוואי מבניה כזו היא יותר עומק וזה רק בגלל המרחק בין הפוינט סורס למאזין.

אגב, כבר ראיתי מערכת 2WAY שהמיד באסים מותקנים כחלק מהדשבורד באון-אקסיס מלא כאשר בתוך הדש ניבנו תיבות אטומות מתאימות לאלמנטים.

הטוויטרים היו ממוקמים מעל המיד באסים באקסיס זהה.

התוצאה היא במה מאוזנת לחלוטין מבחינת הפוינט סורס, וכמובן רוחב במה גדול יותר ואיתו גם הנפח והעומק שונו.

מה שכן יהיה יותר קשה לכוון בביצוע בניה כזו היא איזון וכיוון תמונת הסאונד מכיוון שכל שינוי מבחינת אקסיס של האלמנטים יוביל מידית לשינוי תמונה לחלוטין.

מבחינתי האידיאל יהיה טוויטרים בקורה, מידים על הדש, מיבאסים\וופרים כפולים בדלת אחד מעל השני ולא ליד השני.:)

אבל לא כולם יהיו מוכנים לבצע בניות כאלה ברכב במיוחד שינוי דשבורד (חולות נפש:)).

בברכה,

ניר

under construction..

פורסם

הדיעה שלי היא שרצוי שלפחות אחד משני הרכיבים הגבוהים יותר בתחום התדר, כלומר מיד או טוויטר יהיו מעל גובה הדש בשביל לקבל גובה במה מעל הדש.

אני כרגע מתלבט בין אחת משתי התקנות:

א. טוויטרים בקורות - השמאלי מופנה למרכז השמשה והימני מופנה קצת לפני ראש הנהג

- המידים מתחת לטוויטרים באותן הזוויות בדיוק.

- המידבאסים בדלת עם אטימה מלאה של כל דפנות הדלת ובזווית קלה כלפי הנהג.

ב. אותו הדבר רק שהמידים בקיק פאנלים כאשר השמאלי מופנה לראש השאט-גאן והימני לראש הנהג.

לדעתי גובה הבמה יהיה אצלי יותר נכון באופציה א.

אבל התמונה של הבמה תהיה יותר נכונה באופציה ב בגלל המרחק הגדול יותר של המידים מהאוזניים שלי - העובדה שאני משאיר את הטוויטרים על הקורות בכל זאת תאפשר לגובה הבמה לשמור על גובה סביר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מסכים בהחלט שהבמה צריכה להיות האזניים.

כל המונח במה = staging הגיע מכך שאנו מנסים ליצור מצב שבו אנחנו מרגישים כאילו הלהקה מופיעה ממש מולנו.

אכן התקנה של מידים או וופרים בדש-בורד ובכך קרוב לטוויטרים תניב תוצאה אופטימלית - לרובנו זה לא ישים.

באשר להתקנת טוויטרים בקורות, ברוב המקרים זה יוצר מצב בו חלק מהצליל מגיע מלמעלה וחלק מלמטה, נכון שאנו מבחינים בכיוון של צליל גבוה, לוופר שחתוך ב-3.5KHZ יש יופי של כיוון.

אני כמובן מדבר על 2way (וופר וטוויטר), במקרה של 3way (וופר, מיד, טוויטר) התקנת המידים והטוויטרים בדש בורד יוצרים כבר מצב טוב יותר מכיוון שככל שהצליל נמוך יותר כך אנחנו לא מבחינים בכיוון שלו ואם הוופר מכוון נכון נרגיש כאילו רוב הצליל מגיע מהמיד והטוויטר והכך נתקרב לבמה בגובה האזניים.

לכל מי שחולק על דעתי, אני די בטוח שבמילים לא נשכנע אחד את השני, אני מציע לכם לבצע בדיקה כנה עם המערכת שלכם ולנסות לחפש מישהו (אולי יעלה כאן בפורום) שיש לו התקנה נכונה ב-Kick panel או בפוד מתאים בדלת.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...