Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים

בראשותי סקודה פביה 1.4 68HP שנת 2003 הרכב בראשותי יד ראשונה עם 27000 ק"מ בלבד.

עד היום הרכב טופל במוסך מורשה -וביצע כל שנה ( או 9000 ק"מ בממוצע ) טיפול.לאחרונה גיליתי שמוסך סקודה המרכזי שם לי באוטו שמן מינרלי רגיל 15W-40 ולא שמן איכותי-כמובן שלפי היצרן ניתן לשים שמן זה (בדקתי בספר רכב ) אבל בשביל 110 ש"ח ל4 ליטר זה גניבה לאור יום.

החל מהיום תמו טיפולי במוסך המורשה-ברצוני להחליף את סוג השמן ברכב לחצי סיננטי,קניתי כבר LM חצי סינטטי בקבוק הצהוב -מספר שאלות.

א-איך השמן הנ"ל האם הוא מתאים לרכב?

ב-האם צריך לבצע איזו פעולה מסויימת בהעברת הרכב משמן מינראלי לשמן חצי סינטטי? או מספיק ריקון ומילוי מחדש(כמובן עם החלפת מסנן )

חברים נא לענות רק מי שמבין בנושא בצורה טובה-אשמח אם תעבירו קישורים.

אפרופו האם יש למשהו את הסקודה עם ה68HP (שיפור של המנוע הצי'כי)?

רצוי לציין שהחל מהיום הרכב ייסע יותר מ9K בשנה.

תודה

פורסם

השמן בסדר, אבל לא הייתי ממליץ לך דווקה עליו. להפעם זה יהיה בסדר אבל פעם הבאה תעבור לחצי-סינטטי 10W/40 של VALVOLINE, או AGIP למשל. מדובר על שמן יותר איכותי שמתאים יותר לרכב שלך.

הייה לי נסיון לא כל כך טוב עם 10/40 ליקוי מולי הצהוב בגולף שלי, הרכב העדיף הרבה יותר את ליקוי מולי כחול 15/40 TOURING HIGH TECH, אם יש לך אפשרות, תשתמש בו - שמן ברמה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
השמן בסדר, אבל לא הייתי ממליץ לך דווקה עליו. להפעם זה יהיה בסדר אבל פעם הבאה תעבור לחצי-סינטטי 10W/40 של VALVOLINE, או AGIP למשל. מדובר על שמן יותר איכותי שמתאים יותר לרכב שלך.

הייה לי נסיון לא כל כך טוב עם 10/40 ליקוי מולי הצהוב בגולף שלי, הרכב העדיף הרבה יותר את ליקוי מולי כחול 15/40 TOURING HIGH TECH, אם יש לך אפשרות, תשתמש בו - שמן ברמה!

אתה יכול להסביר אילו בעיות היו לך עם LM? הוא ידוע כשמן מעולה.

לפותח השרשור, לא רואה בעיה שתשתמש בשמן חצי סינטטי 10W40, נדמה לי שאתה יכול לעבור אפילו לסינטטי מלא. אם לא תקבל עוד תשובות יותר מוסמכות ממני פנה לחבר הפורום מוסך רון שהוא מומחה לרכבים האלו.

לגבי ההחלפה, תרוקן את כל השמן + החלפת פילטר. את ההחלפה הבאה תבצע מוקדם מהמומלץ בכדי להיפטר מהר משאריות המינרלי.

אני חושב שזה סופר חוצפה שמוסך מורשה שם לך שמן מינרלי. כדאי שתרשום את שם המוסך כדי שידעו להתרחק ממנו.

פורסם

שלום חברים-תודה על התשובות

המוסך ששם לי שמן מינרלי הוא "מוסך סקודה מרכזי בבני ברק" .

לאחר בדיקה אני אבצע טיפול עם הLM הצהוב ומסנן שמן מקורי שרכשתי מה"מורשה ".

תודה

גל

פורסם

דרך אגב השמן הנ"ל של של LM איננו חצי סינטטי אלא שמן על בסיס מינרלי.

יש ל LM עוד שמן 10W40 בבקבוק אפור והוא מתוסף ומצויין עליו MOS2 - השמן הנ"ל הוא איכותי יותר מזה בבקבוק הזהוב שכשלעצמו איננו שמן רע אך כמו שנאמר יש טובים ממנו (הכל פונקציה של מחיר).

לי עם שני השמנים הללו היה נסיון טוב.

בברכה יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
דרך אגב השמן הנ"ל של של LM איננו חצי סינטטי אלא שמן על בסיס מינרלי.

יש ל LM עוד שמן 10W40 בבקבוק אפור והוא מתוסף ומצויין עליו MOS2 - השמן הנ"ל הוא איכותי יותר מזה בבקבוק הזהוב שכשלעצמו איננו שמן רע אך כמו שנאמר יש טובים ממנו (הכל פונקציה של מחיר).

לי עם שני השמנים הללו היה נסיון טוב.

בברכה יוסי.

בדקתי באתר של LM ואכן נראה שאתה צודק. שמן ה- MOS2 הינו שמן מתוסף. בכל מקרה הייתי בטוח שהשמן באריזה בצבע חרדל הינו חצי סינטטי. כשביקשתי LM חצי סינטטי זה מה שנתנו לי ולא טרחתי לוודא את זה כשהתחילו להביא אותו במקום ההוא באריזת הטורקיז. הבעיה שבאתר של LM הכל מבולגן. אני אעשה בירור מקיף של העניין. אודה לך אם תפרט יותר.

פורסם
בדקתי באתר של LM ואכן נראה שאתה צודק. שמן ה- MOS2 הינו שמן מתוסף. בכל מקרה הייתי בטוח שהשמן באריזה בצבע חרדל הינו חצי סינטטי. כשביקשתי LM חצי סינטטי זה מה שנתנו לי ולא טרחתי לוודא את זה כשהתחילו להביא אותו במקום ההוא באריזת הטורקיז. הבעיה שבאתר של LM הכל מבולגן. אני אעשה בירור מקיף של העניין. אודה לך אם תפרט יותר.

הצהוב 10/40 הוא מיועד יותר למנועים העובדים בעיקר בסל''ד גבוהה, והוא אכן מינרלי, יש הטעיית ציבור לגבי הנושא של "חצי-סינטטי". אז כמו שציינתי, אם כבר מינרלי אז תכלס TOURING HIGH TECH 15W/40 ואם חצי-סינטטי 10/40 אז לא חסרי שמנים טובים בצמיגות הזאת מלבד הליקוי מולי הצהוב.

הנסיון שלי היה זה שבתנאי עבודה מאומצים (עלייה מים המלח בשרף) שמן הנ''ל איבד תכונותיו יותר מהר ולחץ השמן נפל, לאומת 15/40 שתיפקד טוב יותר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

את ההפרש אתה יכול גם לראות במחיר : המיכל הזהוב - 70-80 ש"ח,האפור 110-120 ש"ח.

יוסי.

פורסם

מה שבכלל לא ברור לי הוא שקטלוג שלהם:

http://www.liquimoly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

(לחצו על Catalogue מצד שמאל, אח"כ על Lubricants, אח"כ על Engine Oils 4-Stroke Car)ואת תראו שיש:

1. Fully Synthetic
  2. Synthetic technology
  3. Part synthetic
  4. Mineral Based

לא ברור לי מה המשמעות של Synthetic tehnology ואיפה הוא עומד מבחינת מידת הסינטטיות שלו.

עדיף לעבור ברכב פולו 96 1600 לסינטטי מלא?

פורסם

ציטוט מתוך האתר שקישרת של LM לגבי השמן 10W40 במיכל זהב :

High performance energy-conserving engine oil formulated according to the" latest additive technology using the latest synthetic components. Satisfies the requirements of state-of-the-art engine designs"

השמן הוא מבוסס מינרלי עם מרכיבים סינטטים.

פורסם

LEICHTLAUF 10 W-40 trans.giftrans.giftrans.gifHigh performance energy-conserving engine oil formulated according to the latest additive technology using the latest synthetic components. Satisfies the requirements of state-of-the-art engine designs.

Operational area: Year-round oil for modern petrol and passengervehicle Diesel and turbochar- ged engines with and without intercooling. Suitable where there are long intervals between oil changes and extreme engine requirements. In addition, Low-Friction SAE 10W-40 is best suitable for gas fuelled (CNG/LPG) passenger cars. Car manufacturer´s approval: API SL / CF; ACEA A3-02 / B3-02; MB 229.1; VW 505.00

1310.jpgשימו לב הדגם הנ"ל הוא מנרלי-אך צבע הבקבוק זהה למה שנמכר בארץ

הדגם המקביל שנמכר בארץ צבע הבקבוק הוא ראו למטה זה אך בארץ נמכר רק ברמת SJ

SUPER LEICHTLAUF 10 W-40 trans.giftrans.giftrans.gifHigh-tech synthetic all-season, low-friction motor oil. Super Low-Friction Motor Oil was developed for the toughest requirements of modern, high-performance gasoline and diesel engines without extended maintenance intervals. Saves fuel and provides optimal wear protection. The formulation has a beneficial effect on sealing materials and thus on the leaktightness of engines. Operational area: Especially suitable for vehicles with mileages of over 60,000 as well as for use in modern gasoline, passenger vehicle diesel and turbocharged engines. Car manufacturer´s approval: API SL / CF; ACEA A3-04 / B3-04 , MB 229.1; VW 501.01/505.00

LIQUI MOLY recommend this product for vehicles for which the following specifications are required:

VW 500.00

1301.jpgהאם פרומט "עובדים " עלינו שוב כמו במקרה של הPRESTON.?

האם כדאי להחליף לESSO הנמצא באותו מחיר?

פורסם

לא הבנתי מה אתה מנסה להראות : השמן במיכל הזהוב הוא על בסיס מינרלי וזה במיכל האפור הוא סינטטי.ואת זה אנחנו כבר יודעים הרבה זמן, הבעייה היא שבהרבה חנויות חלפים מציעים את ה 10W40 הזהוב כחצי סינטטי מה שהוא לא.

דרך אגב לא נתקלתי בסוג השני מבינהם בארץ - רק ב 10W40 MOS2.

יוסי.

• תוכן חדש...