Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ספורטיבית? מהי ומה מהותה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאד אשמח לשמוע מתי אתם אוהבים לנהוג באופן ספורטיבי,

ואיך בדיוק מתבצעת הנסיעה שלכם כאשר אתם עושים כך.

פירוט על אופן העברת הילוכים, לקיחת סיבובים,

וכו' יתקבלו בברכה

תודה מראש לעונים

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פירוט על העברת הילוכים ?!

אממ... מה כבר אפשר לפרט על לקיחת סיבובים ???

אני דיי אוהב לצאת לשבילי עפר עם האוטו... יש לי איזה מסלול קבוע שאני עושה אותו כל הזמן (הוא לא ממש ארוך... אבל הוא קרוב לבית...) שהוא מאוד מאוד מהנה...

לבדוק כמה הרכב מסוגל כבר מיציתי... כמה פעמים אפשר להתחיל לשמוע אותו מתחיל להחנק\להתפרק שהמחוג נע לכיוון ה 140 קמ"ש ???

לנסוע בשביל עפר זה כיף אמיתי...

פורסם

לא יודע, אולי רוני יוכל להסביר,

כי אני שואל בעקבות מה שהוא כתב בוויינט בפורום,

שמי שלוקח סיבובים מהר ומחליק טיפה,

לא נוהג ספורטיבי... :?

פורסם

זה הכל תלוי באיך אתה מגדיר נהיגה ספורטיבית....

אם אתה מגדיר נהיגה ספורטיבית כחציית קטע כביש נתון בזמן מינמלי אז יכול להיות שהנהיגה לא צריכה לכלול החלקות (למרות שגם עם זה אני לא מסכים ב-100%).

אם אתה מגדיר נהיגה ספורטיבית כנהיגה מאתגרת ומהנה אז פה כל אחד וה"קיק" שלו...אני אישית אוהב את ההחלקות האלו וההשתלתות על האוטו חזרה. זה כיף, זה מרגש וזה מכין אותי טוב יותר ליום שבו תגיע החלקה לא מתוכננת.

זה דומה להגדרה של "נהיגת שטח". יש כאלו שרואים בנהיגת שטח מעבר בשבילים רגילים וסתם להנות מהטבע. לעומתם יש כאלו שנהנים מאתגרי עבירות מסובכים ובשבילם אותם מעברים הם תמצית נהיגת השטח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מה, אתה לוקח אותי ברצינות? :wink:

סתם.

תראה, זה לא משהו שאפשר לכתוב ולהסביר בפורום. פעם אחת תסע עם נהג שיודע מה שהוא עושה, ותבין. הכי טוב - שתעשה קורס עם מדריך ברכב שלך. בנוסף למה שתלמד (וזה הרבה) הוא גם יסע לך על האוטו וידגים לך מה הוא יודע לעשות.

בכל מקרה מה שהתכוונתי אליו - הרבה אנשים חושבים שהם נוהגים ספורטיבי בעקבות זאת שהם נכנסים לסיבוב, עוזבים גז (לרוב מבהלה) והתחת יוצא להם. המקרים היותר גרועים הם אלו שאתה שומע אותם אומרים "נכנסתי לסיבוב הזה והזה והתחת נזרק לי! בואנה כמעט איבדתי שליטה על ההגה אבל הצלחתי להשתלט עליו בסוף!" (כמובן שמבחינתם זה סיפור גבורה על איך שהם נוהגים מעולה).

בסופו של דבר נהיגה ספורטיבית זה המון דברים, ואחד הדברים העיקריים הוא לא להגיב אלא לצפות דברים. להיות מסוגל לדעת מה האוטו יעשה עוד לפני שהוא עשה אותו.

יש לציין שאני לא כותב את זה מתוך נקודת מבט של נהג מעולה. בכלל בכלל לא. גם אני נמצא בתוך התהליך הגדול של הלמידה, ואם לפני שנתיים הייתי בטוח שנהיגה ספורטיבית זה באמת רק לזרוק תחת, כיום אני יודע שזה פשוט לא נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קשה להגדיר בדיוק מהי נהיגה ספוטיבית ומהי מהותה. כמובן שלא מדובר רק על להחליק את האוטו ולתפוס אותו.

זה לא מדוייק שנהיגה עם החלקות היא לא נהיגה ספורטיבית, כל אחד וסגנון הנהיגה שלו. יש מי שאוהב נהיגת מסלול מדוייקת, לישר את הסיבובים, ויש אלה שאוהבים נהיגת ראלי, לזרוק את הרכב לפניות וכו'.

אישית אני מעדיף את נהיגת הראלי, היא פשוט הרבה יותר מרגש, מהנה, מלאת אקשן וסוחפת (תרתי משמע).

second is the first looser

פורסם

איזה עוד דברים מקצוענים עושים נגיד במירוץ ראלי?

דאבל קלאץ'? טיפ אנד טו? העברה בלי קלאץ'?

אנא ידידי המלומדים, זרקו לי עצם.. :p

פורסם

נהיגה ספורטיבית זה לדעת מה אתה עושה אם האוטו. ולדעת את המגבלות שלך. אבל למשל

אם אתה לוקח סיבוב ואתה חושב שרק על 80 אפשר להיכנס ואתה בכל זאת מנסה על מהירות יותר גבוהה אז אתה לוקח כבר סיכון וזה מעבר ליכולת שלך. זה כבר נחשב לא נהיגה

ספורטיבית כי זה מעבר למגבלות שלך. הכל צריך להיות תחת שליטה שלך ולדעת מה אתה

עושה בהיגוי יתר או תת היגוי.

פורסם

שימו לב !!!! אני חושב שנהיגה ספורטיבית היא אחת דרכים הפחות בטוחות להשיג אנדרנלין, כמו כן לנהיגה הספורטיבית לסוגיה אין , פשוט אין , שום ערך בטיחותי בכלל , כל נהיגה ספורטיבית על כל משטח ובכל מסגרת לא תסייע לך להפוך לנהג שיותר בטוח לנסוע איתו או לידו

ולהודעה עצמה :

גם לדעתי נהיגה ספורטיבית משמעה לעבור קטע נתון בזמן מינימלי ,וזה בכלל לא קשור להחלקות וכאלה , כל מה שיעזור לך להרוויח זמן הוא טוב , הדרך הכי טובה שאני מכיר כרגע לחיסכון בזמן היא להיצמד לקו הפנימי של הפניה, כמובן שבגבולות הבטוח, אני לא נוסע בנתיב הנגדי רק בגלל שזה יאפשר לי לקחת את הסיבוב מהר יותר. זריקות וסחיפות יסייעו לך לשמור על קו פנימי יותר בנסיעה על עפר בסיבובים חדים כשאין הרבה אחיזה , על אספלט יבש זה לא ממש יעיל .

חשוב לציין שכל נהיגה שלא כחוק היא מסוכנת , ולא רק לחשבון הבנק .

כמו כן לדעתי כל הרעיון בנהיגה ספורטיבית הוא לדחוק את הגבולות למקסימום האפשרי , הגישה שעופר הציג היא לא מדוייקת לדעתי , אתה חייב להכיר את כל המגבלות של הרכב שלך לא בגלל שזו המטרה של הנהיגה אלא בגלל שאם תמצא את עצמך על עמוד זה לא יהיה נעים ובטח שזה לא יחסוך לך זמן . כמו כן נהג ככול שהנהג טוב יותר הוא יודע את הגבולות של האוטו ויודע להרגיש אותם.

אגב אני מזכיר שוב שנהיגה ספורטיבית היא מאוד לא בטוחה בלי קשר למי מבצע אותה ומהם הכלים המעורבים , במיוחד בכבישים ציבוריים , בכל הכבישים הציבוריים :!:

מי שנוהג נהיגה ספורטיבית ללא פשרות על כבישים ציבוריים הוא אידיוט ומהווה סכנה לעצמו ולסובבים אותו באשר הם .

ושוב , נהיגה ספורטיבית היא עניין מסוכן ולכן אסור לשאוף אפילו להקטין את הזמנים על חשבון בטיחות , גם אם לקחת את הסיבוב בצורה מושלמת אתה לא יודע אם יושב מאחוריו איזה ילד קטן .

פורסם
שימו לב !!!! אני חושב שנהיגה ספורטיבית היא אחת דרכים הפחות בטוחות להשיג אנדרנלין, כמו כן לנהיגה הספורטיבית לסוגיה אין , פשוט אין , שום ערך בטיחותי בכלל , כל נהיגה ספורטיבית על כל משטח ובכל מסגרת לא תסייע לך להפוך לנהג שיותר בטוח לנסוע איתו או לידו

ולהודעה עצמה :

גם לדעתי נהיגה ספורטיבית משמעה לעבור קטע נתון בזמן מינימלי ,וזה בכלל לא קשור להחלקות וכאלה , כל מה שיעזור לך להרוויח זמן הוא טוב , הדרך הכי טובה שאני מכיר כרגע לחיסכון בזמן היא להיצמד לקו הפנימי של הפניה, כמובן שבגבולות הבטוח, אני לא נוסע בנתיב הנגדי רק בגלל שזה יאפשר לי לקחת את הסיבוב מהר יותר. זריקות וסחיפות יסייעו לך לשמור על קו פנימי יותר בנסיעה על עפר בסיבובים חדים כשאין הרבה אחיזה , על אספלט יבש זה לא ממש יעיל .

חשוב לציין שכל נהיגה שלא כחוק היא מסוכנת , ולא רק לחשבון הבנק .

כמו כן לדעתי כל הרעיון בנהיגה ספורטיבית הוא לדחוק את הגבולות למקסימום האפשרי , הגישה שעופר הציג היא לא מדוייקת לדעתי , אתה חייב להכיר את כל המגבלות של הרכב שלך לא בגלל שזו המטרה של הנהיגה אלא בגלל שאם תמצא את עצמך על עמוד זה לא יהיה נעים ובטח שזה לא יחסוך לך זמן . כמו כן נהג ככול שהנהג טוב יותר הוא יודע את הגבולות של האוטו ויודע להרגיש אותם.

אגב אני מזכיר שוב שנהיגה ספורטיבית היא מאוד לא בטוחה בלי קשר למי מבצע אותה ומהם הכלים המעורבים , במיוחד בכבישים ציבוריים , בכל הכבישים הציבוריים :!:

מי שנוהג נהיגה ספורטיבית ללא פשרות על כבישים ציבוריים הוא אידיוט ומהווה סכנה לעצמו ולסובבים אותו באשר הם .

ושוב , נהיגה ספורטיבית היא עניין מסוכן ולכן אסור לשאוף אפילו להקטין את הזמנים על חשבון בטיחות , גם אם לקחת את הסיבוב בצורה מושלמת אתה לא יודע אם יושב מאחוריו איזה ילד קטן .

כמה אי דיוקים....

היצמדות לקו הפנימי של הפנייה אינו הדרך המהירה ביותר לעבור סיבוב.

יש את מה שנקרא "קו המירוצים" שמתחילה בצד החיצוני, עובר באפקס בצד הפנימי, וחוזרת לצד החיצוני (וגם לגבי הקו הזה יש כל מיני פלפולים שאני לא אכנס אליהם).

בנהיגה בכביש ציבורי הקו הנכון אינו בהכרח קו המירוצים, וזאת משיקולים שאינם רלוונטים במסלול כגון תנועה נגדית, סוג השוליים, שדה הראייה, לכלוך על הכביש וכו' וכו'.

בנהיגה ספורטיבית על כביש ציבורי חייבים לקחת הרבה מאוד דברים בחשבון תוך כדי נהיגה על מנת לא לנהוג באופן מסוכן.

אתה מציין שכל נהיגה שלא כחוק היא מסוכנת.

זה משפט מטומטם ושגוי מיסודו.

חלק מהקטעים שבהם אני הכי נהנה מנהיגה ספורטיבית מתבצעים במהירות שלא עולה בהרבה (אם בכלל) על המהירות החוקית. אז עכשיו זה לא היה מסוכן?

ואני בטוח שאתה אינטליגנטי מספיק כדי להביא עשרות דוגמאות בהן נהיגה שלא כחוק אינה מסוכנת.

ונקודה קטנה נוספת: אני מעולם לא מדדתי זמן על קטע כלשהו בעת נהיגה ספורטיבית. הנהיגה מתבצעת לשם ההנאה בלבד.

זמנים מודדים על מסלול.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

1)היצמדות לקו הפנימי של הפנייה אינו הדרך המהירה ביותר לעבור סיבוב.

2)ונקודה קטנה נוספת: אני מעולם לא מדדתי זמן על קטע כלשהו בעת נהיגה ספורטיבית. הנהיגה מתבצעת לשם ההנאה בלבד.

זמנים מודדים על מסלול.

1) הוא ציין שזה הדרך הכי טובה ומהירה,

בגלל התנועה הנגדית, כך שזה מה שהכביש מאפשר.

2)מאה אחוז, גם אני אף פעם לא מדדתי זמן בנהיגה.

פעם אחת בנהיגה ממש אגרסיבית, מדדתי זמן במקרה,

בגלל שאיך שהתנעתי התחיל שיר, ואיך שהגעתי הוא נגמר.

בכל מקרה, שמעתי מוזיקה ק בגלל שהאוטו במקרה הזה היה אוטומט,

כי בד"כ אני נהנה לשמוע את המנוע מזיע :p

פורסם

תכל'ס,המונח "נהיגה ספורטיבית" קשה מאוד להגדרה.

ישנם סוגים רבים של נהגים - וסוגים רבים של מכוניות.

נהיגה ספורטיבית יכולה להתבצע על פיאט 127 וגם על אימפרזה-כל מכונית והיישומים שלה.

ישנן כל כך הרבה אסכולות בתחום הזה-כמספר המכוניות והנהגים - והויכוחים בתחום פשוט אינסופיים.

אם אתה על מסלול-נהיגה ספורטיבית פירושה לקיחת "הקו הנכון",בלימה מאוחרת נכונה, האצה בשבריר השניה הקריטי ביציאה מסיבוב-כלומר,נהיגה טכנית גרידא.מדובר בסגנון נהיגה שדורש הרבה מחשבה,הכרה של המסלול ושל מגבלות האחיזה של הרכב-שכן החלקות גלגלים פירושן איבוד זמן יקר. לדוגמה-ר' נהיגת פורמולה 1.

אם אתה על כביש עפר,הכיוון הוא כמובן החלקות-או נהיגת "פריסטייל".נהיגת פריסטייל מחייבת הכרה מלאה של מגבלות הרכב ויותר חשוב מזה-הכרה והבנה של התנהגות הרכב אחרי חציית המגבלות - כלומר,העברות משקל קדימה אחורה והבנה של ההשפעה שלהן על משקל הרכב- לדוגמה-בכניסה לסיבוב,הרפייה מדוושת התאוצה תגרום למעבר משקל קדימה ו"זריקה" של הישבן."לזרוק" את הישבן זו חוכמה קטנה מאוד.ראיתי הרבה שעושים את זה ואז מרפים מההגה בהיסטריה "כי הוא יחזור לבד" (ציטוט,מקסטיונינג) או מסובבים בהצלבות היסטריות עד לסוף מהלך ההגה,מה שגורם ל"תיקון" גדול מדי,תת היגוי,אפקט מטוטלת ,מדרכה וציריות שבורות....

הסגנון גם משתנה בהתאם לתוואי הדרך.בכביש הצפון,אתה צריך להיות די דפוק בשכל לצאת במצגת דריפטים,כי מדובר בסיבובים ארוכים והחלקות יאיטו אותך שם משמעותית.לעומת זאת,בכבישים כמו באזור חמת גדר,אשר מורכבים משורות של עשרות סיבובים קצרים,נהג שינהג "לפי הספר" יישאר מאחורי עמיתיו שיקחו את הפניות בהחלקות,שמאפשרות באותו קטע השגה של מהירות הרבה יותר גבוהה.(ד"א - גם אופי הכביש מכתיב את אופי הנהיגה-ואזור חמת גדר הוא דוגמה קלאסית-כבישים טובים שם מכתיבים נהיגת מסלול,אבל במחורבנים ובעפר אין מצב בכלל לא להחליק).

שתי טכניקות הנהיגה מצריכות מיומנות גבוהה.

קשה מאוד לאמר איזו עדיפה-כנראה מכיוון שאין דבר כזה "עדיפה".

איש איש באמונתו יחיה ואיש כטוב בעיניו יעשה.יש כאלה שה"קיק" שלהם הוא למרוח את הרכב בסיבובים וההנאה שבתפיסה שלו (לא.ההגה לא "חוזר לבד",לכל אנשי מקסטיונינג...)

ויש כאלה שההגעה לסוף המסלול ראשונים נותנת להם את הכיף (ובתכל'ס זו המשמעות של נהיגה ספורטיבית-ניצחון).

בתכל'ס- נהג טוב יודע לזהות את אופי הנהיגה הנדרש ברגע נתון ולהוציא את המקסימום מהרכב -בהתאם לכל התנאים שצוינו - בין אם בסגנון א' ובין אם בסגנון ב'.

והכי חשוב -

מהירות מופרזת הורגת!!!!!!

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

...לדעתי , אתה חייב להכיר את כל המגבלות של הרכב שלך לא בגלל שזו המטרה של הנהיגה אלא בגלל שאם תמצא את עצמך על עמוד זה לא יהיה נעים ובטח שזה לא יחסוך לך זמן . .

טוב, הבנתי שאתה רוצה להעביר מר שנהיגנ ספורטיבית בכביש ציבורי זה מסוכן. נכון ויפה, אבל מכאן ועד לטענות המופרכות ש...

1. נהיגה ספורטיבית על מסלול היא לא בטוחה

2. אין לנהיגה כזו ערך בטיחותי.

הדרך לא ארוכה, היא לא קיימת.

1. נהגה ספורטיבית על מסלול ייעודי במכונית ייעודית היא מאוד בטוחה. אני לא מכיר מקום אחר שהייתי מאבד בו שליטה ברטוב ב-140 קמ"ש ויוצא רענן כחרצית באביב (תרגום מילולי משעשע, לא?) או מכר אחר שלי היה יוצא מקליאו הפוכה עם אותה רמת נזק.

2. אם נהג צריך להכיר את מגבלות הרכב שלו איפה לפי דעתך הוא ילמד איך לנהוג ולהכיר רכבים, בהתכתבות? בפורום? או אולי על מסלול ייעודי?

אז המסר שלך ברור אבל הלכת איתו טיפל'ה רחוק מדי...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתם חייבים לנסות ולהבדיל בין חצי בהודעה שבו אני מספר על נהיגה ספורטיבית כפי שאני רואה אותה לבין החצי בו אני לא מעודד לנהוג ככה כי זה מסוכן מאוד לדעתי.

פלאו, אם תקח רכב רגיל תעלה אותו על המסלול תנהג ב140 ותתרסק על קיר לא ישאר ממך כלום , כשנוהגים במסלול עושים את זה עם רכבים ייחודיים שיכולים להגן עליך במהירות גבוהה , ההתעסקות בכלים כל כך מהירים שנדחקים לקצה היכולת היא מסוכנת .

ג'רמי , אני גם לא מודד זמן , אבל אני מכיר את הפניות והעיקולים שבהם אני נוהג הרבה ודוחק את המהירות כלפי מעלה לשם ההנאה והשעשוע בלבד.

אני בעקרון מסכים לחלוטין עם תומר , כשהקטע החשוב הוא שהטכניקה לסוגיה היא לא המטרה אלא האמצעי .

וחזרה לפלאו , אם תקח כל רכב עם צמיגים סבירים , ותשאר מתחת למהירות המותרת או עליה , אתה לא תחליק או תתהפך וולכן אין צורך ממשי ללמוד את המיומנויות הללו לעומקן בטענה שזה בטיחותי , תחת הטענה שזה כיף אפשר ללמוד את זה אבל בטיחות לטווח ארוך אין פה. זה לא שאני לא נכנס ב 70 לסיבוב של 50 אבל אני לא חושב אפילו לרגע שזה תורם לבטיחות שלי על הכביש.

פורסם

וחזרה לפלאו , אם תקח כל רכב עם צמיגים סבירים , ותשאר מתחת למהירות המותרת או עליה , אתה לא תחליק או תתהפך וולכן אין צורך ממשי ללמוד את המיומנויות הללו לעומקן בטענה שזה בטיחותי , תחת הטענה שזה כיף אפשר ללמוד את זה אבל בטיחות לטווח ארוך אין פה. זה לא שאני לא נכנס ב 70 לסיבוב של 50 אבל אני לא חושב אפילו לרגע שזה תורם לבטיחות שלי על הכביש.

מה שאתה כותב פשוט לא נכון!

גם במהירות חוקית ניתן לאבד את השליטה ברכב מכל מיני סיבות, משטח חלק (חול, מים), טעות נהיגה (ברקס בסיבוב), שינוי בזווית הכביש ואפילו סתם תתיגוי תחת כוח. רק אתמול נכנס לנתיב הפנייה (החיצוני) שלי איזה הדיוט שלחץ יותר מדי על הגז בסיבוב מתהדק והאוטו ברח לו החוצה, וכל זה ביציאה מעמידה. ולא, הוא לא ניסה להתחרות, הוא היה איש מבוגר שלא הכיר את הסיבוב שהתהדק לו.

נהיגה ספורטיבית היא לא רק לשלו בהחלקות של כל הגלגלים אלא גם כיצד מבצעים בלימה נכונה, עבודה נכונה עם ההגה, בלימה בסיבוב ועוד. כמה פעמים שמעתי על האנשים שמפחדים לרדת את הירידות 'המאיימות' של סדום, וזה למה? כי הם לא יודעים לנהוג.

בסופו של דבר, או שאתה יודע לנהוג ומבין איך מכונית מתנהגת או שלא. הפער בין מי שעשה קורס נהיגה מתקדמת רציני וכוללני לבין מי שנוהג לפי האינסטינקט או לפי לימוד עצמי מבחינת השליטה ברכב והבטיחות בנהיגה הוא גדול מאוד. מי שיודע לנהוג יודע לאן להסתכל במצב חירום, איך להגיב והכי חשוב, לא להיכנס לפאניקה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...