Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2007 1.6 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוי זטה, סטטיסטיקה...

כמו שכתב ארנון, על המציל שטבע בבריכה בעומק ממוצע של 50 ס"מ..

ומעניין, אם היה מדובר במדע כל כך מדוייק, איך ישנה שונות כל כך גדולה במיקומי מכוניות בסקרים במדינות שונות, כמו מיקום הקורולה למשל, אשר נעה ממקום תשיעי עד שמונים ותשע..

דרך אגב, שגריר או כל חברה אחרת לא מציינת על מה או מאיזה סיבה נגרר הרכב..

משמע קריעת טיימינג, או שריפת פיוז מבחינת שגריר זה הינו הך.., ממש מקור אמין להסתמך עליו..

אתה ממש חרדי אדוק.

בהצלחה לך.

אגב, כמו שכבר ציינתי, לא קיים דירוג אמינות רציני המדרג רכבים ע"פ מיקום כמו שכתבת!! הדירוג הוא ע"פ ציון משוקלל או אחוזים.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז תרשה לי לעדכן אותך, דירוג "האמינות" מבוצע פר מדינה, ולא דירוג כללי פר יצרן גלובלי.

אי לכך, ישנה שונות גדולה בין סקרי "אמינות" באנגליה, צרפת, גרמניה, ודרום אפריקה..

ודרך אגב, הנושא החרדי לא ברור לי, האדיקות שלך ליפניות מאידך גיסא ברורה לכל..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אז תרשה לי לעדכן אותך, דירוג "האמינות" מבוצע פר מדינה, ולא דירוג כללי פר יצרן גלובלי.

אי לכך, ישנה שונות גדולה בין סקרי "אמינות" באנגליה, צרפת, גרמניה, ודרום אפריקה..

ודרך אגב, הנושא החרדי לא ברור לי, האדיקות שלך ליפניות מאידך גיסא ברורה לכל..

אני לא יודע האם אתה נשוי. אבל, תן לי לנחש... אתה בטח מתיש את אישתך למוות בויכוחי סרק.

טוב, אני מרים ידיים בשנית...

יאללה, ניצחת! שיחקת אותה.

אני מניח שמעכשיו האמינות של רנו עלתה פלאים...

פורסם

אל תרים ידים, תדייק בעובדות שאתה מביא.

כשאתה כותב על "עובדות" ללא כל ביסוס, זה דורש תיקון.

גם דרך הסקת המסקנות שלך לא ברור לי, מילא שאתה מסיק לגבי ויכוחים עם אישתי:shock: , מה הקשר לאמינות של רנו ????????

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ברוך הבא (לי) :D

אין כמו להתחיל מחדש עם הודעה בדיון על אמינות.

אני קורא וותיק מאוד בפורום שנהנה לקרוא והחלטתי בהדרגה להתחיל לכתוב ולתרום מניסיוני האישי. וויש מי לאק (מבטיח בהזדמנות לפרט יותר על עצמי).

לנושאנו: ברור לכל אדם בר דעת שאין מכונית שהיא חסינה לחלוטין מתקלות. אבל, וזה אבל גדול ביותר, תדירות התקלות ואופי התקלות בהחלט יכול להעיד על כשלים בתכנון או באיכות הרכיבים שבחר היצרן לייצר\לשווק\לקנות. בעלי מקצוע בתחום המכונאות, דיאגנוסטיקה, חשמל וכדומה בהחלט יכולים לזהות כשלים מהסוג הזה כאשר הם נתקלים באופן יום-יומי במכוניות של יצרן (או יצרנים) מסויים\ים.

מהודעותיו של ארנון אני יכול להסיק כי בעבר היו לו הרבה מכוניות צרפתיות והוא יוצא להגנתן בדבר אמינות המכלולים והרכב בכלל. למיטב האינפורמציה שקראתי אני מסיק שהרכב החדש ביותר שהיה עד כה לארנון מהקטגוריה הצרפתית הוא הפז'ו 306 שנת 96 (שגם בה נאלץ, לפי הודעות ישנות שקראתי, להחליף את יחידת הקירור של הרכב עקב דליפה).

הייתי רוצה לראות איך ארנון היה מגיב אם היתה ברשותו מכונית צרפתיה חדישה עם מיטב הטכנולוגיה של השנים האחרונות, עם כשלים תיכנוניים הקיימים ברכב ולאיכות הירודה של מספר חלקים חשובים בחבילה הכוללת הזו שנקראת רכב. המעטפת מאוד יפה ומושכת, אבל מה קורה מתחת לזה ?

מסקרן אותי לדעת איך היה מגיב ארנון למראה מספר תקלות מאוד נפוצות בדגמים מסויימים, דבר שאנשים הרוכשים מכונית ב 120-130 אלף שקלים חדשים, לא מצפים להיכנס למוסך על תקלות שמאפיינות רכב ישן. עוגמת הנפש הנגרמת לאדם שעובר חוויות מהסוג הזה היא הקשה ביותר וגורמת לאנשים להצביע ברגליים ולא לקנות שוב מכוניות מאותה תוצרת.

סבור אני כי בעבר, בעידן המכאניקה הפשוטה והחשמל הפשוט, היה ניתן לשמור על רמה ראויה (גבוהה ביותר) של "אמינות" כל עוד שמים דגש על טיפולים מסודרים לפי הוראות היצרן. בעידן המודרני אין לאף אדם\לקוח שליטה על אמינות המכלולים האלקטרוניים ברכב ולכן הניסיון של ארנון, במקרה זה (לפחות עבורי), שנוי מאוד במחלוקת. אם נכנס לעניין דגמים נפוצים בשוק אזי נראה שישנם המון תקלות נפוצות ב 306 (שארנון, משום מה, לא חווה כמעט אף אחת מהן) בעוד בקורולה למשל, לא תשמעו לעיתים תכופות (אם בכלל) על אנשים שהחליפו יחידת קירור (או חימום) בתוך הרכב או זרועות למערכת הפרונט ("משולשים" בשפת המכונאים). דבר זה מעיד על איכות הרכיבים והחומרים בהם משתמשים היצרנים וכמובן גם על הזדקנות הרכב בכבוד ותיכנון יעיל (ונכון) של הרכיבים והמבנה הכללי.

תיכנון הרכיבים\חלקים ואיכות החומר בה משתמשים הם מן המעלה הראשונה המשפיעה על אמינות הרכב. תחת ידי עברו אי-אילו דגמים של יצרנים יפאניים ואירופאיים כאחד, ועד כה תמוה מאוד בעיני איך חיבור חשמלי במכונית יפאנית כמעט לעולם לא יעשה בעיות, בעוד במכוניות מסויימות (מן המגזר הצרפתי) האיכות הנמוכה תתגלה לאחר מספר שנים בדמות קורוזיה, מחברים שרופים\חרוכים וכדומה.

נאמר פה מקודם כי אנו "טוחנים מים", ולמעשה זה נכון. אדם מן השורה שיושב כל יומו מול המחשב ולא ראה, נגע ותיקן במו ידיו מגוון רחב של מכוניות, לעולם לא יוכל לחוות דיעה אמיתית ומקצועית. כמו ישראלים קלאסיים גם אנחנו נאמין במה שלימדו אותנו ונמשיך להתווכח עד אין-קץ מי יותר אמינה ומי כל היום במוסך.

את דעתי ,כרגע, לא אחווה מהסיבה הפשוטה שהרבה חוכמולוגים, זבי חוטם קטנים, המשוטטים כאן בפורום כי סיימו להכין את שיעורי הבית, חושבים שלנהל תרבות דיון הולך עם הוכחות כתובות ותעודת אחריות.

לי אין תעודת אחריות לשום דבר אבל הוכחות אמיתיות וניסיון חיים יש (ואת זה אי אפשר להביא במכתב רשמי עם חותמת מדינת ישראל שהפרטים בו אומתו והם נכונים). אי לכך אינני עומד להתווכח עם כל דרדק ובטח שלא עומד לספר לו את כל סיפור חיי ברגע זה בשביל שיאמין לי או שישנה את דרך חייו רק בגלל שאהוד אמר ונימק... (סליחה razmel על הנקודות).

אהוד.

בברכה

אהוד כהן

פורסם
...מהודעותיו של ארנון אני יכול להסיק ... למיטב האינפורמציה שקראתי אני מסיק שהרכב החדש ביותר שהיה עד כה לארנון... הייתי רוצה לראות איך ארנון היה מגיב ...מסקרן אותי לדעת איך היה מגיב ארנון ...ולכן הניסיון של ארנון ...ישנם המון תקלות נפוצות ב 306 (שארנון, משום מה, לא חווה כמעט אף אחת מהן) ???

לי אין תעודת אחריות לשום דבר אבל הוכחות אמיתיות וניסיון חיים יש

נחמד שקראת את כל כתבי, אבל כנראה שלא כתבתי ברור מספיק, כי לא הצלחת להבין כלום.

אתה, כמו קודמיך, מתיימר לענות על שאלה שאין לה תשובה: "איזה אוטו לקנות אם אני לא רוצה להיכנס למוסך לעולם?", וכדי לסמא את עיני ההדיוטות בטרם תתחיל להשיב תשובה מנומקת על שאלה נטולת תשובה, אתה מביא את הרזומה העשיר והמפורט שלך בנושאי מוטוריקה.

אני לא מתכוון להיכנס איתך לתחרות של "למי יש (נסיון) יותר גדול", כיוון שאני, בניגוד אליך, לא מתיימר להשיב תשובה מלומדת לשאלות על אמינות, ולא אעשה זאת גם כשיהיה לי נסיון כפול מהנסיון (הרב) שכבר יש לי.

אתה מוזמן לקרוא כאן את נימוקי.

פורסם

שאלה לארנון:

(שבת שלום קודם כל)

אם השאלה בעניין האמינות היא חסרת תשובה, אז מדוע ציינת כי לזוג חברים אחד התקלקל הגיר בלאנטיס וזוג חברים אחר נאלץ לבצע ראש מנוע בשרייד? (אגב, אתה עוד חייב לי תשובה לגבי השרייד...)

תודה!

מתן.

zx וולקן

פורסם
אם השאלה בעניין האמינות היא חסרת תשובה, אז מדוע ציינת כי לזוג חברים אחד התקלקל הגיר בלאנטיס וזוג חברים אחר נאלץ לבצע ראש מנוע בשרייד? (אגב, אתה עוד חייב לי תשובה לגבי השרייד...)
בדיוק בגלל שהיא חסרת תשובה.

לא ציינתי אותה כדי להגיד משהו על הלאנטיס או השרייד, אלא כדי להגיד משהו על מה ששוות כל העצות שנזרקות כאן בפורום באשר לאמינות ה"צפויה" של מכונית מדגם כזה או אחר.

כיוון שאם חבריי המדוברים היו רוכשים את הלאנטיס (או השרייד) שלהם על בסיס המלצה שקיבלו בפורום אחרי ששאלו "איזה אוטו לקנות אם הכי חשובה לנו אמינות?", הם היו מרגישים די מתוסכלים, לא ?

ומה שלא מבינים כל ה"יועצים" כאן, אלה שמצטטים "חברים", ו"דודים", ו"שכנים", ו"קציני רכב" ממקום העבודה, זה שכל הסטטיסטיקה הזו "שווה לתחת" כשמישהו צריך יעוץ ברכישת מכונית משומשת.

לחברים ששיפצו גיר בלאנטיס, לא עוזר לדעת ש"סטטיסטית, אם במקום לאנטיס אחת הייתם קונים אלף, אז רק חמש היו צריכות שיפוץ גיר, אבל אם הייתם קונים אלף סיטרואן קסארה, אז סטטיסטית, חמש-עשרה היו צריכות שיפוץ גיר. יעני פי שלוש. כי לאנטיס יותר אמינה מקסארה".

הם לא קנו 1000 לאנטיס, ולא 1000 קסארות. הם קנו לאנטיס אחת, בודדת. ודווקא בה הם נפלו.

לכן, כשמבקשים ממך יעוץ ברכישת רכב, תספק מידע מועיל.

"זו מרווחת מההיא".

"זו זריזה מההיא".

"לזו תא מטען גדול יותר".

"להיא בידוד גרוע מרעשים".

אלה נתונים וודאיים, שהרוכש יחווה לאורך כל חייו עם המכונית.

"לחבר שלי יש כזו והיא כל הזמן במוסך" - זו אנקדוטה חסרת משמעות, שרק מבלבלת את המבולבל, ומרמה אותו להאמין שאם לחבר אחר שלך יש לאנטיס שלא התקלקלה מעולם, בטח גם ללאנטיס שהוא ירכוש זה לא יקרה.

או שזה כן יקרה. אין לדעת. כי אין על השאלה הזו תשובה, כאמור...

נ.ב. לשאלתך, כמדומני מנוע 1300, 16 שסתומים.

פורסם

בוא נזרום איתך:

אם כבר מדברים על תקלות פה בפורום,שאנשים כמוני וכמוך בעלי רכבים פותחים לגביהם שירשורים:

אבל אם תסתכל אחורה ותעשה בוא נאמר גרף על הפורום, ניקח שנה אחורה:

תקלות יצרן X לעומת תקלות יצרן Y , האם נראה לך שתקבל גרף ישר?

אם היו יכולים איכשהו לעשות טבלת תקלות נניח שנה אחורה, לפורום המכוניות קארספורום, ככה כולנו,אני,אתה,כולם, היו מקבלים מעיין סקר שהוא אמיתי לחלוטין ומציג תמונה דיי טובה על כל העניין הזה של האמינות,אתה לא חושב?

יהיה שם סוג רכב,שנתון,סוג תקלה,וכמה עלה לפתור אותה.

ואז נראה,אולי יש אמת בדבריך...

אפשר גם לעשות סקר קצת שונה:

נניח כמה אנשים היה להם רכב מיצרן X,והמשיכו את המסורת ורכשו מאותו יצרן X, לעומת אלה שהיה להם רכב מיצרן Y פעם אחת, והרכב הבה כבר לא היה מאותו יצרן.

שבת שלום.

פורסם

לא. אתה לא זורם איתי. אתה עושה בדיוק ההיפך מלזרום.

נגיד שתעשה גרף.

ונגיד שאפילו תצליח להפריד את הגרף הזה לעשרה גרפים שונים:

• ק"מ ממוצע עד לאוברול.
  • ק"מ ממוצע עד לשיפוץ גיר.
  • שעות מנוע עד לשיפוץ אלטרנטור.
  • שיפוץ מזגן
  • תקלות חשמל
  • ועוד ועוד

ונגיד שיצא לך שיפניות מתקלקלות הרבה פחות מצרפתיות. אבל מתקלקלות.

ועכשיו יבוא מישהו לפורום ויבקש יעוץ ברכישת מכונית.

מרווחת, זריזה, נוחה, אבל הכי חשוב, אמינה.

מה תענה לו? מה שאני מנסה להסביר לך (ואתה מפספס), זה שאם תתן לו תשובה ססטיסטית על סמך הגרפים שלך, אתה תטעה אותו בגדול.

בגלל התשובה שלך הוא אולי יימנע מרכישת האירופאית ש"תפורה עליו בול", למרות שזו שהיה מוצא אולי לא היתה מתקלקלת לעולם.

בגלל התשובה שלך הוא יקנה מכונית פחות מתאימה לו, אבל שאמורה להיות "אמינה", ודווקא בה יתפוצץ הבלוק, ילך הראש, יתפרק הגיר וכן הלאה.

אז סטטיסטית, המכונית שלו תהיה אמינה מאוד. אבל כשדווקא אצלך צריך להחליף מנוע, זה לא ממש עוזר לך, נכון?

אתה מבין למה הגרפים האלה לא שווים כלום כשמישהו מבקש יעוץ ברכישת רכב "אמין", או שעדיין לא?

פורסם

וואלה ארנון אני מתקשה להבין.

מצד אחד אתה מסרב סירוב עיקש להודות (ולמעשה אתה ואהרונוביץ' הם האנשים האינטליגנטים היחידים שאני מכיר שעומדים בסירוב זה) שמכוניות אירופאיות אמינות פחות, אבל מצד שני - אפילו אהרונוביץ' (שהקיצוניות שלו בעניין שניה רק לך) טוען שאי אפשר לטעון שמכוניות יפניות אמינות יותר רק בגלל מחסור בנתונים אובייקטיבים (הוא מפנה לנתון הסודי של תביעות האחריות של היבואנים).

והנה אתה, מודה בעצמך, שגם אם יעמוד בפנינו אותו נתון סופר אובייקטיבי - אין לו משמעות!. לשיטתך, (ואני מקווה שאני מבין אותה נכוחה), מספיק שב307 אחת לא יהיו תקלות כדי להמליץ ל 99 קונים פוטנציאליים אחרים לקנות 307 שבוודאות יתקלקלו. אם כך הם פני הדברים (ותקן אותי אם אני טועה) - נראה לי שהויכוח הנוכחי עקר עוד יותר מששיערתי; לא רק שאתה בוחר להתעלם בהפגנתיות מהמציאות שכמעט כל באי הפורום מודעים לה, הרי שגם אם "תיישר קו" עם כל העולם - זה לא ממש ישנה.

zx וולקן

פורסם

הבנתי את הראש שלו, הוא פשוט רוצה להוציא מחוץ לחוק את עניין האמינות,הוא מתייחס לכל היצרנים בצורה שווה.

רק חבל שבמציאות התמונה שונה לגמרי,וישנם הבדלים מאוד משמעותיים בין יצרן ליצרן.

אבל כל אחד וצורת המחשבה שלו.

מדינה דמוקרטית,לא?!

רגע,על אותו עיקרון אני יכול לומר שכל המכוניות בטוחות בצורה שווה,או נוחות בצורה שווה,או מרווחות בצורה שווה...כל אחד יאמר ויחשוב מה שבא לו.

תחשבו מה היה קורה אילו כולם היו חושבים אותו דבר...

פורסם

וואלה חבר'ה, שירשור מצחיק והזוי :mm_yeah:

תמשיכו כך והחל ממחר נמליץ: קסנטיה לכל תפרן ! (כי האמינות מחייבת :mm_tongue)

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתן, מתי ראית את האור? (או יותר נכון - את הכוכבים?)

עד לפני כמה שנים היית מוכן להתווכח עם כל אחד שאמינות לא חשובה, שמייחסים לזה יותר מדי משמעות,

שאי אפשר לכמת את זה באופן מדוייק, שאי אפשר להמליץ לפי זה, שלא כדאי לקנות מכונית רק בגלל זה.

מה קרה בשנה האחרונה שהפך אותך לגרסה המתנסחת היטב של ירון כוכבי, והאם יש כבר קורולה פול-אוטומט על הכוונת?

ולפותח השרשור, אם אתה עוד טורח לקרוא (וזה כבר יפתיע אותי יותר מהפיכת הפורום לגרסה מוזלת של פורום ynet ב-2001)

המגאן היא מכונית טובה מאוד. היא נוחה, מרווחת, איכות ההרכבה לא רעה בכלל והבטיחות מצוינת - פאסיבית ואקטיבית.

כמשפחתית, היא מאוד מאוד מומלצת.

לרעתה בעיקר תיבת ההילוכים האוטומטית (בעלת פעולה לא נעימה), וההיגוי חסר התקשורת והדיוק.

מכיוון שהחסרון הראשון לא רלוונטי, והשני רלוונטי רק לחובבי רכב (שללא ספק חסרים בשרשור הזה),

אני יכול רק להמליץ על המגאן.

רועי.

• תוכן חדש...