Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן 2007 1.6 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לשמחתי נוכחתי לדעת, שהסקרים הללו אינם מדויקים, כאשר לעיתים 25% מהציון נקבע על פי חוות דעת של בעל הרכב, שיכול לתת ציון נמוך, כיוון שהפקידה במוסך עיקבה אותו 5 דקות כאשר הדפיסה את החשבונית..

דרך אגב, ישנם סטיות לא קטנות גם בסקרים הללו, כאשר באחד מהם מופיעה הקורולה במקום 9, ובשני במקום 89, אז היא אמינה או לא ??

אני גם לא מבין איך זה שאני20 שנה נוהג בצרפתיות החל מ BX בציר 87 ידנית,ועד למאגאן הנוכחית, ומעולם לא הלך לי גיר, מנוע , ותקלות חשמל שהיו, נבעו מהתקנות מקומיות "מקצועיות"...

אני מציע לך לעיין קצת בסקרים המדוברים, ולהבין באמת כיצד הם מחושבים לפני שאתה שופך כאן "שמועות" לא מבוססות...

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, כן.

ולי יש שני סיפורים (ממקור ראשון. לא חבר של חבר של חבר) על מכוניות יפניות שנרכשו בגלל שהאמינות היתה בראש מעייניהם של הרוכשים.

דייהטסו שרייד, הכי אמינה בעולם, שנידרשה לשיפוץ ראש מנוע.

ומאזדה לאנטיס, שיומיים אחרי רכישתה נדרשה לשיפוץ גיר אוטומטי.

(ואני לא מאשים את שתי המכוניות בכלום, אלא את השוק, שיצר להן תדמית של שעון שוויצרי שלא מתקלקל לעולם).

שתי המכוניות של חברים קרובים.

שתיהן נרכשו בשל מוניטין האמינות המופלג שמפומפם כל הזמן ע"י הודעות של "מבינים" כמו זו שלך.

ושני זוגות החברים הללו בילו במכוניות פחות נוחות, שקטות, מרווחות ונעימות, רק כדי לא להסתבך עם בעיות אמינות.

וזומברו חזק. העיקר ש"יפניות מפגינות אמינות גבוהה עד מעצבנת", ובעליהן יכולים לשמור על ראש שקט...

אף אחד לא טוען שלמכוניות יפניות יש אמינות מושלמת ומהרגע שקנית לא יהיו לך בעיות. אבל העובדות מדברות בעד עצמן, מאזדה וטויוטה לדגמא, מוכרות בארץ פחות מרנו ופיג'ו וסיטרואן - ומשום מה אתה שומע יותר על בעיות בצרפתיות מאשר ביפניות. כמו כן הסקרים מדברים בעד עצמן, בעוד היפניות תמיד יהיו בראש והצרפתיות מהאמצע ועד סוף הרשימה.

פורסם

תודה זטה,הנאמר נכתב לאחר שקראתי בקפידה את דרך עשיית הסקרים,שחלקם הגדול משקללים את הציון הסוביקטיבי שנותן בעל הרכב מההתרשמות שלו ממכלול השירות של יבואן הרכב ,ורשת המוסכים שלו..

ולגיא, כיוון שמי שקונה יפניות צפחד להיראות טמבל כשאר הוא נתקל בבעיה, ישנן שקט סביב תופעות של קילקולים ביפניות.

אני יכול להגיד לך מנסיון, שבחברה הקודמת בה עבדתי, כל הלנטיסים כולל כולם עברו החלפת גיר אוטומטי בק"מ נמוכים מאוד, ואני חותם לך שגם רבים מהרכבים הפרטים עברו, אבל הכל מוסתר בשתיקה..

דרך אגב, אותו כנ"ל לגבי הסופר לנסר.

היפנים פשוט מאוד משתיקים בעיות, בעוד האירופאים לא מתבישים להוציא ריקול לתיקון.

פרשת הבטיחות אשר התפוצצה ביפן לפני מספר שנים , וגילתה הסתרה יזומה של בעיית בטיחות ברכבי החברה, הם רק קצה קצהו של התופעה.

ולגבי אמינות של טויוטה, כנס לאתר:

http://www.is-it-a-lemon.com/toyota/index.htm

הפלא ופלא, גם יפניות מתקלקלות , שלא לדבר על לימונים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני אף פעם לא מצליח להבין אנשים ש"ננעלים" על איזשהו יצרן או דגם ונהפכים להיות מעריצים עיוורים.

לצאת בהצהרות כמו "כל הלנטיסים עברו שיפוץ גיר בק"מ נמוך" או "באף אחד מהמגאנים לא היו תקלות מעולם" זה לא רציני ולא מוסיף כלום.

אסף

פורסם
תודה זטה,הנאמר נכתב לאחר שקראתי בקפידה את דרך עשיית הסקרים,שחלקם הגדול משקללים את הציון הסוביקטיבי שנותן בעל הרכב מההתרשמות שלו ממכלול השירות של יבואן הרכב ,ורשת המוסכים שלו..

ולגיא, כיוון שמי שקונה יפניות צפחד להיראות טמבל כשאר הוא נתקל בבעיה, ישנן שקט סביב תופעות של קילקולים ביפניות.

אני יכול להגיד לך מנסיון, שבחברה הקודמת בה עבדתי, כל הלנטיסים כולל כולם עברו החלפת גיר אוטומטי בק"מ נמוכים מאוד, ואני חותם לך שגם רבים מהרכבים הפרטים עברו, אבל הכל מוסתר בשתיקה..

דרך אגב, אותו כנ"ל לגבי הסופר לנסר.

היפנים פשוט מאוד משתיקים בעיות, בעוד האירופאים לא מתבישים להוציא ריקול לתיקון.

פרשת הבטיחות אשר התפוצצה ביפן לפני מספר שנים , וגילתה הסתרה יזומה של בעיית בטיחות ברכבי החברה, הם רק קצה קצהו של התופעה.

ולגבי אמינות של טויוטה, כנס לאתר:

http://www.is-it-a-lemon.com/toyota/index.htm

הפלא ופלא, גם יפניות מתקלקלות , שלא לדבר על לימונים..

הויכוח פה חסר טעם. הרי כל מה שלא יגידו פה, אתה תשאר בדעתך ואולי טוב שכך.

ואם היית קורא את ההודעה הקודמת שלי, לא היית צריך להגיד לי שגם רכבים יפנים מתקלקלים.

פורסם

לא כתבתי כל הלנטיסים, אלא הלנטיסים אשר שירתו בחברה בה עבדתי, והגיר לא שופץ, אלא הוחלף תחת אחריות.

לגבי המאגאנים, התוספת מעולם היא שלך, ציינתי שהמאגאנים הספציפים בחברתי לא סבלו מתקלות.

מכאן ועד המעולם שהוספת, מדובר על הבנת הנקרא שלך.

פורסם
אף אחד לא טוען שלמכוניות יפניות יש אמינות מושלמת ומהרגע שקנית לא יהיו לך בעיות.
אל תיתמם. מי שלא חי ונושם מכוניות, לא מסתובב בפורומים כאלה ועומד בפני רכישת מכונית משומשת, מקבל מכל ה"מבינים" למיניהם את אותה העיצה: "אירופאית מסתובבות כל היום במוסך. מאזדה רק צריכה שימלאו לה דלק, והיא לא תפסיק לסוע".

ואז אותו "בלתי מבין" מתפשר בנוחות, אבזור, מרחב פנים ועוד ועוד, קונה יפנית, ו(לעתים) נדפק.

וכשזה קורה, מה שווה כל ה"סטטיסטיקת השמועות" שהיתה אמורה לבטח אותו מפני שיפוץ גיר?

אפרופו סטטיסטיקת שמועות שהתועלת שלה רק בהטעיית אנשים שאין להם מושג בענייני רכב:

אבל העובדות מדברות בעד עצמן... ומשום מה אתה שומע יותר על בעיות בצרפתיות מאשר ביפניות
אז אמרת. תגיד את זה לזוג החברים ששיפץ גיר בלאנטיס, או לזוג השני ששיפץ ראש מנוע בשרייד. או שתגיד את זה לי, שהיו ברשותי אך ורק אירופאיות, ואף לא אחת נזקקה לשיפוץ מנוע, ראש, גיר או קטסטרופה בלתי סבירה אחרת.

אתה מכיר את הסיפור על הסטטיסטיקאי שטבע בברכה שעומקה הממוצע הוא 50 ס"מ ?

פורסם

כולם צודקים.

סטטיסטיקות,שמועות...כל אחד יקנה כרצונו,מי שדוגל בארופאיות-בבקשה,מי שאוהב גרמניות-בבקשה ומי שאוהב אמריקאיות-בבקשה,ומי שאוהב יפניות גם בבקשה.

מדינה דמוקרטית לא?!

כל אחד יקנה מה שהוא רוצה ועל פי הקריטריונים שלו.

אפשר להתווכח עד מחר,זה לא יעזור, ראש יהודי זה ראש יהודי,כולם יודעים הכי טוב מכולם.

כולם חושבים שהרכב שלהם הוא הכי טוב.

לפי דעתי הסטטיסטיקה הטובה מכולם לגבי אמינות זה לעשות סבב מוסכים,גם מוסכים מורשים וגם מוסכים לא מורשים , לשאול דעתם של מוסכניקים ובעלי מקצוע,לשאול דעתם של בעלי המכוניות ואז תתקבל אינדיקציה מצויינת לגבי אמינות.

זה שאומרים לחבר יש ולחבר קרה,לכל אחד יש סיפורים כאלה,צריך גם מזל בעניין הזה.

תכלס מה קורה בשטח,זה כל אחד(אם זה מעניין אותו),יוכל לקבל תמונה מצויינת - במוסכים.

כמו כן ישנם לא מעט בעלי מוסכים ועסקים בתחום הרכב,בפורם הזה ממש,אפשר לשאול\לשמוע , דעתם בנושא.

נשמח לשמוע עוד תגובות של המומחים שלנו,כגון צביקה,דני,איציק,בני,ספי ועוד...

יום טוב לכולם.

פורסם

יש דווקא מדד מאוד מקובל בחו"ל שנקרא סקר JDPOWER רק שכאן בארץ הרעיון לא מיושם והתוצאה היא מה שאתה

מתאר כאן כל אחד סומך על מעגל האנשים הקרובים + אנשי מקצוע שהוא סומך + השמועות שהוא ניזון

מהן ומידת ההשפעה שלהן עליו.

פורסם
אל תיתמם. מי שלא חי ונושם מכוניות, לא מסתובב בפורומים כאלה ועומד בפני רכישת מכונית משומשת, מקבל מכל ה"מבינים" למיניהם את אותה העיצה: "אירופאית מסתובבות כל היום במוסך. מאזדה רק צריכה שימלאו לה דלק, והיא לא תפסיק לסוע".

ואז אותו "בלתי מבין" מתפשר בנוחות, אבזור, מרחב פנים ועוד ועוד, קונה יפנית, ו(לעתים) נדפק.

וכשזה קורה, מה שווה כל ה"סטטיסטיקת השמועות" שהיתה אמורה לבטח אותו מפני שיפוץ גיר?

על אותו משקל, נכנס חבר שלו לפורום, ש"כל המבינים" אומרים שיעזוב את השטויות, שכל הסיפורים על צרפתיות לא אמינות הן נחלת העבר ומשכנעים אותו לקנות רנו מגאן שאולי לא תהיה אמינה כמו טויוטה אבל השד לא כ"כ נורא, גם הוא "נדפק" כי הוא בילה כ"כ הרבה מוסך והצטער על הרגע שמכר את הסובארו אימפרזה הקודמת שלו.

זו קיצוניות אחת וזו שנייה, אמינות רכבים היא דבר סובייקטיבי וספיצפי per אקזמפלר.

אמא שלי קיבלה בשנת 2003 רנו חדשה לחלוטין שמיומה הראשון לא הספיקה להכנס למוסך, למרות שטופלה לפי הספר רק במוסך יבואן. מצד שני החברה הכי טובה שלה קנתה בשנת 2002 גם כן רנו חדשה ולא הייתה בעייה , אפילו לא הקטנה ביותר.

כולנו יכולים לשפוך פה סיפורים על היסטוריה כזו או אחרת ולטעון שהרכבים האלה אמינים/ לא אמינים.

היום, אני לא מקשיב לאף אחד, הדבר הקרוב ביותר לאמת הם סקרי שביעות הרצון. הטיעון שהועלה פה קודם לא מקובל עלי, הרי אותו לקוח שהתעצבן במוסך של סיטרואן כי לא קיבל את החשבונית בזמן, יכול להתעצבן באותה מידה גם במוסך מאזדה טויוטה או אופל.

פורסם

אפרופו סטטיסטיקת שמועות שהתועלת שלה רק בהטעיית אנשים שאין להם מושג בענייני רכב:

אז אמרת. תגיד את זה לזוג החברים ששיפץ גיר בלאנטיס, או לזוג השני ששיפץ ראש מנוע בשרייד. או שתגיד את זה לי, שהיו ברשותי אך ורק אירופאיות, ואף לא אחת נזקקה לשיפוץ מנוע, ראש, גיר או קטסטרופה בלתי סבירה אחרת.

אתה מכיר את הסיפור על הסטטיסטיקאי שטבע בברכה שעומקה הממוצע הוא 50 ס"מ ?

ככה בשביל הסקרנות. אחרי כמה ק"מ ואחרי כמה שנים על הכביש שופץ הראש של השרייד? וגם האם זה היה במקרה הדגם עם מנוע ה 1,000 סמ"ק?

zx וולקן

פורסם

לפני שאתם רצים להגן על 307 או מגאן, למה מעולם לא שמענו סיפורים על קורולות (סתם דוגמא; מבחינתי גם מגאן וגם קורולה הם רכבים משעממים, הייתי מעדיף STI) שחלקן יוצאות מהחברה רכב 'לימון', כזה שכל הזמן מתקלקל?

ברגע שהמצב הכלכלי יאפשר לי אני לא אסתכל לכיוון סגמנט ה'משפחתיות' (וגם כשהסתכלתי ניסיתי לקנות משפחתית עם 'פלפל'. הסיוויק הידנית הייתה פשרה לא רעה), ככה שאני גם ככה לא מתעניין בסקרי אמינות כאלה ואחרים. אני פשוט 'סורק' את הזיכרון ומנסה להיזכר בשרשורים שקראתי בפורום במשך 4 שנים. לא סביר שפותחי הת'ראדים ב'תמיכה וטיפולים' בדו אותם מתוך שעמום.

אגב, אין פה בפורום איזה קצין רכב שיוכל לשפוך אור על הנושא סטטיסטית?

אביעד

פורסם

אויי חברים יקרים.

תראו, אני חושש שלא משנה מה שנכתוב כאן בפורום, עדיין השמש תזרח במזרח ותשקע במערב.

למרות כל הרצון של חלקינו לא ישתנה דבר. אנחנו מתעסקים כאן במיקרו, ברכב הספציפי של השכן, ברכב שבמקרה נתקלנו במוסך, ברכב של האישה וברכבים המופלאים שלנו בעבודה... יש לי סוד מרעיש לגלות לכם... כל המקרים הללו לא ישנו דבר! במקרה הרע זה לא ממש מדוייק, ובמקרה הטוב בתנך זה נקרא בטל בשישים, במדע זה נקרא זניח ובשפת משוררים מכנים זאת טיפה בים...

מה לעשות, אבל בדיוק כמו שמדרגים בטיחות רכבים וכל מבחן מקצועי אחר, כך גם מדרגים את אמינות הרכבים!

מה לעשות אבל ככה סובב לו העולם. אמינות הרכבים לא נקבעת ע"י התנסות זו או אחרת של חבר פורום או שכנו. מדד אמינות הוא מדד מקצועי ומדעי לכל דבר, המשקלל פונקציות כמו שנתון רכב, קילומטרז', כמות תקלות ביחס לכמות הרכבים מאותו דגם, זמן שהייה במוסך, עלות תיקון, מיקום גאוגרפי ועוד פרמטרים נוספים. הדירוג הוא רשמי ומוכר ע"י רשויות אירופה לצורך חישובי מס וירידת ערך. הדירוג משקלל מוסכים מרשתות שונות, חברות גרירה ובוחנים. מתקיימים דירוגים שונים ברחבי העולם, אנחנו מבחינת הדגמים דומים יותר לדירוג האירופי. בכל מקרה גם בדירוג האמריקאי היפנפניות בראש באופן מוחלט. כאן, בארץ הקודש הסקר(בעצם סיכום שנתי) המקיף ביותר נעשה הוא ע"י חברת הגרירה שגריר... והפלא ופלא גם שם המגמה ברורה, ורנו וחברותיה הארופאיות איכשהו מקפידות על מפגשים עקביים והרבה יותר תכופים מהחבורה היפנית... אגב, גם כאן התוצאות הן משוקללות ביחס לכמות הרכבים מאותם דגמים.

אז עם כל הכבוד, לי עצמי עם סיפורי המוסך, למכרים עם היפניות המתפרקות שלהם ולחברי הפורום עם המגאנים החסינות שלהם, תסלחו לי, אבל... אף לא אחד מאיתנו לא ישנה את המציאות ובסופו של דבר כולנו נכנס לסטטיסטיקה...

אגב, הדירוג אינו מיקום, אלא ניקוד(ציון), אני פשוט עיגלתי את הציון...

ועוד אגב אחד, בראש אני יפני(אלמרה בגלל הבטיחות והאמינות) בלב אני חושק בארופאיות(אלפא ולנציה.. אאאו מאמה...) ברגעים אילו ממש אני תר בקדחתנות אחרי MG(מישהו דיבר על אמינות?) בשביל להרגיע את הלב בסופי השבוע...

פורסם

אוי זטה, סטטיסטיקה...

כמו שכתב ארנון, על המציל שטבע בבריכה בעומק ממוצע של 50 ס"מ..

ומעניין, אם היה מדובר במדע כל כך מדוייק, איך ישנה שונות כל כך גדולה במיקומי מכוניות בסקרים במדינות שונות, כמו מיקום הקורולה למשל, אשר נעה ממקום תשיעי עד שמונים ותשע..

דרך אגב, שגריר או כל חברה אחרת לא מציינת על מה או מאיזה סיבה נגרר הרכב..

משמע קריעת טיימינג, או שריפת פיוז מבחינת שגריר זה הינו הך.., ממש מקור אמין להסתמך עליו..

• תוכן חדש...