Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתכנן לקחת משכנתא, נאמר לי שמשכנתא חייבת באישור חברת הביטוח EMI, בגלל שאני צעיר (25?) אני בספק אני אקבל אישור מהם, וללא האישור לא תהיה אפשרות לקחת משכנתא, האם למישהו יש נסיון?

עוד לא ביקשתי אישור, אבל האם חייבים לקבל את אישורם?

האם יש דרך לקבל משכנתא ללא החברה הנ"ל?

האם למישהו יש פתרון אחר? שלא כלול בתוכו את החברה הנ"ל?

פורסם

EMI זו חברה שמבטחת אשראי.

אתה לא חייב אותם כל עוד ומיבחינת הבנק המשכנתא שאתה לוקח אינה נחשבת כסיכון גבוהה.

ברוב הבנקים משכנתא שנחשבת כבעלת סיכון גבוהה הינה אחת שהיא בעלת מימון של מעל 70%

לא חשוב הגיל, העיקר התרגיל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בדיוק כפי שנאמר לך - אם אין לך % מימון עצמי מספיק הבנק ירצה שתבטח את יכולת ההחזר שלך ("תבטח את המשכנתא") בחברת ביטוח שתפצה את הבנק אם לא תוכל להחזיר את הכסף.

אתה יכול לנסות לגייס יותר הון עצמי, או לנסות לגייס הלוואה מבנק אחר וכך להקטין את המשכנתא מתחת לסף הדורש ביטוח ב EMI.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אהלן ארז,

כשאני לקחתי משכנתא (לפני כ 7 שנים, בגיל 24), חייבו אותי להחתים ערבים או להשתמש בחברת ביטוח כגון מה שאמרו לך, היום כבר אין צורך בערבים עקב ההגנה שהם מקבלים מבית המשפט - מה שגורם לבנקים כאב ראש לא קטן בהתמודדות איתם, אבל יש צורך כמו שאמרו לפניי בחברת ביטוח.

אם תוריד את הסכום שאתה מבקש אל מתחת ל 70% כמו ששוב אמרו לפניי, אז לא ידרשו ממך את חברת הביטוח.

אני לקחתי משכנתא ללא פרוטה אחת בכיסי לבניית בית, וברוב חוצפתי לקחתי גם חלק מהסכום שנדרש לקנות את המגרש.

חוץ מזה, למה משכנתא? מתחתנים???

בריאות לכולם!

פורסם

למה לא לגור בשכירות? בהרבה מקרים זה משתלם כלכלית, כי עם כל הריבית שזורקים על המשכנתא - לא בטוח שדירה היא הקשעה טובה.

פורסם
שכירות זה כמו ליסינג. אתה משלם כל חודש אבל בסופו של דבר אתה נשאר בלי כלום.

טעות נפוצה.... (בעיקר במדינת ישראל דווקא)

זה חישוב כלכלי טהור שתתפלא אבל בהרבה מיקרים תקבל שעדיף לשכור ולחסוך מאשר לשלם משכנתא, עקב עלויות הריבית הגבוהות.

פורסם

אני יודע שלא חייבים לקנות דירה, וכהנה וכהנה, אני הראשון שיגיד שלא תמיד זה משתלם, אני לא בטוח שאני אגור בה בכלל, בכל מקרה, אם לא נצליח, לא ניקח משכנתא, לא סיפור.

שום מתחתנים ושום נעליים, למרות שהיא רוצה... או כמו שאומרים: עזובתי באמא שך.

פורסם

אולי, אבל לעת זיקנה, אתה מאמין שמהחסכונות שלך והפנסייה תוכל להחזיק וילה/דירה בהשכרה 1300/600 דולר לחודש?

(אני לא יודע ,באמת. אני שואל. אחרת למה לקנות באמת דירה?)

לצורך דוגמא ניקח דירה שעולה 250,000 דולר.

נגיד שהשכירות של אותה דירה 600 דולר?

250,000/600= 416 חודשים.

412/12= בערך 35 שנים. בוא נגיד פלוס ריבית של 5 אחוז למשכנא.

250,000*0.05=12,500 דולר

12,500/600 = מגיד שזה מספק לשנתיים.

סה"כ אם אתה משכיר אותה במקום לקנות , יוצא שאתה יכול לחיות בא 35 שנה.

אז בן25, בעוד 35 שנה הוא ישלם סכום של רבע מיליון דולר ויהיה בן 60 בפנסיה.

עכשיו אני מבין שאם אמרתם שעדיף כלכלית להשכיר, אז איפה הטעות בחישוב שלי?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הטעות שלך היא שאתה חושב שהריבית על סכום כזה היא 12K דולר...

שיטת החישוב היא שונה. הסכום שתשלם גבוה פי כמה וכמה ממה שדאתה חושב.

פורסם

בתור אחד שגם עושה את צעדיו הראשונים בעולם המשכנתא...

אם אין לך גרוש בכיס לצורך ההשקעה, אל תקנה דירה.

אם יש לך את כל הסכום לדירה, תשקיע אותו באפיקים אחרים וגור בשכירות.

אם יש לך 30%-50% מהכסף, אז המשכנתא נכנסת לתמונה.

משכנתא, או כל רכישת בית, איזה בהכרח כלכלית והיא משלבת הרבה אלמנטים פסיכולוגים, חלקם מוצדקים וחלקם לא.

אני ואישתי החלטנו שאנחנו רוצים בית משלנו, שאנחנו יכולים לשנות, לעצב ולהשקיע בו כמו שאנחנו רוצים מכל הלב. הדירה השכורה שלנו היום גם זוכה לאהבה רבה אבל תמיד יש את התחושה שכל חודש אתה זורק כסף על פארש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אמנם יש לי ניירות ערך, אבל אני לא מתכוון למכור כלום לצורך דירה, אולי באמת המצב ישאר כמו שהוא וזהו.

• תוכן חדש...