Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Crossover Slope

leonm12
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לחבר את המכשיר DEH-P880PRS במצב 3-way לאחר המלצות לחבר

את הקומפוננט בבי-אמפ.

יש לי אפשרות לבחור את הסלופ עבור כל רמקול בנפרד (סאב,מיד,טוויטר)

רציתי לדעת איך אתם ממליצים לכוון את זה.

בד"כ שמתי לב שבמגברים שמים 24db לסאבוופרים ולרמקולים שמים 12db.

אשמח לקבל המלצות והסבר מדוע עדיף בדרך זו או אחרת לכיוון סלופ עבור כל אלמנט בנפרד(טוויטר, מיד וסאב)

תודה רבה!

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

בעיקרון זה תלוי בשני משתנים:

אחד זה היכולת של הדרייבר להתמודד עם תדרים שונים, והשני זה העדפות המאזין.

כאשר יש לנו סלופ חיתוך זה בעצם אומר כמה השתקה (או השקטה) האוקטבה הבאה תתנגן בה (מה זה אוקטבה? תחכה לתגובה של אוגי). 12DB בעצם אומר שהאוטקבה שלפני או אחרי (תלוי אם חותכים למעלה או למטה) תונמך ב 12DB יחסית לתדר החיתוך שבחרנו.

במילים אחרות ופשוטות - באיזו עוצמה הרמקול ימשיך לנגן אחרי נקודת החיתוך שבחרנו.

אם חתכנו טוויטר בחלקו התחתון ב 2K ו 12 DB - זה לא אומר שהוא לא ישמיע 1.5K. הוא ישמיע1.5K אבל הרבה יותר חלש ולא מורגש, בין השאר כדי להגן עליו שלא ייגיע לתדרים שהוא לא בנוי להשמיע אותם.

אם חתכנו סאב בחלקו העליון ב 80HZ ב 24DB זה פשוט אומר שכל האוקטבות שבאות אחרי התדר הזה יונחתו ברמה מאוד מוחשית וחזקה. אנחנו לא רוצים לשמוע זמר מהסאב, נכון?

זה הסבר מאוד כללי - רק כדי להמחיש מה קורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רק תיקון קל - זה "הנחתה".

בכל מקרה, העניין אומר שככל שהסלופ יותר גבוה, ככה נקודת החיתוך היא יותר מדוייקת וחדה.

יש כאלו שיגידו שכמה שיותר חד יותר טוב , וימליצו על חיתוכים ברמות של 48DB סלופ.

ויש שיטענו שחיתוך מדרגה שניה ב12DB סלופ הוא האידיאל וישמע יותר "הרמוני" "חם" ו "עמוק".

כלומר יש כאן עניין של טעם אישי, ולכן אי אפשר לקבוע חד משמעית את חדות החיתוך(סלופ) בדיוק כפי שלא ניתן להמליץ על נקודת חיתוך(פילטר) מבלי לשמוע.

ניר

under construction..

פורסם

כל הנושא קצת מבלבל משום שאני צריך לבחור סלופ עבור כל אלמנט בנפרד. (סאב,מיד וטוויטר)

אני לא יודע אם אני אמור לבחור אותו סלופ עבור המיד והטוויטר. כי כשמשתמשים בקרוס המקורי

יש לטוויטר 24db ולמיד 12db

אתם יכולים להמליץ איך להחליט?

אני אישית חשבתי אולי לתת לסאב 24db ולמיד ולטוויטר לתת 12db.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם
(מה זה אוקטבה? תחכה לתגובה של אוגי).

אומנם לא תשובה של אוגי, אבל אוקטבה היא מכפלה של תדר. לדוגמא, אם ניקח תדר של 200HZ אוקטבה מעליו תהיה 400HZ ואוקטבה מתחתיו תהיה 100HZ.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...