Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חימום במזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

יש ברשותי מיצובישי סופר לנסר שנת 95 אוטומט וקרה מצב שנזקקתי לחימום

4 בבוקר בצפון אני מדליק חימום ויוצא אויר חמים בקושי די נוטה לקור.

החום היה על מקסימום. מישהו יכול לכוון אותי לבעייה?

יש לציין שהמזגן עובד מעולה והקור מקפיא למוות.

בתודה מראש לכל העוזרים

גלעד

פורסם

הסיבות הן:

מנוע קר.

רדיאטור חימום פנימי סתום.

ברז חימום או מדף ערבול לא מכוון.

כפתור הפעלה או כבל לא תקינים/תפוסים.

טרמוסטט מבוטל או תפוס פתוח.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
הסיבות הן:

מנוע קר.

רדיאטור חימום פנימי סתום.

ברז חימום או מדף ערבול לא מכוון.

כפתור הפעלה או כבל לא תקינים/תפוסים.

טרמוסטט מבוטל או תפוס פתוח.

סליחה מראש על ההקפצה, אני מבקש להבין מדוע טרמוסטט שתפוס פתוח יגרום לחוסר באויר חם ברכב? הרי חום המנוע בכל זאת עולה (לפחות אצלי) לאיזור ה 60 מעלות.

אצלי הוחלף הטרמוסטט לפני כחצי שנה עקב כך שהוא היה נתפס פתוח ולא נותן לרכב להתחמם לטמפ' עבודה, ולאחרונה ישנו שוב סימפטום זהה של חומר הגעה של המנוע ל 80 מעלות, האם ישנו סיכוי שזהו לא הטרמוסטט אלא חוסר במים/ כיס אויר? האם מצב כזה אכן יראה שהמנוע אינו מתחמם או שההיפך אמור לקרות?

בריאות לכולם!

פורסם

טרמוסטט תפוס פתוח (או מבוטל) לא נותן למים להשאר בתוך המנוע ומזרים אותם באופן קבוע אל הרדיאטור בו הם מתקררים וחזרה...ברגע שברצונך להפעיל חימום ברכב אתה מסובב את בורר ה"חום-קור" למצב חום, ופותח ברז זרימת המים אל עבר רדיאטור חימום פנימי...המים נכנסים אליו ומחממים אותו, אך ורק במידה והם חמים ! וכשאתה מפעיל את המאוורר, הוא דוחף אויר דרך הרדיאטור הפנימי, שם האויר קולט את החום של הרדיאטור ועובר דרך תעלות האוורור אל תוך תא הנוסעים.

מכאן שאם המים אינם מתחממים מספיק, גם הרדיאטור הפנימי לא יתחמם מספיק ומכאן התפוקה שיפיק...אז לפותח השרשור - צריך לבדוק קודם כל את הטרמוסטט...וגם את שאר הסיבות ש-danniel רשם...

פורסם

בוקר טוב,

ככל הנראה הרדיאטור חימום שלך פשוט סתום, או סיים את חייו.

במידה והרדיאטור חימום סיים את חייו ותרצה להחליף, אפנה אותך אותך למקום בו תוכל לקנות אותו במחיר זול עד 50-60% ממה שירצו במוסך,ורק תמצא מי שיעשה את העבודה. (מניסיון)

שגיב

פורסם

אם במידה ואתה צודק הרדיאטר סתום, אז אפשרי לנסות לשחרר את הסתימה ע"י לחץ מים חזק לתוך הצינור הנכנס/ היוצר ממנו לאחר פירוק היחידה בקיר האש, אני צודק?

הסיבה היחידה להחליף היא נזילה או שבר כלשהו.

האם יש חומר המיועד לשחרור סתימות שכאלה או שמי ברז מצינור רגיל יספיקו?

בריאות לכולם!

פורסם

עם כל הכבוד לשגיב מה שדניאל כתב לך זו התשובה האחראית והמקיפה. כל אחת מהאפשרויות שתאר תיתכן. לכן לפני שאתה מספיד את היחידה הפנימית בדוק גם את כל השאר האפשרויות.

לשאלתך, שטיפת היחידה הפנימית בלחץ מים יכולה בהחלט לפתור בעיה של רדיאטור פנימי סתום.

אני שוב מדגיש את זה שאם חום המנוע נמוך לא יהיה חימום ברכב.

פורסם

מקבל את דעתו של דניאל שיש קודם לשלול אופציות אחרות!

אני הצלחתי לפתוח סתימה בעזרת לחץ מים, רק לא לשכוח לפתוח את הבורר.

לפעמים ישנה סתימה הנגרמת ע"י בועת אוויר, כתוצאה מאי ניקוז מים נכון.

במידה ואכן קיים צורך להחליף את היחידה הפנימית, מדובר בהוצאה לא מבוטלת שיכולה להסתכם ב- 2000 ש"ח.

אני הצלחתי להוזיל את עלות החלק באופן משמעותי.

וזו הייתה כוונתי.

פורסם
מקבל את דעתו של דניאל שיש קודם לשלול אופציות אחרות!

אני הצלחתי לפתוח סתימה בעזרת לחץ מים, רק לא לשכוח לפתוח את הבורר.

לפעמים ישנה סתימה הנגרמת ע"י בועת אוויר, כתוצאה מאי ניקוז מים נכון.

במידה ואכן קיים צורך להחליף את היחידה הפנימית, מדובר בהוצאה לא מבוטלת שיכולה להסתכם ב- 2000 ש"ח.

אני הצלחתי להוזיל את עלות החלק באופן משמעותי.

וזו הייתה כוונתי.

עכשיו אנו מתקדמים לכיוון שיותר נראה לי וזה מה ששאלתי בהתחלה; האם יכול להיות שהבעיה נגרמת עקב כיס אויר שקיים ברדיאטור החימום? האם כיס אויר לא יגרום למצב הפוך של התחממות יתר?

האם יש סיכוי שיש לי נזילה קטנה ברדיאטור החימום וזה גורם להיווצרות כיס האויר?

בריאות לכולם!

פורסם

שלום,

כיס אוויר מונע כניסה של מים לרדיאטור חימום, כך שאין סיבה שתרגיש התחממות. בנוסף, כיס אוויר שמגיע למערכת הקירור של המנוע, יכול לגרום לבעיות לא מעטות (התחממות לא מובנת של המנוע, טרמוסטט לא נפתח, יוניט חום ברדיאטור שלא תעבוד...ועו צרות אחרות.

סביר להניח שהרדיאטור סתום, פשוט תזרים מים בלחץ לאחר שתנתק את הכניסה והיציאה של המים החמים, מהמנוע אל רדיאטור החימום.(יצא המון לכלוך וחלודה)

סבירות נמוכה שנזילה תגרום לכיס אוויר, אך היא יכולה לגרום לבעיה בפעולה התקינה של מערכת הקירור של הרכב, שהיא מערכת סגורה העובדת בלחץ.

במידה ואתה לא רוצה להשקיע בתיקון, פשוט תבצע ניתוק ועקיפה של הצנרת.

פורסם

מעקף של הצנרת אני לא אבצע מהסיבה שנמאס לי לראות קיצורי דרך במנועים ובמכוניות בכלל. אני מעדיף לתקן.

בדקתי ולא נראה שיש בקסנטיה ברגי ניקוז אויר, כנראה שהמערכת מנקזת בעצמה את האויר?

היום לאחר נסיעה של כ 10 דקות, המנוע כן הגיע לחום של 80 מעלות, הפעלתי את מאוורר החימום ויצא חום למשך כחצי דקה, לאחר מכן הפך האויר לקריר.

בדרך הביתה קניתי מים ירוקים של פרסטון (4 ליטר מים מוכנים ב 50 ש"ח, לא צריך לערבב עם כלום, מונע את הדילמה של ערבוב מים מזוקקים/ מהברז...) וטרמוסטט חדש תחליפי, כנראה שמחר בבוקר אני אפתח את הצנרת ואנסה לשטוף בלחץ את הרדיאטור הפנימי, בכל מקרה אני ארוקן את כל המים הירוקים ואמלא חדשים, בנוסף, איך אני יודע אם הטרמוסטט הישן תקוע במצב פתוח, מה אני צריך לחפש?

תודה, אלעד.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...