Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראם אייר וחבריו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפחות בנוגע לצליל אתה חייב להסכים, לא? :D

:lol: תשאל את זאב.

לפני שבועיים באשתאול הוא שמע את היניקה שלי יותר מאשר את כל רעשי הרכב והמנוע שלו.

וזה אחרי השתקה משמעותית בעקבות החלפה לצינור גומי.

בקיצור התלונה היחידה על הצליל זה שהוא מתריע לסביבה על כוונותי לפני שהרכב באמת מטפס בסל"ד (בניגוד לרעש מפלט).

ללא ספק צליל :twisted:

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה

אבל כאדם שלמד אווירונאוטיקה זכור לי שעיקרון צינור וונטורי אשר בנוי משני קשתות הפוכות הוא לחמם את פרודות האויר לפני פעולת השריפה במנוע הסילון ,היות ופרודות האויר נכנסים מאזור רחב לאזור הולך וצר הפרודות נידחסות ומחכחות אחת את השניה וכתוצאה מכך מתחממות כמו כל חומר אחר בטבע כך גם האויר ככל שהלחץ עליו יעלה כך תעלה הטמפרטורה שלו.

יש לציין שעיקרון פעולת מנוע הסילון שונה מזו במנוע בוכנה לכן שם יש צורך בחימום ודחיסת האויר לפני שריפתו בניגוד למנוע הבוכנה שם יש צורך באויר קר.

אי לכך לא הבנתי את כל ההיתלהבות סביב הראם אייר המדוברים פה שוב ושוב.

פורסם

אויש...

שוב מתחיל כל הויכוח הזה.

עם כל הכבוד הראוי למערכת הראם אייר - במהירויות ובכמויות האויר בהן מדובר ברכבי כביש, כל האפקטים האוירודינמיים הנ"ל הינם זניחים לחלוטין.

לא משנה כמה יישבו מומחי נאסא על המדוכה, עדיין לא יהיה פה שום אפקט של גדישה.

להזכירכם - גדישה פירושה שהתערובת נכנסת לצילינדר לא כתוצאה מיניקת המנוע אלא יותר כתוצאה של דחיסה חיצונית. כלומר הפרה רוצה להניק יותר משהעגל רוצה לינוק.

אפילו עם ראם אייר מתוכנן סופר כהלכה העליה בלחץ תהיה זניחה בהשוואה ליניקה של המנוע.

ולעניין התחממות האויר כתוצאה מדחיסה - זניייייייייח. זא ני אחחח.

היתרון של המערכות הללו הוא בשילוב המוצלח של פילטר פתוח יותר מהמקורי יחד עם מערכת המתעלת אליו אויר קר מבחוץ.

זה מצויין, זה עושה את העבודה, זה משפר את יכולת הנשימה ואת הנצילות של המנוע. וזהו.

פורסם
אויש...

שוב מתחיל כל הויכוח הזה.

עם כל הכבוד הראוי למערכת הראם אייר - במהירויות ובכמויות האויר בהן מדובר ברכבי כביש, כל האפקטים האוירודינמיים הנ"ל הינם זניחים לחלוטין.

לא משנה כמה יישבו מומחי נאסא על המדוכה, עדיין לא יהיה פה שום אפקט של גדישה.

להזכירכם - גדישה פירושה שהתערובת נכנסת לצילינדר לא כתוצאה מיניקת המנוע אלא יותר כתוצאה של דחיסה חיצונית. כלומר הפרה רוצה להניק יותר משהעגל רוצה לינוק.

אפילו עם ראם אייר מתוכנן סופר כהלכה העליה בלחץ תהיה זניחה בהשוואה ליניקה של המנוע.

ולעניין התחממות האויר כתוצאה מדחיסה - זניייייייייח. זא ני אחחח.

היתרון של המערכות הללו הוא בשילוב המוצלח של פילטר פתוח יותר מהמקורי יחד עם מערכת המתעלת אליו אויר קר מבחוץ.

זה מצויין, זה עושה את העבודה, זה משפר את יכולת הנשימה ואת הנצילות של המנוע. וזהו.

בדיוק. :mm_yeah:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אתם יודעים מה?

הלכתי ובדקתי טוב טוב את עצמי לגבי עניין הראם אייר.

ונחשו מה גיליתי?

שזה כן מוסיף כח כתוצאה מהגדלת הלחץ!

אבל, וזה אבל גדול - מדובר בראם אייר כמו בפורמולה-1 או בפרארי מראנלו 550. כלומר ראם אייר בעל פתח גדול וחיצוני.

תוספת הכח מוערכת ב-20 כ"ס למכונית פורמולה-1 הנעה ב-200 קמ"ש.

להזכירכם - למכוניות פורמולה-1 הנוכחיות בעלות מנוע ה-3 ליטר הלא מוגדש יש הספקים של קרוב ל-1000 כ"ס. 20 כ"ס הם 2% מ-1000 כ"ס.

ועוד להזכירכם אחד - למכוניות פורמולה-1 פילטרים קצת יותר מתקדמים ממה שתשימו ברכב שלכם, כך שאפקט הלחץ נבלם בפילטר הרבה פחות.

אז לסיכום - ראם אייר גדול ומקצועי של פורמולה-1 מרוויח 2% כח תוספת למנוע בזכות הגדלת הלחץ המגיע למנוע.

אם נניח שהראם אייר המסחרי למכוניות כביש עם הפילטר הפתוח המגיע עימו מצליח לגרד חצי מהנצילות הזאת, אז אפקט הדחיסה יוסיף 1% לכח המנוע במהירות של 200 קמ"ש יחסית לאויר.

ונראה לי שממש ממש הגזמתי בהערכת הנצילות, בהתחשב בשטח הפתח, מיקומו ותכנון המערכת הכללי.

אז אני חוזר בי מדברי - טעיתי! הכח שמוסיף הראם אייר בזכות דחיסת האוויר אינו זניח וניתן למדידה.... :wink:

אבל את עיקר הכח והשינוי בהתנהגות הוא מוסיף בזכות האויר הקר והפילטר המגביל פחות.

הסימוכין לדברי:

סעיף אחרון, בסוף העמוד:

http://autozine.kyul.net/technical_school/engine/tech_engine_3.htm#Ram%20air

מנוע פורמולה-1:

http://www.formula1.com/insight/technicalinfo/11/467.html[/url]

פורסם

אתה לא מחשיב עלייה של אחוז אחד בהספק ב200 קמ"ש כ"זניחה"? :lol:

זה נראה לי יותר כמו שינוי בסמנטיקה מאשר בעובדות הטכניות... :roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

הייתי סרקסטי. אפילו השתמשתי ב- :wink:

ואני מעריך שעליה של כ"ס אחד ב-200 קמ"ש כתוצאה מדחיסת אויר זו הערכה אופטימית מאוד לראם אייר שמדברים עליו פה.

אבל פשוט היו בידי סוף סוף מספרים מוצקים, שבתקווה ישתיקו את הויכוח החוזר ונשנה הזה.

דווקא נראה לי לעניין לפרסם את הנתונים האלו.

פורסם

נהיה לי כאב ראש מכל זה

עם כל הכבוד זה כולה פילטר אוויר

רוצים יותר כוח תעשו כמוני מנוע ה 1.3 לא נושם טוב עם פילטר , גם עם פילטר פתוח הוא לא נושם טוב

מה עושים ?

לוקחים את הקופסא של הפילטר וזורקים לפח , בלי פילטר בכלל האוטו נוסע הרבה יותר טוב

אני ממליץ בחום

יאשה , שאוטוטו פותח מוסך כי נראה לו שיהיה לו הרבה עבודה..... :lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

רבותיי היקרים.

למי שמעוניין לשפר את רכבו הקטנטן ורק מתחיל בתוכניות השיפורים הראם איר מומלץ.

שבעה מאושרים הרכיבו אותו ברכבם כולל אנוכי והפטנט מומלץ.

נכון לעכשיו מדובר באחד השיפורים הזולים ( בזכות המחיר המעולה ) והמומלצים לרכב וזאת בגלל שזה ידוע שהראלי והסקסו סובלות מיניקת אויר חם באופן קבוע.

אין לי מושג לגבי פטנטים אחרים, מה שכן בוודאות זה ע ו ב ד ותעזבו אותו בשקט.

היו מספיק הודעות של האנשים שהרכיבו שהם מרוצים עד הגג, מה עוד אתם רוצים.

לדעתי שיפור מערכת היניקה לא מספיק, יש להתקין לפחות ציפ ווסת דלק משלים את החגיגה.

תוסיפו לזה מערכת פליטה מלאה ואתם מסודרים עד לשיפור הבא והחיוך ישאר קבוע כל עוד אתם לוחצים על הגז.

ממליץ בחום ! ! !

תזמינו כבר לעזאזל. :D -> לכל הרגישים.

סוף שבוע נעים ורועש לכולם.

אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

• תוכן חדש...