Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות רכבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
די באמת כל הויכוחים האלה על אמינות הם פשוט מטומטמים, זהו עיניין אינדוידואלי לכל רכב ובעליו.

היום הרי רנו וניסאן חולקים טכנולגיה כמו כן פורד וולוו ומאזדה פיאט ואופל וGM וכו' .. כבר אין יותר יפני קוראני וארופאי. כולם אותו דבר.

ולכן הויכוח הוא מיותר. חוץ מזה שכל רכב שלא יטפלו בו כמו שצריך יתפרק אחרי זמן מסויים

לפי טענתך, אם ניקח נניח 10 מכוניות מיצרנים שונים ונטפל בהם וננהג בהם בדיוק באותה צורה, הם יחזיקו אותו זמן בדיוק מבחינת תקלות\בלאי ואיכות ייצור?

אין יותר יפני\קוריאני\אמריקאי, הכל אותו דבר, נקודת מבט מעניינת אני חייב לומר.

זה כמו אבא שלי,בן אדם מבוגר, תמיד אומר לי,מה זה סינטטי\חצי סינטטי, להחליף שמן, הכי טוב שמן ישן והכי זול שיש כי הריי כולם אותו דבר = כולם שמן מנוע, אגב, הוא באמת מאמץ את השיטה הזאת,20W50 של אמריקן אייגל ב 20 שקל,רק מוסיף,מחליף פעם בשנה-שנתיים... והרכב נוסע כבר 20 שנה ככה ובלי בעיות מיוחדות.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כמו אבא שלי,בן אדם מבוגר, תמיד אומר לי,מה זה סינטטי\חצי סינטטי, להחליף שמן, הכי טוב שמן ישן והכי זול שיש כי הריי כולם אותו דבר = כולם שמן מנוע.

אביך אדם חכם אבל טועה בקשר לשמן מנוע בגדול.

איזה כייף לי :)

פורסם

תלוי איזה רכב יש לו מרק.

לפי דעתי הוא לא טועה, וההוכחה לכך היא מבחן התוצאה.:

אגב, הוא באמת מאמץ את השיטה הזאת,20W50 של אמריקן אייגל ב 20 שקל,רק מוסיף,מחליף פעם בשנה-שנתיים... והרכב נוסע כבר 20 שנה ככה ובלי בעיות מיוחדות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

חבר'ה,שמעתי פעם מבן אדם מומחה בעל סוכנות רכב בגרמניה.

שהוא סיפר לי שיום הייצור של הרכב מאוד משפיע ז"א משו כזה:

ביום א',ב'- הרכבים לא מספיק מוצלחים כי העובד חזר ממנוחה.

ביום ג',ד' -הימים הכי מוצלחים,העובד הסתגל לעבודה שלו שוב אחרי החופש וזה אמצע שבוע.

ביום ה',ו'- העבוד יוצא לחופש בקרוב ולכן עובד בצורה ירודה.

כמובן שזה רק דוגמא ,זה לא בהכרח ככה,ככה הוא סיפר לי.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם
אביך אדם חכם אבל טועה בקשר לשמן מנוע בגדול.

איפה הטעות?

אני מוכן לעשות "טעויות" כאלה ולקבל תוצאות כאלה.

מצאנו את האויב מספר 1 של הרכבים בישראל, האקלים הים תיכוני.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
איפה הטעות?

אני מוכן לעשות "טעויות" כאלה ולקבל תוצאות כאלה.

מצאנו את האויב מספר 1 של הרכבים בישראל, האקלים הים תיכוני.

הטעות היא של היצרן,היצרן אמור לקחת בחשבון נתונים סטטיסטיים פיזיולוגים משתנים כגון: מזג אוויר,תנאי אקלים נפוצים,וכדומה'.

יצרן גדול כמו טויוטה אמור להכין את הרכבים שלו לאקלים הים תיכוני,כנ"ל כלפי כל יצרן גדול.

פורסם

זה כמו אבא שלי,בן אדם מבוגר, תמיד אומר לי,מה זה סינטטי\חצי סינטטי, להחליף שמן, הכי טוב שמן ישן והכי זול שיש כי הריי כולם אותו דבר = כולם שמן מנוע, אגב, הוא באמת מאמץ את השיטה הזאת,20W50 של אמריקן אייגל ב 20 שקל,רק מוסיף,מחליף פעם בשנה-שנתיים... והרכב נוסע כבר 20 שנה ככה ובלי בעיות מיוחדות.

אז מרק אמר שאביו בנאדם חכם אבל הוא טועה לגבי שמן מנוע בגדול.

רציתי לדעת איפה הטעות שלו אם האוטו נוסע 20 שנה מצויין ובלי בעיות מיוחדות.

אתה חשבת שהתכוונתי למשהו אחר. :)

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

איכות חלקים\בקרת איכות והרכבה,תיכנון, הם אלה שמכריעים בעניין האמינות.

כמובן גם לאקלים יש השפעה,וכן גם לאיכות הכבישים הירודה, לכן, רכב שבנוי היטב אמור לשרוד כמו גדול את כל אלו.

מזכיר לי בדיוק אתמול הייתה תוכנית עם קלסון שהוא בחן אלפא חדשה ומדהימה וכרגיל הוא התחיל לרדת על האלפות למיניהם מבחינת האמינות שלהם בטענה שכל עוד הרכב נוסע-זה רכב מדהים, הבעייה היא שהמציאות שונה .

(סתאם הבאתי דוגמא ראשונה שעלתה לי בראש,בעלי אלפות,לא לקחת ללב)

הייתה גם חברה רוסית שמייצרת מכוניות ספורט מדהימות,הבעייה היא שאחרי 3-4 הקפות הדשבורד מתחיל לרעוד והרכב פשוט מבחינת האינטריור שלו מתפרק ,למרות שמדובר ברכב מדהים לכל הדעות(לא זוכר את השם).

פורסם
איכות חלקים\בקרת איכות והרכבה,תיכנון, הם אלה שמכריעים בעניין האמינות.

כמובן גם לאקלים יש השפעה,וכן גם לאיכות הכבישים הירודה, לכן, רכב שבנוי היטב אמור לשרוד כמו גדול את כל אלו.

מזכיר לי בדיוק אתמול הייתה תוכנית עם קלסון שהוא בחן אלפא חדשה ומדהימה וכרגיל הוא התחיל לרדת על האלפות למיניהם מבחינת האמינות שלהם בטענה שכל עוד הרכב נוסע-זה רכב מדהים, הבעייה היא שהמציאות שונה .

(סתאם הבאתי דוגמא ראשונה שעלתה לי בראש,בעלי אלפות,לא לקחת ללב)

הייתה גם חברה רוסית שמייצרת מכוניות ספורט מדהימות,הבעייה היא שאחרי 3-4 הקפות הדשבורד מתחיל לרעוד והרכב פשוט מבחינת האינטריור שלו מתפרק ,למרות שמדובר ברכב מדהים לכל הדעות(לא זוכר את השם).

כן נכון,ראיתי את הפרק הזה.

הרכב שאתה מדובר עליו הוא TVR שגם כאשר יוצר באנגליה היה מורכב זבל,והם ציפו לשינוי לטובה בהעברת הבעלות לרוסים.

פורסם

למה זה מפליא אותך? זה רכב בן 20. הוא לא תוכנן לשמן סינטטי , והשמן הפשוט כיום מספיק לעומס של המנוע הישן יחסית.

שמן, כמו כל רכיב, צריך להתאים לרכב. עד לפני כמה שנים היה לי סוזוקי סמוראי 84, עם מנוע 1000 סמ"ק ישן נושן. טופל כל השנים עם שמן פשוט (כדוגמת האמריקן איגל), ע"פ דעתו של המוסכניק שלי, שהשמן הנ"ל נמצא כמה סטנדרטים מעל השמנים שהמנוע תוכנן אליהם, ובאמת לא היו בעיות מנוע בכל התקופה (מספר שנים טובות).

לפי טענתך, אם ניקח נניח 10 מכוניות מיצרנים שונים ונטפל בהם וננהג בהם בדיוק באותה צורה, הם יחזיקו אותו זמן בדיוק מבחינת תקלות\בלאי ואיכות ייצור?

אין יותר יפני\קוריאני\אמריקאי, הכל אותו דבר, נקודת מבט מעניינת אני חייב לומר.

פורסם

תמיד צריך להסתכל קדימה כפי שיצרני הרכב משפרים את הרכב ככה גם יצרני השמן משפרים את השמן.

עדיף לעבור לשמנים מהדור החדש מתוספים או חצי סינטטים ולרכבים משנת 98' סינטטי מלא על-מנת להאריך את חיי המנוע.

ככתוב בתורה.

שמן טוב..

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה היא קודם איך מגדירים אמינות?

פחות תקלות או עלויות תיקון כל התקלות?

אגב הסקרים זה יצור בעייתי (בניגוד למחקרים)

מתקשר אליך סוקר ושואל אותך "תדרג את המכוניות הכי אמינות"

כמה בעיות יש לנו כאן:

1. ההכשרה של הנשאל

2. הנסיון של הנשאל

3. הסקר שמגשים את עצמו (בסקר שפורסם יומיים לפני נכתב "טויוטה X הכי אמינה", "איזה מכונית הכי אמינה?" - "טויוטה X")

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין שום בעייה:

לוקחים 1000 אנשים שרכשו לפני שנה בדיוק רנו,לוקחים 1000 שרכשו טויוטה,לוקחים 1000 שרכשו פיאט ולוקחים 1000 שרכשו סובארו ו שברולט ועוד יצרנים שונים .

אח"כ שואלים אותו הדבר בדיוק לאותם אלו שקנו לפני שנתיים,ואותו דבר לפני 3 שנים.

רק תקלות,פר תקלה. קרי, כמה פעמים ביקרת במוסך למעט טיפולים סדירים.

ואז מתקבלת תמונה מסויימת,של מה שבאמת קורה.

פורסם

אני אישית חושב שאין דבר כזה "אמינות"

יש דבר כזה איך אתה מטפל ברכב שלך מהיום הראשון שקנית אותו [אם הוא יד ראשונה]

אם הוא לא יד ראשונה אדז איך הבעלים הקודמים ואיך הטיפול ממשיך !

טיפולים שוטפים שצריכים לעושת כל זמן מסויים והרכב יתפקד כמו שצריך !

כמובן אם לא תתחרע עליו !

זאת דעתי האישית !

גם אם זאת פיאט אונו ! וגאם אם זאת 205 gti [יד ראשונה אצלך מהחברה]

• תוכן חדש...