Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האסקורט מעולם לא נועדה להיות ספורטיבית. גם הגרסאות החזקות שלה היו בעלי הסרן-אחורי הפרמיטיבי, מה שהיה עקב האכילס שלה, ועל כך אין ויכוח. זה ששמו לה מנוע חזק, חזקו והקשיחו פה ושם - עדיין לא יהפוך אותה לספורטיבית מהשורה הראושנה.

אי אפשר להשוות אסקורט או פיאסטה לספרינט או מנטה, כמו שאי אפשר להשוות פורד פינטו למוסטאנג מאך 1. סה-טו!

האסקורט בשעתו, נועדה להיות רכב לאיש המשפחה, מה שהיה בשנות ה70, והסובארו לאונה שאחריה על שלל דורותיה והמאזדה לאנטיס/3 של ימינו. הסיבה שחלקנו (אם בצדק, ואם לא) מסתכלים בערגה אחורה ורואים את הרכב הזה כקלאסי, טמון בסיבה שהיום, בין ים הפלסטיק והמחשבים האסקורט היא עוף מוזר שנכחד. שמחזיר חלק מהאנשים לימים אחרים.

לא לכולם היה מנטה מאובזרת משהו-משהו, ולא הרבה משפחות החזיקו בספרינט, אבל כמעט כל אחד בן 35+ היום עבר באיזשהו שלב בחיים על האסקורט, לגנאדי זה היה הרכב הראשון, מקס הוא אספן של אסקורטים, מישהו אחר עשה את כל הדרך בנסיעה מסיני לת"א עם הרכב העגלה הזה, שלא זז, לא נוח - אבל הוא הגיע. וכאן בעצם טמון הסוד של האסקורט - היא לא הכזיבה את הבעלים שלה שביקש כלי נסיעה אמין, שריד, קשיח וספרטני במינימום הוצאות תחזוקה שוטפות.

זו הסיבה שאנשים קנו את האסקורט, החיפושית, ה404 וגם הקדאט.

אחרי זה קנו את הסובארו, המיצובישי המאזדה והטויוטה - כולם הוכיחו את עצמן במבחן השנים, חלקן אפילו בידיים דיי מתעללות (מה שקשה להגיד על מותגים אחרים). עד שפשוט פינו את מקומן לשחקניות החדשות והצעירות.

אז אולי זה לא קלאסי, אבל אני מעדיף אסקורט עגלתית בחנייה, שהיא לא נוחה, שמזכירה פחית, עם פח חשוף בכל מיני חלקים בתוך הרכב, שהורכבה בארץ ושייכת לתקופה בארץ שלנו שהייתי שמח לחזור אליה - מאשר רכב קופה גרמני שכל חלק (בעיקר קוסמטי) דורש ייבוא מיוחד מחו"ל.

מי שלא נוח לו לראות אסקורט דור ראשון, שיסובב את הראש.

עידן.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

הנקודה היא שזה צדק לומר שהרכב לא כ''כ נוסע וזאת הנקודה! כי זאת האמת ואין מה להעלב ממנה (תחזרו דף אחורה ותראו ממה הכל התחיל)

זה כמו לומר שהדש של האלפות (חלקן) נסדק עם השנים, וזה בצדק ואין מה להעלב מזה!

אמרו (ואני חלק ממי שאמר) שאסקורט זה רכב שלא כ''כ נוסע וזאת ה-אמת!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
הנקודה היא שזה צדק לומר שהרכב לא כ''כ נוסע וזאת הנקודה! כי זאת האמת ואין מה להעלב ממנה (תחזרו דף אחורה ותראו ממה הכל התחיל)

זה כמו לומר שהדש של האלפות (חלקן) נסדק עם השנים, וזה בצדק ואין מה להעלב מזה!

אמרו (ואני חלק ממי שאמר) שאסקורט זה רכב שלא כ''כ נוסע וזאת ה-אמת!

עמית.

יש הבדל בין לומר שהדש של האלפא נסדק לבין להשתמש בביטוי כוללני של הרכב לא נוסע.

אפשר לאפיין ולכתוב - לא נוסע מהר או המתלים לא נוחים או האחיזה עלובה וכו' וכו' אבל לכתוב לא נוסע ???

זה כמו שנכתוב שהפנים של האלפא לא יפה. למה ? כי הדש נסדק.

אז העובדה שהדש נסדק אינה הופכת את הפנים ללא יפה כמו העובדה שהרכב לא נוסע מהר או בנוח לאמירה שהרכב אינו נוסע.

רוני

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם

אוקיי, מצטער על הניסוח אך הרוב גם ככה הבינו למה הייתה הכוונה!

נוסע הוא כן, וגם במעט כסף, על השאר כבר נאמרה דעתי.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הרגתם אותי עם השירשור הזה...

אני חייב להיתערב, ולהסכים עם אלעד.

כל רכב הוא בסופו של דבר עניין של טעם וריח.

אבל אסקורט? רכב משעמם וחסר אופי בטירוף.

אסקורט? קלאסיקה? לא בעיני, ולא נראה לי שאי פעם אני אראה אותה כמו קלאסיקה, כמו גם המיני,

שלא עונה לאף אחד מהקריטריונים למטה, ואף פעם לא תהיה קלאסית בעיני.

סתם עגלה? בהחלט! עם האסקורט 98 שהיתה לי הספיקה כדי להיתאכזב מפורד מכל בחינה

אפשרית, אז אני לא רוצה לחשוב איך הייתה האסקורט לפני 30 שנה.

הפורד היחידה שראויה להיקרא קלאסית בעייני היא המוסטאנג 1/2 של סוף שנות ה-60.

אם רכב לא שותה דלק בכמויות- סתם עגלה.

אם רכב לא נוח- סתם עגלה.

אם רכב לא מעניין מכל בחינה עיצובית- סתם עגלה.

אם רכב לא מרווח- סתם עגלה.

לסיכום: אין מה לסכם, סתם עגלה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

מי שהולך לפרדס לקטוף תמרים...שלא יופתע אם לא ימצא תותים, רק גזר..........

האסקורט יוצרה לתת פיתרון זול ואמין לתחבורה בסיסית בשנות יצורו, ויש להשוות אותו רק למקבלים לו בזמנו, זה שהיו קבוצות ראלי ששיפרו את הרכב לצורך תחרות, עדיין לא עושה את הרכב הבסיסי לרכב מהיר או אחר.....כל אותם נהגים שנולדו צפונית למלחמת יום כיפור, והרכב הראשון שנהגו עליו היה רכב מודרני יחסי, יחשיבו את האסקורט לרכב איטי, מי שכנער נהג ברכב זה מול ה-850 של השכן, הדוכס של החבר,

המוריס מיינור של הדודה בלומה, והקונטסה של סבתא ננה...חשב אז, שיש לו רכב מהיר....

יש לראות את הרכב בהקשר ובסביבה הטבעית שלו, באותו הזמן ולא בהשוואה לרכבים היום-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חברים.

מי שרוצה אסקורט, שיקנה.

מי שלא אוהב, שלא יקנה או שימכור.

תפסיקו לז**ן כבר ת'מוח !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

טוב, הכוונה שלי לא הייתה להעיר את אנשי פורד משנתם.

אני דיי בראש של דימה. הרכב כן קלאסי אבל לצערי אין לו הרבה אופי.

רוצים לדבר על דגמי ראלי? עד היום המנטה B ממשיכה להתחרות במירוצי ראלי עממים/מקומיים.

המנטה B זהו הרכב הכי משופר בכל העולם (באנגליה כמעט ולא נשארו מקוריות). ד"א, אם תסתכל באסקורט הצהובה ה"מטורפת" שליאור העלה תמונות שלה בזמנו. אין לה מנוע קוזי, יש לה מנוע של אופל, זה נקרא 20XE, המנוע שיושב באופל אסטרה GSI (150 כ"ס), וזה גם אחד המנועים שהכי הרבה משפרים בעולם ובגלל זה העלות יבוא שלו מטורפת כי הוא קשה להשגה גם בחו"ל.

עידן, אני דברתי על הנושא הזה עם גנה ודימה בשבת האחרונה. נוצר פה מצב בפורום של הילה מסביב לרכב, אפילו אני התחלתי לחשוב שאולי זה יכול להיות פרויקט מצויין, אולי הרכב בעל פוטנציאל גבוה יותר מהמנטה שעומדת לי כבר 3 שנים בחניה ומחכה ל-V8 שלה. וכמו שאומרים בסיפורים שלא מספרים לילדים קטנים- אכזבה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נמחק.

מה זה קלאסי?

קלאסי זה בעיני המתבונן.

אני רואה את הספינות האמריקאיות שאנשים מייבאים,ואני אומר שהם לא קלאסיות בעיניי,אני חוזר:בעיניי!!!

שאני רואה אסקורט משופצת,זו בעיניי קלאסיקה.

רכב שמדבר לכל אחד ואחת שחי לפני 30+שנה.

הרי כמה ממכם באמת זוכרים קאדילק משנות ה50 מסתובבת בארצנו? אבל ברגע שתסעו באסקורט,אין אחד שלא יגיד לכם...היי היתה לי פעם כזו.

אז נכון,אולי היא לא עוצרת ולא נוסעת ולא נוחה...אבל זה מה שעושה אותה קלאסית.

בעיניי לנסוע ברכב שלא עוצר ולא נוסע...זה חלק מהמהות של רכב אספנות!

אז אסקורט בעייני שווה פי כמה וכמה מכל אמריקאית מייבוא!

זו דעתי,מפגר...מה לעשות.:roll:

פורסם

דימה, אתה מת! :2gunfire: :2gunfire: :snipersmi :snipersmi :snipersmi לא נכנס לאוטו שלי לפני שתתנצל בפומבית על ההכפשה של פורד ברבים!:fist::-P:twisted:

לסיכום:

FORD RULES!!!!!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...