Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבריה, עזבו את הנושא של "נוסע - לא נוסע".

מה שהכעיס אותי אישית בכל הסיפור הזה, זה שנאמר שאסקורט היא פחית על גלגלים ללא אופי. זה כמו להגיד למישהו בפנים "אישתך מכוערת".

ציפיתי לפחות מאנשים שנמצאים פה, שיבינו עד כמה הנקודה הזאת יכולה להיות רגישה. בחיים לא אגיד על אוטו של מישהו שהוא "סתם עגלה" גם אם אני בטוח שלעולם לא אגע ברכב כזה והוא לא "קלאסי" בעיניי. כי אם בן אדם אוהב את האוטו, משקיע בו, מתאמץ בשבילו, אז הוא כנראה שווה משהו לפחות לבן אדם הזה, וחייבים לכבד את זה.

אז אם שאלתי על גומיות, Redrose, תענה לי בבקשה בקשר לגומיות או על תענה בכלל אם אין מה להגיד בקשר לנושא.

בבקשה מספיק לדבר על הנושא, כי אין לו סוף - כל אחד ואהבה שלו. באמת יותר חשוב לי גומיות!

תודה, מקס

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיחה ברוח הדברים - יום אחד ניגש יהודי אל הרב ושאל אותו שאלה - מה עדיף, *** ארוך או עבה? חשב הרב וחשב, והחליט - צריך לשאול את הרבנית! הלכו אליה ושאלו - מה עדיף, ארוך או עבה? חשבה וחשבה ואמרה - עדיף ארוך ועבה...

המסקנה - פורד אסקורט - עגלה קלאסית!

(כמובן חוץ מדגם הראלי, שהיה סתם עגלה :) )

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

עקבתי אחרי השירשור...

אלעד... כנראה שהמנטות אינם שיא היכולת וביצועים אם אתה משווה אותם ל אסקורט דור ראשון מנוע 1100!?!? מה הרעיון פה?

אני חושה שאסקורט היה פשוט רכב מוצלח שעל אותה פלטפורמה חלקו גם דגמי RS נושכים וגם דגמים עממים.

היכולת שיש לשחזר ולהנות מהרכב קלה לכל כיס וגם הישפורים שיש לרכב מגוונים מאד בניגוד להמון רכבים בתקופתה.

אז אני חושב שהרכב הזה פשוט בסיס מעולה גם לרכב קלאסי וגם לחורכת אספלת.

אם משווה אותה רגע למנטה המגוון קוזי :) גירים ושיפורים שיש לרכב הזה פשוט מטורפים בזמן שאלעד נאבק בהסבה לגיר 5 הילוכים יכול בעל האסקורט להביא מגוון רחב ומגוון של גירים קלאצים וכו...

רוב החברות שיפורים מייצרות מוצרי בלימה אחיזה וכו.. עדכניים..........

בזמן שבמנטה האחורנה שאני ראיתי דחפו מכלולים של וולבו.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

OK, נראה שהעסק מיצה את עצמו וכבר יש פוטנציאל "נפיץ". לכן, אני אנצל את זכותי הדיקטטורית להוסיף מילה, ואח"כ ננעל:

אין אמת אחת, והרבות שיש הן תמיד "בעיני המסתכל". במילים אחרות, תחת הכותרת הכללית "אהבה לרכב קלאסי" יש מגוון דעות ורצונות. אחד אוהב אוניות אמריקאיות רכות ומפנקות, השני מעדיף בריטית פתוחה, קטנה, רועשת ושוברת עצמות, והשלישי אוהב מכוניות שמחזירות אותו בנוסטאלגיה לימים אחרים (למשל אסקורט). הכל לגיטימי. צריך רק לזכור כמה דברים:

• השנים משנות את הפרופורציות - עצם העובדה שעברו 40 שנה הופכת כמעט כל מכונית לקלאסית. בשנות השבעים חובבי ההגה ירדו על הסובארו כמו שהיום אנחנו נהנים לרדת על טויוטה קורולה ומאזדה לאנטיס, אבל היום כבר יש אספנים שמטפחים DL 78 וגם GFT. ככה זה בחיים.
  • צריך לשפוט מכונית בקונטקסט של תקופתה - אין טעם להשוות למכוניות מודרניות, וגם כשמשווים למכוניות אחרות מאותה תקופה צריך לזכור את ההבדלים בפלחי השוק, למשל: אופל קאדט היתה יותר יקרה מהאסקורט, כמו שכיום גולף היא מותג "פרמיום" בשוק המשפחתיות הקומפקטיות. כל השוואה ביניהן צריכה לקחת זאת בחשבון.
  • הכי חשוב: צריך לתת כבוד להעדפות של אחרים. גם אם מאן-דהוא סבור שאסקורט היא עגלה שלא נוסעת ו/או עוצרת, צריך לכבד אנשים שעבורם זו מכונית נוסטאלגית ומלאת קסם. בנקודה הזו, גם אני צריך "להכות על חטא" - הכותרת שנתתי לשירשור הזה, ובמיוחד הקטע "או סתם עגלה?", יכולה להתפרש כזילזול, וזו לא היתה כוונתי. דווקא באופן אישי יש לי לא מעט "שעות אסקורט", ולמרות המגרעות של המכונית היו לה גם הרבה יתרונות ויש לי פינה חמה בלב אליה. אנשי הפורד - קבלו את התנצלותי הכנה.

ובשלב הזה, הגיע הזמן לנעול.

בבניין ירושלים ננוחם.

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...