Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם... אני חדש פה, יש לי רישיון בערך חודש ועוד לא נגמר לי המלווה (אבל ממילא אני מתגייס אז זה לא משנה הרבה עכשיו).

בכל אופן, למדתי נהיגה על polo.. כשניגשתי ללימודים כבר ידעתי (פחות או יותר) להפעיל את הרכב והיו לי הרגלי נהיגה לפי מה שאבא שלי לימד אותי כמה שנים לפני זה. אגב, לאבא שלי יש פיאט פיורינו כאשר בתא הנוסעים יש שני ספסלים צדדיים (כמו בג'יפ של מג"ב). בכל מקרה התרגלתי לנהוג על הפולו ועכשיו יש לי קצת בעיות עם האוטו של אבא.

מבחינה טכנית להפעיל את הרכב, זינוק בעלייה וכל הדברים האלה ממש אין לי בעיה.. הבעיה היא שלא רואים כלום כמעט במראה האמצעית גם בגלל שחצי ממה שרואים זה התא נוסעים וגם בגלל שיש איזה טפט כחול כזה על החלונות האחוריים שדופק את הראות. עכשיו בגלל שאני לא רואה מה קורה מאחוריי כמעט אז אני ממש מפחד לתת ברקסים רציניים וזה גורם לי לעבור הרבה מאוד פעמים רמזורים בצהוב ולהיכנס למצבים די גבוליים, גם מסוכנים.

אבא שלי אומר לי "אל תדאג, אם איזה אידיוט יכנס בך מאחורה זה בעיה שלו (מבחינת הביטוח וכל זה) אתה לא צריך לדאוג" אבל זה לא בדיוק מרגיע אותי!

בכל מקרה הייתי רוצה לשמוע מכם, כיוון שאני מניח שיש לכם טיפה יותר ניסיון ממני בנהיגה. מה אפשר לעשות במקרה כזה? במידה ואתם יודעים על איזה טפט אני מדבר... אתם יודעים איך להסיר אותו? והאם זה נראה לכם פרקטי לשים איזה מצלמה בשביל המראה האחורית (על רכב שהשווי שלו כרגע הוא בערך 7.5 אלף שקל) או שיש מראה מסוימת שיכולה לפתור את הבעיה שלי?

תודה לכל המגיבים. אגב, ראיתי בחנות של אביזרים לרכב באינטרנט שיש מאין מדבקה כזאת ששמים על החלונות האחוריים.. יש מצב שתסבירו לי מה זה בדיוק עושה?

פורסם
עכשיו בגלל שאני לא רואה מה קורה מאחוריי כמעט אז אני ממש מפחד לתת ברקסים רציניים וזה גורם לי לעבור הרבה מאוד פעמים רמזורים בצהוב ולהיכנס למצבים די גבוליים, גם מסוכנים.

סע יותר לאט, תתקרב לצומת יותר לאט גם אם ירוק, שמור יותר מרחק

פורסם

מראות צד

ברכב מסחרי המראה המרכזית לא שימושית. משתמשים במראות הצד. במראה השמאלית אתה יכול לראות מי מתקרב מאחוריך, ובמראה הימנית אתה יכול לראות...את צידו הימני של הרכב.

כמובן שהדבר דורש תרגול.

כדאי שתנסה במגרש ריק להכיר את הרכב ולהבין את תפקוד המראות לפני שאתה בונה על הביטוח ל הנהג שפוגע בך.(ועל הבריאות שלך)

כוון את המראות שים חפצים בצידי הרכב ולמד להעריך את מיקומם בעזרת המראות. נסה לבצע חניה (במקום ריק) בעזרת המראות.

אבל הכי חשוב :

אי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות - מצא לך מלוה שיכול להסיר לך את הדברים הללו ואיך משתמשים במראות, ונצל את תקופת המלוה שלך "להכריח" אותו לשבת לידך ולהסביר לך.

פורסם

אם תכוון את המראות נכון, אז הרכב שמאחוריך יצטרך להיות מאוד קרוב ומאוד צר כדי להיעלם לך משדה הראיה לגמרי גם אם אתה לא משתמש במראת אמצע. אתה יכול גם לקנות מראה פנורמית עגולה קטנה ולהדביק על מראת הצד, אם זה עושה לך את זה.

חוץ מלהשקיע בכיוון מראות מה שאתה צריך פשוט לעשות זה להשתדל להיות מה שיותר ערני ולהשתדל לא להגיע למצבים של בלימת חירום, אבל זו עצה טריוויאלית.

חוץ מזה בדבר אחד אני יכול להרגיע אותך - רוב המכוניות על הכביש היום הן בעלות ABS ובולמות יותר טוב מפיורינו. גם אם תבלום בלימת חירום, סיכוי לא רע שהנהג מאחוריך יבלום בלימת חירום קצרה יותר ולא ייכנס בך.

פורסם

א. סע יותר לאט בקרבת רמזור, גם אם הוא רק עכשיו התחלף לירוק, לך תדע מה יכול לקרות. אני תמיד מוריד מהירות ליד רמזור, גם אם אני ממהר לאנשהו.

ב. כמו שאישפוז אמר, בלימת חירום בפיורינו של אבא שלך, לא ממש מתקרבת לבלימת חירום ברכב מודרני, כך שהסיכוי שהוא ייכנס בך (אפילו אם הוא לא שמר מרחק גדול) נמוך, וגם אם הוא ייכנס בך זאת תהיה מכה יחסית קלה, עדיפה בהרבה על מעבר ברמזור כתום\אדום ואפשרות לתאונה קשה.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אם אני נכנס למצב של בלימה לא צפויה, כאשר אני יודע שיש מכוניות מאחורי-באמת בלימה בכביש בינעירוני בצומת מרומזר היא לפעמים מסוכנת. אני תמיד לפני הבלימה, מפעיל את 4 אורות החירום על מנת שישמשו כעוד אלמנט מתריע ומדגיש. מנסיון זה עוזר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אם יורשה לי, הייתי ממליץ לך להתרכז קודם כל בבלימה מאשר לחלק את הקשב שלך בין הבלימה לבין גישוש אחר כפתור איתות החירום, אבל זאת רק דעתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ודעתי היא, שאם הפחד לבלום מכניס אותו למצבים מסוכנים ולמעבר רמזורים ברגע האחרון, אז משהו ממש ממש לא בסדר בסגנון הנהיגה שלו. נא להתחיל לנסוע רגוע יותר, במיוחד אם אתה נוהג בפיורינו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה בסדר.

בשביל זה נועדה תקופת המלווה.

בשיעורי הנהיגה מלמדים אותך רק לעבור טסט. תקופת המלווה זה התקופה שבאמת אתה לומד נהיגה אמיתית.

גם אני בתקופת המלווה נהגתי על רכב גדול- מיצובישי פג'ארו קינג ארוך. בהתחלה זה קשה אבל מתרגלים.

לאט לאט אתה תתחיל לצבור ביטחון ואני מבטיח לך שאחרי 3 חודשים כל הפחד כמעט יעלם לך.

בכל מקרה תנסה כמה שיותר ליסוע עם מלווה כי זה התירגול האמיתי.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

תסיר את הטפט.

תיסע בזהירות.

בכל מקרה ניתן לכוון את המראות בצורה כוז שהצדדיות כמעט ויחפפו אחת את השנייה.

מומלץ להתייעץ במדריך נהיגה מתקדמת או מישוה בר סמכא בנושא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כבעלים של טנדרון דומה, עם איכות ראיה לאחור ששואפת לכלום, אני מציע לך כמה שיטות (שחזרתי עלהן כמה פעמים כאן)...

1) מראות... תעיף מבט במראות, גם אם אתה חושב שאתה לא רואה בהן כלום, תמיד אפשר ליראות משהו... תיזכור את הרכבים שנימצאים מאחוריך ונסה לשנן וליזכור אותם. כל איזה 20 שניות תעשה את התהליך הזה, ותיראה אם אתה מצליח ליזכור אותם... תעשה את זה כמו מישחק זיכרון ותיראה שעם הזמן והתירגול מספיקה לך פחות מחצי שניה כדי להעיף מבט וליזכור את כל הרכבים שמאחוריך... בהתחלה זה מאוד מתסכל כי זה לוקח 2-3 שניות לכל מראה, אחרי תירגול של חודש, אני מבטיח לך שהזמן ירד ל חצי שניה ופחות לכל מראה ואתה תוכל ליזכור את כל הרכבים שמאחוריך. בצורה כזו אם רכב "נעלם" לך מהמראה אתה יודע שהוא מצידך ואתה צריך להיזהר...

2) לזהות רכבים מזגזגים... יש כאילו שהתחביב שלהם הוא לזגזג.. תיזהר מהם, תזהה אותם, ותילמד להיתחמק מהם (לתת להם לעקוף ולהיתרחק זה הכי טוב, לפעמים אתה יכול אחרי 5 דקות ליראות אותם מרוחים על איזו גדר או עמוד, כבר קרה לי כמה פעמים)

3) סע יותר לאט, הרכב שלך הוא לא רכב מרוץ, המרכז כובד שלו גבוהה והיציבות שלו דרק. תהיה מודע לרכב ולמצב שלו...

4) מבט אל הצד לפני מעבר לנתיב, תכונה שיש בעיקר לרוכבי אופנועים. שווה לאמץ בחום...

5) לפני רמזור תאט. יש נקודה שהיא נקודת ה"אל חזור", בנקודה הזו אתה אמור לקבל את ההחלטה אם להאיץ או ליבלום במיקרה וקורה משהו (רמזור מיתחלף, מישהו חותך את הצומת, רכב מיתפרץ, חותכים אותך או מישהו החליט שירוק מהבהב זו סיבה מספיק טובה לעצור). דע את הנקודה הזו ע"י הכרת הרכב ומיגבלותיו (בלימה, תאוצה ותנאי הכביש)

6) תהיה אחראי... זה לא אומר שאם מישהו שניכנס בך מאחורה זו אשמתו. זו גם אשמתך. חובתך כנהג להיות אחראי ולהיות זהיר. אם מישהו יכנס בך מאחורה אתה תעוף אל תוך הצומת. בכל מיקרה, גם אם לא תעוף אל תוך הצומת אתה תחווה חוויה לא נעימה של טילטול הראש ואחרי זה כאבים לאורך שנים (מניסיון!)...

7) אתה נוהג ברכב קשה לשליטה יותר מפרייבט קומפקטי וחדיש, דע את חסרונותיו. זה יהפוך אותך לנהג הרבה יותר טוב בעתיד!!! אני תמיד אומר שלנהג חדש צריך לתת איזו פורד קורטינה ישנה. ברכבים האילו לומדים באמת לינהוג...

8 ) תילמד את הצומת לפני הכניסה אליה, לפעמים, גם שיש לך ירוק מישהו יכול להיתגנב לך אל הצומת בין אם זו טעות שלו, או שלך (מישהו לא זיהה נכון את האור הירוק, יש צמתים עם רמזור לפניה ולישר שהם שני רמזורים ניפרדים, ולפעמים קורה שמיתבלבלים). תמיד, אבל תמיד תביט אל הצומת. אתה יכול לזהות נהג שלא הולך לעצור ולבדוק את עצמך שוב, האם באמת יש לי ירוק? האם אני יכול לעצור? האם הוא יעצור? האם אני יעצור, למרות שיש לי ירוק, ולא יקרה לי כלום?

9) תכין לך תמיד "תוכנית מגרה"... תחשוב תמיד על סיטואציות לא בריאות שיכולות לקרות. אני משחק עם עצמי מישחק שכזה "מה היה קורה אם..."

בגלל שמיקרי חרום לא קוראים כל פעם, אנחנו לא יודעים מה לעשות בהם ובגלל זה חשוב להכין "תוכנית"... ככה לפחות יש לך איזה מושג מה לעשות ואתה לא קופא... המוח מיתרגל ל"מישחק" הזה ואם הזמן זה ניהיה הרגל. הרגל שיכול להציל אותך!!!

10) במיקרה ומישהו בולם בלימת חרום לפניך אל תביט אל הפגוש האחורי שלו, כי לשם תגיע!!!

אילו היו 10 הדיברות שלי...

עד היום הן הצילו אותי כל כך הרבה פעמים, ואני אשמח אם הן יעזרו גם למישהו אחר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי - כבוד על ההסבר!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

דבריו של גילי נכונים מאוד, ובמיוחד סעיפים 8-10 שאני עצמי גם מיישם.

אתן דוגמה: בתקופה בה עברתי את קורס הנהיגה המתקדמת (עברתי קורס התמחות ב"מסלולים", הקורס כולל חמישה מפגשים) רציתי פעם לבדוק ישום טכניקה של פניה בסיבוב מאוד מאוד הדוק.

הגעתי לסיבוב תוך הערכה שגויה של תנאי הדרך (הכביש היה לח כי קודם טיפטף קצת גשם) ואני לא הייתי ממש מתורגל. כשכבר חשבתי שאני עומד להתחיל את הפניה, עברתי לבלימה והפניית הגה ואז גיליתי שהקדמיים ננעלו לי ואני ממשיך ישר לתוך סלע...

היה לי מזל באותו יום. הצלחתי לעצור ללא פגע. כמובן שזה שם קץ לבדיקות שלי. בגאווה שחוחה אך עם רכב (ונפש!) שלם חזרתי למפגש הבא של הקורס נכון ללמוד עוד וליישם את החומר טוב יותר.

היום אני כבר יודע שאם הקדמיים ננעלים בזמן פניה והרכב נכנס לתת-היגוי, יש להרפות מעט מהבלם כי כל זמן שהגלגל תפוס, הרכב לא יסתובב.

לומר שעד היום לא קורים לי כאלה מקרים מפעם לפעם זה יהיה שקר. קורה, אבל עכשיו התגובות שלי הרבה יותר שקולות ורגועות, והכי חשוב: צפיית המצב מאפשרת לך להתכונן אליו מבעוד מועד, והרי ידוע שההבדל בין נהג רגיל לנהג טוב מסתכם בשניה אחת שעושה את ההבדל בין תגובה לבין צפיה.

שיהיה בהצלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...