Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כה אמר לי איאקוקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולבסוף, לידיעת חובבי השרירים: "שנים ספורות אחרי הצגתה, שוב לא היתה המוסטנג מבחינת סוס נוצץ, היא דמתה יותר לחזיר שמן".

ועם כל הכבוד ללי אייקוקה, אין מקום להשוות בין מוסטנג 64 משופצת עד רמת הבורג לבין מוסטנגים משנתונים מתקדמים קמעא מבחינת השילוב המנצח בין מראה מדהים לבין הנאה מהרכב עצמו(עד שנת 73)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הציטוט היה של לי, לא שלי...

ובהמשך העמוד הוא מראה נתוני מכירות שהיו בהתאם.

מה שהוא רצה לאמר בעצם זה שהמוסטנג איבדה את היחודיות שלה או כדבריו (באותו עמוד) , לא האמריקאים נטשו את המוסטנג אלא היא נטשה אותם...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מובן למי שייך הציטוט (לי אייקוקה)

מה שאני רציתי לומר בעצם זה שנראה לי שעדיין נתון לויכוח כמה שנים הן השנים הספורות שאייקוקה מתייחס אליהן...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אולי בחנות ספרים?....

מה זה חנות ספרים??? נשארו בכלל דברים כאלה? הם לא נכחדו ביחד עם הדינוזאורים :wink:

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

על הפינטו.

ראשית, מבוא קטן משלי:

הפינטו היתה מכונית קטנה שנועדה להתחרות בפולקסווגנים והטויוטות שהתחילו להציף את אמריקה באמצע שנות השבעים.

הנחיה של איאקוקה היתה ליצר רכב שיעלה פחות מ 2000$ וישקול פחות מ 2000 פאונד (משהו כמו קצת מעל טון, אם אני לא טועה בחשבון - אבל תמיד אני טועה...).

עוד בניסויים הראשונים התגלה שמיכל הדלק ובעיקר מערכת ההזנה שלו (הפיה וסביבותיה) מתפרקים בתאונות קלות למדי. למרות שבפורד כבר פיתחו מיכל דלק בטיחותי, הסתבר שזה היה מקרב את המחיר ל 2000 דולר וקצת יותר. לכן טענו נגדם שבכוונה החליטו להתעלם (הבעיה היתה בעצם בגלל שהמיכל, כמו בכל המכוניות אז, היה אחרי הקורה הרוחבית אחורית ובעצם שום דבר לא הגן עליו כי הפגושים היו סמליים על מנת לחסוך במשקל).

הסוף ידוע, אחרי כמה תאונות, תביעות משפטיות, פוליטיקאים שקפצו על העגלה (תרתי משמע...) ובתוספת של רק 5 דולר בערך למכונית, הבעיה תוקנה. בקיצור, מה שעולה בזול יותר מאד יקר.

אבל התמונה היא לא כל כך פשוטה. כי מספר ההרוגים בפינטו בגלל בעיית המיכל היה "רק" 27 בהשוואה לכ 2 מיליון רכבים שניבנו בין 1971 ו 1980. זה לא חורג מכלי רכב אחרים. ברור כיום שארגוני איכות הסביבה והצרכנות קצת הגזימו וניצלו את הפרשה לצרכי יחסי ציבור. זעקתם ש "מאות" נהרגו, בוודאי שאינה נכונה.

אז האמת היא, כרגיל, אי שם באמצע.

להוציא את הבעיה במיכל, התכנון של הפינטו נחשב, בעיני רבים, כאחת התשובות האמריקאיות המוצלחות ביותר לחיפושית (ונחשו איפה נמצא מיכל הדלק בחיפושית...).

מאידך, המקרים של הפינטו והקורבייר, למרות כמה הגזמות פראיות ותקשורתיות, קידמו מאד את הרכבים הבטוחים יותר והנקיים יותר.

וכה אמר לי על הפינטו:

"אם אני מדבר כבר על מכוניות רעות, אינני יכול שלא לאמר כמה מילים על הפורד פינטו. הוצאנו את הפינטו לשוק ב 1971....זו היתה התת-קומפקטית (שימו לב שההגדרות האמריקאיות הן קצת שונות ממה שאנחנו רגילים להן, ב.ה.) שאפשר היה לקנות בפחות מ 2000$. ...בשנה הראשונה בלבד מכרנו יותר מ 400 אלף פינטו וזה הפך אותה להצלחה גדולה והכניס אותה לקטגוריה של המוסטנג והפלקון (אגב הערה: הפלקון בשנה הראשונה מכרה למעלה מ 400 אלף יחידות, שיא אמריקאי שנשבר רק על ידי המוסטנג בשנה הראשונה כאשר היא מכרה יחידה אחת יותר...ב.ה).למרבה הצער הפינטו היתה מעורבת במספר תאונות דרכים שבהן עלתה המכונית בלהבות" בהמשך מתאר איאקוקה את השתלשלות הדברים ובעיקר את המקרה הכי מפורסם שבו פורד דווקא זוכתה. פורד סרבה בהתחלה לבצע שינויים ובהמשך הוא כותב:

"מי היה האשם? תשובה אחת, מובנת מעליה, היא שהיתה זו אשמת ההנהלה של פורד - וזה כולל אותי.יש אנשים רבים שיגידו, כי הלחצים המשפטיים והלחצים של יחסי ציבור הכרוכים במצב כזה נותנים הצדקה מסויימת לעקשנותה של ההנהלה, המקווה שהבעיה תיעלם לה איכשהוא. אבל לי נדמה שהוגן לתבוע מההנהלה סטנדרטים גבוהים מאלה."

"אבל אין שום אמת בהאשמה שניסינו לחסוך כמה דולרים וייצרנו ביודעין מכונית מסוכנת. תעשיית המכוניות היא תכופות שחצנית אך אינה אכזרית וחסרת לב עד כדי כך. לחברים שתכננו את הפינטו היו ילדים בקולג' שנהגו במכונית הזו..

"לבסוף החזרנו לתיקונים קרוב למיליון וחצי פינטו. זה היה ביוני 1978"

מה אומר ומה אדבר? הסיפור הזה הוא כל כך אמריקאי, שבו הדולר, השחצנות, יחסי ציבור, הסטריה תקשורתית ואי בדיקת העובדות משחקים בערבוביה.

76pinto.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

יש פינטו כחולה שמגיעה למפגשים,מאיזה שנה היא?וחברה תזהרו שם בחניה של תפוצץ את המפגש.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם

הפינטו היא הדוגמא הקלאסית לדרך שבה התנהלה(ובמובנים רבים מיתנהלת עד היום)תעשיית הרכב האמריקאית.

היצרנים האמריקאיים מעולם לא ראו מילימטר מעבר לקצה אפם,והדבר היחיד שעיניין אותם הוא למכור הרבה,להשקיע מה שפחות בפיתוח גם אם זה על חשבון האיכות ולהראות תוצאות טובות כל ריבעון.

ההפסדים והפגיעה במוניטין שהגיעו כתוצאה מזה לא עיניינה אותם כלל.

כפי שבני ציין,הפינטו פותחה על מנת להתחרות בחיפושית וביפניות שמכירותיהם החלו לצבור תאוצה בארה"ב.

היא היתה קומפקטית רק במונחים אמריקאיים-4.14 מטר היה אורכה,לעומת זאת בסיס הגלגלים שלה היה 2.39 מטר,כך שבנוסף לסרחי עודף גדולים בקצוות,המרווח הפנימי שלה היה כשל סופר מיני..

לכבוד הצגת המכונית פותחו מנועים חדשים,מאחר ולפורד לא היו מנועי 4 בוכנות קטנים.

המנוע היה בעל גל זיזים עליון,ודגם ה 1.6 סיפק 55 כ"ס אימתניים(...),ובצירוף משקל עצמי של למעלה מטון וגיר אוטומטי,הביצועים היו מעוררי חמלה,שלא לדבר על צריכת דלק ממוצעת של 5 ק"מ לליטר.

לדגם ה 2.0 היה מנוע מעט חזק יותר,83-86 כ"ס,אבל גם בה הביצועים היו רחוקים משל מתחרותיה היפניות.

גם המתחרה מבית GM,השברולט ווגה לא היתה מוצלחת ממנה,והן נפלו מכל מתחרותיהן.

כשהוצגה ההונדה סיוויק ב 72',שלימדה את היצרנים האמריקאיים איך אפשר לייצר מכונית קטנה ומוצלחת,התדרדרו מכירות הפינטו,שכבר אחרי שנה נראתה פאטטית למדי,ואיכשהו היא שרדה עד סוף שנות ה 70'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

"פילוסופיית המכונית" או דרך המחשבה של היצרנים עברה מהפך, ביחד עם התקדמות השיווק... ניתן לראות כציד תהליכים מדיניים וכלכליים משפעים על "תפיסת המכונית" יצור המכונית ואיכות המכונית....

ממכונית לכל החיים ועד למכונית לכל מצב רוח.......לכל יצרן יש את הדגם המיתולוגי שלו ואת הדגם שהיה מעדיף לשכוח לחלוטין......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בנוגע לפיאסטה-צריך רק לזכור שהיא הוצגה בשלהי 76',שכמעט לכל היצרנים כבר היו מכוניות סופר מיני מצליחות מאד-פיאט 127,רנו 5,פיג'ו 104 ופוקסווגן פולו(אודי 50),וכמעט כולן היו טובות יותר מהפיאסטה.

אין ספק שהמכוניות שציינת היו יותר טובות מהפיאסטה, איך איפה מוציאים היו רנו 5' (דור ראשון)? פיג'ו 104? היחידה שעוד אפשר לומר עליה שהיא בנמצא היא הפיאט 127, וגם זה לא במספרים ברי השוואה.

הפיאסטה שרדה את השנים הרבה יותר טוב מכל המכוניות הללו. זה שהן נופלות לידיים מתעללות שלועסות וכותשות את הרכב בשנותיו האחרונות עד למוות בצד הדרך - זה כבר סיפור אחר לגמרי...

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

לגבי מי ששאל איך/איפה/כמה/למה להשיג, ברגע שראיתי את השרשור, גם אני חשבתי אותו הדבר.

נכנסתי לאיביי, חיפשתי את הספר, שאלתי על משלוח, עקבתי אחר כמה מכירות והיום בבקר דפק השליח על הדלת ובידו מעטפה ובתוכה הספר.

כל הסיפור - 35 ש"ח כולל משלוח עד הבית.

אז יאללה, להתחיל בקניות חברים ! :D

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

יש מהדורה של הספר בעברית.

חפשו בחנויות או אתרי ספרים משומשים.

• תוכן חדש...