Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגלה שאני כנראה נוסע על 3 בוכנות :(

הבעיה עוד לא אותרה (כנראה מחר נרד עם המכונאי לעומק העניין).

בכל מקרה או פלאגים או חוטי הצתה.

שאלותיי הן ממה יכול להגרם הנזק? בלאי טבעי או שיש עוד סיבות שאני?

אם אני קונה כבר פלאגים או חוטי הצטה הייתי מעוניין בחלקים משופרים מהמקוריים, חוטי הצטה הבנתי שיש של ספליט פייר ב 400 ש''ח, עכשיו השאלה במה הם יותר טובים באמת? שווה את ההשקעה? (תחליפיים עולים 100 ש''ח)

ופלאגים, הבנתי עולים 20 ש''ח לפלאג, האם יש משופרים? מה מחירם המשוער? מה התועלת בהם? והאם זה כדאי לקנות משופרים?

המטרה שלי כל חלק שמוחלף לשפר אותו באיכות אם זה אפשרי ואם זה משתלם.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אין לך צורך בספליט פייר , אתה יכול להסתפק בחוטי הצתה איכותים של עד 120 שקל, ולהשקיע את שאר הכסף

בניקוי קרבורטור.

ההשקעה תוחזר תוך זמן קצר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אני מכבד את התגובות שלך וקראתי הרבה מהן מהחיפוש...

אשמח אם תסביר את עצמך, ממה הסקת מסקנה שהקרבורטורים לא נקיים? איך ניתן לבדוק זאת? מה עלות הניקוי? והאם יש נוזל מסויים או ספריי שיעשה עבודה זמנית ליעול עבודתם?

הם עדיין לא מכוונים (בקרוב יכוונו, בנתיים כמעט ולא נוסע)

למה לי זה לא יתרום (החוטי הצטה)? תחליפיים עולים 100 ש''ח.

אשמח לשמוע תגובה גם לגבי הפלאגים.

תודה רבה!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אין לך צורך בפלאגים משופרים.

יש לך צורך בחוטי הצתה טובים.

ניקוי קרבורטור לא עושים בגלל ניקיון שלו, אלא בתור צורך . השיפור מורגש מיד.

לגבי שימוש בספריי קרבורטור, אתעלם מהשאלה , זהו פורום הנותן עצות מקצועיות, ולא המלצות לא עיניניות לחאפרים, מומלץ שתערוך חיפוש בנושא שימוש בספריי קרבורטורים, לזמן ארוך או קצר.

לגבי עלות ניקוי ושיפוץ קרבורטור , קיבלת כבר מידע בפרטי.

בברכה

צביקה

פורסם

לגבי ספריי חיפשתי וראיתי את החסרון...

צביקה אני לא מפקפק בתגובה שלך אבל אשמח שתסביר לי על סמך מה היא נבנתה, זה כמו שאני אוהב לעמוד ליד מכונאי שלי כשהוא עובד לי על הרכב ככה אני גם רוצה לדעת על סמך מה קבעת שהרכב שלי זקוק לניקוי, שיפוץ קרבורטור?

המנוע יחסית עם מעט ק''מ בשביל אלפא.

ז''א אני יכול להסתפק ב 4 פלאגים חדשים וחוטים פשוטים (פלאגים הבנתי 20 ש''ח לאחד + חוטי הצטה 100 לסט), אך אשמח לשמוע מה מטרת פלאגים וחוטים משופרים? ולמה איני זקוק להם?

מצטער על העקשנות פשוט כזה אני, קשה לי לקבל דברים בלי לדעת את הסיבה.

ולא קיבלתי בפרטי....

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

נשמח גם לקבל פרטים בנושא.. אנא פרסם כאן את מה שאתה שולח לו בפרטי.. כל עוד זה לא פרטי ממש :)

תודה!

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

חוטי הצתה משופרים, הם עבים יותר 8 מ"מ +\, עשויים מסיליקון בעלי אחריות יצרן של 1000 אלף ק"מ בלבד, בעלי ניצוץ חזק ביותר, אשר גורם לשריפת דלק יעילה יותר, ולחסכון מובטח של היצרן ב75 של תצרוכת הדלק, ולשיפור משמעותי באיכות הנסיעה, עדות של לקוח שלי, הנחשב לאמין, ולא פנטזיונר,

בחור המוכן להשקיע , בתנאי שיקבל תוצאות!

ואכן הבחור השקיע בשיפוץ קרבורטור בסובארו 84 1800, אוטומטי, לאחר שעבר והתעכזב משיפוצים חוזרים בשני מכוני קרבורטורים באזור המרכז, ולאחר מכן עבר לחוטי הצתה מסוג ספליט פייר, במחיר של 400 שקל, + 4 מצתים מאותו חברה, בלי 2 אלקטרודות במחיר של 60 שקל ליחידה, והבחור

מתמוגג מתענוג.

בברכה

צביקה

פורסם

הרכב המדובר הוא אלפא ספרינט 1.7, מנוע בוקסר, 2 קרב' כפולים של וובר או דלורטו 32

המנוע יובא בדצמבר 2004 עם 70 אלף ק''מ, נפתח ולאחר מכן הותקן ברכב

ממכונאי שמכיר אלפות וראה את הרכב לא קיבלתי שום מילה רעה על הקרבורטורים והוא כיוון אותם ומתעסק כמה וכמה שנים באלפות ובספרינטים בפרט (הוא גם שם לב שהאוטו פועל על 3 בוכנות)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ממכונאי שמכיר אלפות וראה את הרכב לא קיבלתי שום מילה רעה על הקרבורטורים והוא כיוון אותם ומתעסק כמה וכמה שנים באלפות ובספרינטים בפרט (הוא גם שם לב שהאוטו פועל על 3 בוכנות)

עמית.

עמית שלום רב!

אם כך אתה אמור להסתפק בהחלפת חוטי הצתה איכותים, ומצתי בוש , לפי נתוני יצרן, ולהסתפק בכך, אין לגעת בקרבורטורים.

יש להמנע משימוש בתוסף דלק, או משימוש בספריי קרבורטורים!

בברכה

צביקה

פורסם

עוד חשבתי להשתמש, טוב שזה היה בגדר המחשבה!

גם זוכר שדיברנו לפני הכיווןוהואאמר שאם יהיו מלוכלכים זה יצור בעיה ובסוף כיוון ואמר שהכל בסדר איתם.

כמו שכתבתי לך בפרטי היד האחרונה של הרכב לא כ''כ השקיע בה, בעצם הבחור נסע חצי שנה על צמיגים יבשים ובכלל לא טיפל ברכב כמו שצריך אז אני מתאר לעצמי שזה יכול להיות פלאג דפוק או חוט.

בכל מקרה למחר מתוכננת נסיעה לאיציק (במקרה ואני לא אקנה עוד ספרינט לפירוק, אם כן הרכב שלי יעמוד לפרוייקט קטן של שחזור הפנים למקוריות) וכבר נראה מה הוא יגיד.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אז ככה, נבדקה הבעיה, אחד מחוטי בחיבור שלו היה טיפה קרוע ועל החיבור עצמו הייתה קורוזיה.

החוט הוחלף לחוט של חבר (חוט שנשאר לו מהספרינט שלו מלפני כשנה), היו כמה ונלקח זה שהיה נראה הכי טוב, הבעיה נשארה אבל בהרבה פחות! כנראה צריך לנקות את הקורוזיה ואז לחבר את החוט החדש (הקורוזיה בחיבור הראשי בפנים :( )

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אז ככה, נבדקה הבעיה, אחד מחוטי בחיבור שלו היה טיפה קרוע ועל החיבור עצמו הייתה קורוזיה.

החוט הוחלף לחוט של חבר (חוט שנשאר לו מהספרינט שלו מלפני כשנה), היו כמה ונלקח זה שהיה נראה הכי טוב, הבעיה נשארה אבל בהרבה פחות! כנראה צריך לנקות את הקורוזיה ואז לחבר את החוט החדש (הקורוזיה בחיבור הראשי בפנים :( )

עמית.

עמית שלום רב!

ועל זה נאמר חאפרים לא לא נעלמים רק מתחלפים!

במקום להחליף סט חוטי הצתה איכותים, והחלפת מצתים, לפי המלצתי בתגובה אחת לפני תגובתך הנוכחית, אתה מתנהג כמו חאפר, ומחליף לחוט הצתה ישן ובודד, מסתפק בסידור חלקי וזמני (שבדרך ככל נשאר קבוע), ומתנחם שהבעייה נפתרה אפילו חלקית, ותוקף אותי בפרטי, על כך שאני עמדתי על כך, שבעייתך קשורה לקרבורטור, ועל סמך מה אני קובע שזה קרבורטור מבלי לראות ולבדוק פיזית את רכבך, וזאת לאחר שפרוש כתבתי לך שאינך זקוק לניקוי קרבורטור!

ועל כך נאמר שזוהי כפיות טובה מצידך, לאחר שביקשת הצעת מחיר לשיפוץ קרבורטרים ברכבך, וקיבלת מסר ממני, שאינך זקוק לכך, ואני גם לא מטפל בקרבורטורים דלורטו באלפא, וקיבלת המלצה למי לפנות.

כולי תקווה שלא תקבל עזרה מקצועית משום חבר פורום, משום שזה לא מגיע לך!

צביקה

פורסם

ההודעה נערכה, העניין סודר בינינו בטלפון, יצרתי אי הבנה שלא ציינתי באיזה רכב מדובר, צביקה חשב שמדובר בטיפו 1.4 ובמישהו אחר כאשר הגיב על הניקוי קרבורטור שאני זקוק לו(לא אני אלא בעל הטיפו), בסופו של דבר טעות שלי שלא ציינתי בהתחלה באיזה רכב מדובר וטעות של איציק כשחשב שמדובר בטיפו 1.4 (ועל זה דיברנו בפרטי כבר)

GL-10 תעשה לי טובה, לא כל מקום אתה חייב לזרוק תגובה! לא יודע מה הלך שם ביני לבין צביקה? תשתוק! לא יודע למה התכוונו ומה האי הבנה ומה שלחתי לצביקה בפרטי או מה הוא אמר לי בפרטי? תשתוק! לא תמיד צריך להתערב! את ההערות שלך על אלפות מתפרקות וכו' תשמור לעצמך! ואם כבר אני אתקע, אל תדאג הגרר חינם! אני אומר זאת רק בשביל להסיר ממך את הדאגה!

עריכה: סידרנו את העניין עם צביקה בטלפון, מצטער על האי הבנה שאני יצרתי כשלא ציינתי את הרכב בהודעה המקורית. אשמתי שלא ציינתי את הרכב שבו מדובר. תוסיפו את השורות האלו לשאר ההודעה שכתבתי.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...