Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתקין ברכב מערכת הנשלטת מהחזית!

הכוונה. מהמיחידה המרכזית.

כמו. DVD של אלפיין + התוספת 700. ואז יש שליטה. מלאה.

או מחשב. עם מסך מגע. והכול בו. (מה עושים לשמוע רדיו?)

שאלה.

מה היתרונות של של DVD מול מחשב.

ומה היתרונות של מחשב מול DVD.

ומה החסרונות לדעתכם של כל אחד.

אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בתכלס במחינת סאונד וסרטים הם אותו דבר אבל למחשב יש יותר אפשריות בתחום הבידור משחקים אינטרנט ואפשריות שידרוג כמו דיסק קשיח מעבד וכו'....רדיו זה עניין של טעם לי אישית לא ממש חשוב....אני הייתי הולך על מחשב לרכב...

פורסם
בתכלס במחינת סאונד וסרטים הם אותו דבר אבל למחשב יש יותר אפשריות בתחום הבידור משחקים אינטרנט ואפשריות שידרוג כמו דיסק קשיח מעבד וכו'....רדיו זה עניין של טעם לי אישית לא ממש חשוב....אני הייתי הולך על מחשב לרכב...
גם אני חושב ככה..

גם במחשב תוכל לראות סרטי DVD וכמובן שיש לו עוד אפשרויות רבות לכן הוא עדיף לדעתי!

אבל מצד שני מחשב נוטה להתקלקל מהר ולכן כל פעם לפרק אותו ולבדוק בעיות זה כבר חסרון גדול.

בקיצור מבחינת אמינות הייתי קונה DVD אם המטרה שלך זה לראות סרטים.

אם המטרה היא יותר מלראות סרטים ולהשתמש במחשב באפשרויות הנוספות חוץ מראיית סרטים הייתי הולך על המחשב.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

ומה עם אפשרויות שליטה וחיתוך של תדרים?

אין צורך במעבד חיצוני?

לא יצא לי להכיר שום תוכנה למחשב שחותכת תדרים ומתפקדת בתור קרוס וכו [חוץ מה KX] שגם זו תוכנה לא קלה לשימוש.

עוד דעות?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

עוד דעות

יתרונות?

איך קולטים רדיו?

איזה כרטיס קול יש עם 10 יציאות?

טיוטר ימין / שמאל (2)

מיד ימין / שמאל (2) אבל במצב של DVD זה 2 יציאות קדמיות!

וופר ימין / שמאל (2)

סנטר (1) מצב DVD רגיל. מצב מערכת (אין שימוש)

אחורה ימין / שמאל (2) מצב DVD סראונד מצב מערכת חלשים והשלמה.

סאב. (1)

סך הכל 10 יציאות!@

איזה אופציה יש. של כרטיס קול תומך?

ואין אופציה לפרוססור בנוסף.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אין.

קיימים כרטיסי קול טובים כרגע. סט של 7.1 לכל היותר - יציאה אופטית אחת ישירות למגבר ואתה מסודר (אם המגבר תומך)

כרטיסים מועלים - 24ביט!

אגב, ללא ספק מחשב עדיף על כל DVD, חלום אישי שלי!

Ha :)

פורסם

לגבי מחשב :

יתרונות:

השמים הם הגבול באפשרויות. וניתן למצוא תוכנה שתתפקד כמו אקוליזר מקצועי בהחלט.

חסרונות:

לא מיועד לתנאי דרך קשים.

ישנה אפשרות שתפגע ברכיבים,הם בסה"כ לא ניבנו לויברציות חזקות מידי. הרגיש מבניהם הוא HD שבמקרה של תנאי דרך משובשים יכול לקבל מכה קטנה וחסל. הסיכה הקוראת זזה ממקומה ואפשר לזרוק לים.

כרטיס כול מקצועי לא בטוח שתצליח להתקין במחשב קומפקטי והלא מקצועים מאבדים את אכות הסאונד בצורה ניכרת.מה גם שהיציאות שלהם לא אכותיות מספיק.

DVD:

יתרונות:

נוח לשימוש ומיועד בדיוק למס' מסויים של פעולות אותם נרצה לבצע כמו: צפייה בסרטים ,שמיעת מוסיקה,רדיו, אקוליזר.

הוא מתפקד מצויין עבור פעותול אלו ברמה הכי טוב שניתן לצפות (תלוי ב HU)

חסרונות: חוץ מהאפשרויות המתוכנתות במכשיר לא תתאפשר לך הרחבת אופקים גדולה יותר.

כמו : משחקים, תוכנות נוספות ואפילו אינטרנט נייד אם אתה באמת רוצה.

לסיכום:

מחשב הוא בלאגן אחד גדול ברכב. התועלת מול ההשקעה היא זניחה. אם תפרט לעצמך את רמת הדרישות שלך מהיחידה לדעתי תגיע למסקנה לבד שהפעולות השימושיות ביותר בשבילך בתנאי רכב מכוסות ע"י מערכת מסך DVD. וכל שאר הפעולות של מחשב יהיו יותר כמו גימיק.

יש יוצאי דופן.

בנוסף מחשב סובל מהמון באגים כפי שציינתי.

פורסם

טוב,

סאונדמן ידידי, בתור אחד שהספיק להכיר מעט את המוח "המעוות" שלך (מחמאה:-)) בתחום האדיו הייתי עונה...שניהם!

כרטיסי הקול "הביתיים" למחשב בדר"כ מגבילים ל-7.1 ערוצים (אין חלוקה למיד/טוויטר וכו') אני ממליץ בחום על Creative כאיכותיים ובאים עם דרייברים ותוכנות מעולות (כולל נגן Audio-DVD)

ל-Crative יש כרטיס PCMCIA קומפקטי שיכול להתחבר לכל לפ-טופ או CarPC עם חיבור מתאים.

ישנם כרטיסי "אולפניים" כמו של M-Audio ודומים שמציאות כרטיסים עם 10 יציאות ויותר, כרטיסים אלה מתחברים ע"י חיבור FireWire שנועד לחיבור Streaming (חיבור USB לא מומלץ לסאונד ווידאו), אני לא מכיר תוכנה שיודעת לחתוך תדרים כפי שאתה מבקש (אולי ffdshow)

לרוב כרטיסי הקול יש חיבור Audio-In כך שתמיד תוכל לחבר רדיו,DVD או כל מכשיר אחר (גם חיבור דיגיטלי)

אחד החסרונות הגדולים של כרטיסי הקול לרכב הוא איכות החיבור למערכת (בדר"כ PL) ומתח היציאה.

בכרטיסים טובים ניתן להגיע ל-2V RMS לכל יציאה בניגוד ל-4-9 במכשירי DVD.

בקשר לתקלות במחשב:

תקלות חומרה לא אמורות להיות במחשב שהותקן כראוי (הרד-דיסק 2.5 אינשט!) במארז שמותאם לרכב וספקי כח ומייצב מתאים. תקלות תוכנה יותר נפוצות (Windows) ואם יש לך מסך מגע בדרך-כלל גם הן די פשוטות (לחיצה על OK או סימון של V).

יתרונות של מחשב:

1. תראו לי כמה עולה נגן Audio-DVD לרכב...

2. תוכנות לשמיעת מוזיקה כמו JRMC יוצרות חווית שמיעה שאי בשום כונן DVD! למשל: בחירה של 200 שירי רוק ישראלי רנדומלית ללא חזרה על אמן פעמיים וכולל מיקסים (Fading) בין השירים.

3. אין שריטות וקפיצות, אין בלאגן של דיסקים ברכב.

5. שדרוג חווית השמעיה ע"י עדכון תוכנה. (Codec for DTS, NEO, THX, Dolby PL II וכו')

6. והכי חשוב: זה לא צריך להיות במקום, תקנה נגן DVD ב-500ש"ח שיתחבר אליו דיגיטאלית.

7.אני צריך לחשוב על עוד...

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

OK.

אני מחפש מידע לגי כרטיס קול.

ואני חושב לגבי החלוקה והשליטה מהחזית על המחשב.

אייל. בזמנו דיבר על שליטה של פלאם על המחשב.! משהוא יודע.??

פורסם
OK.

אני מחפש מידע לגי כרטיס קול.

ואני חושב לגבי החלוקה והשליטה מהחזית על המחשב.

אייל. בזמנו דיבר על שליטה של פלאם על המחשב.! משהוא יודע.??

www.promixis.com

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

התברר לי שיש לי כרטיס קול בעל יציאה אופטית לשליטה עד 7.1 ערוצים.

בעזרת ה H700 של אלפיין אני יכול לשלוט על 5.1 ערוצים.

בעיה אחת מבחינתי היא איך אני שולט על 3-חלקים מקדימה + 2-חלקים אחורה + סאב + סנטר

אופציה אחת שנראתה לי נכונה היא

שהכרטיס קול יוציא אופטי למעבד סאונד

מהמעבד סאונד יהיו לי ארבעה יציאות

1. קדמי

2. אחורי

3. סנטר

4. סאב

וכדי לשלוט על סט שלושה חלקים מקדימה אני אצטרך מעבד נוסף 3-חלקים כדוגמת ה Audiocontrol DQX

שהוא קרוסאובר דיגיטלי 3 ערוצים

ככה שזה מצטייר כך ביציאה מהפרוססור

1. H700 קדמי > DQX > טוויטרים + מידים + וופרים [שלושה מגברים שונים]

2. H700 אחורי > ישירות למגבר וסט קומפוננט אחורי למילוי

3. H700 סנטר > רמקול סנטר

4. H700 סאב > יציאה ישירות למונובלוק

החיתוכים ל 3-חלקים מקדימה נקבעים ע"י קרוס אקטיבי [DQX] וכל שאר הרכיבים ישלטו ע"י המעבד של האלפיין.

נשמע בריא :)

אלי, יש לנו הרבה מה לדבר :) אני עוד מתכנן להביא את האפיסטנר :) Epicenter, למי שתהה.

בהצלחה.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אלי אם אני לא טועה DQX אין TIME CORRECION כך שאתה מפסיד את האופציה אולי הכי חשובה במעבד.

בעיה נוספת שעלולה להיווצר היא שהמעבד יוצר DELAY מסויים והאלמנטים שמחוברים "ישירות" לאלפיין ינגנו לפני.

מאחר ורציתי גם כן DTS עם 3 חלקים מקדימה הפתרון היחיד לצערי הוא למצוא H900 או PXI-990 .

( צפה ל1500$ לH900 לפני משלוח ומיסוי וגם זה במקרה הטוב... )

אופציה נוספת היא בניית קרוס פאסיבי לשני אלמנטים מתוך השלוש. (וכאמור שוב אני מאבד חלקית את הTIME CORRECTION)

פורסם

השיקול ההתחלתי שלי מההתחלה היה שאני מאבד את הטיים-קורקשן, אז אני אצטרך לפנות לכיווני פאזות וזוויות

פה כל הכיף בעניין, לא?:) קצת עבודה.. יזע.. וסרטן מהפיבר ויהיה בסדר:)

לגבי ה'דיליי' אני לא כ"כ בטוח לגבי זה ואני מקווה שזה לא יקרה

למרות שקראתי המון מאמרים לגבי חיבורי מעבדים ע"ג מעבדים ללא שום השהייה כלשהי.

עד שאני לא אנסה אני לא אדע, לא בא לי להכנס לברוך של אלפיין כרגע:) ומחשב עם יציאה אופטית זה פתרון די חביב לבעיות מוזיקה\וידאו במיוחד עם מסך מגע :)

עוד מישהו יכול לתת מילה לגבי 'דיליי' בחיבורים של פרוססורים אחד אחרי השני?

אחרת למה שאנשים יחברו לסט הקדמי קרוס אקטיבי בעוד הסאב מחובר ישירות לרדיודיסק?

זו רק דוגמא, לא לקחת אותי ברצינות.

בכל מקרה, את הסט שלושה חלקים יהיה לי שמחה וששון לכוון עם פאזות , כמו שאמרתי , יהיה שמייח

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

לגבי DELAY אני יכול לומר לך בוודאות אחרי בדיקה שלאלפיין יש אבל כמובן אם למעבד שאתה מתכנן לשים אחריו אין השהיה אז אין שום בעיה.

בעניין הTIME CORRECTION אתה צודק תיאורטית ולא מעשית, לא תראה הרבה רכבים תחרות SQ לדוגמא שלא משתמשים בTC. (לפעמים הפיכת פאזה לא מספקת...)

לצערנו אתה לא הולך לבנות רכב חד מושבי עם רמקולים במרחקים שווים. (ואז למעשה אין צורך בTC).

מחשב הוא כלי חזק מאוד רק צריך לקחת בחשבון שזה פרוייקט שעלול להסתיים ברעשים בלתי פתירים ביחוד שעובדים מסביב עם הרבה חלקים ומעבדים מסביב.

• תוכן חדש...