Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים אני נמצא כרגע באמצע עבודה על פג'ו 205 1100,עבר 240k , בקיצור הורד ראש מנוע ונשלח לשיפוץ, בינתיים ניגשתי להחליף את משאבת המים , במנוע tu היא יושבת על שני ברגים העליון יותר גדול מהתחתון , בקיצור באמצע החיזוק של התחתון ללא הפעלת כוח גדול מדי הבורג נשבר.

בקיצור השאלה שלי היא האם בכל העבודות על מנועים יחסית ישנים כדאי להחליף לברגים חדשים?

לפי ספר היינס מומנט הסגירה של הבורג הוא 50nm ואין מצב שהגעתי לזה.

זה פשוט מתסכל להיתקע עם בורג שבור כשנשאר רק להרכיב הכל, מזל שניתן לפרק את התושבת של משאבת המים, לקחתי אותה וחילצו את הבורג עם רתכת בלי להרוס את ההברגה (מזל גדול).

ועוד שאלה קטנה איך מבדילים במנוע הנ"ל האם הוא עשוי יציקת ברזל או אלומיניום?

ועוד שאלה לסוף מה השיטה הכי טובה לפתוח את הברגים של גלי הזיזים והארכובה לצורך החלפת מחזירי שמן, הם ממש סגורים חזק.

פורסם

1. מגנט פשוט יכול לעזור באיבחון האם הראש מאלומיניום או יצקת ברזל.

2. ייתכן שמומנט הפיתול שמופיע בספר של HAYNES שגוי או הטורק-מטר שברשותך לא תקין, טורק-מטר חייבים לכייל פעם בשנה לפי הנתונים שמופיעים ב-HAYNES יש לך טעות.

3. מהיום שהרכב יצא לשוק ייתכן שהיצרן עידכן את מומנט הסגירה או החליף ברגים.

Torque wrench settings Nm lbf ft

Coolant pump attachments:

XV, XW, and XY series engines . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 10

XU series engines . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 11

TU series engines:

Housing inlet elbow (aluminium block engines) . . . . . . . . . . . . . . . 8 6

Housing bolts (aluminium block engines):

Small bolts . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22

Large bolts . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50 37

Coolant pump bolts (cast-iron block engines): . . . . . . . . . . . . . . . . 15 11

במידה ותגיד לי את קוטר הבורג (התבריג) אני אוכל לתת לך נתון של מומנט סגירה מקסימלי עבור הבורג המסויים לפני שהוא נגזר.

איזה כייף לי :)

פורסם

חזק זה יחסי...יש לסגור במומנט שהיצרן קבע, סגירה חזקה מדי תקרע את האטם וגם את הבורג.

על-מנת למנוע טעויות בעתיד אנא ממך מדוד בזמנך הפנוי את קוטר הבורג וגם בדוק את הסימון המופיע על ראש הבורג וחוזר לדווח בפורום על הנתונים.

אני אבדוק לך האם מומנט הסגירה של 50NM מתאים או לא.

לפי תחושה ראשונית המומנט גבוה מידי.

פורסם

מרק אתה אכן צודק חוזק זה דבר יחסי, ובקשר למידת הבורג, איננ מכיר את מידות הברגים של המשאבת מים בפזו, אך אני מנחש שהם במידות של 10 או 12 מ"מ( הכונה לראש הבורג}!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי,

המידע הוא עדיין חלקי מכיוון שקיימים ברגים בעלי אותו קוטר קנה אבל מקבוצת חוזק שונה.

1. נניח שהבורג הוא M6 (קוטר חיצוני 6 מילימטר) מקבוצת חוזק 8.8 (די סטנדרטי ופופולארי) אזי מומנט סגירה מקסימלי עבור בורג זה הוא:

9.9 ניוטון X מטר.

2. נניח שהבורג הוא M6 (קוטר חיצוני 6 מילימטר) מקבוצת חוזק 12.9 (הבורכ הכי חזק !! יחסית) אזי מומנט סגירה מקסימלי עבור בורג זה הוא:

16.5 ניוטון X מטר.

על-סמך הנתונים שמסרת נראה לי בוודאות שמומנט סגירה של 50 NM הוא לא הגיוני עבור בורג זה.

הנתונים נלקחו מתוך ספרות מקורית של יצרן הברגים הגדול בעולם BOSSARD.

הערה:

ברגים עבור ראש מנוע וחיבור חלקים שעומדים בעומס גבוה, או עומס משתנה עשויים בדרך כלל מחומרים איכותיים יותר ויש לבדוק בצורה מדוייקת יותר.

פורסם

האמת זה די מתושתש אבל נראה כאילו זה 8.8 , זה גם מה שקניתי וכנראה שאני באמת הולך פשוט להחליף ברגים בכל המקומות העדינים האלו להבא, לחסוך בכאב ראש של חילוצים למיניהם.

• תוכן חדש...