Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות שעוד לא ראיתי ב MDC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים איתך לגמרי.

מה שמדכא זה שכל הזמן אני שומע על זה ש"מה עם הספורט המוטורי" ו"למה אין ספורט מוטורי" + כל הזמן מאשימים את הממשלה, מע"צ וכל העולם, ובתכל'ס עד שכבר יש ארועים אנשים לא באים כי "אין כסף לדלק"...

אז מה יהיה? גם הילד שלי יגדל למדינה בלי תרבות מוטורית כי אנחנו כל הזמן מחכים למישהו אחר שיעשה בשבילנו את העבודה השחורה? כי גם לי אין כסף/אין כוח/מילואים/לחץ וכו' וכו'?

הילד שלך כבר ייגדל בזמן שהוא רואה את אבא שלו/דוד שלו/ חברים של אבא שלו מתעסקים עם רכב, מדברים על רכב ונושמים רכב.

כי העניינים התחילו לזוז, ואתה ושאר צוות מסלולים במרכז.

הוא יגדל בידיעה שמוטוריקה זה תחום מעניין, מאתגר ותחרותי.

כמו שעכשיו ילדים מכירים את שמות שחקני נבחרת ברזיל בכדורגל לפי שהם לומדים את הא"ב, נקווה שככה גם יהיה עם מוטוריקה.

• תגובות 149
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי גל העלה נקודה נכונה.

אני מכיר לא בן אדם אחד ולא שתיים שבאים ומדברים ונוהגים ברכב ספורטיבי.

אבל ברגע שמוציעים סטופר - הם נעלמים יותר מהר מהזמן שאלי אבוחצרירה נוסע ישר בסיבוב על הנעה אחורית.

אני אישית לא מבין למה הם קונים מכוניות כאלו, אבל אני מכיר לא אחד ולא שניים כאלו.

תירוצים כגון "זה הורס" את האוטו לוקחים מקום שני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

השאלה הנשאלת היא -

נגיד ולג'ימקאנה הבאה מגיעים פתאום 250 נהגים ומכוניות, מה אז אתה עושה?

עד שלא יימצא משטח גדול ומערכת טיימינג שמסוגלת למדוד זמנים של 3-4 מכוניות במקביל אין שום סיבה להפוך את הג'ימקאנה להמונית.

מוטי

פורסם
השאלה הנשאלת היא -

נגיד ולג'ימקאנה הבאה מגיעים פתאום 250 נהגים ומכוניות, מה אז אתה עושה?

עד שלא יימצא משטח גדול ומערכת טיימינג שמסוגלת למדוד זמנים של 3-4 מכוניות במקביל אין שום סיבה להפוך את הג'ימקאנה להמונית.

מוטי

הלואי וזו היתה הבעיה...

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

מוטי, התשובה דווקא די פשוטה. אם יש לי 250 מתחרים רשומים אני ("אני" עלק ;)) מרחיב את הליגה ומקיים אותה ב3-4 אזורים שונים במקביל עם ארוע גמר של מובילי הליגה...

לא לדבר על זה שהספונסרים יגיעו בשמחה לארועים כאלו וכך הספורט ילך ויתרחב...

גור, מסלולים - נהיגה מצילת חיים

WWW.MASLULIM.CO.IL

פורסם

לפי דעתי העלות של הדלק והצמיגים היא שולית. בסופו של דבר כל תחביב עולה כסף.

אני נוהג ב 190E . בקרוב אני מקווה להחליף גיר לידני. למרות שהרכב לא הכי מתאים לג'ימיקנות הייתי בכל זאת רוצה לנסות. עברתי כבר שני קורסים בנהיגה.

הבעייה היא, לפחות מבחינתי שקצת מפחיד להתחיל ישר מתחרות ("על רטוב") בלי לתרגל לפני כן ("על יבש"). לא השתתפתי אף פעם בג'ימיקאנה לפני כן ולא מאמין שנהיגה בכביש רגיל (ולא משנה עד כמה אני יודע "לשלוט" ברכב שלי בפניות) יכולה להשתוות לאימונים.

אם נגיד הייתם קובעים ימים קבועים, לדוגמא יום X אחה"צ , שהמגרש שלכם פתוח, ותמורת סכום של X ש"ח אפשר לעשות X סיבובים במסלול (כמובן שאתם מציבים את הקונוסים מראש, מתדרכים לפני כן, מזניקים וכו') וכך ניתן היה להתאמן אז אני ועוד רבים אחרים היינו מגיעים בשביל ההתנסות. אלו שזה היה מוצא חן בעיניהם היו ממשיכים להגיע ולהתאמן ואז גם בסופו של דבר מתחרים.

אי אפשר לצפות מבעלים של טי טי או בוקסטר או פרארי להגיע ולהתחיל להתחרות ישר. הרבה אנשים שמתענינים במכוניות לא יודעים בכלל מה זה ג'ימיקאנה. אני גולש בפורום כבר די הרבה זמן. היכרתי את המושג ג'ימיקנה פה בפורום (לפני כן לא היה לי מושג) ופעם ראשונה שראיתי ג'ימיקנה (לא בוידיאו) היה בארוע של הפורום לפני חודש, למרות שתמיד התענינתי במרוצי ראלי (גם ב F1 ועוד סוגים של ספורט מוטורי) בטלויזיה.

עד שלא עלה השרשור של MDC5 לא ידעתי בכלל על קיום הליגה. כדי לגרום עניין יש צורך לתת לאנשים להתנסות (ברור שצריך להציב רף תחתון ) על המסלול (לא בתחרות) ואז הרבה יותר יתענינו, הרבה בתור צופים , וחלק היותר מוכשרים בתור מתחרים.

בדיוק כמו שבקארטינג לא ישר מתחילים להתחרות , גם כאן יש צורך באימונים על מנת להרגיש בנוח.

אסף

פורסם

דבר ראשון, מי שמתעניין - יודע. לא כל דבר צריך להיות מוגש עם כפית לפה.

יש מנוע חיפוש קטן ואנונימי העונה לשם google, ומי שמעניין אותו ג'ימקאנות בארץ, שישלח לי ה"פ ואני אסביר לו איך להשיג עליהן מידע...

דבר שני, קיימים ימי אימון לפני כל MDC. מגיעים לשם הרבה נהגים חסרי ניסיון לשם תרגול ראשוני. מעבר לזה, הרבה מועדוני רכב מארגנים אימוני ג'ימקאנה פרטיים. שוב, מי שזה מעניין אותו ומוכן גם להזיז את התחת בשביל זה, שיצטרף למועדון רכב (בעלות שנתית מצחיקה) וירכוש ניסיון. ב-PSI מתארגנת בימים אלו ג'ימקאנה שניה בחודשיים האחרונים.

ולסיום, אף אחד לא נולד עם ניסיון. ניסיון רוכשים, גם אם זה במחיר של פאדיחות (כאן אנחנו חוזרים לעניין של פחד מתחרות). מנסיון שלי, ואני בטוח שיגבו אותי פה, גם 100 אימונים לא ידמו תחרות אמיתית. הלחץ, האדרנלין והמתח של תחרות הם משהו שצריך לחוות ממקור ראשון על-מנת ללמוד איך להתמודד איתם.

בקיצור, מי שבאמת רוצה, ימצא את הדרך לעשות. מי שלא באמת רוצה, ואוהב רק לדבר, ימצא את כל התירוצים למה לא.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
הבעייה היא, לפחות מבחינתי שקצת מפחיד להתחיל ישר מתחרות ("על רטוב") בלי לתרגל לפני כן ("על יבש"). לא השתתפתי אף פעם בג'ימיקאנה לפני כן ולא מאמין שנהיגה בכביש רגיל (ולא משנה עד כמה אני יודע "לשלוט" ברכב שלי בפניות) יכולה להשתוות לאימונים.

אם נגיד הייתם קובעים ימים קבועים, לדוגמא יום X אחה"צ , שהמגרש שלכם פתוח, ותמורת סכום של X ש"ח אפשר לעשות X סיבובים במסלול (כמובן שאתם מציבים את הקונוסים מראש, מתדרכים לפני כן, מזניקים וכו') וכך ניתן היה להתאמן אז אני ועוד רבים אחרים היינו מגיעים בשביל ההתנסות. אלו שזה היה מוצא חן בעיניהם היו ממשיכים להגיע ולהתאמן ואז גם בסופו של דבר מתחרים.

מסכים לגמרי ולכן יש לנו דבר כזה, והוא נקרא MDC PRACTICE (אם תרצה עוד מידע - בה.פ. או באתר מסלולים). הרבה ממשתתפי ה-MDC מתאמנים על בסיס קבוע.

WWW.MASLULIM.CO.IL

פורסם

היו כבר אין ספור טרדים על

MDC #1

MDC #2

MDC #3

MDC #4

על ארוע יום הולדת של CARS FORUM

על ארועים משותפים של ה ROADSTERS ו PSI ו SCALE ו MAX TUNING

ו STI ו...ו...ו...

ואפילו כאן בפורום יש מי שמודה שלא ידע על קיום הספורט "ג'ימקאנה" עד עכשיו

אז איך באמת אפשר לידע את הקהל הפוטנציאלי , המשתתפים החדשים ובעקבות אלו.... הספונסרים?

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

שאלו פה למה לא משתתפים אנשים עם רכבים אחרים (ואנשים חדשים מן הסתם).בשרשור השני שואלים למה לא מגיעים מספיק אנשים לארוע ואני מנסה להסביר מנקודת הראות שלי, בתור מישהו מהצד שלא הכיר את כל העולם הזה ומתוודע אליו לאט לאט.

את המושג ג'ימיקאנה הכרתי כאן מהפורום, היה ארוע של הפורום לפני שנה ושם קראתי את המושג בפעם הראשונה.

השלב הבא היה שראיתי סרטונים באינטרנט.

התחרות הראשונה שראיתי היה הארוע של הפורום (בחודש שעבר).

על הליגה שמעתי רק מהשירשור האחרון על MDC5 .

לא ידעתי על ימי האימון לפני התחרויות,ועל כך שמעתי רק עכשיו.

אני בטוח שעוד הרבה לא יודעים, בדיוק כמו שהם לא מודעים לקיום הליגה.

אין צורך לתקוף.אני לבינתיים נמצא מחוץ לעולם שלכם, שאלתם שאלה ואני מסביר בתור מישהו ממוצע ומבחוץ. (בן אדם ממוצע= שמתעניין במוטוריקה,גולש מידי פעם בפורום,רק לאחרונה התחלתי להגיב בשרשורים,לא מנוי לאף עיתון רכב,ועברתי שני קורסים של נהיגה בארץ)

להשתמש בביטויים כמו"להזיז את התחת" זה לא לעניין. אני שמח שאתה יודע,שאתה מבין, ושאתה מכיר כי אתה חלק מה"חבר'ה", יופי לך.

אני לא רוצה שיגישו לי שום דבר על כפית.לא כל חובבי הרכב בארץ גולשים בפורום הזה ומשתמשים במחשב.

אני מבטיח לך שבדיוק כמו שאנשים הולכים למסלולי קרטינג בשביל ההתנסות והחוויה אם הם היו מודעים לימי האימון הם היו מגיעים.

כל מה שאני אומר שהמודעות לנושא לא מספיק גבוהה. כדי שיגיעו עוד אנשים צריך למשוך אותם כדי שיתנסו.

הדבר האחרון שמפחיד אותי זה פאדיחות. ברור לי שאימונים זה שונה מההרגשה של תחרות.אבל עדיין, צריך איזשהו ביטחון כשמשתתפים בתחרות. אתה לא מצפה שמישהו יעלה על המסלול להתחרות בלי לנסות ולהתאמן כמה פעמים. אם ההגיון שלך היה נכון אז ספורטאים היו חיים מתחרות לתחרות ולא היה צורך להתאמן.

אם היתה מודעות גדולה לימי האימון אז היו מגיעים אנשים (בדיוק כמו שמגיעים לקרטינג לדוגמה).

הרוב היו מגיעים כדי לבחון את הרכב שלהם ואת עצמם.חלק היו משתפרים, מפתחים ביטחון ובסופו של דבר מתחרים. אחרים היו ממשיכים להגיע רק לאותם אימונים ובטח גם בתור צופים בתחרויות.

אסף

פורסם

ממה שאני יודע ומכיר, יש כאלה שלא מתלהבים מנסיעה עד אשדוד הרחוקה , או שזמני התחרויות לא נוחים להם. (או צירוף של שניהם) יש הרבה בעלי ספורטיביות שאני מכיר ושלא שמעו, או יתרה מכך מתנהגים בזלזול כשאני מזכיר כל מיני מסגרות מאורגנות/ מועדוני רכב /פורומי רכב מסיבות השמורות עימהם.

חוצמזה, לדעתי גם בתוך הפורום צריך לתת לזה יותר חשיפה.

אני למשל, שמעתי על הליגה הזאת לראשונה ממש לא מזמן, מהסיבה הפשוטה שאני ממעט לקרוא בפורום "רכב כללי"/"ספורט מוטורי" כי אני יותר מתעניין בצד הטכני (ועוזר בייעוץ ברכישה) ומכיוון שיש לי תקופות מתות בהן אני בכלל לא בפורום (מבחנים, עבודה וכו'...)

וזה דיי אבסורד יחסית לוותק שלי בפורום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נושא הפרסום הוא כאוב במיוחד.

תראו - הכי קל זה לומר לנו "תפרסמו", "שישדרו בטלויזיה" וכו'. יש לכם מושג כמה עולה פרסום? כמה זמן ומאמץ וכסף צריך להשקיע כדי שנוכל לשלוח קלטת לערוצי הטלויזיה רק כדי לראות אותם משדרים בסוף תחרויות קפיצה בחבל מניקרגואה במקום תחרות נהיגה מקומית?

חברים - אין כסף! ספונסרים לא יגיעו בלי שיהיה קהל וחשיפה מסיבית בערוצי התקשורת השונים, וגם הספונסרים הקיימים לא מציפים אותנו בכסף. הם (ובצדק) מצפים לתמורה וכרגע התמורה לא גדולה.

אנחנו שמחים שCF עוזר לנו להפיץ את הבשורה, וכך גם כל הפורומים והמועדונים אחרים שעוזרים לנו. אל תשכחו שמאחורי כל פורום ומועדון יש בני אדם שמשקיעים הרבה מאוד זמן וכסף רק בגלל שהם אוהבים נהיגה וספורט המוטורי... ככה הספורט מתפתח, עם הרבה עזרה מחברים. זו הזדמנות מצויינת לומר לכולם (אני מפחד לשכוח מישהו, אז עדיף לא לפרט שמות) תודה ענקית על השותפות והעזרה. :mm_yeah:

אשמח מאוד לקבל רעיונות לפרסום והפצת הספורט והתחרויות. אולי מישהו יביא רעיון טוב שאפשר יהיה ליישם (רק בבקשה לא רעיונות "מהפכניים" כמו "אין ברירה. תשקיעו כסף בפרסום").

WWW.MASLULIM.CO.IL

פורסם

גור - תכינו פליירים (אפילו ממחשב ביתי), משהו צבעוני מושך ת'עין , ומזמין במבט, קליט וקולע ... ואני מבטיח מהפורומים שלי צבא של מפיצים שישימו על הוישר של כל אוטו ספורט / ספורטיבי שהם נתקלים אי שם בחניונים בקניונים ליד ביתי הקפה בפקקים וליד החופים!!

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

• תוכן חדש...