Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מקרטע בנסיעה, למה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען השקט הנפשי שלך, ההמלצה שלי עבורך עידן היא...טפל בכל מערכת החשמל ולא רק בחלקים ממנה..

מהכרה של מנועי הפורד, הדבר היחידי שתוקע אותם ואותך, הם בעיות הצתה (חשמל) ובמקום השני קירור

(רדיאטור לא מטופל, ונקי) בהנחה שהאלטרנטור תקין (ניתן לבדוק לבד, במקום חשוך כאשר האורות הגבוהים דולקים אם יש נפילה בחוזק האור כאשר מורידים רגל מהגז ועליה בעוצמה כאשר לוחצים שנית) עבור על כל מערכת החשמל והחוטים והחלף פלסטיקים, חוטים, מגעים חשודים, וחיבורים משונים, טפל במגעי המצבר ומלא במים מזוקקים, בדוק שהמצבר מקובע היטב והברגים סגורים טוב ...קשה להאמין איזה שינוי יהיה ברכב.....אפשר בקלות לעשות לבד, והעלות נמוכה...באלטרנטור מומלץ כחלק מטיפול גדול להחליף פחמים...(שווה להחזיק בבית כמה למקרה חרום, במידה ויש קושי להשיג אותם) העבודה על הרכב לבד תעניין אותך מאוד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי בריחה של ניצוץ מהכויל, גם החוטי הצתה לא משהו, הפלאגים גם לקראת סוף חייהם (13K קילומטר מאז חודש אוקטובר)

אני צריך:

1. פלאגים חדשים
  2. חוטי הצתה
  3. ואת החוט שמתחבר מהמפלג לכוייל.

באיזה פלאגים וחוטי הצתה עלי להשתמש? (מוטורקראפט בלבד בבקשה)

אתה זקוק למצתי מוטורקראפט כמדומני ל- AGR22C, ולחוטי הצתה חדשים ועבים ואיכותים ,המכילים 5 חוטי הצתה שאחד מהם הוא המרכזי בין המפלג לסליל ההצתה!

מיותר לציין שהחלפתם דרושה סימונם, ו/או לחילופין החלפת אחד חדש בשני ישן , על מנת לא לשנות את הסדר הצתה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רן, תודה על העצות אך גם האלטרנטור וגם הסטאטר שלי במצב מצוין. זה המצבר(ים) המנוחסים שדחפו לי לאוטו.

קניתי מצבר 12V מחנות אביזרי רכב בבת-ים בפסח, ולאחר חודשיים הסטארטר התחיל "לסחוב". שקלתי שיפוץ סטארטר+אלטרנטור מאחר והעלות אפסית ביחס לתמורה (רק שדוחפים חודש שלם את הרכב - לאחר עבודה, בתחילת יום בבוקר, וגם באירוע באשדוד - נדמה כי הצתה במפתח הינה פריבילגיה...) אך לא היה צורך, דוד שלי אבחן את התקלה בתור מצבר תקול.

מבט קצר על התאריך הראה את התאריך 2001 (!) על המצבר, אף שהיה חדש מהשקית - הוא שבק חיים. במסגרת האחריות החלפתי מצבר נוסף, אך גם הוא עשה בעיות, ולאחר עמידה של 6-7 שעות הוא היה נפרק לגמרי ושוב לא היה סטארטר. (אפשרות של זליגה לא באה בחשבון מאחר וגם במהלך הסיבובים שלי בחיפוש אחר משפצי מערכות הנעה וטעינה, בדקתי בסמוך לאחד מהם אפשרות של זליגה. ושלושה בעלי מקצוע לא מצאו סימנים).

לבסוף ביום שישי האחרון, רגע לפני שיצאתי עם אוטו עמוס לאירוע בנצר-סירני, הוחלף המצבר בפעם השלישית, למצבר "יבש" של וורטה.

אני לא יודע אם אני אחזור לאותה חנות אביזרים כדי לרכוש שם משהו (ובפרט מצברים...), אבל יאמר לזכותם שהם מימשו וקיימו את כתב האחריות שלהם ולא ניסו להתחמק.

אגב מערכות קירור - ביום ג' לפני כשבוע, החלפתי יוניט מאוררים לאחר שהקודם התפורר לי ביד, והרדיאטור שלי עובר שטיפה בלחץ חזק פעם בארבעה-חמישה חודשים. (כנ"ל גם מעברי קירור - יחי בלוק הברזל :multi: )

לגבי סדר ההצתה - צביקה, אני מאמין שקראת את המקרה שקרה לי, יש לי תדפיס של סדר ההצתה ומיקום החוטים שנח אחר כבוד בתוף ספר הרכב.

תודה.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן ב.מ קבל תיקון לגבי קוד המצת המתאים לפיאסטה 1100, כשהזכויות שמורות לאודיקל: מוטו קרפ AGRF22,

כשסדר ההצתה הוא 1243!

בברכה

צביקה

פורסם

(מתנצל בשנית :oops: - היא מחליטה למרר לי את החיים)

לפני זמן מה הייתה לי בריחה של ניצוץ מהכויל, עברו כמה דקות עד ששמתי לב לקרטועים (בגלל שנסעתי בכביש מהיר ובזמן נסיעה כזו לא הורגשו קרטועים).

עד שסוף סוף עליתי על התקלה, הסתבר כי הפייה שאליה מחברים את חוט ההצתה שיוצא מן המפלג התפחמה לגמרי (היא נחרכה ונעשתה שחורה), ומאז יום שבת האחרון, רעש של ניצוצות יוצא לי מהכויל - אני חושב (ונראה לי שאני די צודק) שבגלל אותה התפחמות צריך להחליף את כל הכויל, כי גם אם אני אחליף חוט הצתה, עדיין תהיה בריחה מאחר והפייה שינתה את צורתה.

יש לציין - שהיום בריחת הניצוץ התחזקה. ואני חושב שזו הסיבה העיקרית שהרכב שלי לא מניע.

אז השאלות הם כאלה:

1. מאיפה ניתן להשיג כויל (חדש, נמאס לי להתעסק עם פירוק) מאיזור חולון-בת-ים-ת"א-ראשון לציון? יש לציין שהפיאסטה שלי היא בעלת הצתה אלקטרונית, זה משנה משהו?
  2. האם זה חלק אוניברסלי שניתן לקחת מרכב אחר? או שיש כויל יעודי לפיאסטה?
  3. האם יש חברה מומלצת שהסלילים שלה עדיפים (מוטוקראפט? בוש?)

אשמח לקבל עזרה בהקדם האפשרי**, תודה.

(** לא נהגתי כבר כמעט 24 שעות נכון לרגע כתיבת ההודעה. אני לא יודע כמה זמן אוכל להמשיך כך...:bigcry:)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

סליל הצתה מוט קרפ בלבד, יש לציין שסליל זה שונה בעובי הקונקטרים, החיובי עבה יותר מהשלילי.

לא מומלץ מפרוקייה רק חדש.

בברכה

צביקה

פורסם

עידכון:

בדקתי לאחרונה שוב את הפלגים החדשים ששמתי והם במצב חדש, כלומר המישקעים של האבנית באים אחרי הרבה זמן,

שאלתי את המכונאי של צי הרכב של החברה שבה אני עובד אם הוא מכיר את התופעה הזו של אבנית בכל הפלגים בצורה שווה והוא הביא לי סיבה מאוד הגיונית,

הוא אומר שאין סיכוי שזה אטם ראש מנוע שניפרץ כי הסיכוי מאוד מאוד קלוש שהאטם ניפרץ בצורה שווה בכל הבוכנות, לטענתו מגיע מים לצילינדר ממקום אחר ולדעתו זה בא ממערכת הדלק כלומר או שיש לי קצת מים במיכל דלק (שלטענתו יכול להיות שהוא מגיע מהאויר או מדלק מהול) או דרך הצו'ק האוטומטי שעובד על מים ומורכב על הקרבורטור וכניראה יש ממנו דליפה לקרבורטור,

צרפתי תמונה של הפלגים הישנים שניתן להבחין באבנית שווה בכולם.

מה דעתכם על החוות דעת הזו ?

הפרוייקט הבא זה לנקות את המיכל דלק וללכת לצביקה שיבדוק לי את הצו'ק

תודה לירון מאיר שבדק לי את המעט "מוס שוקולד" שיש לי ברדיאטור וקבע שזה לא שמן אלא תופעה של רדיאטור ישן ומלוכלך שיוחלף כשימות.

תודה

אופיר

DSCN1948.JPG

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אופיר תגיד למכונאי של החברה שלך שילך לחפש....

אין אפשרות טכנית ומעשית שיהיה חדירת מים מהצוק האוטומטי לקרבורטור, או לדלק או למנוע, הידע

שהוא מפגין מתאים לנער בן 16, ואני מכיר ילדים בגילאים האלה בפורומים השונים, שמפגינים ידע עצום ,

ולא הזוי כמו המכונאי של המפעל שלך.

אגב לפי המצתים שלך רואים בברור, משקעי פיח חום שמקורו בחדירת מים בשלושה מצתים, וברביעי

משקעי שמן!

המתן לתגובתו של בני ל. שבוודאי תיהיה חריפה יותר, ולתגובתו של חן פרחי ורן(שושנים), שבודאי

תיהיה מעודנת יותר.

בברכה

צביקה

פורסם

המשקעים על הפלגים אינם מעידים על מים כיוון שמים כידוע מנקים ובוודאי מים בתא השריפה בחום כל כך גבוה -קיטור . המשקעים מעידים על תערובת עשירה (הפלג השני מצד שמאל)ומעידים על שמן שבא מהחלק העליון של תא השריפה קרי מובילי שסתומים . הורדת הראש ושפוץ הם הפיתרון .

בהצלחה

אודי.

פורסם

לצביקה

חוות הדעת ניתנה לי בלי שהמכונאי ראה את האוטו וזה לפי מה שתארתי לו,

לאודי

לא הבנתי בתשובה שלך מה פשר המישקעים של האבנית,

לגבי המישקעים של השמן אני יודע את הסיבה להם.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אופיר ידידי

אם אתה אוהב את הרכב ואינך רוצה להשביתו, עשה לעצמך ולו טובה...ראש המנוע שלך הלך...ועכשיו זאת רק שאלה של זמן עד לנזק הגדול באמת.. כרגע החלפת אטם הראש לאחר טיפול של ליטוש והורדת משקעים, ניקוי יסודי של הרדיאטור, (ללא קשר ישיר לתקלה) יתנו לך שנים נוספות של הנאה ברכב זה...דחייה של הטיפול, קיצורי דרך ופתרון בעיות בהתכתבות... יביאו להרס מהיר של המנוע ושיפוץ כואב ויקר...הטיפול היום אצל בעל מקצוע טוב יעלה בסביבות 1500-2500 ש"ח ויתן לך שקט נפשי לאורך זמן...נזק עתידי יצריך שיפוץ מנוע מלא! המחיר.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14189&highlight=%F1%E9%E9%F8%E4

דבר עם הבחור ( אפשר למצוא אותו גם במועדון פורד ) , בשביל מחיר כזה למנוע לא שווה לתקן.

אופיר אם אני זוכר נכון במנועים האלה ( ואני מתבייש שאני לא זוכר כי אני מחזיק אחד כזה ) הקירור עובר גם בסעפת.

ממצאים כאלה יכולים להעיד על סדק דווקא שם!

אם אין טחינה והאוטו לא מתחמם הייתי מתחיל פה.

בהצלחה

פורסם

אם אני מבין את התופעה שאתה מתאר קרטוע קל בעבר היה לי מקרה דומה באופל,

התופעה נבעה מצינורית הוואקום שאחראית על קידום ההצתה שמתחברת בין הקרבורטור למפלג.

כמו כן, תבדוק את החיבור של הקבל, שכן לא ציינת האם הרכבת קיט או החלפת מפלג.

בדרך, תבדוק אם יש לך חופש בציר של המפלג.

אני רושם זאת לאחר שכל הנקודות האחרות שעלו כאן מדוייקות ויכולות לגרום לתופעה זהה.

gt-1.jpg

• תוכן חדש...