Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מקרטע בנסיעה, למה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הפיאסטה בבוקר, ובערב הייתי אמור להעביר אותה לרמלה לשם יישור קו והכנה לטסט.

אולי לא הכי כיף שבעולם - אבל כל כביש בית דגן (מצומת חולון עד האנדרטה של האצ"ל ברמלה) חטפתי "בעיטות" במהירות גבוה. כאילו הרכב נבלם ונוסע לסירוגין. אז לא היה לי ניסיון מעשי במכניקה כמו היום, וחשבתי שבגלל שזה רכב ששרת זקנה ונסיעה בהילוך חמישי נראה כפנטזית ליל-קיץ, הרכב פשוט צריך להתרגל לנסיעה מעל 50 קמ"ש.

חוטי הצתה חדשים, פלאגים חדשים - הידוק ואבטחת כל החיבורים והאוטו נוסע כמו שצריך.

לפעמים החיבורים מתנתקים, וכדאי לבדוק הידוקים. זה עושה הבדל תהומי שבין נסיעה חלקה ורגועה ב120 קמ"ש (:oops:) לבין נסיעה מגומגמת ונבלמת ב90... פאדיחות...

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רן , דרור וקובי יוסי שלום רב!

הקרבורטור עבר שיפוץ אצלי, לא היתה תלונה מצד אופיר עד היום, בגלל הקירטועים, אופיר בקשרים איתי, גם טלפוני, וגם נפגשנו מאז השיפוץ פעמים, פעם בשוקעתיק, ופעם שניה במפגש פורד באיקיאה,

אופיר יודע ומודע לכך, שע ל כל בעייה שיש לו ברכב, בקרבורטור בהצתה, או בכל בעייה כלשהי

שיש לו ברכב, הוא מוזמן להתיעץ איתי, מעל גבי הפורום, בה.פ, ו/או טלפונית, במקרה של בעייה לא פתירה, הוא מוזמן לחזור אלי לאיבחון ובדיקה ללא תשלום, ועם שתיית קפה ביחד, הבעייה שאופיר, מנסה קיצור דרך, ומנסה לחסוך את הדרך מראש העין לנתניה, ומנסה לפתור את בעייתו דרך מסך המחשב, דבר שלצערי לא אפקטיבי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, קרבורטור יזכה אצלי בעדיפות שניה אחרי בדיקה של החשמל.גם אם עשית עבודה מעולה (כרגיל!) והמיכל שלו מעביר ליכלוך או חלודה, ניתן לבדוק בבדיקה פשוטה, אין ביקורת על עבודתך, מנסים לעזור מרחוק,אין תחליף לבדיקה אמיתית בשום מקרה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הבעייה שאופיר, מנסה קיצור דרך, ומנסה לחסוך את הדרך מראש העין לנתניה, ומנסה לפתור את בעייתו דרך מסך המחשב, דבר שלצערי לא אפקטיבי.

בברכה

צביקה

אני מאשר שאני מנסה למצוא קיצורי דרך :oops: אין לי כח להגיע לנתניה ויכול להיות שזו בעיה פשוטה שאני יכול לסדר לבד בבית.

רק בבקשה אל תפנו אותי לבני ל :wink: .

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הסיבה היחידה שניראית לי שזה בעיה בגיר, האם זה הגיוני ?

אם זו בעיה במנוע למה היא מופיעה רק בזמן מאמץ שההילוכים משולבים ?

אין סיכוי שהגיר גורם לגמגומים. ההסבר הוא הרבה יותר פשוט. כשהמנוע לא תחת עומס, כמה הצתות

"חסרות" לא יגרמו להאטה משמעותית של המנוע, ואילו כשהילוך משולב, ובמיוחד בעומס, למשל בעלייה,

הפסד מחזורי עבודה מורגש מייד בהאטה.

אם לא הייתי יודע שהחלפת את מערכת ההצתה הייתי ישר מציע החלפת מודול, רוטור, מכסה, או כבלים

(האם כולם באמת חדשים?). היה לך פלג מפייח - הוא יכול להיות סיבה לניצוץ חלש.

אני לא מאמין שהבעייה במערכת הדלק - אני מהמר על הצתה.

:turn-l:
פורסם

לאחר מחשבה מעמיקה,אני מתחיל להגיע למסקנה שיתכן שיש לך חור קטן או נקב זעיר בצנרת הדלק שמובילה מהמיכל למאייד.

בסיבובי סרק המנוע לא זקוק לכמויות דלק גדולות,אך במעמס כן,ואז יתכן שבשל העובדה שאין אטימה מוחלטת המאייד לא מושך מספיק דלק ואז מיתרחשים הקירטועים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אהלן אופיר,

היה לי משהוא דומה בעבר.הבעייה שגרמה לכך הייתה שהברגים שתופסים את הקרבורטור עצמו לא היו מהודקים וכך בעומס של יניקה+ויברציות של תנועה המנוע גמגם.

אינשלה שהפתרון כל כך פשוט גם אצלך.

דוד.

דוד כץ

פורסם

תוך כדי עיון בשירשור אני ניזכר כי לא מזמן העלת כאן את בשירשור

הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=97165

לפי דעתי (וקשה להרגיש את הקירטועים של הרכב דרך המחשב)

אולי יש קשר בי השניים .

יש לבדוק את הגל הינע (האם כל הברגים נימצאים , האם הוא חטף מכה , ...)

אני לא מאמין שיצא מאיזון ככה סתם אבל יש לבדוק אותו וויזואלית בעין .

בהצלחה

ירון מאיר

פורסם

חן ידידי היקר שלום רב!

יש לזכור שקרבורטור לא מושך דלק, קרבורטור הוא צרכן של דלק. משאבת דלק לעומת זאת היא ספק של דלק. הדלק כפי שידוע לך לא מגיע ישירות לקרבורטור, אלא דרך משאבת הדלק,. משאבת הדלק מתחילה להכנס לפעולת סרק כשמפלס הקרבורטור מלא. באין הספקה סדירה ומלאה, במהירות ובעומס, יורגש במנוע קירטוע בנסיעה, והרגשת חנק. מקורה בחוסר דלק בגלל הספקה לא מלאה של משאבת הדלק, או של מסנן דלק סתום. אי לכך יש לבדוק תחילה ספיקת דלק בסרק, על ידי שליפת צינור הדלק מהקרבורטור, והכנסתו למיכל פלסטי/ זכוכית שקוף. באם ספיקת הדלק סבירה, יש לרדת מנושא הדלק ולהתמקד בחשמל!

עובדות: בעת שיפוץ הקרבורטור, ברכב היה מורכב מפלג בוש בעל הצתת פלטינות וסליל הצתה לא מקורי, שהוחלף בעצת בני ל. בעקבות קרטועים.

במפגש האחרון של מועדון פורד באיקיאה, אופיר חשף לפני סליל הצתה מקורי של בוש, ועתה מסתבר הוחלף גם המפלג להצתה אלקטרונית. לדעתי הבעייה היא במערכת ההצתה (סליל הצתה/ רוטור מכסה מפלג/ חוטי הצתה/ מצתים/ כוון הצתה!).

נתן שלום רב, מכיוון שאני שיפצתי את הקרבורטור לאחרונה, אני מאמין שאין יניקת אוויר מבסיס הקרבורטור, אם כי שווה בדיקה. לכן אופיר הוזמן אלי, אך מסרב בכל תוקף להגיע!

מאיר אני מאמין שמכיוון שאופיר בחור רציני, הוא בוודאי סידר כבר את גל ההינע והצלבים.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב אז ככה, היום נסעתי עם האוטו מראש העין לבת ים לרפד שלי, בהתחלה האוטו הניע אבל עבד על 3 בוכנות למשך כשתי דקות ואז חזרו ארבעת הבוכנות לעבוד, במשך כל זמן הנסיעה הורגשו הקירטועים בכל מהירות ולא רק בסביבות ה-100 כמו שבהתחלה, הקירטועים הלכו והיתחזקו ככל שנסעתי, בדרך חזרה זה היה בלתי נסבל עד שלקראת ההגעה לראש העין המנוע חזר לעבוד על 3 בוכנות, הגעתי בשלום הבית,

החלטתי לבדוק שוב אם משהוא במנוע רופף והכל היה בסדר, בדקתי ניצוץ ואכן יש ניצוץ שמגיע לכל הפלגים,

פתחתי פלגים ולחרדתי גיליתי ששתי פלגים מלאים במישקעים כמו אבנית ועוד שתי פלגים מלאים במישקעים עד כדי כך שהמישקעים נגעו בשתי הקצוות שלך הניצוץ, השארתי את האוטו ככה עד למחר שאני אקנה פלגים ואני אמשיך לעדכן,

לגבי הגל הינע והצלבים הם הוחלפו מזמן.

צביקה, אני לא מסרב להגיע אני פשוט לא יכול בשעות העבודה לכן אתקשר אליך לקבוע פגישה ביום שישי לבדיקה ולהרכבת הצו'ק חדש.

אופיר

פורסם

אם תחליף את 4 הפלגים לחדשים מסוג מוטקרפ, עם סימון R המסמל רזיסטור, האוטו יחזור לתפקד כמו בימים הטובים בצעירותו. בדוק!

החלף מצתים וחזור לעדכן בפורום!

בברכה

ותמיד לשרותך

צביקה

פורסם
, עם סימון R המסמל רזיסטור,

תוכל להסביר האם זה פלג מיוחד להצתה אלקטרונית ?

אופיר

פורסם
תוכל להסביר האם זה פלג מיוחד להצתה אלקטרונית ?

אופיר

כן אופיר בהחלט זה פלג המקורי לפורד, (מוטוקרפט) המותאם להצתה אלקטרונית.

בברכה

צביקה

פורסם
טוב אז ככה,

פתחתי פלגים ולחרדתי גיליתי ששתי פלגים מלאים במישקעים כמו אבנית ועוד שתי פלגים מלאים במישקעים עד כדי כך שהמישקעים נגעו בשתי הקצוות שלך הניצוץ, השארתי את האוטו ככה עד למחר שאני אקנה פלגים ואני אמשיך לעדכן,

אופיר

דרור כתב:

"לכלוך על הפלאגים כתוצאה מפיח שהצטבר , אמרת שצריכת הדלק גבוהה . בדוק פלאגים "

אופיר שלום:

כאן אתה שוב מדווח על לכלוך על הפלאגים . לא אמרת שחור כך שכנראה לא מתערובת דלק עשירה מידי , אבל העיניין הוא לא להחליף וזהו , אלא החוכמה היא לדעת ולהבין מדוע התלכלכו הפלאגים ! מה מקור ה"משקעים" שנוצרו . אם לא תמצא את הבעיה הפלאגים החדשים יתלכלכו שוב כך שפתרת את הבעיה לזמן קצר .

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...