Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Leon vs Audi TT

Shays
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות דיון ארוך שלי ושל גיא שגב החלטנו להתייעץ בחכמי הפורום.

השאלה הכללית היא עד כמה שונים שני הרכבים זה מזה? השאלה מתחייסת בעיקר למכלולים של הרכב כגון: מנוע, גיר, מערכת מיתלים, מערכת בלימה ולא דווקא לאיכות הריפודים.

כמובן ידוע שחברת פלוסוואגן משתמשת המון ברכיבים משותפים לחלק גדול מהמכוניות.

אז מה ההבדלים והאם יש?

וכמובן מי תהיה מהירה יותר ומהנה יותר הגולף או הTT?

הרכבים שאני משווה הם לאון טורבו שנת 2003 (הנעה קידמית ולא כפולה) 180 כ"ס מול אודי TT הנעה קידמת 180 כ"ס

תודה

נ.ב

לפני שמישהו יגיד את זה

אני יודע

לראלי יש שילדה מ ט ו ר פ ת

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה כבר יודע את התשובות לרוב השאלות האלו..

מנוע זהה, גיר - כמה הילוכים יש בשתיהן? 5? או שבלאון יש 6? אני כבר לא זוכר... בכל מקרה הביצועים ממש דומים. מעריך שמערכת הבלימה דומה גם כן וגם עוד מכלולים רבים. סה"כ זו אותה רצפה... סיאט נוהגים לכייל שונה את מכוניותיהן מאודי ופולקסווגן, אבל עדיין בגדול יש הרבה דימיון...

אולי 20VT כאן בפורום נהג במקרה על TT ויודע לתת יותר מידע?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אודי TT

1.8T עם 180 כ"ס יש לה 5 הילוכים

לעומת הליאון

6 הילוכים

כן כן לראלי יש שלדה בת ז*ונה :twisted:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם
אודי TT

1.8T עם 180 כ"ס יש לה 5 הילוכים

לעומת הליאון

6 הילוכים

כן כן לראלי יש שלדה בת ז*ונה :twisted:

בסוף 2001 או תחילת 2002 התחילו להביא את כל הTT עם 6 הילוכים.

פורסם

שמהכסף שאתה חוסך על הפוזה של הראלי ... אה אאודי ( מצטער לירן :) אבל אל תדאג ... יש לה שלדה מטורפת!!!! ) אתה מעמיד עוד אוטו שאפילו נוסע :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אפילו אם היו מאיימים עליי בכריתת אשכיי

אפילו אז לא היה עולה בדעתי לקחת סיאט ליאון על-TT

שי

השם ייקום דמך

טוב. זה בגלל שאתה אידיוט.

(רוני, מותר לכתוב אידיוט? אם אני חושב את זה, אז זה כבר לא ממש משנה אם זה כתוב או לא, נכון? לפחות נעשה את זה רשמי... ככה, בשביל הפרוטוקול).

בטח שמותר לכתוב אידיוט, אני כותב את זה הרבה :D חוצמזה הוא תמיד יכול להתגונן ולהסביר לאומה מדוע הוא איננו אידיוט, ולומר את האמת יש לו סיבות טובות. ה-TT נראית הרבה יותר כמו רכב ספורט מהלאון... מצד שני אני מסכים איתך - גם אני הייתי לוקח את הלאון וחוסך הרבה מאוד כסף על הצורה והשם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון לפעמים זה טוב קצת פוזה למרות שלדעתי בTT זה פוזה מוגזמת

אבל המחיר של הליאון נמוך במעל 100K (תקנו אותי אם אני טועה)

בסכום הזה אפשר לקנות בהרבה פחות איזה סמוראי למצוא אחד די חדש ושמור

ואז גם להגשים את החלום של מכונית ספורטיבית וגיפ וגם נשאר לך עוד מספיק כסף לתחזוקה של שניהם (או לפחות של הסמוראי)

אני בכל מקרה לא אוהב את שתיהם ובסכום של הTT הייתי קונה את הקליאו ספורט (משוחד??)

ומוסיף את הגיפ (המשומש כמובן) לשבתות ונשאר עוד עם הרבה כסף

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
אני חושב שאתה כבר יודע את התשובות לרוב השאלות האלו..

רוני

יפה

כמו שאתה יודע

מנוע זהה

גיר לדעתי שונה יתרון עצום ללאון

שתיהן בעלות הנעה קידמית

מערכת בלימה זהה לדעתי, אולי דסקים ורפידות גדולות מקדימה בTT אבל לא בטוח

מה בנוגע לשילדה :?:

אגב במבחן שהעלית לפני מספר חודשים ממגזין EVO נראה שהגולף זריזה במקצת מהלאון על המסלול.

האם יתכן שTT היא בעצם לא רק לאון בתחפושת אלא גולף בתחפושת :?:

שי

פורסם

ויירון

כתבתי שלTT יש יותר מידי פוזה לדעתי כלומר שאני לא אוהב מכוניות שמושכות יותר מידי תשומת לב

לTT יש מה להציע תלוי למי לפי מה שהבנתי (לא מניסיון) היא לא יותר מאשר גולף עם פוזה

ונכון היא די מהירה אבל ברגע שנגמרת הישורת היא לא מצדיקה את הפוזה שלה

מה שבטוח שאין לא שלדה מטורפת :lol:

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
שי, אתה מספיק מבוגר בשביל שיתנו לך נסיעת מבחן בלאון וב-TT.

על הלאון אני יודע שכבר נהגת,

עכשיו כל מה שנשאר לך הוא לפנות קצת זמן ולהיכנס לסוכנות של אאודי ולבקש נסיעה ב-TT 180HP.

הבעיה היא ששום נסיעת מבחן של חצי שעה לא תתן לי את היכולת לדעת מי טובה יותר אלא אם נצליח לגנוב את שתיהן לסופ"ש לאיזה גימקאנה

א ה ו ד....

פורסם

ויירון

בקשר לפוזה נכון זה עיניין אישי שלי רק ציינתי את זה אני לא אוהב מכוניות שמושכות יותר מידי

תשומת לב ברור שאני יהיה מוכן להתפשר אבל בשבילי הTT לא מצדיקה את הפשרה

בגלל שהיא עם המון פוזה ויכולת לא בשמיים (בקנה מידה של הפוזה לדעתי כמובן)

בקשר לקו ישר או לא מנהיגה בגולף GTI ונסיעות בליאון אם היא באמת כמוהם -+ יש לה אחיזה

טובה אבל התקשורת וההנאה לוקה בחסר

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

טוב, לצערי (?) עוד לא יצא לי לדחוס את ישבני לתוך קוקפיטה הבלתי מזמין של TT כלשהי. בכלל אני לא מבין איך לכל חברי הפורום המכובדים יש נסיון נהיגה על כל מיני סדרה 7, A8-ים, T6-ים ושאר קופסאות פח שעולות כמו דירה חביבה לא ממש במרכז.

אז זה פוסל אפשרות לאיזשהי חוות דעת השוואתית מלומדת.

עם זאת יש לזכותי נסיעת מבחן של כ-150 שעות :) בסיאט לאון 2003, 180 כ"ס עם הנעה קידמית (כדי להימנע מהשאלה הנצחית בפורום) ו-6 הילוכים. כמו כן יש ברשותי חוות דעת של בת דודתי היקרה שככוסית ממדרגה 1 יצא לה לבלות זמן מה במושב הנוסע של איזה TT של מישהו, שחשב שעם הפוזה של אוטו הזה הוא יוכל להשיג בחורות כדוגמתה (לא עבד).

כל המידע הזה מאפשר לי לעשות את ההשוואה הבאה, בהנחה שגליון הנתונים מ-motocar מדוייק:

- שתי המכוניות מבוססות על אותה שילדה, דהיינו גולף. לגבי כוונון השילדה ומיתלים - לא יכול להשוות. שלי בסדר, אם כי אני לא רגיל עדיין לקשיחות הספורטיבית. ההגה לא משהו, אבל זה בכל הגולפים למיניהן, אם אני מבין נכון.

- מנוע זהה לחלוטין. מערכות עזר לנהיגה זהות (TCS, EBD).

- הילוך אחד יותר לטובת הלאון, והילוכים קצרים יותר

- מרחב פנימי עדיף משמעותית בלאון. בשבילי זו נקודה חשובה. לא מוכן לסבול בשביל פוזה. ה-TT פשוט לא נוחה.

- אבזור כנראה לטובת ה-TT. הלאון הזו מתאימה לדעתי לנזירים טיבטיים. היא אמנם לא אימפרזה, אבל הבורה הישנה שלי נראית כמו מכונית שרד לידה.

- 45 ק"ג לטובת ה-TT, שמיתרגמים כנראה ל-0.2 שניות ב-0-100, לא משהו שאני או אתה כנראה נוכל באמת להוציא ממנה.

- 225/45R17 מול 205/55R16 לטובת הלאון

- פוזה - ה-TT לוקחת בנוק אאוט. הלאון בקושי ניתנת לזיהוי מאחורה (שזה הצד שרוב הנהגים רואים :) ). דווקא הגריל נחמד. את הנקודה הזו אולי ויירון ירשום לטובת ה-TT, אבל אני ממש רושם לטובת הלאון.

- פרקטיות ביום יום (חשוב לאלה מאיתנו שאין להם 'רכב סופשבוע'): בבירור לטובת הלאון.

וכל זה מביא אותנו לנקודה האחרונה הלא היא המחיר. ובכן, בקירוב סביר TT אחת עולה בערך כמו 2 לאון. לדעתי זה לא משאיר שום מקום להתלבטות, לפחות לא בין שתי המכוניות האלה. נוסיף לזה שה-TT כבר עשתה יבלות בעיניים מרוב שמציגים אותה בכל מיני חורים והפכה לרכב 'פלצנים' (לדעתי לפחות). עיצוב לוח השעונים שלה מזוויע לדעתי, אבל זה כבר עניין של טעם וכמות הרטרו שאתה מסוגל לסבול.

אם האלטרנטיבה שלך ללאון היתה אימפרזה, או T4, אז יש פרמטרים אחרים.

ו-veyron, בנוגע לכריתת אשכיך, אני נאלץ להצטרף לדעתו של UrbanDK. המממ. להישאר עם 150K שקל ביד והאשכים במקום, או כלום ביד, וכלום שם למטה. בחירה קשה. ואני מחכה ברמזור שתקנה TT.

אתה כנראה לא הבנת את השיטה של הקונצרן שבתמצית נקראת "אותה גברת בשינוי אדרת", אבל בהרבה יותר כסף. יש לזה עוד כמה דוגמאות.

Shays, מקווה שעזרתי בכל זאת.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

20VT, תענוג לקרוא.

בדיוק מה שהתכוונתי (נו טוב, יכולת הניסוח שלי, כמו גם הסבלנות שלי שואפות שתיהן לאפס...)

:)

• תוכן חדש...