Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפזיו סיטרואן הוא עולה בסביבות 45 ש"ח לליטר אני רוצה לחפש בעוד מקומות למרות שאני אף פעם לא ראיתי צמיגות כזאת לפני. נכון שזה יקר אבל אם הכל יהיה בסדר, זה השקעה לכמה שנים כך שלדעתי שווה להשקיעה גם אם אני לא אמצע יותר זול.

כמו כן אני ירושלמי והחנויות פה שמוכרים בהם שמנים ואביזרים הרבה יותר יקרות מבתל אביב. אני מתכוון לעשות זאת בימים הקרובים בטוח עד סוף השבוע. ההתלבתות היא האם לקנות 75W90 או 75W80. המחיר ממה שהבנתי דומה והוא יקר כי רק יצרנים מוכרים מיצרים את הצמיגויות הנ"ל .

פורסם

דני , אני חושב שאם הבעיה אצלך כמו שאצלי, כלומר במיוחד לאחר נסיעה ממושכת יש רעש ושילוב פחות נעים של ההילוכים , אז כדי לקנות את השמן בעל הצמיגות הגבוהה יותר 75W90 כי הוא יותר שומר על הצמיגות כשהגיר חם.

האם למישהו יש ניסיון עם התוסף דמוי "שמן דבש" לגיר ?

תודה לעונים .

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

טוב היום עשיתי סיבוב לחפש שמן הכי זול שמאצאתי זה 1 ליטר 45 ש"ח של VOVOLINE לקראת הסוף החלטתי להיכנס למוסך החדש של פיאט בירושלים ולהפתעתי הם אמרו שהם משתמשים בשמן TUTELA שמומלץ על ידי פיאט ובצמיגות הנכונה, ליטר שמן עולה 25 ש"ח (הבעיה היא שיש להם רק במיכלים גדולים כך שלא ניתן לקחת). על העבודה לקחו 50 ש"ח כך שיצאתי בנזק של 100 ש"ח + מע"מ קצת יותר יקר מלקנות ולהחליף לבד.

הרעש מהגיר נעלם בינתיים אבל השאלה היא האם זה ישאר כך, או עם הזמן הרעש יחזור.

כמו כן העברת ההילוכים נהיתה הרבה יותר רכה ונעימה.

לפי דעתי שווה את ההשקעה אלה אם כן יש לכם מאיפה להשיג שמן איכותי בצמיגות מתאימה ובזול.

פורסם

מוסך חדש לפיאט בירושלים?

אולי תעדכן אותנו בקצת פרטים וחוות דעתך על המצב שם (יחס, איכות עבודה, מחירים וכו'?)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מוסך אוטו-די בגבעת שאול הוא נפתח לא מזמן אין לי הרבה מה להגיד כי לא עשיתי שום דבר רציני שם אבל המקום נראה נקי ומסודר ראיתי שם כמה עובדים שעבדו בקולבי-גלגל (המוסך שנסגר) היחס די טוב ואפילו דבר אלמנטרי כמו איזה שמן גיר לשים הלכו לספרות ובדקו יחד איתי.

מה שהפתיע אותי עוד יותר שממש קיבלתי יחס מהמחסנאי שענה לי על כל השאלות לגבי החומרים והחלפים שהם משתמשים במוסך (במוסך הקודם אפשר היה לחקות 20 דקות וגם כשה היו מתיחסים אליך היו כאילו עושים לך טובה).לסיכום שירות הלקוח עלה מדרגה לגבי המקצועיות אני לא יכול לשפוט.

כמו כן חלפים לטיפולים נמכרים שם במחירים שפויים בהחלט, יחסית לחלפים מקוריים.

פורסם

כנראה בכל טמפרה / טיפו יש רעש מהגיר כשה המנוע חם,

לחיצה על דוושת המצמד מפחיתה את הרעש...

ויש את הרעש ממשאבת הגה כוח כשמסובבים את ההגה

בזמן עמידה או נסיעה אתית ...

גם אצלי יש את כל זה L

פורסם

אצלי אין רעש כזה.

לדעתי Release Bearing (סליחה לא יודע איך קוראים לזה בעברית) בסוף חייו.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

או קשר למיסב לחץ, הרעש מגיע מגלגלי השינים של הגיר עצמו. שמן בצמיגות מתאימה מפחית תופעה זו, כמו שניסיתי אצלי .אני מאמין שתוסף מסמיך יפתור בעיה זו גם, אך אני לא יודע אם זה בריא לגיר עצמו.

רעש של הגה כוח ניתן לטיפול בתוסף נגד נזילות בגיר אוטומט שהוא בעצם תוסף מסמיך שמעלים את הרעש לחלוטין ואף מרכך את ההגה שמתי לפני כשנה וחצי והמערכת עובדת פשוט מעולה (כמו חדש).

הרעש נעלם בגיר כשה לוחצים קלאץ כי מפרידים את גלגלי השיניים שבגיר מהמנוע וגלגלי השינים מפסיקים להסתובב ולכן הרעש אמור להפסק. אם כשלוחצים קלאץ ממשיך להיות רעש אז זה אומר שיש בעיה במיסב לחץ או שהקלאץ לא מפריד טוב (תלוי בסוג הרעש).

פורסם

אתה לא היחידי(גם אני ...) שלא יודע האם זה בריא לגיר עצמו, כנראה שבפורום אף אחד לא הישתמש בתוסף הנ"ל . לכן אין המלצות ...

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

• תוכן חדש...